Widok

Styczniowe i Lutowe Mamusie 2011 *13*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***GRUDZIEŃ***
30.12 Ania 1979 - synek - Julian/ Jacek a może Aleksander;)

***STYCZEŃ***
04.01 Salambo - synek Szymon
13.01 magdaka - synek
16.01 Doroti
16.01 Kejti - córcia Julcia:)))))
19.01 olusia30 - synek Krzysiu
21.01 bronka81- synek
21.01 AnDan - synek
23.01 AniaŻ - synek Konradek
26.01 mooly - synek
27.01 trzydziestka - synek
28.01 Iwonka32 - córeczka
30.01 młoda_żonka - córeczka Alicja

***LUTY***
02.02 mami.80 - córcia Dominika
03.02 Magiczna(*)86 - synek Szymon
05.02 rurka102 - Córka Ewelinka
06.02 Magamelka - synek
08.02 gosiar - córeczka Weronika
08.02 tina85 - córeczka
08.02 klara - córeczka Małgosia
10.02 micasia- córeczka
13.02 kasha - synek
16.02 devil83 - synek
16.02 Oleńka83 - synek
16.02 Olice - córeczka Marysia
20.02 KamiKasia
21.02 Chmurka - synek
20.02 jus.tyna - synek Piotr
25.02 dorotiii - synek Maksymilian
25.02 jonka6 - córeczka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny, na czym to polega, że kobieta w ciąży nie może jeść sushi? ja uwielbiam i od początku ciąży nie jadłam, ale tak się zastanawiam, w czym sęk? czy jeżeli zjem sushi z wędzonym łososiem, to nic złego mi (a raczej mojemu dziecku) się nie stanie?

Ja w uroki też nie wierzę i do tej pory nie spotkałam się z żadnymi takimi przypadkami.
z sushi to chyba chodzi o to że w surowej rybie mogą być pasożyty albo pierwiastki niebezpieczne tylko dla płodu, ja bym raczej odpuściła chyba że lekarz mówi inaczej,

ja przyjadę chyba w przyszłym tygodniu do Gda, ale napiszę jak będę wiedziała na 100%, wpadnę raczej na krótko więc z tym spotkaniem to musi być szybka akcja ;)

ja byłam dziś na usg, Szymek waży 2700 i jest już w położeniu główkowym tak więc kamień z serca - nie chcę mieć cesarki,
ja od początku ciąży przytyłam 9 kg, uważam to za całkiem niezły wynik
gorzej że usg wskazało termin porodu na 1 stycznia ;)

w uroki, zabobony i inne cuda nie wierzę, wierzę za to w złych ludzi i anioła stróża dla moich dzieciaczków

kobitki kochane leżcie, łykajcie prochy i zaciskajcie nogi, na Was jeszcze czas nie przyszedł więc nie pchajcie się bez kolejki bo to nie ładnie ;) co prawda niby kobiety w ciąży obsługuje się po za kolejnością ale akurat nie w tym przypadku ;)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
a i odnośnie facetów mój gin powiedział że jakby to wszystko (czyli zawartość mojego balonika) włożyć facetowi do brzucha to by od razu umarł ;) uważam ze coś w tym jest, i w ogóle lubię mojego lekarza notorycznie odmładza mnie o 10 lat ;)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

no to faktycznie fajny lekarz :)
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
dziewczyny, kiedy dzidzia układa się do porodu? jestem w 29 tygodniu i zastanawiam się kiedy będzie wiadomo czy poród naturalny jest możliwy.
ja wyczytałam w książce, że od 32 tygodnia, ale to wszystko od maleństwa zależy... póki co, to moja mała jeszcze się nie obróciła...
różnie bywa z tymi maluszkami :) dla szpitala potrzebne jest usg zrobione po 35 tygodniu, wnioskuje z tego że maluch powinien być już w odpowiednim ułożeniu, a jeżeli nie jest to raczej się to nie zmieni
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

magamelka to pogratuluj siostrze bo urodzić dwa 5-ciokilogramowe dzieciaczki w tym jako pierwszy potomek to naprawdę wyczyn... i szczerze powiedziawszy nie do pozazdroszczenia... :/

co do uroków to niby w nie nie wierzymy ale gdzieś ta czerwona kokardka do wózka jest przyczepiona ;) hehehe :P

salambo szybka akcja na spotkanie jest bardzo możliwa tym bardziej że już wcześniej wstępnie wiemy, więc myślę, że nie będzie większego problemu z organizacją ;) tylko daj znać kiedy dokłądnie będzie ci pasowało :)

jeśli chodzi o sushi to chodzi tu o surowe ryby, które mogą mieć bakterie listerii... :/ a jeśli chodzi o wędzonego łososia, to gdzieś kiedyś słyszałam, że on jest wędzony na zimno, więc jeśli ma te bakterie, to poprzez wędzenie na zimno niestety nie zginą... nie wiem ile w tym prawdy...
ja co prawda nigdy nie jadłam sushi i od jakiegoś czasu strasznie mnie ciągnie, zeby spróbować... jednak powstrzymam się już do końca ciąży :)

a co do dzisiejszej pogody i autobusów to MASAKRA!!!!!!!!!!!!!!!! kurna już wolę jechać 20-30km na godz ale autem... :/ kto to widział, żeby z zaspy na orunię jechać ponad 2 godziny, z czego przeszło 1:20 spędziłąm na przystankach!!!!!!!!!!!!! :/

mami też w poniedziałek idę na 17 :) (micasie - jeszcze raz dzięki) :)
witam was w ten mroźny aczkolwiek ładny poranek :)

hehe mały mi dzisiaj nad ranem sobie taką "dżamprę" urządził, że kurcze nie dość że mnie obudził, to jeszcze już zasnąc nie mogłam jak w końcu się uspokoił... ehhh... te dzieciaczki... i pomyśleć, że teraz to już tak będzie... albo jeszcze w brzuszkach albo już poza nimi... ;) coś mi się wydaje, że o takim bezstresowym i spokojnym wyspaniu się już raczej mowy być nie może... no ewentualnie możemy sobie pomarzyć ;)

jakie macie plany na dzisiaj??? ja muszę pojechać do pracy zwolnienie zawieźć, a potem do szkoły na zajęcia :/ i tak mi dzień zleci... ehhh... ;)
Z tymi urokami nie chodziło mi tyle o dzieci co o dorosłych. Miałam teraz taką sytuację z moja mamą. Kobieta przez tydzień czasu nie do życia, zawroty głowy, mdłości, brak siły i chęci do zycia. Z nikim nie romawiała, tylko ciągle w łożku, spanie, płakanie, brak kontaktu itp. Mozna by powiedzieć, ze depresja. Ktoś poradził żeby pojechać do księdza (egzorcysta) do pobliskiej wioski. Wczoraj po południu tata z nia pojechał i uwiezcie mi, przyjechali i nie ta kobieta. Dalej była słaba, ale zjadła obiad, wypiła kawę, pogadała itd. Zastanawiam się ile w tym wiary (tonacy brzytwy się chwyta), że może to pomoże - bo badania jakie robili jej lekarze nic nie wykazały? Coś chyba w tym jest, nie wiem.
Cześć dziewczyny!

No ja już powoli żegnam się z moim komputerkiem i biurkiem w pracy. O 13 się zwalniam, do domku na obiadek i potem do lekarza. Już sie nie mogę doczekać kiedy zobaczę tego mojego skarba! Ciekawe ile urósł.

Trochę naskrobałyście przez te pare dni i juz sama nie wiem co pisac :)

Jeżeli chodzi chodzi o uroki, to ja niby nie wierzę, ale czasem słyszę o znajomych o jakiś złych duchach, kurcze chyba coś w tym jest

Devil mój mały też takie harce urządza, więc rozumiem Cię w 100 %. Wczoraj myślałam, że przez brzuch mi wyskoczy
Dzień Dobry! rety, patrzę dzisiaj na termometr za oknem a tam -10!. Mam nadzieję, że na pograniczu stycznia i lutego mróz trochę odpuści, żeby nam dzieciaczki nie pomarzły jak będziemy z nimi ze szpitala wychodzić... W sumie mam cieplutki kombinezonik dla małej, ale to będzie taka kruszynka... :) jeszcze nie przyszła na świat, a ja już zaczynam się o nią martwić ;)

devil fajnie, że zapisałaś się na tę samą godzinę. może umówmy się np. tak około 16:45 koło kiosku (po prawej od wejścia gł) w szpitalu, bo potem w tym tłumie to nie będzie szans, żeby się rozpoznać ;)

ja dzisiaj kontynuuję naukę, jutro ostatni egzamin, muszę go zdać, bo potem nie będę już miała czasu na poprawki! :)

magiczna - a może Twoja mama po prostu potrzebowała porozmawiać z kimś spoza rodziny? czasem tak bywa, że ludzie nie chcą obarczać najbliższych swoimi problemami, a obcym łatwiej im sie zwierzyć. nie wiem, nie znam się na tym, nie potrafię ocenić...
mami nie będzie tyle ciężarnych, chyba ok 20 albo 15 bo więcej nie może iść na blok porodówkowy. O 16 jedna tura bedzie szła a o 17 druga. a wykładów wtedy nie ma, więc mało nas będzie.
no ja jestem po obciazeniu glukozy po raz pierwszy, jestem ciekawa jaki wynik bedzie, po południu mam odebrać.
a teraz mam naseminarke jechac i mi sie nie chce bo nie mam nic dla mojej promotorki a ona sie wkurzy, i bedzie do dupy, a ja sie nie moge zabrac za pisanie magisterki. zmęczona ciągle jestem i nie mam czasu na nic. kolejną noc nie spałam dobrze.
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
dziewczyny jakie zaświadczenie od lekarza jest potrzebne by zapisać się do SR na zaspie?? bo zaraz śmigam do lekarza i chciałbym się zapisać
po prostu w książeczce RUM pisze ci skierowanie do SR. mówisz ze chciałabyś zapisać się do SR i czy może ci skierowanie wypisać.
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
aha a powiedz mi jeszcze micasia gdzie to trzeba podejść żeby się zapisać? w jakich godzinach??
oleńka zapisujesz się miedzy 15-15:50 musisz mieć ze soba karte ciazy ksiazeczke rum i skierowanie. i jak wejdziesz głównym wejściem idzeisz prawie do końca korytarzem tam jest oddział ginekologiczno położniczy i tam jest już sekretariat, a obok niege jest szkola rodzenia zreszta jest duzo strzalek jak dojsc do tej szkoly
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
Hej Dziewczyny!

Jestem po echo serca, wizycie u kariologa i usg maluszka z przepływami i czym się jeszcze dało. Wszystko OK! Mam niewielką nieszczelność zastawki i to może sprzyjać cięższej tachykardii ale wszyscy mnie uspokajają, że to "pikuś". Nie ma przeciwwskazań do porodu naturalnego (a w szpitalu strasznie mnie wystraszyli, że będzie cesarka). Oby to już nie wróciło. :) Dzidzia ułożona już jak do startu, głową do dołu i na usg widać było jak sobie wkłada stopę do buzi hahaha.

A tutaj coś na deser, nasi "znajomi" ;). Na filmiku w drodze na zimowiska w Afryce.
http://www.youtube.com/user/KamikaziPL?feature=mhum#p/u/4/AjBcjY7zp4w
--------------------
Pozdrawiam,
Kasia
dziewczyny miałam dziś robione obiążenie glukoza 50, i na czczo miałam 87mg/dl a po godzinie miałam 117mg/dl czy powinnam się martwić? jaka jest norma po godzinie ?
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
o oleńka jednak się zapisujesz?? tak dla przypomnienia??? :) fajnie :)

mami - tak jak pisała micasia nie będzie nas tam raczej dużo, bo przecież ile nas na raz się może tam szwendać??? :/ ale nie ma problemu możemy się umówić, to przynajmniej rozpoznamy się na 100% ;) i to rozpoznanie zaowocuje na przyszłość ;P (oczywiście pod warunkiem, że znowu się w kilometrowych korkach nie utknie i całe umawianie się na konkretną godzinę nie walnie szlag) :/

kamikasia to dobrze, że prognozy są dobre :) zawsze to lepiej dla maluszka urodzić naturalnie... aczkolwiek z drugiej strony cesarka to też nie koniec świata...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry