Widok

Styczniowe i Lutowe Mamusie 2011 *4*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***GRUDZIEŃ***
30.12 Ania 1979

***STYCZEŃ***
04.01 Salambo
16.01 Doroti
19.01 olusia30
26.01 mooly
27.01 trzydziestka
28.01 Iwonka32
30.01 młoda_żonka

***LUTY***
03.02 Magiczna(*)86
08.02 gosiar
10.02 micasia
16.02 devil83
16.02 Oleńka
25.02 dorotiii
25.02 jonka6
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja ciąży już dawno nie jestem w stanie ukryć. Mam bebuna, że hoho. Ale w pierwszej ciąży też mnie szybko wywaliło.

Zamówiłam sobie detektor tętna l=płodu. Dzisiaj mi przyszedł. Matko kochana już myślałam, że zawału dostane jak po 10min nie mogłam nadal znaleść serduszka. Ale udało się. Mam nadzieję, że teraz nie będę sie tak stresować i zastanawiać czy wszystko ok (chociaż i tak pewnie będe ;-P)
a widzisz gosiar musisz do nas częsciej zaglądać!!!
jest nas coraz więcej więc wiecej plotkujemy:)))
mój mąż już mi gada do brzucha ale nie znamy jeszcze płci więc gada jak do bliźniaków:))),
hehe no ten detektor to też jest jakieś rozwiązanie :) sama się nad nim zastanawiałam :) na razie wytrzymam jeszcze te kilka dni do usg :) ale ciężko jest... :) chciałabym jak najczęściej widywać moją kruszynkę :)
ja nawet nie wiedziałam że są takie cuda. Możecie jakiegoś linka wkleić do takiego cuda to też przemyślę?
Ja na ciężarną jeszcze nie wyglądam, raczej jak bym się ostatnio bardziej za jedzenie wzięła, duupsko mi rośnie straszliwie w związku z tym w ciążówka już chyba z miesiąc chodzę ;-)
to chyba o to chodzi:

http://allegro.pl/item1158715477_detektor_tetna_plodu_angelsounds_od_babyclub.html

fajna zabaweczka.
no ja też tak daję sobie miesiąc może 1,5 i będę portki musiała zmienić...
image
też już od jakiegoś czasu chodzę w ciążówkach ale właśnie ze względu na brzuch... w swoje ciuchy wchodziłąm normalnie tylko jak się zapinałam to po chwili ciasno się czułam... więc stwierdziłam że dla wygody własnej i maleństwa (chociaz ono jeszcze nie czuje ucisków) lepiej będzie się zaopatrzyć w jakieś ciążóweczki... :) i teraz to mi wygodnie :)
wygoda najważniejsza nie ma oc się oglądać na innych:)
image
Ja muszę sobie upolować jakieś jeansy ciążowe na zimę, bojówki już mam ale coś na zmianę musi być, teraz śmigam w rybaczkach z h&m i widzę że ich fason najbardziej mi odpowiada.

Myślałyście już gdzie chcecie rodzić??
Ja zaliczyłam dwa razy wojewódzki, tym razem napaliłam się na kliniczną.
hej
ale wy produkujecie szybko....
ja narazie chodzę w normalnych spodniach i mam nadzieję ze jeszcze pochodzę trochę, nie przytyłam nic i oby tak do chociaż 19 tygodnia... w zeszłej ciąży masakrycznie przytyłam , w 19 tyg miałam już naprawdę duży brzuch i ogromne dupsko, bleee źle się z tym czułam

ja mam wizyte w poniedziałek, jakoś mi szybciutko mija czas od jednej do drugiej wizyty :)
mi koleżanka obiecała dać super ogrodniczki http://moda.allegro.pl/item1158391039_be_mama_ogrodniczki_ciazowe_z_panelem_buzka_l.html
i mam jeszcze z h&m normalne ciążówki, chciałbym sobie kupić rurki na zimę żeby do kozaków wrzucić nogawki:)

Jeżeli chodzi o poród to wybieram Zaspę - już tam rodziłam i byłam zadowolona no i sprzęt mają bardzo dobry.

image
Te ogrodniczki z panelem na hali widziałam, bajeranckie :-))))
Na Zaspe mi za daleko, ale też ma dobre opinie, choć najbardziej chciała bym rodzić w domu ;-)
Ja w poprzednich ciążach przytyłam po nie całe 6 kg, a same dzieci miały po 4500, teraz nie będzie tak pięknie, bo jestem po diecie na której spadły mi trzy dyszki i coś czuje, że tyle właśnie mi wróci :-/
olusia: a czemu tym razem rezygnujesz z wojewódzkiego??? ja się zastanawiam czy właśnie tym razem w wojewódzkim nie spróbować ale nie zdecydowałam jeszcze
Gosia, w tyłek dostaniesz, jak będziesz tak rzadko tu zaglądała!!!!!!!!!!!

OBIECUJĘ!:)

Ja w swoich spodniach chodze starych, ale nie zapinam się.Musze coś ciążowego powoli odkopać, bo czuję, że przydałoby się coś wygodniejszego.

Ja rodze po raz drugi na Klinicznej.
ja już pożyczyłam takie właśnie ogrodniczki od koleżanki ale niestety tyłek mam nieco za szeroki :/ i w nie po prostu nie wejdę :P nie mój rozmiar :(
bojgu olusia normalnie rewelacja ze tylko po 6 kg :) mniejsza rewelacja jeśli chodzi o wagę maleństw (bo urodzić 4,5 kg dziecko to zapewne niełatwa sprawa)
ja do tej pory ok 3 kg spadłam ale podejrzewam że zaraz zacznie mi się przybieranie... tzn najpierw powrót do mojej wagi... mam jednak nadzieję że nie przybiorę za dużo ogólnie...
ja też preferuję zaspę :)
Gosiar moje dzieci od pierwszej doby mają konfliktową żółtaczkę i są praktycznie od razu naświetlane, w związku z tym mąż dzieci w ogóle nie widział / tyle co na porodówce/ a potem tydzień byłam sama w szpitalu, a na klinicznej mąż może wejść do sali położnic i małego w naświetlarce choć pogłaskać po buźce, posiedzieć przy mnie, w wojewódzkim, wiadomo, tylko przez szybkę a u mnie nawet nie przez szybkę bo naświetlane w sali.
olusia30 a Ty już płeć znasz? bo widze w suwaczku że sunyś...
i tak chciałam zapytać czy 3 dziecko w planach było? teraz tak niewiele mamuś decyduje się na trójeczkę
Bo są wygodne:) hehe..
Oczywiście żarcik***

My płci znać nie chcemy jak narazie.
Ma być niespodzianka:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry