Widok

Styczniowe i Lutowe Mamusie 2011 *5*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***GRUDZIEŃ***
30.12 Ania 1979

***STYCZEŃ***
04.01 Salambo
16.01 Doroti
19.01 olusia30
26.01 mooly
27.01 trzydziestka
28.01 Iwonka32
30.01 młoda_żonka

***LUTY***
03.02 Magiczna(*)86
08.02 gosiar
10.02 micasia
13.02 kasha
16.02 devil83
16.02 Oleńka
25.02 dorotiii
25.02 jonka6
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Fajny ten tescik-mi tam wychodzi dziewczynka. Plci jeszcze nie znamy - ja mam przeczucie, ze bedzie chlopiec jednak;)
U mnie bylo widac tak ok.12 tyg.
ahhh co do tego kalkulatora płci to mi wyszło :

Wynik: Chinka mająca 29 lat, zapłodniona w 3 miesiącu księżycowym powinna mieć...
Chłopca

niby się zgadza ale w dniu zapłodnienia miała 30 lat a i tak na 100% nie wiem kiedy owulka była, założyłam że 14 dni po ostatniej @ bo cykle mam regularne co 28 dni.
hej magiczna u mnie się zgadza :) co do ciuchów i brzucha to w 8 tygodniu już kupiłam spodenki ciążowe na urlop bo mnie inne cisneły a jak w 10 wróciłam do pracy to codziennie rano mam zagłostkę co włożyć i mąż musi stwierdzić czy widać czy nie :)
Walerka brzuch to indywidualna sprawa, zależy od mięśni, ilości wód itp. z reguły ja w pierwszej połowie bardzo szybko rośnie to w drugiej wyhamowuje:-) i gratuluję maluszka, podczytuję czasem starające się ;-)

Co do za zakupów to mój m tylko płaci, reszta jest po za nim, ja decyduję kiedy i co dla dzieci kupujemy i taki układ mi najbardziej odpowiada, on nie jest z tych co się malutkimi bodziakami podniecają.

Ja po wizycie, lekarz mnie wyśmiał niemal że,
bo za późno na badania, po co ja przyszłam, on ma po takiej wizycie papiery do wypełnienia, a ja nie mam wskazań do wizyty w poradni prenatalnej, ło mamo ale się nasłuchałam :-/ sprawdził czy serce bije i sio do domu, jak chce to mogę przyjść na usg prenatalne ale już prywatnie bo na fundusz się nie kwalifikuje, zaraz mała zaśnie i idę do szpitala po wyniki badań toxo i cytomegalii
czesc dziewczyny sorry ze sie wtrace. w ktorym tygodniu byl u was brzuch widoczny pod obcislymi (nie luznymi) ciuchami. ja jestem w 9tym i juz musze uwazac co nosze zeby sie w pracy nie zdradzic. w swoje rzeczy luzno wchodze ale ten brzuch mnie troche przeraza.
http://familie.pl/Ciaza/Przewodnik/flicka-eller-pojke.php
Hehe jak dla mnie wynik zadowalający - dziewczynka:)
Dziewczyny które znacie już płeć swojego dzidziusia, dajcie znać co Wam wyszło.
no powiem Ci że mój mąż to się interesuje tyle co musi czyli tak jak Twój uważa że ma full czasu :) jak mu pokazywałam wózki jakie mi się podobają to niestety program na discovery historia był tak ciekawy że nie miał czasu spoglądać. No ale ja się nie przejmuje bo interesuje się tym jak się czuję i bardzo się stresuje jak mnie brzuch boli etc. a że mamy różny gust to i tak wolę sama rzeczy powybierać bo po co sie kłócić przy tak fajnych zakupach :)
witam dziewczyny, po długim czasie! byłam na małym urlopie, odcięta od internetu. Widz, że u Was wszystko dobrze. U mnie też, w poniedziałek na usg widziałam juz rączki i stópki naszego maleństwa! Wzruszający widok. Wciąż nie mogę uwierzyć, że to naprawdę się udało i ten dzidziuś z ekranu żyje w moim brzuchu.

Dzis usg genetyczne, może dr wypatrzy płeć:-)
witam po kliku dniach przerwy;)
U mnie od pocz. ciazy juz +5kg, ale ja od zawsze mam niedowage, wiec teraz 50kg/170cm to jest nic;)-za to brzuszek juz widac. Moze nie jest za wielki, ale jest-w kazdym razie pasuja na mnie juz tylko 3 pary spodni;( Na szczescie sukienki sa wieksze, wiec jest git.
Ja od kilku dni czuje jakby mlode sie wiecej ruszalo-szczegolnie lubi jak leze na lozku i np. ukladam sie do spania.
Jak to u was jest z wyprawka dla mlodego-czy wasi mezowie wam pomagaja w wyborze albo choc troche sie interesuja sami?
U mnie jest tak-ze moj maz twierdzi, ze mamy przeciez tyleee czasu, ze napewno zdazymy- a nie rozrozni pajacyka od body...
a ja za to wczoraj byłam na meczu Polska - Brazylia :) Wrażenia niesamowite i ogólnie super ale mecz to był ustawiony!

co do kilogramów to ja mam ciągle ponad minus 1, ale brzuch... chyba w 6 miesiącu taki powinnam mieć. Ogólnie kosmos. W przyszłym tygodniu mówie w pracy bo już nie daję rady w ciasnych ciuchach. Koleżanka mnie 2 tygodnie nie widziała i wczoraj jej prawie oczy wyszły bo takiego przyrostu brzucha się nie spodziewała :)
Ja też dziś na usg ale do Invicty.

Młoda_żonka mi właśnie Grzybowska w 13 tc wypatrzyła chłopaka :-DDDD
a na którą masz wizytę?

ja mam wizytę i usg, ale najchętniej nie pojechałabym..nie mam ochoty coś na kolejne badanie itd..
Aniu ja też zaraz śmigam do luxa:) ale nie na usg niestety...
Ja od rana nakręcona....nie wiem tylko czym:)

Śmigam zaraz do Luxmedu, na usg , ale cos mi sie nie chce- nie lubie tej lekarki i wolałabym poczekać na swoją:)

Eh..
młoda żonko to pozdrów ode mnie chmielno :) rewelacyjne miejsce, można wypocząć, piękne okolice... :D jak byłam dzieckiem spędzałam tam baaaardzo dużo czasu :) kiedyś pół chmielna to była moja rodzinka, ale teraz proporcje się raczej zmieniły :)

kurcze wy tak ciągle o tych usg mówicie i po kolei idziecie a ja jeszcze muszę tyle czekać żeby tego mojego maluszka zobaczyć ;(
Witajcie pod długim czasie,
odnośnie kg to u mnie 3,5 kg na plusie ale fakt że brzuszek już widoczny, ostatnio w naleśnikarni w Gdyni na Abrahama dostałam świeżo wyciskany sok z marchewki gratis, w ogóle fajne miejsce-polecam!
poza ty ja po wizycie u ginki, powiedziała że płci zgadywać nie będzie bo za dużo przypadków pomyłek, obejrzała tylko Ludka z każdej strony-ma ponad 10cm już.
13 września idę do dr Grzybowskiej do Evi-medu na usg połówkowe - będzie już 21/22 t.c. i ją mam podpytać o płeć.
powiem Wam, że ja to nie mam kompletnie żadnego przeczucia do płci, mój mąż też nie. w sumie jest nam wszystko jedno dlatego pewnie nie ma jakiegoś ciśnienia.
ale póki co w rodzince obstawiają 2-1 dla chłopaka :-)
my dziś mykamy na 3 dni do Chmielna, już się doczekać nie mogę, tym bardziej że nasz urlop w tym roku to będzie remont więc teraz jedyna okazja gdzieś wyskoczyć.
miłego dnia Wam życzę!
ja w ten weekned też imprezkę robię dla synka na roczek:)))
długo zastanawiałam się nad tortem gdzie zamówić i wybrałam tam gdzie zawsze - czyli cukiernia maleńka we wrzeszczu - pyszn torty i nie dorgie choć za blisko to nie mam...
wczoraj jaka mnie ochota nasżła na wątróbkę z cebulką dziewuchy wcinałam aż mi się uszy trzęsły...
Jeżeli chodzi o kilogramy to nie wiem jak stoję za kilka godzin się przekonam bo pomykam do lekarza... ale chyba nie przytyłam za wiele chociaż brzusio jest:)))
taaa ciagle coś gotuje,zupę, ciasteczka, kawę robi itp , widac że strasznie jej się ta zabawa podoba i nigdy nie nudzi, książeczki jakieś 2 miechy temu były na topie , teraz już mniej raczej...

a najlepsza zabawa na dworzu to po deszczu w paskowicy jak w taczce jest pełno wody, to dopiero frajda taplać sie w tym mokradle hehe
ale taki urok dzieciństwa hihi

nic mykam do małżyka bo przysypia...
Aaaa.kuchnie dla dziewczynek:)Znam to od siostrzenicy prawie 3 letniej.

Przerzuca gary, a chłopaki tylko zerkają:)

Nasz ciągle książeczki i wiecznie muzyka i wierszyki- kosmos!!!
Ciastolina w ruchu non- toper;/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

do góry