Widok

Styczniowe i Lutowe Mamusie 2011 *5*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***GRUDZIEŃ***
30.12 Ania 1979

***STYCZEŃ***
04.01 Salambo
16.01 Doroti
19.01 olusia30
26.01 mooly
27.01 trzydziestka
28.01 Iwonka32
30.01 młoda_żonka

***LUTY***
03.02 Magiczna(*)86
08.02 gosiar
10.02 micasia
13.02 kasha
16.02 devil83
16.02 Oleńka
25.02 dorotiii
25.02 jonka6
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my TV nie mamy, bajkę puszczam jej z kompa na dobranoc, a w dzień w sumie nie ma czasu na oglądanie bajek, bo z rana po porannych toaletach i śniadanku ruszamy na spacerki lub plac zabaw, potem drzemka, potem obiadek i tatuś wraca to bawi się do wieczora z tatusiem...ale muzykę również uwielbia i tańczyć baaardzo, najchętniej juz od rana
pozatym z zabaw to uwielbia gotować w swojej kuchni i rysować w zeszytach
A u nas ZERO bajek, zero telewizji:(
Jan nie lubi!!!!!!!!

Czasami właczyłabym mu TV i niech siedzi z godzinę, niestety, nie interesują go bajki, Tv generalnie.

Jedyne co u nas z mediów- to radio- muzyka.Ciągle chodzi za mna i " Mamusiu, tą płtę chce Jan"- z wierszami i bajkami, ale czytanymi.
Nic innego nie wchodzi w rachubę.

Niby to dobrze, wiem, ale żeby wcale go tv nie interesowało???!!_-ggrrrr....

Co do tycia- lepiej nie mówić, w poprzedniej ciązy pożerałam wszytsko co nie pełzało:)

Teraz wcale nie widac ciązy, u mnie w pracy zdziwko , jak sie pojawiłam po swój plan zajęć- gdzie u mnie prawie 6 miesiąc!
Ania to w porównaniu z pierwszą ciążą super wynik, potwierdzam że takie mega tycie to nic dobrego, ja pamiętam że okropnie przytyłam po 16 tyg zaraz w pierwszej ciąży i teraz również się pilnuję bardzo...nie chcę powtórzyć tamtego wyniku, małż mi dziś powiedział że praktycznie nie widać że w ciąży jestem, bo narazie nic na plusie...

mój mężuś usypia córeczkę naszą, obejrzała sobie Kubusia puchatka, potem zazyczyła sobie kubusiową kołysankę i mleczko i odmaszerowała do łóżka... ostatnio uwielbia kubusia właśnie i myszkę miki
No właśnie mąż zassała Alicję z Krainy...
...i Cash'a..

Ale lektor mnie przeraża w tym Cash'u;/
Jakis taki niezmieski////

Ja jutro na połówkowe mykam, znowu inny lekarz- zwariować można!!!
eh.....
też bym sobie z chęcią jakiś filmik dzisiaj obejrzała :)

ja mam na razie nieco ponad 3 kg na minusie... miałam praktycznie 4 więc ten minus powoli zaczyna mi się zmniejszać... ale nie obraziłabym się, gdyby jeszcze przez jakiś czas waga mi postała w miejscu :)
Hejka wieczorne gadułki!!!
Ja po miłym wieczorku z mężem, Janek usnąl, filmik zapodamy i na spokojnie w domciu.

Ja z Janem , w 1 ciązy w 21 tygodniu miałam już 10 kg na plusie;:((-koszmar!!!!!!!Bo to do niczego dobrego nie prowadziło!

Teraz mam 3kg na plusie, przez ostatni miesiąc przytyłam 0,5kg, także byłam sama głebokim szoku.
Ale nie przeczę- pilnuję się, jak już wczesniej pisałam.
hej :)
widzę że nasza lista zapełnia się chłopakami w wiekszości :)
my wizyta za 2 tyg więc jeszcze poczekamy sobie....
ja mam troszkę pracy w domku , sprzątania itp przed urodzinkami córeczki, robimy w sobotę imprezkę na 2 latka...

a jak tam kilogramy u was?
hehe... nie - mąż mnie kiedyś tak nazwał: kotek paprotek - tak mu się po prostu milutko zrymowało i tak już zostało :)

heh... ja też tak czasami mam, że czegoś nie kupię bo coś tam (tu zawsze znajdę jakiś powód) a potem tego żałuję... ale tak to z nami kobietami już chyba jest... :P
od paprotki czy paprania ? ;)

schodziłam się wczoraj i dziś jak głupia nogi mnie bolą okrutnie, i wkurzyłam się strasznie bo w Leroy merlin mieli takie fajne żelowe ozdoby na okna, nie kupiłam bo by musiały w szafie leżeć aż wymienimy okno na nowe, okno jest ale ozdób już nie ma :/ tzn. są ale nie podobają mi się, takie małe popierduły :(
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
już jestem pewna :) na weselniku byłam jako Paprotek :)
hehe no to super :) fajnie jak takie znajomości trwają dłużej :) nie wątpię, żeście fajne babeczki :P
ja mam 26 września :)
tak sobie teraz jeszcze myślę, że mogłam jeszcze mieć nick związany z paprotkiem :) albo paprotek albo kotek_paprotek albo coś podobnego :)
a wiesz że to szkoda, bo my wrześniówki bardzo się polubiłyśmy, cały czas piszemy ze sobą tyle że już nie na weselniku, spotykamy się jak czas pozwoli i w ogóle bardzo fajne z nas babeczki :)
tyle czasu już się znamy i cały czas nawijamy ;) łącznie ze mną 4 mają już dzieciaczki a następne 3 szykują się do zajścia
ja mam 2 rocznicę 27 września :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

salambo tak :) wrzesień 2008 :) a bo wiesz co?? na weselniku to ja bardziej czytająca byłam niż udzielająca się... :) owszem - czasami tam gdzieś coś popisałam ale nie nazwałabym tego sumiennym udzielaniem się :) a poza tym nie pamiętam jaki tam miałam nick :) mogłam mieć sweet_devil albo coś w ten deseń, bo tego czasem też używam :)
z resztą to było dawno i nieprawda :P
devil to Ty jesteś wrześniowa żona z 2008 ? nie udzielałaś się na weselniku ? bo z wątku wrześniówek to ja Ciebie nie pamiętam
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

heheheh dodałam kilka zdjęć, mój Kuba macho? ło mamo przecież to najłagodniejsze dziecko na świecie :-DDD
Ola30- jenki, jaki Twój Kubeusz PIĘKNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Malutka tez fajna, ale syn- dla mnie przesłodki, taki przystojny jak na maluszka.

Właśnie obejrzałam fotkę, którą wstawiłaś- normalnie jest Macho!!!!!!!
lecę do domku trzymajcie się dziewczyny do jutra!
a dziękuję Olusia
przydałoby mi się takie foto w photoshopie... naprawdę super:)
No właśnie..

Tez musze powywalać i to zaraz zrobię...

Jak duzo zdjęc to nudno sie oglada;)Tym bardziej, że niedługo mam kolejną sesję w ciąży i przyda się coś bardziej aktualnego!
Ania ja też miałam kiedyś więcej, teraz zostało to co najważniejsze w celu identyfikacji ;-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry