Widok

Styczniowe i Lutowe Mamusie 2011 *5*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***GRUDZIEŃ***
30.12 Ania 1979

***STYCZEŃ***
04.01 Salambo
16.01 Doroti
19.01 olusia30
26.01 mooly
27.01 trzydziestka
28.01 Iwonka32
30.01 młoda_żonka

***LUTY***
03.02 Magiczna(*)86
08.02 gosiar
10.02 micasia
13.02 kasha
16.02 devil83
16.02 Oleńka
25.02 dorotiii
25.02 jonka6
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ania to super że się zdecydowałaś :D wrażenia zapewne nieziemskie :P zapewne żałowałabyś jakbyś nie poleciała :)

aqua - fajna sprawa... sama się nad tym zastanawiam czy od września nie iść, ale tam gdzie pisałam maila i pytałam o wodę to jest chlorowana... a ponoć w ciąży lepsza jest ozonowana...
ale fajnie bybłoby się spotkać co dziewczynki? poplotkowac o pieluchach, wózkach i nie tylko...
image
ja jestem jak najbardziej za :) trzeba by było tylko znaleźć czas i miejsce, które by odpowiadało większości... :)
nawet jeśli z tym aqua nie wyjdzie to może ogólnie jakieś miejsce znaleźć i poplotkować??? co wy na to???
byłoby super:) ja jestem za aczkolwiek teraz z czasem moge mieć troszkę lipę bo pracuje a potem jeszcze to prawko robię...
ale zapewne niedługo będę się wybierała na zwolnienie może we wrześniu, wtedy napewno bedę miała dużo czasu...
wicie chciałam iść na usg do Olszewskiej ale ona jest na urlopie do 23.08 muszę poczekac i sie wybiorę... może juz mi wypatrzy płeć dzidziusia:)))))
image
hehe spokojnie :) mamy jeszcze troszkę czasu :P
no pewnie że tak:) potem dziewczynki bedzie można się spotkać i z wózeczkami razem pobujać?
image
no jasne jasne... a to co na zwykły chlorwany basen chodzić nie można?
nie to że nie można tylko czytałam źe ozonowana jest lepsza w czasie ciąży :) nie wiem na ile to prawda... ;)
tak i też trzeba wybrać jakiś "czysty" basen bo słyszałam że np w aquaparku można sobie przynieść jakiś prezencik nie polecany w ciąży...

image
ja się teraz tak w pracy nudzę straszlliwie także poszukam opinii o naszych basenach :)
ja się też nudzę, ale nie w pracy tylko w domu... i do tego kompletnie nic mi się nie chce... leń na całego :P
ja też masakrycznie... ale jeszcze 45 minut i uciekam:)))
Fajnie ze tyle chetnych na wspolne pływanie;]
Obecnie to i tak instruktorzy maja urlopy i ciezko o takie zajecia, ale od wrzesnia ponoc wraca wszystko do normy.
Co do aquaparku w sopocie to za nim nie przepadam...z doświadczenia oczywiscie chodzenia tylko na basen a nie na zajecia polecam ten w hotelu Posejdon tam jest fajny klimat a przy okazji slyszalam o zajeciach dla przyszlych mam ;]
Może napiszcie gdzie wam najbardziej pasuje i cos sie wybierze, wydaje mi sie ze jak stworzymy grupe bedzie łatwiej cos znalesc.
zazdroszcze wam chcialabym sie w pracy nudzic ale to nie realne u mnie :) ide troszke odpoczac potem do was Zajdę

a nigy w aqua jest czysta woda bo przeciez tam nawet z maluszkami przychodza, no ciekawe
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
Spotkanie forumeczek-jestem 'za"!!!!!!!!!!Piszę się na listę...:)

Co do balona- pilot nie był pewien, ale mnie zabrał jednak!..
Wrażenia-super sprawa- nic tylko szum palnika z balona, a tak to taka cisza, że chyba w zaświatach taka panuje-piękny odpoczynek od realnego świata!!!!!!!!

Co do formowych tematów- zaczął mnie boleć brzuch rano, dla sprawdzenia pojechałam do Lux i zbadała mnie lekarka, wszystko ok, mam napiete mięśnie brzucha za bardzo- nie mogę nosić zbyt ciężkich rzeczy, Jana też nie za bardzo, oszczędzać się - nie kosić trawy np:)

No i najważniejsze- lekarka robi mi usg i pyta- "A aaa.Synek Pani będzie miał braciszka do zabawy??":)

Hehe- czyli lekarka sama sie wygadała-
BĘDZIEMY MIELI DRUGIEGO SYNKA!!!!!!

jenki, jak sie ciesze;)
Wpisuje płeć maluszka na listę:

***GRUDZIEŃ***
30.12 Ania 1979 - synek

***STYCZEŃ***
04.01 Salambo
16.01 Doroti
19.01 olusia30
26.01 mooly
27.01 trzydziestka
28.01 Iwonka32
30.01 młoda_żonka

***LUTY***
03.02 Magiczna(*)86
08.02 gosiar
10.02 micasia
13.02 kasha
16.02 devil83
16.02 Oleńka
25.02 dorotiii
25.02 jonka6
hehe nieźle Ania, no to gratulacje drugiego synusia, a mężowi będziesz mówić??

mi ostatnio ciutek brzuch urósł, w ciąży z córeczką też własnie w 16 tyg mi zaczął sie z lekka okrąglić...
No właśnie sek w tym, że mąż był ze mną w środku:0!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Strasznie się wzruszył i wyszedł od razu na korytarz;)!!!Chciał syncia drugiego, jak cholera.

Sprawę mam ułatwioną- wsio po Janie zostaje, zabawki też, także mam luzik:)))
hehe ania no to super :) lekarka w sumie podjęła decyzję za was... aczkolwiek troszkę zaryzykowała nie pytając was czy znacie już płeć bo są pary które definitywnie nie chcą wiedzieć wcześniej i mogliby mieć duże pretensje... ty to jeszcze się "łamałaś" i gdzieś tam ciekawość i tak by zapewne zwyciężyła ;)
takna marginesie to gratuluję synusia :)
no i masz rację - sprawę masz ułatwioną ;) super :)
ja też się nie mogę doczekać następnego usg :D a to jeszcze ponad 3 tygodnie!! ;(((

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry