Widok

Styczniowe i Lutowe Mamusie 2011 *5*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***GRUDZIEŃ***
30.12 Ania 1979

***STYCZEŃ***
04.01 Salambo
16.01 Doroti
19.01 olusia30
26.01 mooly
27.01 trzydziestka
28.01 Iwonka32
30.01 młoda_żonka

***LUTY***
03.02 Magiczna(*)86
08.02 gosiar
10.02 micasia
13.02 kasha
16.02 devil83
16.02 Oleńka
25.02 dorotiii
25.02 jonka6
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
witam i ja;)

Jesusicku, dośc mam już tych naszych gości:)-

dziecko 2 letnie siedzi przy stole i pluje jedzeniem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
No normalnie cholera mnie strzela, jak na to patrzę...a kumpela nic, mąż smsy pisze w tym czasie!!!!!!!!!!!!!!!

Jaja miałam wszędzie na podłodze rozwalone...!!!!Boże, jak ludzie nie potrafią reagowac na cos takiego, wyrąbane mieć i całkowicie nie wychować dziecka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wściekam się tylko przez ten syf i bałagan!!!!:(
Na szczęście w nocy jadą....

Już dawno nie miałam tak dośc gości, może przez te niwychowane pierdle małe...g.rr....
heh oby tylko twój synek nie przechwycił kilku podobnych zachowań... :/
a tak na marginesie to też nie potrafię zrozumieć dlaczego niektórzy rodzice nie korygują pewnych (oczywiście negatywnych) zachowań swoich (jak to mój mąż na nich mówi pieszczotliwie) robaków ;)
pewnie dlatego że wygodniej mieć wszystko w d.... dzieciaki robią co chcą a oni dzięki temu mają spokój,
jednak nie są świadomi, że takie zachowanie ma poważne konsekwencje i nigdy już nie zapanują nad dzieckiem

a mi się nic nie chce, pierworodna albo marudzi albo śpi a ja jestem śnięta
wybierałam się do tesco na zakupy, ale położyłam Emi na chwilę do łóżeczka żeby się ogarnąć a ona w 5 min zasnęła,
zakupy przełożone na później

kobitki a Wy same gdynianki jesteście ?
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
ja też się dzisiaj rano obudziłam i już zasnąć nie mogłam i teraz też mnie muli... :/

nieee... gdańsk się kłania :)
Ja na szczęście nie z Trójmiasta- oszalałabym siedząc w parku pełnym dzieciarni i gówienek psich!!!!!!!!
I te korki, eh, ja na pewno nie mieszczucha....

Lubie spokój, ciszę, przestrzeń i swój kawałek "ogródka":).

Z tym zachowaniem dzieci ich- szok, Janek patrzy na nich jak na małpy w zoo i pyta mnie dzisiaj- Mamusiu, czemu dzidzia rzuca jajem???
haha..

Co odpowiem?- ze tak nie wolno:)!

Mam dość, modlę się już o swój powrót do porządku w domu i spokoju!
powiem ci że mam podobnie jak ty... też wolałabym mieszkać na uboczu... niestety póki co pozostaje mi gdańsk... jedyne co, to mam takiego farta, ze pracuję w takich godzinach, ze korki omijam z daleka :) tym bardziej że większość trasy i tak pokonuje obwodnicą... ale tak na codzień to masz rację - korki są nie do zniesienia :/ a już zwłaszcza w upały :/
Witam
Ja tez Gdynianka-dopiero niedawno odkrylam, ze jest takie fajne mamusiowe forum na trojmiasto.pl.
Ja termin mam na 13.01. Czy moge zatem do was dolaczyc?
Zapraszamy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
no jasne zapraszamy nową mamuśkę:)))

Dziewczynki właśnie rozmawiałam z kierowniczką... No i już wie zareagowała ok... wyglądała na zadowoloną i gratulowała oczywiście...
także juz mam to za soba na szczęście!!!!!
image
hehe no to gratuluję :) że jesteś już "po" :P teraz już przynajmniej stresa nie masz "że się wyda" :P
jeszcze muszę powiedziec potem ludziom z roboty chociaz tak naprawdę nie czuję się w obowiązku - przecież to prywatne sprawy...
może komuś powiem a potem się rozejdzie...
albo następnym razem jak kumpel wróci i znów dla jaj się spyta - i co kto jest w ciązy? to mu odpowiem hihi
oleńka tak ci zazdroszczę że jesteś po tej rozmowie... mnie to jeszcze czeka, tak myślę że za tydzień albo dwa powiem.

Ja też z Gdańska jestem...
dorotii ty musisz czekać ze względu na umowe tak?
będzie dobrze!!!
Dzieki za mile przywitanie;)

Moze troche o mnie-mam 30 lat, w tej chwili jestem w 18tyg ciazy, pracuje w Gdansku, a mieszkam z mezem i 2 kotami w Gdyni. Jest to moja druga ciaza, pierwsza niestety nie zakonczyla sie dobrze juz w 6 tyg. Aha - do tej pory pracuje, w tej chwili 4h dziennie. W mojej firmie calkiem dobrze podeszli do mojej ciazy, ciekawe, ze kierownictwo bez problemu. drobne uszczypliwosci zdarzaja mi sie od wspolpracownikow ...no ale jak to sie mowi:sa ludzie i taborety...

Do lekarza chodze do Swissmedu (dr Raba). Jak dla mnie jest ok - duzo tlumaczy i odp. na wszystkie pytania.

Zastanawiam sie powoli nad szkola rodzenia i porodem. Napewno nie chce rodzic w Redlowie - tam bylam po poronieniu i byla straszna porazka. Ma sie wrazenie, ze lekarze maja cie gdzies i tak naprawde sprawiasz im klopot swoja osoba i dopytywaniem sie o wiecej informacji. Jedyne co to siostry sa ok. Naczytalam sie rowniez opinii w necie nt tego szpitala i porodow...i jak doszlam do watkow o umieralnosci dzieci to ochota na rodzenie tam calkowicie mi przeszla.
Myslalam o Szpitalu na Zaspie,Klinicznej, Wojewodzkim w Gdansku lub tez Swissmedzie. Czy ktoras z was moze tam rodzila i moze podzielic sie opinia?
Czy trzeba sie jakos umawiac na porod w danym szpitalu?

Co do szkol rodzenia-to myslelismy na razie o EviMedzie (320zl za 5 spotkan), SwissMedzie(400zl) albo jakiejs szkole przy szpitalu...niestety nie wiem, gdzie mozna by uderzac i czy w danym szpitalu trzeba wtedy rodzic?

Jeszcze bym miala jedno pytanko-gdzie w Gdyni/Trojmiescie sa w miare tanie sklepy z ciuszkami dla dzieci?

P.S. mam nadzieje, ze jakos przebrniecie przez moj slowotok;)
magdaka ja też mam dwa koty :) czasami się zastanawiałam jak na dzidzie zareagują :)

a ja nie mam problemu z umową bo pracuje tu ponad 3 lata i od początku mam na czas nieokreślony ale szefowa to przyjaznych i wyrozumialych nie należy i tylko stąd te obawy
ola masz rację - szepnij komuś słówko i dodaj, żeby póki co zachował to dla siebie :P od razu się rozejdzie :P i wszystko w tajemnicy oczywiście :P
dorotiii to czy szefowa jest miła i wyrozumiała czy też niekoniecznie, to jest sprawa drugorzedna... najważniejsze żebyś o siebie dbała również w pracy, a jak znajomi czy kierownictwo wie o ciąży to raczej otaczają opieką kobietę...
no i witamy nową koleżankę :)
witam dziewczyny, no ja jeszczse jutro do pracy i potem niedziela wolna. zmęczona już jestem jak jasna cholora, przyszly tydzien tez sie ciezki zapowiada. ale do wrzesnia musze dac rade
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
hello,
ja tez sie zastanawiam nad szkolą rodzenia w evimedzie. czy ta tylko pokazują jak rodzic czy jak robić takie podstawowe rzeczy przy dziecku jak np przewijanie. wiem ze to pewnie proste, ale nie mialam nigdy styczności nawet z tak prozaiczna czynnością jak przewijanie bobasa :))

co do zwierzaków to ja mam kota i psa zazdrośnika - ciekawi mnie bardzo jak poradzi sobie z podziałem naszej miłości i zainteresowania. a poza tym ciekawi mnie jak zwierzaki zareagują na nowego lokatora...
Magdaka- sklepy to H&M, C&A na Matarnii, jest ich troszkę.

Ja rodziłam na Klinicznej i teraz też będę tam rodzić, raczej.Lepszy wróg swój niż obcy:)

Goście zostają do jutra-F_U_C_K!!!!!!Dzieciarnia do teraz jeszcze biega po górze, mało sufitu nie zarwą, Jan już dawno śpi, a te ...eh dzikuny!

Jutro jadę z Janem na konie, to ich nie będę znosić.

Ja mam psa-ale to "nadworny"pies;)..jana kocha, więc i z 2 sobie poradzi ,,,chyba:)
trzydziestka-mysmy byli sie dowiadywac w EviMedzie osobiscie i nam powiedzieli tak: prowadzi polozna, info o porodzie i pologu, laktacji, opieka nad noworodkiem+cwiczenia przewijania na lalce, cwiczenia dla ciezarnych -takie 'zwykle' i cwiczenia oddechowe w czasie porodu. W sumie jest 5 spotkan po 3h, w soboty sa 2 tury na 9:00 i na 12:00[znajac nasze wrodzone lenistwo bedziemy chodzic na 12ta jakbyco;)). Za partnera nie trzeba placic-moze to byc ktokolwiek, niekoniecznie ojciec dziecka[tak tylko informacyjnie mowie-bo ja bede z mezem ;)). Calosc kosztuje 320zl. Dla mnie tez najwazniejsza jest ta opieka nad noworodkiem, bo nigdy nie zajmowalam sie takimi malymi dziecmi-jedyne co to trzymalam na rekach 2 tyg bobasa kolezanki. Aha -jeszcze jedno : daja ci liste w tej szkole co potrzebne do wyprawki dla mlodego i do szpitala.
Wyglada to obiecujaco, ale ja pewnie ost. decyzje podejme we wrzesniu po wizycie u gina;) - wtedy bedzie to juz 22 tydz chyba...
Widzialam tez, ze jest szkola rodzenia w Redlowie-ale tez platna, niby 12 spotkan, platne po 15zl chyba za kazde-wychodzi w sumie drozej bo 360zl.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry