Widok

Styczniowe i Lutowe Mamusie 2011 *5*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***GRUDZIEŃ***
30.12 Ania 1979

***STYCZEŃ***
04.01 Salambo
16.01 Doroti
19.01 olusia30
26.01 mooly
27.01 trzydziestka
28.01 Iwonka32
30.01 młoda_żonka

***LUTY***
03.02 Magiczna(*)86
08.02 gosiar
10.02 micasia
13.02 kasha
16.02 devil83
16.02 Oleńka
25.02 dorotiii
25.02 jonka6
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Co do zwierzat i noworodkow to slyszalam juz rozne opinie.
Podobno koty z ciekawosci wlaza w lozeczko i wahaja dziecko, ale ogolnie sa niegrozne. Zas psy z kolei moga byc zazdrosne o dziecko i moga nawet zaatakowac.
Ja wiem, ze moja mama miala pieska jak ja sie urodzilam i nie bylo zadnych problemow, wiec czuje ze po prostu zweryfikuje zycie jakto bedzie naprawde z tymi zwierzakami;)
babki ćwiczenia na lalce nijak nie przypominają opieki nad niemowlakiem, jak dla mnie to nawet nie dawały śladu pojęcia co i jak,
w sumie miło wspominam zajęcia w szkole rodzenia chociaż nie wiele mi dały :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Ania - dzieki za odp. co do sklepow. Ja jak narazie wychaczylam na Szadolkach w Outlecie w nowej czesci centrum handlowego fajny sklep-maja chyba wszystko dla dzieci, a spiszki widzialam i za 3zl. Ogladalam tez te ciuszki w hipermarketach-ale mam wrazenie, ze to jakis gorszy material-bo sa dosc szorstkie w dotyku.
Wiem, ze w Klifie sa tez ze 2 czy 3 sklepy-ale z kolei tam mi jest zdecydowanie za drogo. No i w AlfaCentrum widzialam 5-10-15 i chyba Smyka. Co do Smyka-wyglada obiecujaco-nawet mamy jakis kupon znizkowy tam.
Jak narazie mam troche ciuszkow zakupionych w USA - reszte zamierzam kupowac we wrzesniu...

Co do szpitala na Klinicznej-moja mama i kumpela tam rodzily. No i jak moja mama rodzila - to miala tego pecha, ze jak pierwszy porod wszystko spoko luz i ja szybko wyskoczylam na swiat, to przy drugim -jak moj brat sie rodzil, zle ja nacieli czy cos i bylo ryzyko, ze nie bedzie mogla chodzic. Zrobila sie wielka afera-ale jakos ja uratowali i miala tylko przejsciowe problemy z chodzeniem.
Chociaz jak moja kumpela tam rodzila jakies 6 lat temu-byla zadowolona i z lekarzy i pielegniarek.

Ja udzielam sie jeszcze na jednym forum - ogolnopolskim i tutaj jest co napisala mi jedna dziewczyna o trojmiejskich szpitalach:
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=20861882#post20861882

Salambo - dzieki za cenna opinie;) Ale mysle, ze dla takich zoltodziobow jak my to i cwiczenia na lalce cos chociaz rozjasnia;)

A my dzisiaj mamy wizyte znajomej z rocznym synkiem. W planach Oceanarium i moze jeszcze cos fajnego;)
Goście poszli !!!!!!!!!!

Jesssu, jaki mam sajgon na chacie;(- a tak ładnie wypastowane panele miałam!!!!!!!!

łazienki do polerowania!!!!

eh....

Lecę zasuwać!
Aniu dobrze że chociaż dom stoi, bo przy takich łobuzach fundamenty mogłyby nie wytrzymać ;)
Magdaka ja w poprzedniej ciąży też byłam żółtodziób, a jestem na tyle świeża że jeszcze pamiętam jak to było z tą szkołą rodzenia :) oczywiście nie odradzam, wprost przeciwnie tyle że rzeczywistość mnie przerosła ;)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Salambo oj, no, wstawiłam dopiero pralę, mogę na spokojnie działac dzisiaj, mężulo wyciągnał Janka na spacerek.

Jest tak ciepło, że robie etapami, okna zostawiam na wieczór.

Kiedy masz USG??
Aniu Ty chyba jesteś jakiś robot, u mnie dzisiaj zaduch wielki i wyczynem moim było zjedzenie śniadania :)
usg mam dopiero 2 września, czekam aż mąż po mnie przyjedzie i wtedy idziemy, weźmiemy od razu z nagraniem na płytę bo Emi ma taką pamiątkę to wypadałoby żeby i drugi maluch miał,
mam nadzieję że pokaże co tam ma między nóżkami, bo nie lubię do szkraba zwracać się bezosobowo
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Oj, fajnie, u nas w sumie to tak"przypadkowo " się dowiedzielismy:(

beeee...z Janem to rytuał był:)

Na nagranie mamy zamiar iść już planowo!!!!

Ostatnio stwierdziłam, że mogłam w ciąże zajśc rok wczesniej- wsio byłoby od razu po Janie dla drugiego chłopa, a tak muszę teraz leżakowac te rzeczy!
Jak mi córa nie dana;(
hej dziewczyny...
ja od wczoraj mam taki wisielczy humor, że najchętniej cały czas bym ryczała... najmniejsze rzeczy urastają do rangi nie wiadomo jakiej :/
z resztą nie ważne... ;(((
devil nic się nie przejmuj to zwyczajny hormon ciążowy :)
ja zawsze uprzedzam męża że mam "hormona" żeby wiedział co go czeka ;)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

hehe mam taką nadzieję, bo normalnie masakra... aż sama siebie nie poznaję... pierdoły takie, a ja mam wrażenie niemalże, że to koniec świata i że wszystko się sprzysięgło przeciwko mnie... masakra jakaś... :(
Devilku, norma!!!!!!!!

Po porodzie jest jeszcze lepsza "jazda':)

Ja dopiero usiadłam- brzuch mam jak kamień, twardy...cholera!
Wysprzątałam caly dom i pierdzielę- teraz siedzę cały wieczór, mąż tylko gary wstawi i prasowanie przesegreguje, ja sie poddaje na dziś!!!!!!

Kuźwa, w takich chwilach wolałabym mieszkać w m2 czy m3 i spokój!
ja się przeprowadziłam z m3 do domu i bardzo mi to nie pasuje,
ja w ogóle jestem dziecko miasta i mieszkanie na wsi to dla mnie kara, nienawidzę grzebać się w ziemi więc nie uprawiam ogródka, ale cała jazda z koszeniem trawy, grabieniem liści, setkami okien i ogrzewaniem jest dla mnie bardzo męcząca
do tego nasz dom jest stary, budowany jeszcze przez dziadka mojego męża i ciągle trzeba go remontować :(
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

A no tak, jak starszy domek, to ciągle trzeba coś remontować.
Nasz nowy i duży, ale ja kocham ogród, kwiaty, koszenie trawy.

Uwielbiam!!!

Kwiaty mam w tym roku jak na pokazie kwiatowym, balkony sie urywaja pod ich naporem, a w ogrodzie dalijki jak bomby!:)

Salambo, nie mam Twojego profilu na NK, napisz na maila;)
Witam i zmykam na obiadek:0
witam :) a ja już po obiadku :D
ja lubię kwiaty, marzy mi się piękny ogród który mogłabym podziwiać, jedynie kto inny musiałby o niego dbać, mam chyba uraz z dzieciństwa na tle grzebania się w ziemi i nigdy tego nie polubię,
chociaż może w przyszłym roku posadzę fasole szparagową ;)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

uffff po łebkacha co prawda ale nadrobiłam co pisałyście.

Na spotkanie oczywiście się piszę, z przyjemnościa porozmawiam sobie w realu :-)

Ania gratuluję synka i lotu balonem!!! ja bym nigdy się nie zdecydowała, nie z moim lękiem wysokości.

i witam nową mamuśkę!!!!
hej dziewczyny taki fajny weekend był :) jeziorko, namiocik.... miodzik ale teraz niestety znów siedzę w pracy :(
dziewczyny czy normalne jest ze płacze się w ciąży z błahych powodów? Bo popłakałam się dlatego że narzeczony jechał do domu a ja znowu muszę iść do pracy i mam tylko jeden dzień wolny w tym tygodniu :(
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry