Widok

Styczniowe i Lutowe Mamusie 2011 *5*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***GRUDZIEŃ***
30.12 Ania 1979

***STYCZEŃ***
04.01 Salambo
16.01 Doroti
19.01 olusia30
26.01 mooly
27.01 trzydziestka
28.01 Iwonka32
30.01 młoda_żonka

***LUTY***
03.02 Magiczna(*)86
08.02 gosiar
10.02 micasia
13.02 kasha
16.02 devil83
16.02 Oleńka
25.02 dorotiii
25.02 jonka6
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ojjjj w takich dniach jestem wdzięczna że nie siedzę w pracy, choć bardzo już bym chciała wrócić !!!

my byliśmy wczoraj na plaży na Westerplatte, fajna plaża, mało ludzi i długo woda do kolan- dla dzieciaków raj.
micasia normalne :-)))
Ja wczoraj na finale maratonu na Długiej, ryczałam bo niektórzy zawodnicy przed metą biegli ze swoimi dziećmi i wzruszyłam się ;-)

aaaaaaaaaaaaa ja dziś zaczęłam 5 miesiąc ciąży!!!!
micasia to nic ja jak byłam w poprzedniej ciąży to płakałam bo mój mąż wszedł w butach do domu a ja chwilę wcześniej odkurzyłam...
nie przejmuj się - hormony to norma, bedziesz miała wanięcia jak nie wiem.. ja wstawałam z łózka już zła teraz też mi się to zdarza że patrzę na męża i mam nerwa - dlaczego? nie wiem poprostu...
staram się go uprzedzać o tym bo by zwariował...
oj Olusia - dobre:))) ja jak widzę małe dzieci to płaczę - tak się wruszam...

image
ja liczę żeby te 2tyg i 2 dni jak najszybciej zlecialy zebym mogla troche odpoczac na zwolnieniu, zmeczona jestem, kregoslup mnie boli, i kurcze te humorki porazka totalna :(
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
no ja też chyba niedługo wyskoczę na zwolnienie bo już mi się troszkę nie chce tu siedzieć mało roboty i tylko głupie pomysły mi do głowy przychodzą...
image
taaaaa jak już nuda w pracy doskwiera, to chyba faktycznie nie ma co siedzieć na siłę... równie dobrze można ponudzić się w domu... a i wyspać się przy okazji można... :P

hehe to widzę, że z tym moim ostatnim płaczem nie jestem sama :) mi póki co przeszło, ale podejrzewam, że jeszcze nie raz mnie chwyci... :)
Wpisuje płeć maluszka na listę:

***GRUDZIEŃ***
30.12 Ania 1979 - synek

***STYCZEŃ***
04.01 Salambo
16.01 Doroti
19.01 olusia30 - synek
26.01 mooly
27.01 trzydziestka
28.01 Iwonka32
30.01 młoda_żonka

***LUTY***
03.02 Magiczna(*)86
08.02 gosiar
10.02 micasia
13.02 kasha
16.02 devil83
16.02 Oleńka
25.02 dorotiii
25.02 jonka6
witam wieczorkiem, dopisałam mojego leniucha do listy ;-)

Od jutra ma być ponoć chłodniej, już nie mogę się doczekać, cieszę się, że po takiej zimie jest piękne lato aleeeeeee ile można ?!
Mąż dziś pierwszy dzień po urlopie wrócił do pracy, smutno jakoś i dzieci pytają gdzie tata, następny urlop dopiero na koniec stycznia :-/
Teraz mój małżonek wraca z krówkami i pesi do domu i więcej mi na ten wieczór do szczęścia nie trzeba !
Olusia gratuluję syncia :-)))
Póki co faceci górą.

Miałam wczoraj usg ale dzidzia sie nie chciała ujawnić i sprytnie zasłoniła się nóżką. Takie miałam przeczucie, że potrzyma nas w niepewności. Może za 2 tyg się dowiemy.

Poza tym-dzięki Ci Pani za to ochłodzenie. Już myślałam, że jajo zniose. Tak mnie głowa nawalała od tej duchoty, że szok. Niech już bedzie jesień-i z głowy z wysokimi temperaturami.
Olusia gratuluję nowych portek w domu!!!!
Gosiu jeżeli chodzi o bóle głowy to też się z nimi zmagałam ale za to dziś jest BOSKO!!!!
w czwartek idę do lekarza to wkońcu się dowiem co i jak...
nie będę miała niestety usg ale w poniedziałek dr Olszewska wraca z urlopu więc może do niej wyskoczę na usg...
image
ja tez sie ciesze ze w koncu sie troche ochlodzilo :) Jeszcze dzis i jutro i jedyny dzien w tym tygodniu wolny :)
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
Ja o synku dowiedziałam się w końcówce 13 tc, jutro muszę zaliczyć badania bo w poniedziałek mam wizytę u lekarza a po jutrze mam lepsze usg w Invicie, może przy okazji płeć lekarz potwierdzi ;-)
ale macie dobrze z tym, że znacie już płeć... ja się doczekać nie mogę ;( żebym w końcu mogła przestać mówić bezosobowo...
olusia - w 13 tyg to naprawde szybciutko :) ja jak ostatnio byłam na badaniu, to też był 13 tydzień i lekarz ewidentnie dopatrywał się tam między nogami ale nie wypatrzył nic konkretnego, bo powiedział, że na następnej wizycie spróbujemy... więc może to będzie jednak dziołcha???
a co do pogody, to bądźie jeszcze litościwe tak do końca wakacji i nie módlcie się o deszcz co?? ;) bo ja się jeszcze na kilka dni na mazury wybieram, to fajnie by było gdyby pogoda dopisała... :) może co prawda bez upałów, ale żeby nie padało... ;)
Devil mi do modlenia się o deszcz dużo brakuje, dzieci by mi zwariowały w domu ;-)
Co do płci to dziewczynki trudniej rozpoznać i jak lekarz nie jest do końca pewny to jest szansa, moi synkowie do badania pięknie nogi rozkładali i było sprzęt widać jak na dłoni, córa ujawniła się w 21tc.
no właśnie słyszałam, że chłopców jest dużo łatwiej... więc skoro lekarz jest niepewny to wiadomo, że ci nie powie, więc mi powiedział tylko tyle, że spróbujemy na następnej wizycie ;) czyli może może... nie, żebym miała nadzieję na córę, ale zrobiłabym na złość mojej siostrzyczce, która twierdzi, że będę miała chłopca, bo jej po prostu nie jest dane kupować spineczki i sukieneczki (bo wśród najbliższych same chłopy się rodzą) :P
no ja też zazdroszczę że znacie już płeć mi to pewnie będzie trzeba troszkę poczekać:(
a co do pogody to ja też nie chcę deszczu od przyszłego tygodnia mam urlop będę z synusiem więc przyda się pogoda spacerowa ale bez upałów!!!!

image
heh no ja mam nadzieje że 6 września się dowiem :) tym lepiej by się złożyło, bo moja siostra ma tego dnia imieniny, więc czy jej będę mogła zrobić na złość, czy też potwierdzić jej przewidywania to i tak będzie milutki prezencik :D
haha jasne:) ale jaka przyjemnośc dla ciebie....
gadaj z maleństwem niech ćwiczy szpagat do badania:)
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (111 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

do góry