Widok

Styczniowe i Lutowe Mamusie 2011 *9*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***GRUDZIEŃ***
30.12 Ania 1979 - synek - Jacek

***STYCZEŃ***
04.01 Salambo - synek Szymon
13.01 magdaka-synek
16.01 Doroti
19.01 olusia30 - synek
21.01 bronka81- synek
26.01 mooly - synek
27.01 trzydziestka - synek
28.01 Iwonka32 - córeczka
30.01 młoda_żonka - córeczka Alicja

***LUTY***
03.02 Magiczna(*)86 - synek Szymon
05.02 rurka102
06.02 Magamelka
08.02 gosiar - córeczka Weronika
10.02 micasia
13.02 kasha
16.02 devil83 - synek
16.02 Oleńka83 - synek
16.02 Olice
21.02 Chmurka - synek
20.02 jus.tyna
25.02 dorotiii - synek Maksymilian
25.02 jonka6
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
założyłam nowy

http://forum.trojmiasto.pl/Styczniowe-i-Lutowe-Mamusie-2011-10-t186038,1,16.html
No to jak się czujesz ok, to zasuwaj do roboty:)
Sprawa prosta.
Nie znam Twojego dna w pracy:) ale wiem , jak jest u mnie, dlatego tak jest czasami,że życzliwi ludzie doszukują się innej strony medalu:)

Ja na zwolnienie powinnam pójść już wcześniej, bo w szkole to kocioł chorobowy teraz.
Mam nadzieje, że nikt w tym drugiego dna się nie będzie doszukiwał. A jak komuś podpadnie to już jego sprawa. Ważne, że mdłości mi prawie przeszły, bo tak to min. 3 razy w ciągu dnia siedziałam nad wc:-)
Lepiej jak jest ciągłośc niby- nie robisz zamieszania w robocie, układają już za Ciebie zastepstwa itd.
Może też podpaść, że wracasz, bo co - nagle jest lepiej:)??
Ale jak sie nudzisz, to wracaj, pewnie.

Dla mnie zwolnienie to lipa, ja z tych co do ludzi brnie;)..hehe

Ja chodze do Gdańska.
Dla mnie ten Lux to lipa totalna- konsultacja to jedno, usg to drugie, i stoi aparatura do usg, pacjentek nie ma, a nie zrobi.
Dlatego idę prywatnie, no ten Lux to prawie jak nasz NFZ!!!!!!!!!
Aniu a do kogo chodzisz i w jakiej placówce? Bo ja chodzę do Luxmedu w Gdyni i powiem, że też muszę czekać na usg czasem m-c.

Ja mam zwolnienie od 2 m-cy, ale tylko dlatego, że straszne mdłości miałam. Ale teraz ginka powiedziała, że mam wracać do pracy, bo jest wszystko w porządku i nie ma przeciwwskazań do powrotu. Tak sobie myślałam na początku, że dziwne to jest, bo też mam stresującą pracę i że pójdę do kogoś innego po zwolnienie, ale potem stwierdziłam, że może i lepiej jak wrócę, bo strasznie się nudzę w domu. Ale teraz już sama nie wiem. Zwolnienie kończy mi się za tydzień. Jeśli w pracy będzie coś nie tak to od razu pójdę do kogoś innego żeby wypisał mi zwolnienie. Tylko trochę mi głupio, bo co niby mam powiedzieć, że moja lekarz nie chce mi dać zwolnienia....
Ja po wizycie:)

W sumie wszystko ok, ale znowu usg nie miałam i od razu po wyjściu z Lux'a, zarejestrowałam sie do dr Olszewskiego:)------na trójwymiarowe, na jutro popołudniu:)

Także może uda mi się już jutro fotki wstawić Jacusia.

Musze poogladać synka, a nie czekac do końca miesiąca na planowane usg- lipa straszne w tym Luxmedzie.

No i bez dwóch zdań dostałam zwolnienie;(:(- lekarka moja dała mi wykład i dziwiła się, że 7 miesiąc a ja w szkole z dzieciakami i to w sezonie chorobowym.
Juz jejnic nie mówiłam że zdycham 4 dzień ;/..grrr..

Także jestem oficjalnie na przysłowiowej labie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
aha, czyli pewnie na nastepnej wizycie będe miała usg...lipa, bo chciałam szybciej...

Chyba przejdę się gdzieś dodatkowo, może do Olszewskiej.
Aniu usg standardowo pomiędzy 30 a 32 a później to po 36 tygodniu, u mnie lekarz powiedział że wszystko jest książkowo więc mogę odpuścić usg w 30 tyg., ale chyba mu odbiło to ż to jedyna okazja żeby zobaczyć malca :)

fajnie że kolejna dziewczynka, ja tam lubię dziewuszki - moja jest taki słodziak że się rozpływam jak siedzi ze spineczką we włoskach, uśmiecha się i patrzy na mnie tymi wielkimi oczyskami,
no i nie tracę nadziei że chłopaki to też fajne są ;)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Tina, super!Dziewczynka kolejna...

Ja jutro mam wizytę, ciekawe co tam nowego.
I kiedy nastepne usg będę miała...
jestem i ja po kilku dniach przerwy :) w weekend bylam na weselu i bawilam sie ze ho ho tyle ze skutki pojawiły się wczoraj- maz sie rozchorowal i mnie tez cos gardlo pobolewa. Ja dzis mialam polowkowe u Brzoski i opoznienie bylo 5 minutowe, a nastawilam sie na godzine z tego co pisalyscie, wiec roznie to bywa. Z dzidzia wszystko w porzadku jak sie ciesze :) pani dr bardzo mi sie spodobala, sprawdzala wszystko dokladnie, cierpliwie, dzidzis nie chciala pokazac twarzyczki to robila kilka razy podejscie... no i poznalismy plec- bedzie dziewczyna!!
dziewczyny mi lekarz tez mówił że kiedyś tam jak nie było sprzętu i nie mogli sprawdzić jak duże jest dziecko, to termin odliczało się na podstawie ruchów i wysokości macicy od pępka, chyba tak albo czegoś innego od pępka :)
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
to samo mi wczoraj powiedziała kuzynka mojego małża, ale w takim układzie powinnam zaraz rodzić ;) tak więc liczę na to że to tylko takie gadanie,
ja pomimo tego że wiedziałam że mam liczyć na córcię i tak wszystko kupowałam unisex bo wiele chodzących pomyłek już widziałam :) i chyba póki nie urodzę nie sprzedam dziewczęcych ciuszków, tak na wszelki wypadek
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
też tak słyszałam o tym liczeniu od pierwszych ruchów, ale spokojnie mi wtedy też wychodzi na styczeń, więc chyba nie mamy się czym przejmować :)
chciałabym żeby maleństwo w końcu się pokazało, a tym bardziej że będziemy razem i chciałabym płeć usłyszeć razem, a nie potem przekazywać to narzeczonemu. Mi wszyscy chłopca wróżą :)
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
no napewno takie, że ciężko było z czymkolwiek pomylić :P

no ale i przyjdzie dzień, że i twoje maleństwo się ujawni :) także trzymamy z malutkim kciuki :)

a w ogóle to ostatnio gdzieś na tym forum dziewczyna napisała, że lekarz jej powiedział, że ma zapamiętać kiedy poczuje pierwsze ruchy maleństwa i ze od tego czasu zostaje 20 tyg do porodu... o matko to idąc tym tokiem to mi termin z 16 lutego powinien się przesunąć na 18 stycznia :P ciekawe jak to będzie :)
no najczęściej to działa w drugą stronę i dużo też zależy od sprzętu.
to u Ciebie spore klejnoty skoro poznałaś bez problemu :) hehe
ja teraz zaczęłam nastawiać się na dziewczynkę , bo jeśli był by to chłopczyk to powinno coś być widać, tych rodzinnych skarbów nie dało by się ukryć :) hehe
powiem ci szczerze, że skoro już ja widziałam jego skarby i byłam pewna tego, że to jest to jeszcze zanim lekarz mi to oficjalnie potwierdził to już nie może być inaczej :P

także już raczej ciężko o "rozczarowanie" :)

a pomyłki?? pewnie - zawsze się zdarzają... chociaz z tego co wiem to częściej w tą drugą stronę... (lekarz obstawia dziewuchę a rodzi się chłopak) :P
to masz dobrze, przynajmniej wiesz jak mówić, chociaż u mojej koleżanki na usg wychodziło że będzie chłopczyk, a urodziła dziewczynkę, więc różnie to bywa. To ja już wolę mieć niespodziankę, niż się nastawić a później być w szoku :)
no dla mnie to właśnie było najtrudniejsze - jak tu do niego mówić?? cięężko było cały czas mówić per ONO i i tak i tak mówiłam o nim albo do niego ON :D no i jak soę potem okazało już został ON :D
teraz to trzeba będzie się przygotowywać na każdą opcję, czyli wszystko w neutralnych kolorach:)
tylko nie wiadomo jak do brzucha mówić;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry