Widok

Styczniowe i Lutowe Mamusie 2011 *9*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***GRUDZIEŃ***
30.12 Ania 1979 - synek - Jacek

***STYCZEŃ***
04.01 Salambo - synek Szymon
13.01 magdaka-synek
16.01 Doroti
19.01 olusia30 - synek
21.01 bronka81- synek
26.01 mooly - synek
27.01 trzydziestka - synek
28.01 Iwonka32 - córeczka
30.01 młoda_żonka - córeczka Alicja

***LUTY***
03.02 Magiczna(*)86 - synek Szymon
05.02 rurka102
06.02 Magamelka
08.02 gosiar - córeczka Weronika
10.02 micasia
13.02 kasha
16.02 devil83 - synek
16.02 Oleńka83 - synek
16.02 Olice
21.02 Chmurka - synek
20.02 jus.tyna
25.02 dorotiii - synek Maksymilian
25.02 jonka6
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
o i zaczęlam 7 miesiąc:)
Devil, nie zakładaj najgorszego!

Spokojnie, będzie ok.

A nawet jakby - teraz to częste.

Dzisiaj kichnęlam i poleciała mi krew- ale ile!!!!!!!!...osłabienie chyba ogólne.Gdyby nie odebrane wyniki 2 h wcześniej, już bym miała nogawki zawiązane ze strachu przed kolejną anemią:(

Lecę na orzechy bo u sąsiadki WYSYYYP!!!!!!!!!I to laskowe, wielkie, pyszne.Włoskie mamy swoje drzewo , ale ja nie przepadam;/
jasne ja wybrałam tą szkołę bo moja siostra tam chodziła była zadowolona więc też poszłam.
Najlepiej podjechać zobaczyć jaka prowadząca i jakie są zajęcia tzn tematy i wtedy podjąc decyzję.

image
heh aniu jak masz fajnie z tym cukrem... :)
mnie chyba dieta niskocukrowa i sześciokrotne codzienne kłucie w paluchy nie ominie ;(
Rodziłam na Klinicznej, znieczulenie nie dostałam,....nie ma na życzenie, niestyety;/

Personel- położne ok, robimy swoje, ale po porodzie żadna nie raczyła się zjawić- totalna poracha.

Odebrałam wyniki- cukier mam super, krew też, mocz tyż:)- tylko PH za wysokie.Musze poszperać co z czym się je;)

6stego mam wizytę, dowiem się może czegoś dokładniej.

Cieszę się, że ta głupia glukoza już za mną:(!!!!!...okropieństwo!!!!

Od razu dzisiaj zakupki zrobiłam domowe- kupiłam sobie nowy żyrandol do sypialni, Janowi siatę całą w H&M i dla Jacka drugą:)
Są śliczne ciuszki!,,,nie mogłam sie oprzeć!
dzięki bardzo :)

tak jak mówisz - nie o to chodzi... możesz iść do szkoły nowej, pięknej, wyremontowanej i w ogóle a nie być zadowolona z pracujących tam położnych :/ chociaż mam nadzieję, że jak już się płaci (nie wcale najmniejsze pieniądze to się jednak przykładają i starją)
spoko devil to jest link

http://www.trojmiasto.pl/Szkola-Rodzenia-o17288.html

polecam najlepiej sobie podjedź pogadaj z p. Grażynką super babka:)
nie spodziewaj się tylko że jest tam jakoś pięknie jak w tych prywatnych szkołach ale w końcu nie o to chodzi:)

jak chcesz to nawet po porodzie przyjedzie do ciebie jako pielęgniarka środowiskowa ja skorzystałam i cieszyłam się, bo dała mi jeszcze kilka rad co do diety, jak przystawiać dziecko do piersi może ci nawet ściągnąć szwy po porodzie ( no i za to też nie płacisz).

image
oleńka miałam do ciebie pisać w tej sprawie :) podaj mi proszę nr tel do tej pani :) kiedyś mi podawałaś, ale go niestety nie spisałam od razu, później zapomniałam (skleroza ciążowa postepująca) ;p a teraz nie mam szans na znalezienie tego ;p
jak się idzie do SR na NFZ to nie musisz mieć skierowania czasem jest tak że płacisz za partnera zdaję się że jakieś 7 zł za spotkanie.
ja chodziłam na nfz na majewskich do p. Grażyny Niemczyk za darmo i byłam zadowolona, wielu rzeczy się dowiedziałam o których nawet nie myslałam w piewrszej ciąży, wybiera się spotkania kilka zajęć oddechowych, jedne z ratownikiem medycznych, inne z pediatrą z psychologiem oraz z pedagogiem mnóstwo ciekawych spotkań od tematów pielęgnacji bobasków po laktacyjne i dietetyczne sprawy....
aha super było to że bardzo angażuje facetów w ćwiczenia zwłaszcza oddechowe...
kurcze dziewczyny mam kiepskie wyniki moczu...

image
w Bobasie preferują od 24 t.c chyba.
zależy też ile spotkań macie w SR przewidziane, bo tu jest 10 tygodni, a podobno na sam fajrant już ciężko dlatego żeby do ok 35-36t.c. skończyć.
ale wiem, że są zajęcia w innych SR gdzie jest tylko 6-8 spotkań, wtedy czas uczęszczania się skraca.
pierwsze słyszę że można chodzić na SR za darmo ze skierowaniem, my normalnie płacimy.
mami a na górnej czy dolnej???
kosmisia ostatnio rozmawiałam z babeczkę ze szkoły właśnie tej z mama i ja i wydawała się całkiem rzeczowa a do tego miła... powiedziała, że z zapisem najlepiej wstrzymać się tak to 25 tyg żeby brzuszek był już w miarę duży, bo dopiero wtedy mają sens te wszystkie ćwiczenia oddechowe... wcześniej ponoć dużo trudniej jest załapać np oddychanie przeponą...
ja tez powoli zastanawiam się nad szpitalem. chyba jednak mimo wszystko zdecyduję się na kliniczną( o ile bede rodzic w gdansku, byc moze urodze w mojej miejscowosci rodzinnej jesli trafie z terminem).szkole rodzenia tez powoli wybieram... ja dzis troche ogarnelam w mieszkanku i zaraz ide sie pakowac bo dzis wyjezdzamy a jutro wesele :)
no jeszcze mamy trochę czasu do zastanowienia się, ale lepiej się nie nastawić na znieczulenie, bo czasem jest taka szybka akcja, że już nie można podać.
lepiej być przygotowanym na najgorsze:)
znieczulenia w redłowie nie dają:-( za to opinie o personelu i warunkach są dobre. Na Klinicznej znieczulenie dają bez problemu,ale za to personel podobno do bani, zwłaszcza położne. juz sama nie wiem... boję się tego porodu i wolałabym miec swiadomosc, ze znieczulenie jest w zasiegu ręki
olice dzięki wielkie
hej dziewczyny!
ale się cieszę, że dzisiaj piątek, bo miałam jakiś masakryczny tydzień w pracy i potrzebuję dużo snu.
kosmisia mi się wydaje, że jest jeszcze trochę za wcześnie na szkołę rodzenia - z tego co czytałam to najczęściej chodzi się tak od 26 - 28 tygodnia.
jus.tyna znalazłam wątek o szpitalach i tam też jest o redłowie może Ci się przyda
http://forum.trojmiasto.pl/gdzie-najlepiej-rodzic-Zaspa-kliiniczna-Wojewodzki-czy-Redlowo-t164270,1,16.html
Aha no i jeszcze kwestia tego, że mam skierowanie i wtedy nie płacę tak?
Ja właśnie jestem na etapie szukania szkoły rodzenia i może wybiorę się do tej co poleca Młoda żonka:-) Mam już skierowanie od lekarza. Tylko zastanawiam się czy iść się w tej chwili już zapisać, a jestem w 17 tygodniu ciąży?
Dzięki młoda_żonka!
Fajnie, że już się zapisałaś, ja też planuję w najbliższym czasie, ale muszę najpierw zdobyć skierowanie od mojej pani dr, a wizytę mam dopiero 15go października. Dla mnie do Gdyni to trochę daleko, bo mieszkam w Gdańsku na Oruni, ale dziękuję za info!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

do góry