Widok

Styczniowe i Lutowe Mamusie 2011 *9*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***GRUDZIEŃ***
30.12 Ania 1979 - synek - Jacek

***STYCZEŃ***
04.01 Salambo - synek Szymon
13.01 magdaka-synek
16.01 Doroti
19.01 olusia30 - synek
21.01 bronka81- synek
26.01 mooly - synek
27.01 trzydziestka - synek
28.01 Iwonka32 - córeczka
30.01 młoda_żonka - córeczka Alicja

***LUTY***
03.02 Magiczna(*)86 - synek Szymon
05.02 rurka102
06.02 Magamelka
08.02 gosiar - córeczka Weronika
10.02 micasia
13.02 kasha
16.02 devil83 - synek
16.02 Oleńka83 - synek
16.02 Olice
21.02 Chmurka - synek
20.02 jus.tyna
25.02 dorotiii - synek Maksymilian
25.02 jonka6
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U nas Synek już na pewno:-))) Bardzo się cieszymy!!!!!!
Piotruś:-)
heh... darowałabym sobie turcję i podobne rejony z małym dzieckiem a tym bardziej będąc w ciąży... chyba że całe jedzienie i wode zaberzesz ze sobą z domu (a lecąc samolotem to raczej nie wykonalne) ;P no chyba że bierzesz pod uwagę inny środek lokomocji ;p

co do wagi to nie mam ciśnienia :) wręcz zastanawiam się czy to normalne żeby jeszcze być na minusie bo jak dla mnie to dziwne :) owszem chciałabym się zamknąć w jakiejś tam wadze, ale nie ma ciśnienia, że jesli mi się nie uda to się załamię czy coś tam ;) ale powiem ci że jestem w stanie uwierzyć w tą historię położnej... różne sa przypadki i już chyba nic mnie nie zdziwi :P
Eh tam, takie historie to z seriali:)
Nie wierzę, wiekszość ciężarówek to maszyny i tak pod koniec ciąży, mało która jest na minusie.

Siostra moja do 7 miesiąca nie tyła, zero, latała szczęśliwa i wszystkim oznajmiała jaka to ona laska, a potem- po 10 kg na miesiąc dowaliła!

Mnie to dynda i zwisa ile przytyję, nie zamierzam się obżerać jak świnka jak z Jankiem w ciązy ale nie mam zamiaru stresowac się z powodu wagi!

Wycieczka- coś na pewno max na tydzień, nie lubimy z męże się wybierać gdzieś na dłużej.
W większość państwa Europy byliśmy, ja nawet za Ocean się raz udałam:) ...i parę wysp też za nami.
Ale nie byliśmy w Turcji i na Kosie, więc szukam coś tam.
aniu ja miałam wręcz przeciwnie... w 18 tyg jak byłam u lekarza to zapytałam położnej czy to jest normalne że już 18 tydz a ja ciągle na minusie... bo - moze nie, że zaczynałam się tym stresować, ale -wydawało mi się, że to raczej mało normalne żeby prawie w połowie ciąży być praktycznie 3,5 kg na minusie... to mi powiedziała, żebym się nie stresowała, że zna przypadek, w którym kobieta do końca ciąży była na minusie i dzidziuś zdrowy i wszysktko super :) to mnie troszkę uspokoiło, bo myślałam że może jednak tak nie powinno być... na dzień dzisiejszy już idę do przodu ale dalej jeszcze ok 2 na minusie... nie chciałabym tylko teraz wystrzelić z wagą jak z procy, ale to już ze zwględów czysto zdrowotnych (cukrzyca np)

a gdzie się zamierzasz wybrać??
Bedziecie tyły jak prosiaczki:)- to nieuniknione;)

Prędzej czy poźniej!
Ja narazie 6,5kg na plucie, ale mam to gdzieś, na spokojnie.
Ciąża to niestyety okres gdzie sie przybiera a nie chudnie, nawet jak na początku mamuśki chodzą obsiusiane z radości, że wyglądaja jak panie z gazetek z mała piłeczką, to i tak 8 i 9 miesiąc każda ma coś na koncie.

Ja tam szukam jakiejś wycieczki na jesień, a nie będę marudzić jaka to pogoda brzydka, musze coś upolować, bo zasmędzę się w chacie.
hehe coś mi się wydaje, że ten kto je wymyślił jest już teraz bardzo bogatym człowiekiem :P
Oj u mnie brzuszek tez już jest - już taki ładny :) W końcu widać, że jestem w ciąży, a nie, że może za dużo zjadłam, czy coś :)
Normalnie spodnie już schowane w szafie i od 4 dni śmigam w ciążowych. Jejku jak wygodnie - ten, kto je wymyślił powinien dostać medal :)
no ja dużo nie przytyłam bo ze 2 albo 3 kilo od początku ale brzuch mam taki że starych spodni nawet rozpietych nie wciągnę. jakbym nie miała spodni ciążowych to od 2 miesięcy bym w piżamie chodziła :)
o doroti jak słodko mój szkrab jeszcze nie rozumie że będzie miał braciszka narazie włazi na mnie :)

ze spaniem to faktycznie lipa jak ma się wiekszy brzuszek ja mężusia przenoszę do salonu i sama zajmę moje wielkie łóżko wtedy mogę się kręcić i rzucać do woli :)

a w talii jeszcze się nie mierzyłam może to lepiej, na wagę też staram się nie wchodzić...

image
hehe oleńka to ja poproszę :P (żartuję oczywiście) ;p

doroti nie mów mi o spaniu bo moja dzisiejsza noc nie należy do udanych :/ nie dość że nie mogłam zasnąć (może ok 2 mi się udało) to na dodatek obudziłam się jeszcze przed budzikiem męża do pracy - czyli przed 7) :/ mam nadzieję, że to chwilowe... spowodowane np choróbskiem :/
Witam po długiej przerwie
Ja mam już wieeeeelki brzuszek, obwód 95 cm co przy moim wzroście 158 cm i ogólnie drobnej budowie jest bardzo widoczne. Przytyłam już 10 kg. Zaczynam mieć problemy ze spaniem, ciężko znaleźć mi wygodną pozycję. Synek nie może doczekać się braciszka, tuli się do brzuszka i całuje go :)
ja już kupiłam kozaki ale tak zastawiam się jak ja będę je zapinać...
w poprszedniej ciąży to luzik zakładałam klapeczki i już a teraz trzeba będzie zarzucać nogi żeby zapiąć kozaki hihi:)

ja jeszcze mieszczę się w spodnie sprzed ciąży ale zaczęłam nosić ciążowe bo są wygodniejsze ale coś czuję że za tydzień lub dwa już się raczej nie dopnę...

a propos kawki to chyba śmigam sobie zrobić mam super ciasteczka korzenne może którejś z was też zrobić :)

image
hej dziewczyny!
pogoda koszmarna, spać mi się chce a kawy jakoś teraz nie piję więc nie wiem jak wytrzymam w pracy...
co do brzuszka to u mnie jest bardzo mały, spodni ciążowych jeszcze nie noszę, ale za to biust mi się powiększył (a już przed ciążą miałam spory) więc się obawiam co to będzie później, wolę o tym nie myśleć.
a ostatnio się tak najadłam i później maluch się po całym brzuchu mi ruszał:) cudowne uczucie:)))
no ja właśnie muszę się rozejrzeć za jakimiś tunikami albo czymś takim...
ja sporo tuniczek mialam juz przed ciaza i tak sei sklada ze wiekszosc z nich jest rozciagliwa lub luzniejsza na brzuszku i moge je teraz nosic, jedynie zaopatrzyłam sie w h&m w leginsy- ich cena mnie tez zdziwila 2 szt. po 29,90 :) planuje zakupic jeszcze jakieś cieplejsze na pozniej. wogole przymierzalam ostatnio super kozaczki ale stwierdzilam ze byly dosc waskie w stopie- obawialam sie ze spuchnie mi stopa na zime i nie skorzystam z nich wiec odpuscilam. moze dobrze bo w sumie kilka par kozakow mam w szafie:P
tina smyraj brzuszek zwykłym balsamem żeby nawilżyć skórę ( nie trzeba stosować tych dla ciężarnych przeciw rozstępom).

ja w poprzedniej ciąży kupowałam zwykłe tuniki tyle,że troszkę większe bo ceny ciuchów ciążowych są przesadzone... tylko dlatego że na metce jest napisane że są ciążowe. Część rzeczy "normalnych" też nadaje się dla kobiet w ciąży ważne żeby były dłuższe:))

image
ehhh jesli chodzi o pęcherz to jest on chyba wygodnym łóżkiem wodnym dla mojego synka, bo kurcze potrafię biegać co chwilę do ubikacji z takim naciskiem że szok... a efektu się możecie domyślić ;p

co do ciuchów to niestety bez sodni ciążowych to byłaby masakra :/ fakt faktem że wagowo ciągle jestem na minusie i generalnie widać że ze mnie troszke zeszło ale brzucholka już dawno mi wywaliło i w moch spodniach było mi po prostu nie wygodnie :/ ale bluzki jeszcze noszę swoje... chociaz ostatnio zauwazyłam, że strasznie mi się na brzuchu zaczynaja podciągać więc chyba też czas pomyslec o czymś... :/
co do brzuszka- to moj nie jest jakis super duzy, ale odczuwam zmiany- wlasnie jak siadam, zauwazylam tez ze jak ubieram skarpetki na siedzaca to juz musze troche inaczej to robic niz przed ciaza :). ja mam jakies probemy ze skora- strasznie sucha sie zrobila, ale w sumie nie wiem czy to przez ciaze bo pamietam ze rok temu tez mialam taki moment ze wszedzie mialam skore sucha...
Pogoda wykańcza. W pracy nic się nie dzieje, w radio jakieś smuty, masakra. Nawet gadać się nie chce :(
cześć dziewczyny...

i znowu mamy deszcz... wstałam dopiero przed 11 masakra...

Ja jeszcze nie kupuję ciuchów ciążowych, mam 3 pary spodni a na górę wkładam jeszcze rzeczy sprzed ciąży. Wkrótce trzeba będzie się zaopatrzyć w cieplejsze sweterki no i z czasem w kurtkę...tylko szkoda wydawać mi 2 stówy na kurtkę którą założę kilka razy.

a jak tam wasze brzuszki dziewczyny? mój nie jest za duży ale ucisk na pęcherz niestety już czuję no i czasem jak siądę to ciężko się oddycha...

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry