Widok

Styczniowe i Lutowe mamusie 2011 * 12*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zrobie nowy wątek, bo tam długaśno:

***GRUDZIEŃ***
30.12 Ania 1979 - synek - Julian/ Jacek a może Aleksander;)

***STYCZEŃ***
04.01 Salambo - synek Szymon
13.01 magdaka - synek
16.01 Doroti
19.01 olusia30 - synek Krzysiu
21.01 bronka81- synek
23.01 AniaŻ - synek Konradek
26.01 mooly - synek
27.01 trzydziestka - synek
28.01 Iwonka32 - córeczka
30.01 młoda_żonka - córeczka Alicja

***LUTY***
02.02 mami.80 - córcia Dominika
03.02 Magiczna(*)86 - synek Szymon
05.02 rurka102 - Córka Ewelinka
06.02 Magamelka - synek
08.02 gosiar - córeczka Weronika
08.02 tina85 - córeczka
10.02 micasia
13.02 kasha - synek
16.02 devil83 - synek
16.02 Oleńka83 - synek
16.02 Olice
20.02 KamiKasia
21.02 Chmurka - synek
20.02 jus.tyna - synek Piotr
25.02 dorotiii - synek Maksymilian
25.02 jonka6 - córeczka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
na bóle krzyża polecam maść rozgrzewającą albo plastry,
ja stosuję bo mam krzywy kręgosłup i mięśnie mi nie wytrzymują, ale proponuję poradzić się ginekologa czy już możesz, niby wolno już po ukończeniu 13 tygodnia ale lepiej się upewnić
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
jestem i ja z wynikami glukozy...troche sie zdziwiłam bo na czczo mam 110 a po 2 h 84, wiec martwi mnie ten wynik na czczo :/
i jeszcze takie pytanko- czy normy dla ft4 i tsh w czasie ciązy są inne niż normalnie??
jeśli chodzi o tsh to na wyniku który dostaję mam podane takie wartosci referencyjne:
W ciąży zależny od trymestru:
I - 0,33-4,59
II - 0,35-4,10
III - 0,21-3,15

a FT4 mam podane takie:
I - 12,1-19,6
II - 9,63-17,0
III - 8,39-15,6
no to w takim razie mieszcze sie w normach, chociaż boję sie że mam za niskie ft4 ;/
jeśli masz za niskie to przwdopodobnie euthyrox dostaniesz... ale póki co nie myśl o tym i się nie stresuj - ja się stresowałam i okazało się że niepotrzebnie... a wiadomo jak stres wpływa na maluszka...
devil no ja myślę że nie przepuścisz tej pizzy ale chodziło mi o to że zawsze jeszcze można potem podjechać do góry do kfc:) wkońcu teraz cały czas czujemy się nienażarte hihi:)

ale ten mój mały to jest wiercipięta, ale podobno jak w brzuchu szaleje to potem jest spokojne - sprawdzę tę teorię. Olek był spokojniejszy za to teraz jest straszliwy urwis...

image
Uuu..jeśli to taka "teoria", to mój anioł sie urodzi!!!!!!!!!!

W nocy potrafi walic kopytami:(
Janek był spokojny w brzuszku, za to teraz- gaduła-papuga z Zoo:)
no to sprawdzimy to Aniu:) aniołek jest na wagę złota przy jednym urwisie... czasem to aż panie ze żłobka mówią że Olek ma duuuuuuużo energii więc chyba moja obawa związana z adhd się potwierdzi (jest jeszcze kilka przesłanek ku temu)

image
Ola- żadnego ADHD nie ma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nie taki smyk i nie ma opcji- ADHD to byś odczuła- nie miałabys nawet jednego postu na forum:)

Wybij to sobie z głowy!
Masz aktywnego bąbla i się ciesz,że nie gapa siedząca w kącie, bo dzisiaj była u kumpeli której synek 4 m młodszy od Jana- siedział jak stara babcia w rogu, zabawki nie dał rady po Janie przejąc, bał sie jak Jan udawał pociąg i spierdzielał do matki na kolana!!!!!!!!!

Dla mnie taki widok to dramat, bałabym sie o taką ciapę w przyszłości!
Wolę mojego- zagada na smierć i ciągle ma pomysły,,i to jakie!!!!!!!!!!!!
hehe... tak - zawsze można podjechać (bo o wejściu na 1 piętro po takiej pizzy nie będzie mowy) ;P na stripsy z sosem czosnkowym :D mniami :D
dobra ale koniec o gadaniu bo się nakręcam :P i jeszcze do spotkania nie wytrzymam i co?? :P

pocieszyłaś mnie ta teorią, bo zawsze słyszałam, że po porodzie będzie taki jak w brzuchu... bo mój mały to ho ho... no ale zobaczymy jak to będzie :P
"dobra ale koniec o gadaniu bo się nakręcam :P" kurna ależ jestem genialna - koniec o gadaniu :P miało być koniec gadania o jedzeniu ale jakiś taki dziwny skrót myślowy mi wyszedł :P
Tak się dziś naczytałam o tych Waszych kfc, pizzy, tortilli, że jak tylko wyszłam od lekarza to pobiegliśmy z mężem na kebab w tortilli :) Nie mogłam się opanować :) I już czekam na pizze z Wami :)

A się pochwalę, że dziś miałam usg i z maluchem wszystko w porządku! Waży już 689 gram! Rośnie jak na drożdżach!
super Chmurka że wszystko ok:)))
Aniu posty mam dlatego że Olek jest w żłobku hihi:) ale też z mężem uważamy, że lepszy taki mały łobuz niż siedzący muł...
image
a moje maleństwo ostatnio spokojne, mam nadzieję że wszystko w porządku u malucha. Mam taką nadzieję że w poniedziałek uda się namówić gin-endokrynologa na to USG bo coś zaczynam se wkręcać. Moja mam poroniła pierwsze dziecko w 7 miesiącu, ohhh głupie myśli a sio a sio uciekać.

A w czasie ciąży można na masaż iść?
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
Micasia spokojnie. Nie przejmuj się. A takie myśli to normalne, pewnie każda z nas jak maluch mało się rusza tak myśli, ale głowa do góry!!! Nie denerwuj się - może musi troszkę sobie odpocząć
chmurko cieszę się że wszystko w porządku :)

oleńka ja też uważam że chłopiec to musi mieć charakterek, a nie być taką małą ciapką :D zobaczymy jakie te nasze będą broje :P

micasia bez zbędnego wkręcania sobie - to zupełnie niepotrzebne :) może ma po prostu spokojniejsze chwile :) jak w poniedziałek u gina ci nie wyjdzie to zawsze jak pójdziesz do szkoły rodzenia to zawsze możesz poprosić jakąś położną, żeby ci dała serduszka posłuchać :)

a co do masażu to raczej można :) są przecież całe pakiety spa dla ciężarnych :) tylko chyba trzeba uprzedzić, ze się jest w ciąży :) tak się mnie wydaje ;p
A na masaż to najlepiej taki specjalny dla ciężarówek, ale ja jakoś nie mogę znaleźć w Gdańsku. Więc jak ktoś wie gdzie to ja poproszę o namiary
wierciło się maleństwo wieczorkiem troszkę jak się położyłam. Więc już spokojniejsza jestem.
A teraz z innej beczki kiedy to spotkanie robimy, może 23 listopada o 17:00 to jest za ponad 2 tyg, mamuśki pracujące wypowiedzcie się jak wam pasuje?
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry