Widok

Styczniowe i Lutowe mamusie 2011 * 12*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zrobie nowy wątek, bo tam długaśno:

***GRUDZIEŃ***
30.12 Ania 1979 - synek - Julian/ Jacek a może Aleksander;)

***STYCZEŃ***
04.01 Salambo - synek Szymon
13.01 magdaka - synek
16.01 Doroti
19.01 olusia30 - synek Krzysiu
21.01 bronka81- synek
23.01 AniaŻ - synek Konradek
26.01 mooly - synek
27.01 trzydziestka - synek
28.01 Iwonka32 - córeczka
30.01 młoda_żonka - córeczka Alicja

***LUTY***
02.02 mami.80 - córcia Dominika
03.02 Magiczna(*)86 - synek Szymon
05.02 rurka102 - Córka Ewelinka
06.02 Magamelka - synek
08.02 gosiar - córeczka Weronika
08.02 tina85 - córeczka
10.02 micasia
13.02 kasha - synek
16.02 devil83 - synek
16.02 Oleńka83 - synek
16.02 Olice
20.02 KamiKasia
21.02 Chmurka - synek
20.02 jus.tyna - synek Piotr
25.02 dorotiii - synek Maksymilian
25.02 jonka6 - córeczka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
oj dziewcze dziewcze i na co ty jeszcze czekasz???
Jeszcze trochę...półtora tygodnia. A potem 2 i pół miesiąca wysypiania!
Witam Was kochane po bardzo długiej nieobecności.

Fajnie, że się tak spotykacie...może takie spotkanka będą jak już się rozpakujemy?

Widzę, że dużo nowych mamusiek nam przybyło. Witam serdecznie

U mnie na okrągło coś. Mam cukrzyce ciążową i jestem na diecie od jakiegoś miesiąca. Myślałam, że wystarczy jak odstawie to co słodkie-ale poprawa była prawie nie zauważalna, więc nie było wyjścia. Co 12 dni chodzę do diabetologa i pokazuję wyniki. Póki co jest bez insuliny-więc się cieszę.

Oprócz tego mam leukocyty w moczu :-((( Jak je zobaczyłam to ręce mi zaczęły drżeć. Znowu infekcja dróg moczowych. Przez leukocyty urodziłam Tomka w 32tc więc rozumiecie...I tak jak poprzednim razem nic nie czułam, żeby coś się działo z pęcherzem :-(((
Powtóka z rozrywki. Całe szczeście miałam wizytę tego dnia u gina i dał mi leki. Mam nadzieję, że jak powtórzę badanie moczu to już będzie ok.
Jezu ta moja druga ciąża to wiczne pasmo jakiś kiepskich wiadomości...a może wiem czego muszę pilnować. Oj dziewuchy-to na bank moja ostatnia ciąża. Mój organizm nie nadaje się na takie rzeczy bo same problemy ciągle.
Ehhh musiałam się wyżalić
zagdzam się dziewczyny spotkanie było super!
następnym razem może ustawimy się na wcześniejsza godzinę żeby móc posiedzieć bez patrzenia na zegarek... ale byłam najedzona - masakra dobrze że to sałatka więc jakoś tak nie miałam wyrzutów sumienia. Ale następnym razem nie dam się namówić na sałatkę biorę pizzę z serowymi bokami, - devil nie przepuścimy co?!

oj gosiar faktycznie masz troszkę na głowie mam nadzieję że wszystko się wyprostuje ale musimy wierzyć że będzie dobrze:) to już wkońcu trzeci trymestr (masakra co? jak to szybko zleciało)
aha devil widziałam że podłączyłaś się w wątek o gogosach - przypomnij mi to ci przyniosę na następne spotkanie
Oj, gosiar, ale biedna musisz sie teraz denerwować, ale z tego co piszesz jesteś pod opieką, więc myślę, że wszytko dobrze sie skończy. Trzymam kciuki, żeby maleństwo jak najdłużej mieszkało w brzuszku

Dziewczyny, a ja wczoraj się tak na pizzę napatrzałam, że następnym razem to na pewno ją wezmę, aż mi ślinka leci, mniam...
gosiu... najważniejsze, że jesteś pod opieką lekarza i że znaleźli to świństwo u ciebie... przynajmniej będzie można to monitorować i wiedzieć, na co zwracać uwagę... wierzę, że maluszek spędzi u ciebie w brzuszku jeszcze kilka słodkich tygodni i pokaże się wam dopiero, kiedy przyjdzie na niego czas :)

oleńka oczywiście że nie odpuścimy :D a jak się chmurka dołączy, to już siła przebicia będzie na tyle duża, że nie damy się (nawet najfajniejszemu) kelnerowi przekonać :D
a jeśli chodzi o gogosy to się podłączyłam, aczkolwiek się "po angielsku" wycofałam, bo stwierdziłam że przecież nie będę podbierać komuś (czyt. autorce wątku)... ;) ale jeśli jakieś masz to baaaardzo chętnie :) mały będzie przeszczęśliwy :D uwielbia je :P (chociaż nie wiem co w nich fajnego) :P

a czas leci... oj leci :D i pomyśleć, że już w 3 trymestr weszłyśmy... toć to powoli możemy zacząć już odliczać :D kurcze kiedy to zleciało??? ;)
Dziewczyny a imiona wybrane na 100%? Czy jeszcze się wahacie?
U nas dalej Bartuś i już chyba tak zostanie :)
a u nas też pierwsza myśl najlepsza nie mieliśmy problemu - będzie Adaś :))
faktycznie czas leciiii, i jakoś zatrzymać się nie chce :)
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
Dzięki kochane za słowa otuchy...

U nas na pewno nie będzie Weroniki...prawdopodobnie Sylwia. Ale nie zmieniam nic na liście hehe. Bo nie dam sobie głowy uciąć czy i Sylwia nie pójdzie do lamusa.
Z Tomkiem też tak mieliśmy..niby już imię wybrane na 100% a potem nam już jakoś nie pasowało i szukanie od nowa. Teraz jak przerabiamy to po raz drugi-to przyznaje, że zaczyna być męczące.
u mnie chyba będzie Magdalena, ale to też nie jest 100% pewne.
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
Cześc Dziewczyny!
Dawno mnie nie było, ale wszystko ok. Ogarnął mnie zakupowy szał, nie wiem czy to jeszcze nie za wcześnie...
Dziękuję bardzo za spotkanie! Miło było Was poznać i mam nadzieję, że jeszcze się zobaczymy.

:)
--------------------
Pozdrawiam,
Kasia
Hej,

Co do imienia to ja chcę Juliana, ale Tatuś się nie zgadza :( A tak wogóle to niby ma być syn, a ja jestem tak brzydka- że mam nadzieje ze będzie jednak dziewczynka :)

Pozdr
u nas też póki co pierwsza myśl góruje :D czyli na dzień dzisiejszy pozostaje Bartek :) tym bardziej, że wszyscy dookoła mówią o nim już po imieniu, takze zapewne już tak zostanie :)

hehe andan to tatuś nie chce Króla Juliana?? :D
Witam dziewczęta po przerwie,

Imienia my jeszcze nie mamy i nic do głwy nam nie przychodzi, ale od jutra zaczynam prać małe ciuszki, żeby już powoli je przygotować.
justyna a czemu miałoby być za wcześnie??? przecież 3 miesiące to wcale nie jest aż tak dużo czasu, a jeszcze wliczając że po drodze są święta i sylwester (które sprawią, że czas nam nieco przyspieszy) to już w ogóle niewiele pozostaje... a po sylwestrze to już na dobrą sprawę to po 1 wszystkiego się będzie można spodziewać, a po 2 to nawet wyłączając ten pierwszy wariant, to nie wiem czy będzie się komukolwiek chciało latać z mega wielkim brzuchem po sklepach, żeby hurtowo zakupy robić... (już nie wspominając że rozkładanie zakupów w czasie daje możliwość rozłożenia wydatków)
u nas pozostaje Szymek :) mógłby być jeszcze Mikołaj po tatusiu, ale mężu twierdzi że byłby to zbytni narcyzm,

Gosia trzymaj się, grunt że wszystko zostało na czas zdiagnozowane
monitoring to podstawa i wszystko będzie dobrze

ja zaś wczoraj od 17 do połowy nocy miałam obrzydliwe skurcze, napędziły mi stracha bo jak na przepowiadające były zbyt intensywne, nospa nie pomogła za wiele :/
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Salambo współczuję, ale się strachu najadłaś! Niech Szymuś jeszcze troszkę pomieszka w brzuszku.

Jus.tyna ja tam też teraz kupuje rzeczy dla naszego bąbla. Tak, jak mówi devil, potem to nie będziemy miały sił. Szczególnie, że już niedługo będziemy się rozglądać za prezentami świątecznymi.
Jej, dziewczyny, równo za miesiąc będzie Wigilia!!! Chyba już czas pomyśleć o prezentach, ja pewnie jak co roku będę mieć z tym problem :(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

catering w przedszkolu (66 odpowiedzi)

Kochani , Proszę Was o opinię dotyczącą jakości cateringu w przedszkolach Waszych dzieci. Moja...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry