Widok

Styczniowe i Lutowe mamusie 2011 * 12*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zrobie nowy wątek, bo tam długaśno:

***GRUDZIEŃ***
30.12 Ania 1979 - synek - Julian/ Jacek a może Aleksander;)

***STYCZEŃ***
04.01 Salambo - synek Szymon
13.01 magdaka - synek
16.01 Doroti
19.01 olusia30 - synek Krzysiu
21.01 bronka81- synek
23.01 AniaŻ - synek Konradek
26.01 mooly - synek
27.01 trzydziestka - synek
28.01 Iwonka32 - córeczka
30.01 młoda_żonka - córeczka Alicja

***LUTY***
02.02 mami.80 - córcia Dominika
03.02 Magiczna(*)86 - synek Szymon
05.02 rurka102 - Córka Ewelinka
06.02 Magamelka - synek
08.02 gosiar - córeczka Weronika
08.02 tina85 - córeczka
10.02 micasia
13.02 kasha - synek
16.02 devil83 - synek
16.02 Oleńka83 - synek
16.02 Olice
20.02 KamiKasia
21.02 Chmurka - synek
20.02 jus.tyna - synek Piotr
25.02 dorotiii - synek Maksymilian
25.02 jonka6 - córeczka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
He he, a my się wtedy wyśpimy do 10!!!
o 10 moja droga to ja jeszcze wtulona głęboko w objęciach Morfeusza jestem :P
śpijcie kobitki do 10 a nawet 12 póki możecie, bo się Wam to niedługo utnie :)
pamiętam z początków życia Emilki jak mąż ją usypiał do 1 w nocy a o 4 wstawał do pracy bidulek, no ale na całe szczęście długo to nie trwało, za to teraz On się wysypia a ja o 6.00 na nogach i do tego jeszcze wstaję parę razy w nocy bo mała źle śpi, no ale jak się Szymek urodzi to tez mu się utnie ;)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Ja to niestety teraz do pracy muszę wstawać przed 8 :( Dziś się ledwo podniosłam, a teraz zasypiam przed komputerem. Jakieś mega zmęczenie mnie dopadło
cześć dziewczyny!
ja to od 5 na nogach :( teraz to mi się tak ciężko wstaję, ledwo żyję.
ale postanowiłam że od grudnia idę na zwolnienie, więc trochę nadrobię zaległości w spaniu:) już nie mogę się doczekać. coś czuję że ten tydzień będzie mi się strasznie dłużył, ale muszę przetrwać
Jej, olice podziwiam, a ja narzekam. Ja chyba też od grudnia pójdę na zwolnienie, bo już ciężko mi się robi. Ranne pobudki, często nieprzespane noce, a mój maluch od 6 rano się wierci i już mamusi pospać nie daje
witajcie,
próbowałam i wczoraj i dzisiaj się dodzwonić i nikt nie odbiera. Spróbuję jeszcze za chwilkę kilka razy może wtedy ktoś tam łaskawie odbierze.
mój narzeczony gdy ja się przekręcam na drugi bok już nie śpi i pyta się czy wszystko w porządku :) ciekawe czy jak mała się urodzi też tak będzie :)
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
cześc dziewczyny
fajnie że dziś się spotkamy:)
z tym przewaracaniem na drugi bok to też już mam problem. Mężulka przeprowadziłam do salonu i całe łoże w sypialni jest dla mnie także mogę się rzucać jak wieloryb hihi. Ale dziś mnie strasznie bolą plecy... a w weekend walczyłam ze zgagą (chyba teraz zacznie się ten etap, w pierwszym trym walczyło się z mdlościami a teraz będzie trzeba walczyć ze zgagą bleeeeeee)
dobra dodzwoniłam się na 16:30 mamy rezerwację na 6 osób stolik ma być wygodny żebyśmy mogły się zmieścić. Pan jest poinformowany że wszystkie Panie są okrąglejsze i że potrzebują więcej miejsca. Wystarczy jak przyjdziecie i powiedzie że miałyście z koleżankami rezerwację na stolik dla 6 osób. Także do zobaczenia dziewczyny :) postaram się też być na 16:30 ale nie wiem jak to wyjdzie :)
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
Nie spodziewałam się na początku ciąży, że nocne przekręcanie się z boku na bok może być takim wyczynem gimnastycznym. ;) Mój Szanowny jeśli nie śpi to parodiuje wtedy dźwięk skrzypienia a jak siadam to robi takie "bum". Strasznie mnie tym rozbawia. ;)
--------------------
Pozdrawiam,
Kasia
Ooo super, że jest rezerwacja. Dzięki i do zobaczenia!
--------------------
Pozdrawiam,
Kasia
super micasia że wkońcu się udało:)
oj ci mężulkowie fajnie byłoby dać im brzuszek na weekend hihi mogłoby być ciekawie...
hehe oleńka to jak męża wyprowadziłaś z sypialni to kogo będziesz budzić, żeby cię przewrócił??? :P ale za to całe wyrko dla siebie... hmmm... można leżeć w zdłuż i w szerz (czy jak to tam się pisze) ;p

oj zgaga :/ teraz to się dopiero zacznie :/ chociaż mnie przez całą ciążę męczy... fak faktem, że z różnym nasileniem, ale jednak... (czasami raz na kilka dni a czasami kilka razy dziennie) :/

micasia to fajnie że twój narzeczony taki czujny :) to zapewne mu tak zostanie jak i już maleństwo się pojawi :) to chwała mu za to :) przynajmniej ty będziesz mogła być mniej czujna (chociaż pewnie to tak nie działa) ;)
devil pewnie będę też czujna, mam nadzieję że mu nie minie bo przyda mi się przy pomocy do szkraba naszego kochanego, z jednej strony nie mogę się doczekać jak będzie wyglądała, a z drugiej mam wątpliwości czy dam radę. Bo to takie całkiem skomplikowane, a u mnie matczyne odruchy żadne nie chcą się ujawnić. może później się to zmieni.
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
oj micasia :) czujności to nam zapewne nie zabraknie... pamiętam jak mój chrześniak był maleńki i jak się nim zajmowałam, to pomimo tego, że na codzień mam twardy sen to jego najmniejsze poruszenie się mnie budziło (jak zdarzyło mi się w dzień przysnąć)... a co dopiero z naszymi własnymi maleństwami... :)

a wątpliwości to chyba najnormalniejsza rzecz na świecie - zwłaszcza przy pierwszym bobasku :) zapewne każda z nas to przechodzi - te mieszane uczucia (mega radość ale i strach przed tą odpowiedzialnością) ale napewno dasz radę :)
heh... a mnie ten wczorajszy wykład zaczął pokazywać jak wiele jeszcze nie wiem :/ to co to kurna będzie na kolejnych zajęciach??? :(
też miałam takie odczucia... lęk czy dam radę, czy się obudzę jak mały bedzie mnie potrzebował... często brałam go do siebie do łóżka i spałąm tak czujnie bo bałam się że go zgniotę... ale dziewczyny nie martwcie się bo same siebie zaskoczycie - jakie jesteście silne i zaradne a tatusiowe też potrafią nas zaskoczyć nawet te największe śpiochy:)
ale tu devil masz rację - ja też po każdych zajęciach wychodziłam oświecona z przerażeniem jak to wszystko ogarnę - ale będzie dobrze jestem pewna:)))
hej dziewczyny,

dlugo sie nie odzywalam. Ta pogoda mnie dobija! Spię do 14... Najchętniej nażarłabym sie czekolady i poszła na solarium- to zawsze poprawialo mi humor jakbyły takie kiepskie dni, a tu ani tego ani tego. Lekarz nie pozwolil mi jesc slodkosci, bo jak byłam w 29 tyg u niego, to moj malec wazył niby 1,8kg, a to o poł kg za dużo... :) wiec mam ograniczyc cukry, aby masa tak maleństwa nie rosła.
Nie bedzie mnie dziś, bo musze zapisac sie do lekarza i przedłuzyć zwolnienie, a moj dr tylko we wtorki popołudniu przyjmuje. Mam nadzieje, ze bedzie jeszcze okazja. Pozdrowionka
to co kiedy na tą pizze idziemy? :)
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
super dziołszki to dzisiejsze spotkanie :D dzięki bardzo za milutką atmosferę :D

micasia już niedługo :D (o ile znowu nas na sałatkę nie weźmie) :P
Cześć dziewczyny!
Ja równiez dziękuję za udane i miłe spotkanie! Czas mi zleciał niesamowicie, a to tak można gadać i gadać.
Mam nadzieję, że w grudniu uda nam się jeszcze spotkać :)

A ja dziś znowu ledwo wstałam :( Zasypiam przed komputerem :(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry