Widok

Styczniowe mamy 2010 cz. 10

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to witam w nowym wątku:)
Siadajcie i piszcie!

Kasia31 - 2 styczeń - dziewczynka Amelka :)
Mnisia 3-4 styczeń - dziewczynka :)
Curly 4styczeń - chłopiec :) Krzyś???
Gosiak 7 stycznia - chłopiec Alex :)
Dejwi - 8 styczeń - chłopiec :) Rafałek :)
adarechota - 9 styczeń - chłopiec :) Michałek :)
Benia1974 – 10 styczeń
katerrina - 10 styczen - dziewczynka :)
Magda+Greg - 11 styczeń - chłopiec :) - Franek
Kitikat - 12 styczeń - dziewczynka :)
Kasandra- 14 styczeń
Styczniówka - 15 styczeń - dziewczynka :)
Łasiczka123 - 16 styczeń chłopiec :)
Pati25 - 19 styczeń - chłopiec:) - Filip
aniella - 19 styczeń
Mawina - 25 styczeń- chłopiec :) Pawełek
Marta- 25styczeń-chłopiec :) Tymoteusz
Angel8338 - 27 styczeń dziewczynka :) - Iza
Weroniczka 28-29 styczeń dziewczynka :) - Lenka
anka777 -30 styczeń - dziewczynka Martynka :)
Naomi02 - 31 styczeń- dziewczynka :)
Pozdrawiam, Kinga
Mama Natalki (21.07.2004), Agatki (11.07.2007) i Krzysia (14.01.2010)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
:) dzień dobry w nowym wątku:)
image
image

Hej Hej Mamuchy

Wkoncu rozstawialm lozeczko, wanienke, inne i caly czas bym w malym pokoiku siedziala i na to patrzyla

wczoraj bylam u kolezanki co ma mieseczne dziecko i bylo superrrrr - takie ciacho z tego jej synka ze juz po scianach chodze zeby Rafalka usciskac . No ale nie spieszy mi sie i jestem cierpliwa - mam nadzieje ze Rafi też :)

Pati ta twoja szefowa to chyba z zazdrosci ze sama dzieci nie ma i ze swoje zycie zle ulozyla - bo inaczej nie wiem czemu takie teksty ... nastepnym razem jak bedzie gdac ze ciaza to nie choroba to jej powiedz "poczekaj poczekaj moze sama sie kiedys przekonasz" ... ale to moze odczytac zlosliwie hihihihi

A ten rozek to chyba srednio jest potrzebny jak ma sie male kocyki ... ja nie kupuje

A ja rożków to mam właśnie ogromny zapas:) - 3 usztywniane na rzep i 2 zwykłe wiązane.
Na początek Maluszek lubi mieć ciepło i ciaśniutko... lepiej śpi taki dobrze owinięty. Chyba, że będziesz po prostu sama zwijać w kocyk. Ja tam lubię i polecam rożki na pierwsze 2-3 miesiące. Nawet nie mam zamiaru na ten okres pościeli wyciągać:)
Pozdrawiam, Kinga
To ja również witam się w nowy wątku. Zmobilizowałam się i jadę zapisać Małą do dwóch pobliskich żłobków, ciekawe co się dowiem :)
:) z tą moją szefowa i bobo to może byc lekki problem, bo to babka po 50:):).
Co do żłobka - kurcze sama zaczęłam się zastanawiać, może faktycznie warto się rozejrzeć? A jakie żłobki polecacie w Gdańsku? bo ja żadnego złobka nie znam...
image
image

Witanko dziewczynki ;))
Dejwi też tak mam he po rozłozeniu łóżeczka, przyklejeniu naklejeczek ozodbnych i ustawieniu komody mogłabym siedzieć i siedzieć w bebikowym pokoiku he i zresztą często tam siedzę czytając gazetki he,a za miesiąc przenosze swoje łóżeczko co by się przestawić na spanie w nowym miejscu he

ja rożek co prawda mam ale to dlatego, że był w komplecie z pościelą ale nie nastawiam się na jego jakieś częste używanie, bo do spania preferuje śpiworki tak by dzidzi nie krępować ruchów nóżek co jest ważne przy prawidłowym rozwoju stawów biodrowych joop

Kasia koniecznie daj znać co do żłobków bo jak ci już wcześniej pisałam też jestem zaintersowana, zwłaszcza tym co mówiłas na Jaśkowej Dolinie więc pisknij potem jak się ma sytuacja ;)))

image
Pati ta twoja szefowa to zupełnie jak mój szef.Sam ma dwójkę synów.Jeden nie jest jego,a drugi chory....I nie potrafił jakos wspomóc kobiety w ciąży.Jak sie dowiedział że jestem ciężarna to kazal mi lodóki w pracy przestawiać i skrzynki dzwigać (pracowałam jako barmanka)a wszyscy przeciez wiedzą że przez pierwsze 3 miesiące trzeba bardzo uważać.....miałam z nim chocki klocki i od 3 miesiąca ciąży jestem na zwolnieniu.

O tym żeby zamieszkać razem to marzymy juz od dawna.Orientowaliśmy się o kredyt w pko bo Jacek od lat ma tam konto.Przy kredycie na 100 000 musielibyśmy oddać dosłownie drugie tyle:0 Jeszcze do Alior banku dzisiaj Jacek ma podskoczyć i zobaczyc jak tam sytuacja wygląda.Nie mamy jeszcze ślubu,więc jako sam na działalności moze bank na to inaczej będzie patrzył.Myśleliśmy też o wynajem,ale dopuki skarbówka wkońcu nie zacznie Jacka rozliczać to kiepsko u nas z finansami(chyba że teście by nam pomogli;) )
Takie mieszkanie z moją mamą w naszym ciasnym mieszkanku jest poprostu NIEMOŻLIWE

Jak mi się nic nie chce przez ta nie przespaną noc.....
Trzymam dziewczyny kciuki za wasze wizyty u lekarzy:)
no tak to jest z tymi nadrzędnymi:) Moja przyszła w między czasie do mnie z zapytaniem co i jak i z tekstem, że naturaolnei jeszcze sie nie wybieram na zwolnienie. Na co ja, że chciałabym jeszcze popracować, ale mam średnie wyniki - co zreszta prawda i pewnie juz od 13 lekarz zostawi mnie w domu. Na tym koniec - nie zamierzam więcej na ten temat rozmawiac. Po prostu 13 dam znac koleżance i przyniosę zwolnienie.. mam kurka do tego prawo no nie??:).

Co do kredytu - nie wiem jak jest teraz, my jeszcze wskoczyliśmy na początku kryzysu... nie da się jednak ukryć, że w zalezności od okresu spłacasz 2 lub nawet 3 tyle... prawo rynku...
no ale cóż, mieszkac gdzieś trzeba...
Co do działalności gospodarczej - wszystko zalezy od tego co twój chłopak robi, bo ponoc nie każda działalność jest teraz ok. Tak samo jak nie każdy deweloper ect ect.
Mama obostrzeń - najlepiej faktycznie wybrac się do porządnego doradcy - jakby co słuzę pomocą - my mamy super koleżkę, który nam i naszym znajomym pozałatwiał kredyty na całkiem niezłych warunkach. Bo do firm typu open finance - bez obrazy - nie mam juz zaufania.. nacięłam się i to bardzo:(.
powodzenia!!
image
image
pati wiem ze ona jest mocno old i tym bardziej jak kcesz jej dopie to jej to powiedz i ironicznym usmieszkiem - alepotem mozesz nie miec gdzie wracac ... alez babol jest wstretny JESUUUUU skad biora sie tacy ludzie ... ja nie wiem

w poprzedniej firmie mialam szefowa ok 45 lat - bezdzietna, bez meza ale w zwiazku i ona mi powtarzala bym zalegalizowala swoj zwiazek i zmajstrowala "co trzeba" a tu trafasz na taki babol ... szok
ciekawe co bedzie jak wrocisz po macierzynskim ... szczesliwa i z grzechotkami w torbie - ją pewnie szlak bedzie trafial - z zazdrosci ...

kurdelek ... masakra

:), no widzisz, zdażają się i takie, co by było smieszniej - u mnie w firmie na okrągło któraś jest w ciąży - ze mna sa jeszcze 2 a pozostałe 3 własnie wróciły z macieżyńskiego.. no i kilka na maciezyńskim jest:). Poza tym firma z dyplomem - przyjazna matce:):)
Generalnie jest ok, tylko ta moja jakas nie zyciowa jest.. i tak od samego początku.. a jakurka cały czas po 8 godz w pracy jestem, bez żadnego zwolnienia..:(
No ale dosyc biadolenia.
Czy ktos się wybiera na laktację do SR przy Majewskich - środa godz. 18:)??
image
image
Ach...dzisiaj się niczego nie dowiem w sprawie tego kredytu bo Jacek nie zdąży:(
Pati jakby cosik to odezwę się po namiary na waszego koleżkę od kredytów:)
Idz na to zwolnienie i nawet sie nie zastanawiaj co szefowa na to,bo to nie ona nosi dzidzie w brzuniu:)
Hej dziewczyny:)
Ale mam dzis dzien:/ Dopiero wstalam bo caly dzien mnie tak glowa bolala ze nie mialam sily sie podniesc:( Chyba pierwszy raz w zyciu...
Szybkie spaghetti musze zrobic bo maz zaraz glodny wroci:)
Pati koniecznie smigaj na zwolnienie... Juz dawno nalezy Ci sie odpoczynek:)
pati faktycznie ty juz nie mysl o zwolnieniu w kategorii "co to bedzie" tylko w kategorii "juz niedlugo"

i tak nie odpoczniesz na zwolnieiniu - pranie prasowanie szykowanie pokoju + remoncik

smigaj na zwolnionko :)

Pati śmigaj w końcu na to zwolnienie i tak nikt nie doceni że tyle miesięcy się poświęciłaś a szefowej to współczuję masakra jakaś!!!

Co do ciasteczek dla cukrzyków Magda tak jak pisałaś niektóre są niesmaczne. Mąż kupił mi 3 rodzaje jedne okropne drugie takie sobie ale trzecie po prostu miód w ustach poezja ...:) tak się cieszę że Dejwi podrzuciłaś mi ten link:) co prawda mogę zjeść tylko jedno góra dwa bo jak więcej zjem to cukier skacze ( dziwne). Już nie mogę doczekać się jutra jak zjem kolejne ciasteczko mniam :)

dzisiaj mąż odebrał paczuszkę a w niej buteleczka TT i smoczki TT takie to słodkie :) szczotkę do butelek i podkłady do przewijania do szpitala i na wyjścia, i przyszły też kosmetyki z hippa :). Powoli już zaczynamy mieć komplet.
Muszę jeszcze tylko pomyśleć co dla siebie potzrebuję napewno koszule do karmienia muszę kupić. Wiecie może czy są jeszcze te za 15zł w leclercu?

a komodę też musimy jakąś kupić bo niestety nie pomieszczę się w szafie z tymi wszystkimi ciuszkami.

Kasia jak tak czytam i wydaj mi się że Ty jakoś często masz usg ostatnio pisałaś że miałaś teraz niedługo znów, fajnie bo przynajmniej spokojniejsza jesteś, a ja dopiero pod koniec listopada mam a wcześniej to miałam w 22 tc. już nie mogę się doczekać ciekawa jestem jak córcia urosła i ile waży ale jeszcze muszę cierpliwie wytrwać 3,5 tygodnia. Choc ja na początku ciąży ze względu na komplikacje to miałam co tydzień więc starczy już tych usg u mnie.
witajcie mamusie :)
alez zaległości sobie narobiłam, a Wy tu takie gadulińskie :)

Pati, podłączam sie do postulatu poprzedniczek - maszeruj na zwolnienie, bo pozycja siedziąca tobie i dziecku nie służy! jeszcze sobie zmajstrujesz szybszy poród! i co wtedy Ci szefowa powie?...wogóle nie miej do takiej sentymentów. niektórzy poprostu tacy zgryźliwi sie rodzą.

dzisiaj rano znów byłam na zajęciach w SR, kurcze naprawde fajnie jest :) znów masę próbek wyniosłam, garść przydatnych informacji..a po ćwiczeniach to taaaaka zmęczona jestem, że przychodze i odsypiam :)

jutro chyba wybiorę się do Akpolu, po ostatnie drobnostki, bo już czuję, że nigdzie dalej mi się nie chce chodzić, tymbardziej po tych ostatnich dziwnych skurczach.

co do rożka, to ja akurat dostałam i zamierzam używać, bo w sumie to chyab całkiem wygodne. w kocyk bym sobie tak zgrabnie chyba nie zawinęła malca :)

aaa, no i ja też przesiaduję w małym pokoiku :)) nie raz zdarzy mi sie tam zasnąć :)) mam taki fotel z ikei, co się lekko buja i zawsze na nim odpadnę jak kawka :) coś w tym jest, że odkąd ozdoby na ścianach się pojawiły to tak się milusio zrobiło :)
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
Ale wam zazdroszczę tch pokoików dla maluszków...
Dzisiaj narazie postanowiliśmy ze idziemy na wynajem dopóki nie dostaniemy kredytu na mieszkanie.Mamy juz kilka kawalerek na oku z netu i jutro Jacek będzie dzwonił :)
Zobaczymy co z tego wyjdzie:)

A tak propo to co z naszym listopadowym spotkankiem??
gosiak, dobry wybór z tym wynajmem :) wiadomo, że to pochłania pieniążki, ale Wasze dobre samopoczucie i troche intymności jest wazniejsze. mam znaajomych, którzy maja swojemieszkanie, a i tak muszą wynajmować, bo cyrki są z deweloperem i się mieszkania doczekac nie mogą, więc podwójnie płacą, bo i wynajem i kredyt.

styczniówko, ja tak samo jak Ty mam rzadko usg. oststnie takie, ze sobie mogłam malucha pooglądać bylo w 22 tyg. teraz ide w poniedziałek na takie konkretniejsze z mierzeniem i ważeniem. też juz nogami przebieram ze zniecierpliwienia :)
Christopher Morley
Dotarłam do Was :) Przeczytałam wszystko i teraz mogę odpisywać :)
Byłam dziś w dwóch żłobkach. Jeden na Chełmie. Zapisałam Małą i jesteśmy na około 250 miejscu !!
Drugi na Siedlcach i jesteśmy dokładnie na 247miejscu, a w styczniu mamy potwierdzić czy nadal jesteśmy zainteresowani.

Maskara jakaś dziewczyny. Babki mówią, że koniecznie trzeba zapisywać Maleństwa jeszcze w brzusiu do żłobków.

W tym tygodniu chcę jeszcze podjechać do Wrzeszcza zaraz koło Jaśkowej i tam zapisać. Do tego na Zaspę i gdzie się jeszcze da :)

Co do USG, to ja mam co 28dni :) bo tak chodzę do lekarza prywatnie, a na każdej wizycie mam USG i filmik nagrywany :)

Styczniówko cieszę się ze mogłam Cię wesprzeć w jakikolwiek sposób :)
Dziś kolejny dzień - kolejne ciacho ... :>
hihihi

Ja Małego zapisywałam do żłobka w kwietniu i był wtedy na 260 miejscu - na pewno sporo się przesunął przez nabór wrześniowy, ale nie wiem o ile, bo dopiero jak się urodzi mam zadzwonić, podać dane, wtedy też dowiem się na którym jest miejscu i potem co miesiąc trzeba dzwonić i potwierdzać, że czeka się nadal na miejsce:)

Ja usg też nie mam zbyt często, pierwsze w 12 tygodniu, poten około 19-20, poprzednie w 29 tygodniu, następne około 35-36. I tyle. A chodzę prywatnie, w ramach abonamentu medycznego z PZU - ale jak mam wizytę z USG to muszę sobie zaklepywać 2 terminy, jeden po drugim: jeden na wizytę, drugi na usg.

U nas pokój dla Malucha to nie taki typowo dziecięcy. Nie ma w nim żadnych ozdóbek ani dziecięcych dodatków. Ale i tak się już miło robi dzięki zabawkom, kosmetykom stojącym na regale i świadomości, że szafa pełna ciuszków, kocyków, rożków, pieluszektetrowych itp. gadżetów:)))

Pozdrawiam, Kinga
:) dzieki za wsparcie ze zwolnieniem:).
No i juz dosyc o mojej niekonsekwencji co do tego:)..

A co do żłobków - rany boskie, co się dzieje, dlaczego tych miejsc jest tak mało?? Ja jeszcze nie wiem jak my się zorganizujemy, bo byc może mój mąż będzie 2 dni pracował w domu a potem może moja mama... ale zapisac to chyba zapiszę, bo nie wiem jak to ostatecznie będzie... o rany...
Dziewczyny, czy Wy tez ostatnio macie takie marne samopoczucie? Mnie głowa boli już od kilku dni i ciągle mnie mdli... buuuu
image
image
witam w nowym wątku. już za Wami nie nadążam:)

Mnie chyba znowu jakieś przeziębienie łapie, ale już od wczoraj walczę z nim przy wsparciu cytryny i cebuli;)

Styczniówko, po ciasteczkach dla diabetyków skacze Ci cukier, bo mają one prawie tyle samo węglowodanów co normalne. A to ilość węglowodanów odpowiada za wzrost cukru.

Dziewczyny, które macie pokoiki dla maluszków czy planujecie, żeby dzidzia była odrazu w oddzielnym pokoju? My chcemy, żeby przez pierwsze miesiące był z nami, bo jak znam siebie to będziemy biegać co 5 minut w nocy sprawdzać co u niego:)
Witam, w ten piękny listopadowy dzionek :)

My jesteśmy zapisani od 4 miesięcy do żłobka na Konopnickiej. Byliśmy na 299 miejscu, a teraz coś koło 230. Mój mąż co miesiąc musi pisać maila, że nadal jesteśmy zainteresowani. Komedia ;)

my z pokoikiem jeszcze jestesmy w proszku ale będziemy mieć oddzielny pokoik dla malucha - przez ścianę z naszą sypialnią. Dodatkowo planuję zakupic elektroniczną nianię np Angelcare, któą zamierzam uzywać i w dzien i w nocy. Chcemy uniknąć wspólnego pokoju tak by mały przyzwyczaił się do spania u siebie... zobaczymy jak to wyjdzie w pranu:)
image
image
Magda i Greg, witam. Wy jesteście przedownikami jeśli chodzi o mój wózek :)
a tak w ogole Dziewczyny - to dzięki za ten wątek:)!! Jesteście naprawde super!!
Koniecznie musimy się jeszcze spotkać przed rozpakowaniem no i fajnie byłoby juz potem - z maluchamy kiedy zamkniemy listę dwupaków:):)
pozadrwiam
image
image
Ja z tych mamusiek co nie dadzą radę bez dziecka obok siebie :)
Mała będzie z nami w pokoju, a jak dorośnie pójdzie do siostry. Fakt, że u mnie nawet nie ma możliwości innej, ponieważ mam 3 pokoje i 3 dziecko w drodze :)

Samopoczucie natomiast u mnie bywa różne. Mdłości również mnie dopadają :( ale i zrobiłam się czepialska, nerwowa i wszędzie widzę coś nie tak.
Jak durna kalkuluję zachowania Daniela, co mi na dobre nie wychodzi bo sobie wciskam jakieś pierdoły w głowę :)

To chyba już jakieś napięcie przed porodem :(
Czasami za dużo rzeczy na raz dzieje się, do tego dobija mnie już na maksa remont, siedzenie w domu i bywają cięższe dni :(
A ja mam plan ze to my sie przeprowadzimy do pokoju dzidziola na jakis czas ... zeby byc czujnym i gotowym i zeby mały sie przyzwyczil do swojego pokoiku.

A z tym czepianiem i napieciem to cos w tym jest. Ja od wczoraj sie nie odzywam - tylko tyle ile musze i tak sie zastanawiam czy faktycznie mam powod czy sobie go wyszukalam na sile przez hormony ... hmmmm

ahhh

Spotkanko jak najbardziej ale moze w polowie miesiaca zeby wiekszosc z nas miala mozliwosc tym razem :)

wiecie co od dawna marzy mi sie taka lampka ktora wieczorem wyswietlalabym na suficie i scianach jakies wzorki ... znacie jakis produkt tego typu ? nie chce karuzeli nad lozko z projektorem bo juz mam (bez projektora).

Dejwi, ja mam coś takiego:
http://www.allegro.pl/item798745141_fisher_price_obrazkowy_uspokajacz_projektor.html
Nie wiem jeszcze jak działa, bo jakoś baterii do dzisiaj nie kupiłam:)))

Z tym pokojem to u nas będzie po staremu na razie, tzn, dziewczynki razem, my w salonie, a Mały w swoim pokoiku. Ale w jego pokoiku mam takie składany tapczanik jednoosobowy i w początkowych dniach pewnie tam się przeniosę ze spaniem (a męża zostawię samego coby do pracy się wysypiał spokojnie i w razie potrzeby do dziewczynek zajrzał).

Ja na spotkanie jestem chętna, ale nie wiadomoi jak to ze zdrowiem u nas będzie, więc na 100% nie mówię, że będę. Acha, mi to troche wcześniejsza godzina niż 12.00 lepiej by pasowała jakby co...
Pozdrawiam, Kinga
Curly daj znac jak sie sprawuje projektor gdy już zapakujesz baterie :)

oooo Kasia widzę,że niezłe miejscaw tych żłobkach szok! no nic trzeba będzie się zapisać,czekać i zobaczymy co z tego wyjdzie grr

Ada ja też mam fotelik z Ikei lekko bujany he i też w nim często przesiaduje he, wogóle w pokoiku panuje jakaś taka spokojna atmosfera stąd lubie w nim posiedzieć i się wyciszyć he

Dejwi hormony wariują jak nic, ja wczoraj po paru zdaniach męża popłakałam się jak bóbr i wkręcałam sobie jakieś filmy i też mam "ciche dni" he a dziś już się obudziłam z dobrym nastrojem i tak myślę że wczoraj przesadziłam, ale co tu robić jak nie można tego opanować i samo tak wychodzi grrr niesamowite jak nasze odczucia,uczucia, relacje są zależne od tych kobiecych hormonów,nigdy tak nie miałam a teraz odczuwam ich skoki bleee

co do pokoiku to ja się przenoszę do małej,mam łóżeczko i będziemy razem w pokoiku ale każda śpi w swoim łóżeczku (przynajmniej taki mam plan ),a z czasem przeniosę się z powrotem do naszej sypialni tak by malusia miała już swoje królestwo ;)))
:) dziewczyny, dla zainteresowanych zajęciami w SR przy MAajewskich: w srode na 18 laktacja dla babek, potem o 19 oddychanie. Czwartek cały oddychanie. Natomiast piatek o 18 oddychanie a o 19 ratownik:).

My się wybieramy w środe i w piatek:) może sie spotkamy:)
pozadrwiam
Ja też mam usg co 28 dni,tak jak wizyte u lekarza:)

Jacek pojechał dzisiaj do warszawy na jakieś poprawki i jestem do jutra wieczorem sama:( Odzwyczaiłam się juz od bycia samą i wiem że będę miała problem z zaśnięciem:(

Gdyby sie dało to juz dzisiaj bym sie zaczeła pakowac i przeprowadzać:) Nie moge się już doczekać...
Pati ja sie nie wybieram bo na tym juz bylam
Wczoraj dzwonilam do p. Grażynki i musialam chyba ze 3 razy pytac kiedy bedzie to na czym nie bylam ... za kazdym razem mam wrazenie ze probowala mnie zbyc ... normalnie zaczyna mi juz słów brakować na tę organizację ...

dziś wybieram się na cwiczenia z p. Anią (te platne 10 zł) na 17tą

Ojej, a mnie dziś nie pasuje... a co się robi na tych zajęciach? Tzn, wiem, że gimnastyka ale jakas specjalna?:) Dejwi, spytaj od razu kiedy nastepne to ja w końcu też na nie dojadę:).
A co do organizacji szkoły - fakt, pod zdechłym Azorkiem... ale ja praktycznie chodze tam od niedawna więc dla mnie wsytzsko nowe:)
To są takie delikatne cwiczenia wzmacniające miesnie, mi sie podoba bo ja sama w sobie nie jestem aktywna a dzidziol swoje bedzie wazył po porodzie i czas ruszyć mięsnie.

One sa zazwyczaj we wtorki o 17 tej pod warunkiem ze zbiora sie conajmniej 3 osoby. Dzis nie dzwonie sie upewniac tylko jade na "radar" ...

acha, no to ja za tydzien tez będę. Ja generalnie byłam bardzo aktywna osóbką, ale do 3 miesiąca lekarz mi zakazał ruchu - ze względów zdrowotnych a potem... to mi sie juz nie chciało:(:( haha. zatem wtorek o 17:). Będę!!
Dziewczyna dorwałam fajną muzykę dla naszych pociech - mega uspakajającą:

http://www.muzykabobasa.pl/?id=1

Moj kolega w parcy ma 2 dziewczynki w tym jedna ma 6 latek i czasem sama sobie te muze wlacza :)

Dejwi napewno się przyda, a może nawet nam, bo widzę, że u każdej jakieś humorki i stresik się pojawiają ostatnio. To może wypróbujemy na sobie:)

Kobitki a czy kupujecie sterylizator (czy myślicie, że wystarczy wrzątek) i podgrzewacz do butelek?

Zasiadłam do robienia listy, żeby już skompletować wyprawkę, bo dni lecą jak szalone. Lista się wydłuża i wydłuża:)
podgrzewacz to raczej zakupimy.. nie wiem jeszcze co ze sterylizatorem.. Nie wiem w sumie co wazniejsze... Chyba się gubię;)
Już zjadłam dwa ciasteczka i cukier ok czyli mam jedne ciastka co są pyszne i cukier nie skacze :)

Magda ja chciałam kupić sterylizator taki do kuchenki mikrofalowej, ale dostałam taki elektryczny aventu więc nie będę tamtego kupować , a podgrzewacz mam aventu.

wtej chwili uwazam że nie kupie ani sterylizatora ani podgrzewacza. a jak bedzie czas pokzazeee ... :)

Wrzatek(sterylizator) + wrzątek(podgrzewaacz)

znalazłam na allegro taki podgrzewacz jak ja mam może nie będzie dużo chętnych na razie 2 zł i nie ma ceny minimalnej. Może któraś z Was będzie zainteresowana
http://allegro.pl/item802329164_podgrzewacz_do_butelek_avent_od_1zl.html#gallery
o i fajny laktator medela niedrogo, ale to aukcja.
http://allegro.pl/item803520901_laktator_elektryczny_medela_mini_electric_jak_nowy.html
dzień dobry kobitki :)

dziś znowu depresja za oknem, a już tak miło sie robilo.
ja co rusz mam z mężulkiem jakieś ścięcia, takie zupelnie bez sensu, więc nawet o nich nie wspominałam, bo wiem, że to ewidentnie za sprawką hormonów :) on i tak cierpliwy jest i ja nie mam na co narzekać...a że czasem się musze podąsac to inna sprawa :)

wczoraj znów sobie w koś ostro dalam, a obiecalam sobie, że juz będę na spokojnie wszytsko robic, lae kurcze..jeden dzień odpocznę, poczuje,że mi lepiej i zaczynam szaleć.
najpierw pranie w domu, potem poodkurzałam chałupkę, a potem jeszcze wybralismy się na zakupy do Auchana :)
fakt, że w nocy z bólu pleców spac nie mogłam, ale za kupiłam przecudowny i piekny pajacyk dla Michaszka! poprostu miód! welurkowy, milutki za uwaga...11,99! poprostu kocham takie ceny :)
wogóle dziołchy, strasznie dużo ciuszków było, jakiś wysyp normalnie i to w okazyjnych cenach. ten mój pajac jest sprowadzany z USA, po metkach widac, więc no normalnie exclusive :):)

niby takie pierdólki, ale nawet dla siebie nakupowalam bielizny - stanik do karmienia, ładny czarny, taki z lekkimi wzorkami, nie żaden jak dla dojnej krowy za 15zł!! na allegro były droższe. nawet słuchajcie sliczne figi damskie, takie wygodne z mięciutkiej bawełny za 3,99, z taką mini koronką dookoła. ja takie gatki to w h&m za 3 szt 29zł płacę, szok normalnie jakie fajne rzeczy można znaleźć :)

co do sterylizatora, ja sobie odpuszczam. mam fajne gary, to sobie w nich będe wrzątek gotować :) podgrzewacz mam taki "no name" za 40 zł chyba, więc majątku nie wydałam, choć teraaz przyznam, że chyba niepotzreby, bo kaloryfery grzeja, można by sobie ta butelke poprostu na nim tzrymac i też dobrze, no ale juz jest.

do akpolu jeszcze nie dojechałam, bo co rusz jakis inny plan, zreszta tylko pare drobiazgów chcę kupić - m.in. kółko do siedzenia po porodzie, tego cholipka w Auchanie nie mieli :) dzis skolei do IKEI po rzeczy dla nas, tam zawsze się cos znajdzie :) no i jade zrobic jakies zakupy dla potrzebującej forumki, jakos nie moge koło tego obojetnie przejść. mi póki co niczego nie brakuje, więc czuję potrzebę pomocy.
Christopher Morley
Ada, a Ty te pierdołki dla siebie tez w Auchanie kupiłaś? Bo ja tam teraz niedaleko mieszkam to może sobie podjadę i tez zakupię:):).

Co do stresów i dąsów - no nam tez się zdarza, tyle tylko, ze ja bardziej się wkurzam na tę moją babę w pracy więc mężulkowi już się tylko rykoszetem co nieco dostaje:).

Trzymajcie się babeczki:)
image
image
W końcu dotarłam :) Od wczoraj nie mogłam wejść na trójmiasto.

Ja sterylizatora nie kupuję, jak coś to później kupić.
Podgrzewacz kupiłam CANPOLA, ale tylko dlatego, że dziewczyna nówkę sprzedawała za 35zł ;)
Laktator właśnie wczoraj kupiłam Medeli elektroniczny, więc ten zakup też mam z głowy.
Polowałam na laktator chyba miesiąc i niestety cena za każdym razem osiągała sporą, ale wczoraj udało się kupić za dość przyzwoitą cenę.

Śmiać mi sie tylko chce bo babka dodaje gratisowo "Lejek komfort" Medela, a ja nie mam pojęcia do czego on ma służyć ha-ha :)

Mam do Was jeszcze pytanie co do wanienek. Ja chciałam taką zwykłą wanienkę, ale po przedyskutowaniu z Danielem jednak kupimy taką z hamaczkiem, bo do Daniel będzie kąpał małą, szczególnie na początku jeśli ja będę po CC i zastanawiam się nad zakupem tej wanienki

http://www.babyclub.pl/product-pol-1017-Wanienka-kapielowa-FISHER-PRICE-Akwarium.html

Jest dość mała, ale to nam nie przeszkadza, tylko zastanawiam się jak takie hamaczki się sprawdzają.
Ja sobie radziłam bez udogodnień :) ale Danielowi będzie łatwiej chyba na czymś takim kąpać :)

Ada, dzięki też za info o auchan, muszę się wybrać po majtki dla siebie :)

Wczoraj natomiast w deichmannie widziałam fajne kapcie ze snupim dla nas :) 40zł kosztowały i chyba się na nie skuszę, bo mam szlafrok ze snupim ;)to będzie komplet :)
Kasia a czym się ta wanienka różni od takiej normalnej z np foczką? Bo w sumie nie wiem czy ten hamaczek jest jakoś tak super ułatwieniem i wygodą?
Fajna ta wanienka tylko czy dzidzia nie bedzie marzła w tym chamaczku polewana wodą? Pozatym zeby umyc plecki to i tak trzeba bedzie dziecko podniesc na reke.

pogoda dzis do kitu spalam do 10 tej !! bububu

Wanienka nie wygląda według mnie na zbytnio wygodną. Dzidziuś chyba nie jest w wodzie, a jedynie nad nią i czy wygodnie tak myć? Można kupić zwykłą wanienkę, a do niej nakładany hamaczek - pokazywali nam cuś takiego w SR.
Nie wiem czy jest sens wydawać takie pieniążki (bo wanienka tania nie jest) może najpierw spróbujecie w zwykłej. Ale to już do Was decision należy:)
pati, tak wszystko w auchanie kupiłam :) biustonosz jest na dziale dzieciowym, nie na bieliźnie. znajdziesz go gdzies między butelkami :) a co to majtek, to były w takim koszu przy środkowym przejściu, ale nie w takim, w który wszystko jak bądź rzucone, tylko taki jakby dwu poziomowy, obok byly chyba rajstopy i jakies podkoszulki. wszystkie byly czarne :)

Kasia, ja tego pajaca właśnie ze Snupim kupiłam :) ale nie zwróciłam uwagi czy różowe byly. miałabys calą serię :)
co do wanienki, to mi też się wydaje, że nie ma co wydawać na Fishera tyle. u mnie tez mąż będzie kąpał. to przyjdzie instynktownie, a faceci mają większe ręce, więc takiego maluszka to w całości mogą chwycić bezpiecznie. zawsze możecie dokupić jakies cudo, ale podobno najlepiej sprawdza się zwykła tetrowa pieluszka położona na dnie, zapobiega ślizganiu. ja na waszym miejscu zaryzykowałabym ze zwykłą wanienką za 30 zł, byle duża, bo to i tak szybko robi sie przymałe.
Christopher Morley
:) dzieki Ada, no to się chyba tam przejadę jutro - bo dziś mamy SR:):). Co do kapieli - u nas tez tatus raczej będzie kąpał i faktycznie wielkość ręki pozwoli na porządne złapanie maluszka:).
Ja dzis jak zawsze w pracy ale chyba syneczkowi srednio się juz podoba bo kooopie mnie niemiosiernie:)... Ale ulubiona szefowa juz poinformowana i od 16.11 będę miec długasne poranki z TV:):) lib książeczką. Haha, radość wielka:)!!
image
image
Witajcie!
Dzień rzeczywiście niezbyt przyjemny. Ale i tak w domu siedzę, więc mi to wszystko jedno:) Obie dziewczyny mam w domku, bo Natalkę wczoraj z przedszkola z temperaturą odebrałam i mocno kaszle.
Tak więc jest fajnie, bo razem się bawią, a ja mam chwilkę dla siebie:D

Wczoraj odebrałam swoje wyniki i trochę kiepskie - anemia na bank, a poza tym ta cytomegalia jakaś taka dziwna. W poprzedniej ciąży tez robiłam, IgM miałam ujemne, a IgG 35 - czyli odpornośc nabyta po przyjściu infekcji. A teraz mam IgM nadal ujemne, ale IgG 647 - skąd takie wysokie to nie rozumiem... Jutro idę do ginki to się pewnie wszystkiego dowiem, ale oczywiście stresik lekki jest:(

Ja sterylizatora nie kupuję - jak będzie potrzeba to wygotuję butelki. Ale tak naprawdę to planuję do pół roku karmić raczej tylko piersią, a potem to już wyparzyć po dokładnym umyciu wystarczy.
A podgrzewacz to jak najbardziej przydatny - nasz, Philipsa, przetrwał już 5 lat i mam nadzieję, że posłuży dalej:)
A jeśli chodzi o wanienkę to ja mam zwykłą, ale ze stojakiem - nie wyobrażam sobie kąpieli w pozycji schylonej... Na początku będę kąpać z pieluszką tetrową na dnie, a na później mam taką foczkę deltima, na której kładę pieluszkę tetrową i dziecko może sobie swobodnie rączkami i nóżkami machać, mając ruchy nieskrępowane czyimiś dłońmi.
Pozdrawiam, Kinga
i ja dziś się witam,

Dzisiaj w końcu lepiej spałam i odrazu lepiej się czuję :)

Kasia ja tak jak dziewczyny myślę żę lepiej zwykłą wanienka i jakaś foczka do środka strasznie droga ta wanienka i też wydaje mi się mało wygodna. My się zdecydowaliśmy na zwykłą wanienkę i stelaż żeby się nie trzeba było schylać.

Dziewczyny pomóżcie, bo jestem teraz na etapie wyboru niani elektronicznej a zupełnie nie wiem na co zwracać uwagę. Myślę o niani z detektorem oddechu albo o zwykłej. Dajcie znać co jest ważne na co zwracać uwagę a może podeślijcie linki na jakie Wy się zdecydowałyście.
ja tez jeszcze jestem przed zakupem niani - ale moi znajomi bardzo zachwalali taką z detektorem oddechu. Gdzieś tu na forum czytałam, że podobno nianie typu (lub marki) Angelcare sa super. Nie wiem czy to prawda bo sama mam to jeszcze przed sobą.
image
image
styczniówko ja ci proponuje nianie z monitorem oddechu Angelcare, są bardzo dobre i sprawdzone, używane jeszcze na gwarancji możesz dostać na allegro za jakieś 250zł bo nówki to niestety spory wydatek ok.450zł.
Kasia ja też poluje na Medele electric he, i już mam jedną upatrzoną na gwarnacji oby udało mi się ją kupić to będe miała wkońcu z głowy uff
co do sterylizatora to mam po siostrze taki do mikrofali ale co do podgrzewacza to wiecie co sprawdzony patent i najtańszy przez forumki to jest termosik. Wygląda to tak że w termosiku macie już przegotowaną wodę, stawiacie sobie w pokoiku na noc, wcześniej też ilość mleczka odmieżone i powiedzmy dzidzia się budzi w nocy,więc tylko wlewacie wodę z termosika do buteleczki i nie wychodząc nawet z pokoiku,nie krzątając się po kuchni mleczko mamy gotowe. Mówię tu o przykładzie przygotowania mleczka modyfikowanego oczywiście he i doświadczone forumkowe mamuśki naprawdę polecają ten patent
podgrzewacz sie sprawdza kiedy w nocy lub w dzień podajesz swoje mleczko z butli, dla mnie super sprawa
No i w podgrzewaczu słoiczki z zupkami można tez podgrzać - to nprawdę wygoda.
Pozdrawiam, Kinga
Styczniówko, podobno najlepsze są Angelcare.
Ja też tej firmy kupiłam, ale bez niani.

Z wanienką macie rację, chyba sobie daruję. Podjadę do cerfura i tam takie z disneya widziałam za 30zł :)

Kiti, podaję Ci linka na medeli
http://allegro.pl/item804412012_laktator_mini_electric_medela.html
Zapytaj się, może jest na gwarancji.
Mi się udało kupić za 150zł z gratisowym lejkiem który kosztuje jakieś 50-60zł
ale długo polowałam na laktator za rozsądną kasę, chyba jednak mniej niż 150 to nie ma szans :( Co znalazłam jakąś ciekawą aukcję to chwile przed końcem podbijali do prawie 200 :/ a za 230 to nowy można kupić :)

W ogóle tak czytam o Waszych nastrojach i pocieszam się, że to nie tylko ja taka mega sfochowana ;)

Muszę jakoś Danielowi podsunąć ten link, co by poczytał i nie patrzył na mnie jak na wariatkę ;)

Wczoraj to miałam tak nerwowy dzień, że jak położyłam się do łóżka było mi przykro, bo niepotrzebnie nakrzyczałam na syna :(
Danielowi też się oberwało, że za długo remontuje, a później durna mam wyrzuty sumienia i wstyd mi za samą siebie :)

No to lecę do kuchni, pomidorówkę dziś robię... a co !! Nie chce mi się w garach siedzieć :)
Jak to dobrze, że to forum jest. Sama się zastanawiam czy ja jakaś nienormalna jestem???
Ciągle mam pretensje do męża, o wszystko i o nic. Ale pretensje są :(

A On taki kochany. Wczoraj byliśmy pierwszy raz w SR i przejął się strasznie swoją rolą. Stwierdził po wyjściu, że: "Ja sobie nie wyobrażam, że Ty dasz radę urodzić"
Do mnie w końcudotarało, że będziemy mieć dziecko, że muszę urodzić. Boję się przeokropnie...

Życzę Wam i sobie lepszych, mniej zmiennych nastrojów :)
Weronka, ja się czasami modlę, żeby już po wszystkim było. Nie poznaję siebie i nie chcę taka wredota być :) W końcu dzieci się na mnie obrażą razem z Danielem ;)
To jest link sklepu http://www.bajka.net/ , w którym jest całkiem tanio. Ceny porównywalne z allegro, ale fajnie, że wszystko w jednym miejscu, bo wtedy nie trzeba płacić kilka razy za przesyłkę.
Tanie są zwłaszcza biustonosze do karmienia canpolu.
Weronka dzięki :)
A ja znowu zła :/
Wrócił mój Michał ze szkoły. Wczoraj już był jakis taki niewyraźny, ale ani gorączki,ani kataru,ani kaszlu. Pobolewała go głowa i zimno mu było.
Dałam mu leki, ( rutinoskorbin i polopirynę ) do tego herbatkę i polazł spać. Dziś rano wstał i było ok, więc posłałam go do szkoły.
Teraz wraca, mocno niewyraźny i znowu się trzęsie z zimna :(

Rozłożyłam mu łóżko, przykryłam kołdrą i leży sobie.
Na pytanie dlaczego nie zgłosił złego samopoczucie nauczycielowi odpowiedział, że zgłaszał na j.angielskim, że mu zimno i głowa go boli, ale został olany !!
Jutro idę sobie porozmawiać z nauczycielem, bo to przeginka, żeby dzieciak siedział na lekcji i trząsł się z zimna :( a do tego dostał uwagę, że się wiercił na lekcji.
Kiedy go zapytałam dlaczego sie wiercił, to mi odpowiedział, że on się nie wiercił tylko wtulał w grzejnik :(

dzięki dziewczyny za podpowiedzi co do niani :)

Kasia serce mi się w plastry kraja jak czytam takie rzeczy biedny Twój synuś " wtulał się do kaloryfera". A nauczyciel jakiś nienormalny!

popatrzcie na tą aukcję co wczoraj linka wkleiłam do elektrycznego laktatora medela może nie będzie dużo chętnych na razie nikt nie licytuje.
Styczniówko, znając życie, to w ostatnim momencie zlicytują wysoko ;) ja juz kilka razy tak miałam, że cieszyłam się, a tu lipa, an koniec policytowali :( ale u mnie już z głowy problem, kupiłam i teraz tylko czekam na przesyłkę :)

Co do Michała, samej mi go żal :( Dobrze, że tak się poczuł na ostatniej lekcji. Zrobię mu teraz te dwa dni wolnego, niech sie kuruje bo w sumie diabli wie co mu jest :( ale jak leży w łóżku to musi być chory ;)
oj dziewczyny ... dziś dzwonila Pani z dziekanatu i we wtorek mam obrone!! Boszzzzzzzzz jak dobrze ze w zeszlym tyg zaczelam wkuwac pytania :) ale stresa mam ... i teraz kolejny tydzien stresu :) hhehhhehe

Tak wiec jak dobrze pojdzie to ja i moj synuś we wtorek bedziemy mieli tytuł :) hihiih skubaniec jeszcze sie nie urodzi a juz po obronie bedzie ...

ale mam stresioraaaaaaa

a z tymi aukcjami to niezle sie dzieje ... wczoraj po poscie styczniowki zaliczytowalam jakis sterylizator za 1 zl a do konca aukcji byly 4 h i tylko ja chetna. dala 1 zł i za min ktos dał 30 - mysle ze to byl wlascciel produktu ktorego nie chcial opchnac za 1 zł ... ale po to sa ceny minimalne ... bez sensu jak dla mnie.

ide wkuwac ... a za tydzien ... puzzle, pranko, prasowano i spokój ducha ze juz nic nademną nie wisi :)

Dejwi zdasz śpiewająco i będziesz Pani mgr :)
Ty obronę masz z dzidzią w brzusiu, ja miałam z dzidzią na rękach ;)

Co do licytacji, to dokładnie tak :) Właściciele podbijają sobie innymi kontami, choć nie wiem po co, zamiast minimum ustawić ;)

Ja dziś poprawiałam swoją aukcję ( do końca 12h ) i chciałam czapke gratis dodać i tak to zrobiłam, że usunęłam wszystko wraz ze zdjęciami :/

Opis zrobiłam na nowo, ale zdjęć juz się nie dało wgrać tak jak poprzednio, pod napisami. Mam nadzieję, że osoby obserwujące nie zrezygnują ;)
Dejwi to trzymamy mocno kciuki!!!!!!!
A Ty się tak nie stresuj pamiętaj że masz przewagę "co dwie głowy to nie jedna" :):):) a za tydzień kompotem Twój sukces będziemy oblewać :)
o tak dziewczyny - dużoooooooo kompotu za tydzien bedzie nam trzeba.

aj ... gnojuś mamusi już pomógł, gdyby nie On to obrona nie byłaby tak szybko :) - 2 tyg po złożeniu pracy :)

Dejwi trzymamy kciuki za nową panią mgr!!! ja naszczęście mam już za sobą ale stresu napewno przy tym jest co nie miara,więc wiem co czujesz, no ale ty masz małego obrońce w brzuszku który napewno mamusi pomoże w razie potrzeby hihi
dziewczyny dzieki za linki do laktatorków, ja na razie już 1 zalicytowałam wiec musze poczekac do końca aukcji co by na końcu nie wyszło, ze zostane z 2 sztukami hehe a mamą bliźniaków nie będę he
Styczniówko skarbie powiedz co ty jadasz przy swojej cukrzycy? mi wynik po 70 gluk.wyszedł w normie ale przy górnej granicy i mi doktorka każe dmuchać na zimne i stosować dietę grrr dziwne z tym cukrem, bo w domu po jedzeniu jak zmierze po godz.to mam w normie,naczczo też ładnie tylko z tą glukozą cos nie wychodzi i mam przy górnej granicy?
Kasia a może ja mam tak jak ty, że mój organizm nie toleruje glukozy i stąd te roz\bieżności? hmm
Kiti, u mnie to takie dziwne, bo raz miałam dobrze, raz źle.
Mój lekarz powiedział, że nie jest o cukrzyca tylko nietolerancja glukozy.
Teraz od czasu do czasu, mierzę sobie cukier i mam ok.

Co do licytacji, to ja tak raz miałam ;) Zlicytowałam dwa śpiworki, ale całe szczęście przebili mnie w tym który chciałam mniej ;)

Teraz jak chcę licytować to czekam na ostatnią minutę i dopiero wtedy licytuję :)
no własnie dziwnie z tym cukrem utrafić co jest grane? no nic pozostaje mi rozpocząć dietkę i mierzyć cukier, póki co będe chuchać na zimne no i pocieszam się, że w sumie wynik w normie tylko że na granicy normy he
a z licytacjami to faktycznie nieraz są jaja, można się tak wciągnąć i zostać szczęśliwym nabywcą np.3 sztuk wózków hihi a tak serio też czekam do ostatniej minuty nawet pół minuty, co by nie dać sztucznie zawyżyć sprzedającemu ceny a co?! o swoje trzeba walczyć uczciwie ! he
Hejka.

Oj dziewczyny ile Wy produkujecie. Juz myslałam że nie zdążę dzisiaj dobrnąć do końca:)) I w sumie nie zdążyłam bo już jest po 24tej;p

Ja też chcę laktator medel. Siostra mojego A. chce mi dać jakiś zwykły ręczny ale ja bym wolała elektryczny. Obserwuję aktuallnie pare aukcji i zobaczymy co z tego wyjdzie. Tak jak mówicie można się na tych aukcjach czasami naciąć. ja dałam się zrobić w balona z pierwszą paczką ciuszkó dla Małe. Ktoś ze mną w ostatnej chwili podbijał do góry. Zamiast sprawdzić tego kogoś to licytowałam dalej. A z resztą i tak wtedy nie wiedziałąbym że to ktoś od sprzedającego. Dopiero jak dostałam paczkę (dałam 350 zł:( za 50 ciuszków) to w środku był list w który ta dziewczyna pisała że jest mamą bliźniaków i jakbym jeszcze czegoś potrzebowała to mam dać jej znać. A ptem jak s****dzałąm tego użytkownika co ze mną tak ostro licytował to okazało się że ma do sprzedania wózek dla bliźniąt. Czyli pewnie mąż tej dziewczyny. Potem wesząłm na inne aukcje tej dziewczyny i tam też ona podbijał i jakaś dziewczyna też dałą się nabrać tak jak ja. Szkoda że dowiedziałąm się tego wszystkiego po wystawieniu pozytywa:( No i w ogóle ciuszki były o wiele ładniejsze na zdjęciach niż w realu. Potem wylicytowałąm jeszcze dwie paczki ciuchów ale każda za 150 zł (chociaż tą jedną wygrałam chociaż nie za bardzo na końcu chciałam bo licytowałą dwie na raz)i ciuszki o wiele ładniejsze niż na zdjęciach. Teraz robię tak jak Kasia.Czekam na koniec aukcji bo nie chciałąbym znów zostać np.z dwoma laktatorami:)))) W końcu człowiek uczy się na błędach:)

Kasiu chciałąm Ci powiedzieć że już wiem co oznaczają bolesne ruchy maleństwa. Mnie moje dzieciątko ostatnio tak mocno ugniata że to naprawdę boli:( A w ogóle to mam wrażenie że Mała się przekręciła, bo kopie mnie zupełnie inaczej. A leżała już główką w dół więc mam nadzieję że tylko wykręciła się z lewa na prawo ale nadal nurkując:))

No Dejwi już niedługo będziesz miała labę:) Będziemy mocno trzymać kciuki! I powiem Ci że tyle tu pisałaś o puzlach że mam wielką ochotę sobie też jakieś kupić:)

Buziaki

Ps.Wybieram się jutro do akpolu na oględziny cenowe i jakościowe.Oblukam, obmacam i po 16tym (muszę się jeszcze raz upewnić że będzie dziewczynka) zacznę kupować jak nie a sklepach to na allegro.
Dzień dobry z rana :)
Jak minęła Wam noc ? U mnie dziś spokojnie.
Siedzę sobie teraz przy ince i przeglądam allegro :/

Najprawdopodobniej będę miała na sprzedaż maxi cosi city w bdb stanie.
Jeszcze czekam na informację, ale chyba dostaniemy fixa i coty wtedy będę sprzedawać, gdyby któraś była chętna, jeszcze nie miała dajcie znać :)
Dzień dobry:)
u nas nocka w miarę spokojnie - tylko jedno wstawanie:) Za to poranek, tak od 5 już gorszy bo sie stresowałam co z tym śniegiem - bo na 8 do pracki musiałam dojechać..
Ale za to już się cieszę, bo od 13 ide w końcu na zwolnienie już do końca:):).

Wczoraj bylismy na pierwszym oddychaniu w SR - beczka śmiechu... ech, żebym miała taki humor w czasie porodu:).
image
image
Dzień dobry :)

Ja dziś po ciężkiej nocy - bolały mnie zęby. Nawet nie wiedziałam, które/który...
Już jestem po wizycie u stomatologa i na szczęście żyję.

Miłego dnia :)
Dzień dobry babinki:)

Ja też po kiepskiej nocce.Co chwile sie budzuiłam i z rana strasznie mnie głowa bolała.

Teraz nadrabiam co naskrobałyście i zanim dotarłam do końca to potwornie zgłodniałam.....

Ale mam ochotkę na sernik.......

My tez kupójemy zwykłą wanienkę.

Dziewczyny, jakiś czas temu Dejwi dała link do Muzyki dla bobasa. Posłuchałam i nawet mojego psa zauroczyła :) Siedziała psina i słuchała, aż zasnęła.

No i poszukałam w necie, skąd to ściągnąć w całości:

Klasyczny bobas
Link pobierania: http://www.megaupload.com/?d=QOZ9XNL5

Muzyka bobasa vol.3.rar
Link pobierania: http://www.megaupload.com/?d=CMMDWSOJ

Nazwa: Kolysanki - Mini Mini.rar
Link pobierania: http://www.megaupload.com/?d=X7IN0DAH

Resztę linków dam później.
heheh psie kołysanki ... :)
hihihi

ależ mi sie dziś kce spaćććććććććććć !!!!
moja dzidzia duza sie robi i zasypianie to bolesne tańce po łózku ... achhh

Fajna ta muzyczka, można się zrelaksować a i dzidzia pewnie zachwycona :)

Ja dostałam ostatnio od koleżanki płytkę z pampersa o tym jak dziecko w brzusiu słyszy :) Całą rodzinką oglądaliśmy z zainteresowaniem.
Córka najbardziej przeżywałam te informacje :) Teraz gada do brzucha jak najęta, żeby siostra znała jej głos :)

Natomiast moje samo poczucie jest już coraz bardziej do bani :(
Zgagę mam po wszystkim co zjem :( a do tego jakaś zmarnowana jestem ;)

Fotelik o którym pisałam rano sprzedajemy. Jest w stanie dosłownie idealnym, pasuje i dla chłopca i dla dziewczynki więc może któraś jeszcze nie ma :)

Tak on wygląda
image
Kasiu, ja na zgagę próbowałam wszystkiego. Aż powiedziałam dosyć i kupiłam jedyne tabletki polecane dla kobiet w ciąży - Reni. I ani jednej nie użyłam ;) Od kiedy je mam (około miesiąca) zgagi nie ma. Więc może to jest jakis pomysł...
mi mój ginekolog polecił Reni, bezpieczne dla kobiet w ciąży i naprawde pomagają , polecam :)
ja slyszalam ostatnio ze cieple mleko pomaga
a dodatkowo ja zauwazylam ze po chlebie razowym mam zgage ... obserwujcie co jecie i eliminujcie to - mi pomoglo odstawienie chleba razowego

:( ja tez mam zgagę, dosłownie od wsyztskiego... ale mnie pomogaja migdały:).
pozdrowionka:)
To dołączam do grona ciężarówek z ciężką nocą. Mnie znowu bolały plecy i jak się obudziłam to zasnąć nie mogłam.

Ale w dzień za to śmigam po mieszkanku (mam już tak od początku tygodnia). Chyba włączył mi się na poważnie syndrom wicia gniazda:) bo układam, sprzątam, urządzam jak szalona:)

Wczoraj kupiliśmy kilka rzeczy dla Frania. Zamówiliśmy też w Jysku fotel do jego pokoiku, żebysmy nie musieli usypiać go na taborecie.
W sobotę zamawiamy łóżeczko i coś tam pewnie jeszcze mamusia dokupi:p
Jejku jakie to wszystko fajne...naprawdę mi odbiło:)

oj zgaga króluje :( mnie też niestety dopada ale nie narzekam bo zazwyczaj tylko jak leżę na prawym boku jak zmienię pozycje przechodzi a jak nie to reni jem i od razu lepiej :)

Kiti to co ja jem to podwójna dieta więc na pewno się Tobie nie przyda , bo ja mam dosłownie 10 rzeczy w diecie i codziennie praktycznie jem to samo. Ale jak pytałam diabetologa o Kasi wyniki to mówiła że to nietolerancja glukozy, a Twoje wyniki podobne do Kasi, i powiedziała żeby nie jeść przede wszystkim białego pieczywa i śmietany, oczywiście ograniczać się jak można w słodyczach. Mówiła żeby dużo jogurtów naturalnych jeść z danone są naturalne bez cukru.

Słyszałam że snieg wczoraj padał, extra to znaczy że coraz bliżej zimy co = coraz bliżej do wzięcia w ramiona naszych maluchów :) już się doczekać nie mogę :)
Uwielbiam zimę i już się doczekać nie mogę :) Pozatym przydało by się żeby troszkę przymroziło i te wszystkie grypy wymroziło bo az strach iść do ludzi jak tyle się o tym słyszy.

Fotelik mam identyczny tylko niebieski :))

Ja tylko na początku ciąży miałam ciągle zgage i mi herbatka miętowa pomagała.Litrami ją piłam.

Ze mną to jest jakos odwrotnie.Od poczatku ciąży nie miałam żadnych przykrych dolegliości oprócz bólu pleców.A teraz jak na złość mnie bierze.Co najmniej dwa razy w tyg rozpoczynam dzień od wymiotów:(

Pati ja jestem umówiona do lekarza na 16:45 :) jakby cos to taka wysoka z ciemnymi włosami to ja :)
Witam się wieczornie:)

Byłam w Akpolu. I się załamałam. Tyle tego jest że naprawdę oczopląsu można dostać.A żeby już konkretnie wybrać... Nie wiem czy to tylko ja jestem taka niezdecydowana? Ale jak spojkrzałąm cenowo to żadna hurtownia z tego chyba nie jest.Chusteczki nivea droższe o ponad złotówkę niz na ellegro.A to tylko jedna rzecz. Oglądnęłam wózki, ale za dużo ich nie było. Z tego co widziałam najbardziej spodobał mi się Roan Marita. Czy któraś z Was wie coś na temat tego wózka. Wiem że już wybierałyście wózki i może byc to dla Was oklepany temat ale może mi pomożecie kochane:)

Co do zgagi to ja w ogóle nie mogę jeść kolacji bo wtedy nocka z głowy tak mnie pali.Ale owoce nawet w wielkich ilościach przed snem mi nie przeszkadzają:p

Pp tym dzisiejszym maratonie znów plecy odmawiają posłuszeństwa:( Ale damy rade kobitki nie? Już mało zostało. Ja postanowiłam że jak już będzie naoprawdę źle to przeniosę się do mamy i niech dbają o mamusie pierwszej wnuczki:)

Dziewczyny a nie obawiacie sie czasami że lekarz mógł się pomylić co do płci? Ja mam mnóstwo ciuszków i nic poza tym. Zakupoy dopiero przede mną. Ale ciągle myślę że może synek będzie musiał chodzić w rózowym;p

Kasiu czy cos wiadomo o tej Twojej koleżance-jak wyniki?Może pisałaś już o tym a ja przeoczyłam.

Pozdrawiam
Mnisiu, dziękuję, że pytasz. Sama dziś o niej myślałam dzisiaj.
Jutro będę do niej dzwonić. Wiem, że leży w szpitalu od wczoraj :( ale to ze względu na inne choróbsko. Dziewczyna łapie wszystko co tylko możliwe. Dam jutro znać co z Anią.

Co do wózka, niestety nie pomogę bo nie znam. Mogę jedynie polecić wózio BEXA. Koleżanka właśnie go kupiła :) Podobno jest rewelacyjny i fajna cena :)

Niestety migdały tym razem mi nie pomogły :( Muszę kupić jutro reni bo się wykończę :/

Mnisiu jeszcze co do akpolu, to masz rację, ceny nie są w ogóle rewelacyjne, na pewno nie jest to hurtownia ;) ale niektóre rzeczy mają taką sama cenę jak na allegro ( tylko niektóre )
Wózek sama zamawiałam na allegro po wcześniejszym oglądnięciu w mama i ja ;)
Tam można najlepiej oglądnąć, pomacać wózki, dużo więcej jest miejsca niż w akpolu i więcej wózków rozłożonych :)
Biedna ta Twoja Ania:( Daj znać jak będziesz coś wiedzieć. Gorąco trzymam kciuki.

Oj ta nieszczęsna zgaga.Też słyszałam że Renni pomaga więc kup, po co się męczyć:( Jak jakiś czas temu pożaliłam się siostrze mojego A. że trzy wieczory z rzędu męczyła mnie potworna zgaga to ona się uradowała.Poweidziała że tak mi dobrze bo to niesparwiedliwe że ona całą ciązę wymiotowałą i męczyła się z zgagą i wszystkimi mozliwymi dolegliwościami a ja tak lajtowo to przechodzę. I od tego dnia zgaga zostawiła mnie w spokoju;p
Teraz co jakiś czas się odzywa ale nie regularnie:)

A wózio zaraz oblukam. Dzieki.
Mnisia może i taniej na allegro, ale zawsze trzeba doliczyć koszt wysyłki (chyba, że już uwzględniłaś), bo niektórzy patrzą tylko na cenę i to żadne porównanie. No chyba, że zamawiasz masowo u jednego sprzedawcy.

Co do wózka to niestety nie kojarzę.

Jeżeli chodzi o płeć to to co widziałam u naszego Frania ciężko byłoby dopasować u dziewczynki:)

Udanej i spokojnej nocy babki:)
Na allegro dużo rzeczy (od kosmetyków po majtki poporodowe) widziałam u jednego sprzedawcy a koszt przesyłki to 13zł za całość więc warto:)

Kurcze z tą płcią to gorzej z dziewczynkami-ponoć często nagle wyrastają im...:) Jedna z forumek jest tego przykładem, a niby wcześniej byłowidać dziewczynkę na 100%:)
aaa co do płci. Czasami mam takie myśli, a szczerze to wszystko mam dla dziewczynki :) Nawet fotelik dziś zamówiłam lily pink :) tak więc nie ma opcji na chłopca ;) a tak serio, to lekarz powiedział, że na milion % dziewczynka :) inny to potwierdził, mam nadzieję, że się nie mylili i w brzuchu siedzi Amlia :)

Wiem, że niektóre z Was jeszcze nie mają laktatorów, więc podsyłam linka i to gość z Gdańska :)
Miałam w obserwowanych aukcjach a już kupiłam dla siebie :)
Dziewczyny, Wy mnie tu nie straszcie. Większość rzeczy mam różowych, bo widzielismy co tam jest, a właściwie, że nic nie ma między nóżkami.
Za miesiąc kolejne USG- musi się potwierdzić. Ale jak nie to co będzie - Zosiek?

Dobranocka, spokojnych snów :)
U Ciebie Weronka Zosiek, u mnie Amelian ;) i będą paradować w różowych ciuszkach ;)
Idę spać, bo mi kibelek zamknęli ;) D położył kafle i nie można wchodzić ;)
Oczywiście inaczej być nie mogło, musiałam się czepić, że mam dość remontu :P
hejka dziewczynki, dzięki styczniówko no właśnie wcinam już jugourtki i przezucilam sie na razowca he wiec daje rade i bede kontrolowac cukierek
A wiecie byłam wczoraj na usg no i wszystko dobrze z malusią, ładnie rośnie waży 1400g i mam śliczną foteczkę profilu małej, doktor zakupił świetny sprzęt i nawet jak teraz jest taka duża to fotka 3d wyszła idealnie, moze uda mi sie potem wkleic ;)) no i właśnie co do płci też się bałam że może sie zmienic tyle przypadkow na okolo slyszalam jak to dawali 100% a potem dziecko sie rodzi a tu niespodzinka hihi
no mi na szczescie wczoraj pan dr pokazał , pierwszy raz tak mega wyraźnie "muszelkę" małej hihi więc już się nic nie zmieni, malusia ładnie leżakowała więc można dokładnie sprawdzić yeahhh
no tak wiec wszystkie różowizny he po mojej siostrzenicy jak najbardziej będą przydatne ;)))))))
Kiti, cieszę się, że Malusia zdrowa, rośnie ślicznie i, że nadal jest dziewczynką :)
Ja dziś mam wizytę :) ciekawe ile moja klusia przybrała :) Już się doczekać nie mogę, żeby ją zobaczyć choć na USG :)
Kiti, postaraj się wstawić zdjęcie Malutkiej :) Ja jeśli dziś będę miała ładne zdjęcie to również wstawię :)
Witajcie z ranka!

Wczorajszy dzień spędziłam cały u rodziców, jak wróciłam wieczorem to padłam - zdołałam jeszcze poczytać co naskrobałyście, ale na pisanie już weny nie miałam:D

Roany to podobno dobre wózki. Moja koleżanka ma właśnie maritę i jest baaardzo zadowolona. Ja tak sobie tym razem wymyśliłam jednak, że koniecznie chcę wózek ze skrętnymi kołami - i koniecznie wszystkimi pompowanymi. Dlatego wybierałam między Jedo Fyn'em 4DS, Mikado Bostonem i Tako Jumper X. U mnie po porównaniu padło na Tako - Mikado zdecydowanie wykluczyłam, a Jedo bardzo mi się podoba, ale trzeba na niego bardzo długo czekać, a poza tym jest ciut droższy od Tako.
Jeśli chodzi o ceny w to ja zdecydowałam się na zakup wózka przez internet - bezpośrednio od producenta. W Akpolu jest ciut droższy i nie dorzucają do niego gadżetów, które mogę dostać lub dokupić u producenta: parasolka, śpiworek, folie p/deszczowe.
Jeśli chodzi o inne zakupy to jednak zrobiłam w Akpolu - tam mogę wszystko dotknąć i pomacać, a to moim zdaniem wygoda. Poza tym z kartą stałego klienta nie wychodzi mi wcale drożej niż z allegro jak tam doliczę przesyłkę.

Piszecie o pomyłkach w sprawie płci - ja też mam zawsze w sobie jakąś taką wątpliwość. dziewczynki miały być dziewczynkami i nimi są, więc nie wiem skąd to u mnie... ale ja jakoś tak do kjońca nigdy nie wierzę. Chociaż lekarka zapewnia mnie, że tym razem to na bank chłopak:)

Acha, wczoraj lekarka pocieszyła mnie w sprawie tego mojego wyniku IgG na cytomegalię - świadczy on według niej, że po prostu, że kiedyś ją przeszłam, a że taki wysoki to nie mam się przejmować - może to zależeć od pobranej próbki, może też po prostu mam akurat więcej przeciwciał... a to ok, bo wtedy wiadomo, że nie zachoruję:)
Pozdrawiam, Kinga
Kiti, tylko zwracaj uwagę, żeby w razowcu nie było karmelu, bo często dodają.

Ale fajnie, że już jesteście po USG. My mamy dopiero za tydzień, ale znając życie to szybko zleci:)
o dzięki Madzia za podpowiedź zwróce na to uwagę ;)

a teraz uwaga dziewczyny! ale ktoś by chciał się z Wami bardzo przywitać hihi, ze swoimi wspaniałymi forumkowymi ciociami ;))))))) Nasza córcia ;)))))

image
Kiti córcia jest cudna!!! aż się wzruszyłam jak słodziutko sobie leży :)
:):) jak teraz jest taka słodka to będzie śliczną dziewczyneczką! Gratulacje:)!!

buu a ja nadal nie umiem wstawiac zdjęć bo bym tez mojego synka wkleiła:):)
Cudeńko :)
Kiti alez cudne dzieciatko !!
kiti a gdzie bylas na tym USG, i jakie sa ceny - moze tez sie wybiore do innego lekarza na jakas kontrole ...

a co do kosmetykow to ja polecam SuperPharm w GB - tam zawsze maja taniej i kosmetyki dla malego i na rozstepy - nivea _ olaitum kupilam wlasnie tam + pierdy typu nozyczki, lancuszek do smoka, itp ... pietro nizej w Smyku wszystko duzo drozesze niez w tej aptece - uwielbiam ja !!

dzięki dziewczyny, nioo śmiechowa kruszynka he już z mężem obmawialiśmy co po kim ma hihi
Pati to bardzo proste wejdz na strone http://imageshack.us/ nastepnie po prawej stronie masz okienko i obok napis BROWSE klikasz na niego i otwiera ci sie okno do przegladania twoich dokumentów, wybierasz swoją fotkę i robisz otwórz, a następnie klikasz START UPLOAD.I juz otwiera ci się podgląd twojej dzidzi oraz 3 linki do wklejenia na forum, a ty skopiuj ten 2 adres i wklej w treść swojej wypowiedzi i GOTOWE !!! tak więc czekamy na twojego syneczka :)))

Dejwi ja chodzę do dr Olszewskiego, on teraz zmienił sprzęt na jeszcze lepszy i jak widać nawet nasze dzidzie mimo że już duże to jeszcze łapią się na piękne foteczki.Ja byłam na zwykłym,kontrolnym usg ale Pan dr sam mi przełączył na 3D jak zobaczył że mała ładnie pokazuje buziaczka, tak więc polecam :))
a dobrze, że mi przypomniałaś o Oilatum, bo całkiem zapomniałam a faktycznie też chce się w niego zaopatrzyć
Kiti, cudeńko z Twojej córeczki !! a zdjęcie rewelacyjnie zrobione.
Ja tak na szybkiego, bo obiad musze robić :)
Na Jasieniu jest sklep z używanymi ciuszkami, dziś jest -50% Kupiłam kilka rzeczy dla Małej, za śmieszne pieniądze :)
Jakbyście potrzebowały, śpiworka do spania, kurteczki, bluzeczek to polecam przejechać się, spory wybór mają ( sami sprowadzają z Niemiec ) a, ze mają tego sporo to wyprzedają, bo w pon nowy towar :)

Odebrałam też wyniki krwi. Nie są najlepsze, mam za dużo leukocytów, neutrocytów, monocytów :/
Jeszcze nie spojrzałam w internet co to w ogóle jest, ale mam nadzieję, że nic poważnego
Kiti śliczne to naze forumkowe maleństwo:))

Jestem po kolejnej nie przespanej nocy.....:(
Dokupiłam dzisiaj nozyczki i cążki do paznokietków dla dzidzi i termometr do wanienki:)

Jak tak wymieniacie nazwy tych wszystkich bolidów dla dzieciaczków to zdaje sobie sprawe że kompletnie nic nie wiem.Dopiero jak zobacze to skojarze:))

Gorące pozdrowionka maminki:))
Ja sporo ciuszków otrzymałam w spadku od siostry ciotecznej i biorę się za pranie. Wczoraj pierwsza tura uprana, dziś kolejna, a pierwsza będzie prasowana :) Tylko czekam na natchnienie...

Jak dobrze, że dziś piątek. W końcu mój mąż troszkę ze mną pobędzie w weekend.
no dobra.. probuję:)

??

poddaje się...:(
image
no:) tylko coś małe:)... ale dziś juz dam sobie i Wam spokój:)
Pati spróbuj ustawić większy rozmiar przy załączaniu.

Kiti, śliczny bobas też bym chciała takie foto.

Kasia, co do morfologii to ja ostatnio też miałam trochę poza normami, ale moja gin powiedziała, że w ciąży to normalne. Ja skojarzyłam, że to po przeziębieniu takie rozregulowanie, więc pewnie u Ciebie też jakieś osłabienie tym bardziej, jak syn chory. Więc głowa do góry i nie ma co wyszukiwać co to może być:)
Ale ślicznie ta twoja Maluszka wyszła!!! Zdjęcie jak od profesjonalnego fotografa:)

Moje dziecię zawsze zakrywa buźkę rączkami więc nie mam jej zdjęć. Na usg 3D lekarz męczył mnie tyle czasu,kazał się przekładać z boku na bok żeby tylko pokazała wargi i kość nosową ale nic z tego. Mała się uparła i tylko to co między nogami ma to cały czas pokazywała, a buźki wcale:))

Kasiu dzwoniłaś może do Ani?
witajcie mamusie!!!ja tu u was ostatnio gościnnie,ale mimo wszystko zaglądam!!u mnie wszystko w porządku,nawet wyniki mam o dziwo wszystkie bardzo dobre a dzisiaj też mam wizytę u mojego pana GINA i dowiem się jak się miewa moja malutka kruszynka mam stresa jak zwykle...napiszcie proszę jak to jest z wizytami w ostatnim trymestrze czy rzeczywiście trzeba biegać co 2,3 tyg na kontrolę czy raz w ms nadal??brzuszek mi twardnieje chyba z nerwów...też tak macie??pozdrawiam wszystkie panie i odezwę się wieczorkiem podzielić się wiadomościami!!pa,pa
Miałam wizytę w 30 tc, a kolejną mam w 34. Jednak spodziewałam się, że po 30 tyg. wizyty będą już częstsze.
Pomiędzy wizytami mam USG u dr Fiutowskiego i wybieram się jeszcze na pogawędkę do dr z Zaspy:)
kiti, śliczna kruszyna :) mój Miki będzie miał sie za kim uganiać :) zreszta pewnie nie jedna ładniusia panna tutaj w naszym wątku, ale chłopaków tez kilku, trzeba będzie sie jakoś podzielić :))

Kasia, ja tez wczoraj odebrałam wyniki i słabo jest :( u mnie wciąż walka z lekką anemią. Żelazo w tabletkach łykam, ale okazuje się, że spadło jeszcze bardziej..przez to jestem strasznie markotna, zmęczona, nie umiem wręcz myśleć, bo z koncentracją krucho..ale najgorsze, że ja wciąż na spacerkach, żeby to moje dziecię dotlenić, a tu nic...bo to hemoglobina tlen do komórek roznosi, a z ta u mnie słabo...ah, w poniedziałek lekarz, to zobaczymy co tym razem powie.
Ty pewnie teraz na wizycie i oglądasz swoją Rybkę :) daj znać co z Twoimi leukocytami.

curly, poo tej Twojej cytomegalii się jakoś przejęłam i aż sobie sama dodatkowo zapłaciłam za zrobiebie znów toxo i cyto, bo ja nie ukrywam, że czasem sobie zjem jakieś zakazane wędlinki...no ale jest dobrze, wszystko ujemne, więc świerzego zachorowania nie ma.

jutro muszę iść na zajęcia do szkoły, robię zaocznie mgr i tak mi juz to bokami wychodzi..Dejwi, zazdroszczę, że już niedługo finish :) ja jeszczze muszę jakąs prezentacje zrobić, a cały dzień dziś tylko śpię i się kręcę bez sensu...do tego zła jestem :/

ah, nie ględzę już, bbo Wy pewnie wszystkie w dobrych humorkach :)
żeby miło zakończyć, to tylko powiem, że byłam z nów w Auchanie i znów kupiłam dla Michaszka ciuszki - śliczne 2 komplety dresików, takie fajowe z samochodzikami i jeden z Puchatkiem, cudne :) 20zł za dresik, więc jak się tu oprzeć :)

miłego wieczoraka mamusie, zabieram się za tę prezentację, blleeeeeeee :(
Christopher Morley
pati udalo sie! tylko musialabys wiekszy rozmiar dac,ale i tak widac ze super ujecie widac sporo syneczka ;))) tak sobie myśle że ta technika tak idzie do przodu ze za 10lat to chyba bedzie sie otrzymywac filmiki prosto z brzuszka mamy hehe tydzien po tygodniu bedzie mozna podgladac jak sie dzidzia rozwija he
co do twardnienia brzusia to mi sie narazie pare razy jakby coś takiego zdarzyło, najpierw leciusie pobolewanie podbrzusza jak na okres a potem brzusio twardnial, ale to całkiem normalne na naszym etapie wiec spokojnie no chyba ze by nastepowalo to bardzo czesto to wtedy trzeba to skonsultowac u lekarza
Ada anemia faktycznie uciazliwa sprawa, ale dotyka co 3 ciężarną już taka to uroda na tym etapie, wcinaj duzoo zielonego sałatę,brokułu soczek buraczek marchewka ja poprawiłam sobie kiedyś tak super wyniki i lepiej warzywka zadziałały niż tableciaki, bo najlepiej są przyswajalne aaa no i wątróbka ja akurat lubie mniam z cebulką he
Kasia daj znać jak malusia,ciekawe ile juz wazy twój skarbek :))
Jestem :)

No więc tak. Mała nie jest Mała ;) Waży ok.1860 :) Podobno należy do średniaków i jej przewidywana waga to między 2900 a 3300. Lekarz nie bardzo potrafił określi ile będzie ważyć, ale nie przekroczy 3500kg (podobno)
Niestety na dzien dzisiejszy Amelia jest ułożona miednicowo i ma ostatni miesiąc na "przekręcenie" się jak tego nie zrobi to niestety pozostanie w położeniu pośladkowym. Mam nadzieję, że wtedy bez problemu będą robić cesarkę i nie będą wymyślać.

Nie potwierdziliśmy też płci, ale lekarz mówi, ze jak już powiedział milion % to pozostanie tak, choć się śmiał, żebyśmy kiecki niebieskie kupowali :)

Buźki też prawie w ogóle nie widzieliśmy ;( Mała się już nam nie mieści w ekranie ;) ale najważniejsze, że zdrowa, rozrabiająca i tylko czekać na jej wyjście. Wagowo termin porodu mam na 5 stycznia, więc 3 dni tyko różnicy :) Może wytrwamy do stycznia, choć lekarz powiedział, że to może być różnie szczególnie, że poprzednie ciąże kończyły się u mnie w 38TC

Idę coś zjeść i później do Was wpadnę :)
Kasiu to super że Amelka ma się dobrze i tak ładnie rośnie :) ja już nie mogę się doczekać USG a to jeszcze 3 tygodnie czyli= cała wietrzność, ale jakoś muszę wytrzymać ciekawa jestem jak nasza córcia rośnie i się rozwija, bo jak byliśmy na ostatnim USG to lekarz mówił, że bardzo malutka jest i mało waży, bo mieściła się w 10 centylu :( napisze Wam jakie powinny wagi i który to centyl:

27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl)
28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl)
29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl)
30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl)

31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl)
32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl)
33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl)
34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl)
35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl)

Więc Kasiu u ciebie 50 centyl czyli super :)

dziewczyny tak mnie od wczoraj pachwiny bolą że szok i ciągle mam taki ciężki twardy brzuch. Macie też tak?
Styczniówko, dzięki za tą miarkę :) Czyli faktycznie Mała jest w średniakach :)

Pachwiny podobno mogą boleć, dziś mi lekarz tłumaczył, że około 30TC schodzi w dół cała macica i spojenie łonowe ( chyba nic nie przekręciłam ) i ma prawo uciskać, boleć itd.

Mi kazał tylko patrzeć na zegarek i sprawdzać częstotliwość bóli, jak również liczyć dziennie ruchy Małej :)

Bardziej niepokoi mnie jej pozycja :/ Jak jest u Was, w jakich pozycjach macie Maleństwa ??
u mnie ostatnio tez było miednicowe. spokojnie jeszcze się przekręci, a poza tym Kasiu przy takim ułożeniu robią cesarkę a Ty i tak na cesarkę się szykujesz więc nie stresuj się:)

to dobrze ze mogą te pachwiny tak boleć, bo już zaczęłam się martwić, a mówił Ci coś lekarz o twardniejącym brzuchu?
No Kasiu po przeczytaniu zdania Mała nie jest Mala myślałam że to o płeć chodzi:))) Super że wszystko jest ok. Czekamy na usg jak na zbawienie nie?:) No i koniecznie musimy do stycznia przeczekać.
To dobrze że średniak zTwoje córci.Ja sie boję dużych dzieci, no że przy porodzie będzie bardziej ciężko.Ale na to też nia ma reguły.
Ostatnio jak byłam to moja Maluda była głowką w dól, ale coś mnie ostatnio tak ineczej kopie że mam wrażenie że jakoś znów się przekręciła.Chociaż mam nadzieję że nie. Ale jak Ty masz mieć cesarkę to chyba nie musisz się tym martwić co?

Styczniówko mi też ciągle napina się brzuch.Ale puki szyjka jest ok to nie ma się czym martwić-tak mi mówiła dwa tyg.temu moja lekarka.No i trzy razy dziennie łykam no-spe.

Kurcze laktator medelli na allegro przeszedł mi obok nosa.Zapomniałam o aukcji.A końcowa cena wyszła tylko 103zł więc malutko.Ale jestem zła:((

Złapała mnie zgaga.Ale czuję że Małą ugniata mi właśnie żołądek chyba swoją pupą:)Ale sobie miejsce znalazła:) Tok w ogóle to ona ostatnio ciągle wykonuje takie gwałtowne ruchy że się trochę martwię.Tak jakby się w coś zaplątała i próbuje się uwolnić. Za 10dni usg.Zobaczymy co będzie.

Dzień dobry! Witam w weekend :) U mnie dziś wyjątkowo spokojna noc :)
Mnisia Ty sie nie denerwuj ze ci sie dzidzia zaplatala!! Jak masz malo miejsca w lóżku to tez sie denerwujesz i rzucasz - zeby wiecej miejsca dostać !!

A twarde brzuszki to moze byc tez fakt ze dzieci rosna i coraz bardziej je czuc a przeciaz to nie sa baloniki z wodą ... :) tak sobie mysle ...

Moja dzidzia juz coraz mniej sie rusza bo nie ma gdzie, ale czasem tez zrobie taki szybki ruch ze az w szoku jestem ... :)

Mnisia, u mnie też czasami tak zacznie wierzgać, że zastanawiam się co jest grane :) I u mnie jest możliwość zaplątania się pępowiną, ze względu na położenie :( Jednak nie będę się na zapas martwić. Mam liczyć ruchy i wierzę, ze będzie ok. Tak więc Mnisiu proszę się nam nie filmować :)

Weronka witaj z rana :) Ja obudziłam sie i już myślę co bym chciała zjeść ;) Mam straszną chęć na twarożek ze szczypiorkiem i do tego bułeczkę :)
Na obiad zjadłabym zapiekankę makaronową ;) a na deser jakieś ciacho własnej roboty ;)
Tylko kto to zrobi wszystko ;) Plan wspaniały, gorzej z realizacją ;) No nic, zbieram siły żeby choć jedną rzecz z tego dziś zrobić hi-hi :)
Mnisiu, podsyłam Ci linka ( juz go raz wstawiałam, ale może przeoczyłaś ) z licytacja która dziś się kończy na laktator
I zero za przesyłkę, bo facet z Gdańska :)

Ja sobie dziś rano uświadomiłam, że za miesiąc muszę mieć torbę spakowana a jak na razie to nie mam nic dla siebie :/
Muszę kapice kupić, koszulę, jakieś podpaski poporodowe
Co jeszcze ??
aaa i czy bierzecie laktator do szpitala ??
Na ciuszki trzeba uważać w szpitalu, więc biorę takie średnie, w razie gdyby zginęły to nie będzie żal :)
Dzień dobry drogie mamusie :)

ah, dziś się czuję duuuzo lepiej. ja tez dobrze spałam, chociaz poszłam spać chyba po 1-szej. w ostatniej chwili odwołali mi zajęcia na uczelni, więc mam luz :)

ja też juz o spakowaniu torby rozmyślam. niby szybko, ale lepiej mieć...ja cały czas mam przykład mojej przyjacióly, z której facet sie śmiał, że gotowa jak na atak bombowy, a jak zaczęłą rodzić przedwcześnie, to już jeej mówił "dobrz, że Ty taka przygotowana byłas". nie martwie się o nierozlożone łóżeczko, bo w razie co mąż szybko złoży jak my w szpitalu, ale torba to już gorzej...jak tu na skurczach myśleć o tych duperelach?

Kasia, na Zaspie podkłady poporodowe mają, więc nic nie trzeba zabierać, ewentualnie faktycznie jakies podpaski do domu...
ostatnio jak byłam w IKEI to tam widziałąm fajne kapcie, tam na dziale ikea family, chyba jakies grosze kosztowały, a fajne. sama żałowałam, że nie wpadłam wcześniej, aby je kupić...

powiem szczerze, że z ubrankami dla Małego do szpitala to też mam problem, patrzę w tę szufladę i myślę co wiząc i nie wiem...nie wiem też czy lepiej kocyk czy rożek? wiem napewno, że na wyjście ubierzemy coś ekstra :))
Christopher Morley
aha, laktatora nie biorę. na odziale jest elektryczny Medeli, więc z moim to tylko gorzej bym miała, bo ręczny...w razie czego mąż dowiezie, więc podaruję sobie miejsce w torbie.
Christopher Morley
witajcie brzuchole :)

Ja dziś lepiej spałam i tylko 4 razy się budziłam w nocy więc może jakiś przełom nastąpi i zacznę w końcu spać :)

Mniam mniam pyszne ciasteczko zajadam :) Dejwi normalnie masz u mnie wielkie lody za namiary na ten sklep i za to że mam takie pyszne ciasteczka :)

Do szpitala na Zaspie nie trzeba brać rożka, bo oni tam mają chyba że chce się mieć swój. Laktatory też są, ale ja chyba swój wezmę, zwłaszcza że jeśli padnie że będę miała cesarkę to zawsze po cc ciężko z laktacją i trzeba laktatorem pobudzać.

NO torbę za miesiąc to lepiej już mieć przygotowaną- ale szok o torbie do szpitala już piszemy!!!!!!!! Ja sobie z netu ściągnełam co należy zabrać do szpitala jak chcecie dajcie znać to wkleję tutaj ta listę

miłej soboty :)
w końcu zrobiłam sobie suwaczek a co :) najwyższa pora :)
hejka.. ooo Kasia no to waga Amelki jest bardzo ładna,faktycznie ładnie przybiera.co do położenia to umnie dzidzia jest już główką w dół,ale jak pytałam lekarza jak to z tym jest to powiedział że jeszcze na tym etapie dzidzie się obkręcają dopiero za dobry miesiąc powinna już się kierować ku dołowi i w takiej pozycji zostac aż do porodu.
nie martw sie Kasiu jesli bedziesz miec posladkowe ulozenie to na zaspie nie robią problemów i zrobią ci cesarkę, tak miała moja siostra i mimio że to nie jej pierwsze dziecko, bo jak wiecie gdyby pośladkowo było ułożóne dziecko pierworódki to lekarze nie uważaja to za tak mocną anomalię, że i tak każą naturalnie rodzić tak jest np.w Wojewódzkim brrrr
a z torbą to faktycznie już bliziutko i pomału można myślec o jej skompletowaniu fiu fiu ale to szybko czas leci.ja laktator wezmę swój, kolezanka co prawda mówiła ze na zaspie był ale tyle kobitek miało problem z laktacją że ciągle był w użyciu i powstała kolejka, a wiadomo że nie zawsze można poczekać ze ściągnieciem mleczka jak cycysie już nabrzmiewają jak baloniki he
Witajcie!

Nareszcie udało mi się do Was dotrzeć! Wczoraj padł mi system i dzisiaj od rana wszystko musiałam od początku instalować... jakoś oststnio często nam się to zdarza, więc docgodzę do coraz większej wprawy.

Ja na wizycie czwartkowej nie miałam usg i aż Wam zazdroszczę tych ślicznych fotek. Z tych miarek, które podała styczniówka wynika, że pewnie Mały też już około 2 kg waży, bo na poprzednim usg był tak ciut powyżej 50 centyla. U mnie następne usg za 4-5 tygodni, więc muszę jeszcze trochę poczekać.

Mój Malutki ułożony główkowo już od samego początku - mam nadzieję, że psikusa nie zrobi i będzie się tego trzymać. Na razie zdecydowanie czuję kopniaki pod żebrami, a delikatne ruchy łapek na dole, więc na bank leży "po staremu".
A co do porodu na Żaspie to koleżance z pośladkowym kazali rodzić nauralnie jednak - dopiero po paru godzinach jak postępu nie było to cesarkę zrobili - tak więc pewnie różnie bywa... ale w każdym razie przy pierwszym nie ma się co martwić, bo wtedy takiej opcji nie ma: ułożenie miednicowe = cesarka:)))

U mnie wyniki morfologii też takie sobie, ale poprawiły się w stosunku do ostatnich - i z tego się cieszę.
Kasia, z tym pakowaiem torby to rzeczywiście trzeba zacząć działać - ja dla siebie też niewiele mam i muszę się zaopatrzyć koniecznie w brakujące rzeczy, żeby się za późno nie obudzić:)
Co do laktatora na Żaspie to pamiętam, że był, ale mleczka odciągniętego nim nie można było podawać dzidzi. W tym celu trzeba było mieć swój i samemu go sobie sterylizować.

Dzisiaj od rana się męczę - dopadła mnie grypa żołądkowa od dziewczyn i ledwo żyję.
Styczniówko, jak możesz wklej link, co bym wszystko wzięła ze sobą :)
Ja chyba w takiej sytuacji wezmę laktator, najwyżej poleży w torbie. Tylko gorzej ze styrylizacją. Z poprzednimi brzdącami dałam radę bez laktatora w szpitalu, ale po 1,5 mc przegrałam wojnę z synem i przeszedł na sztuczne. Fakt, że Miki był bardzo mały i trzeba było na niego uważać ( waga mu spadała, zamiast rosnąć ) więc w pewnym momencie sama lekarka powiedziała, że mam dokarmiać a jak zaczęłam dokarmiać to przestałam swoje podawać.

Kurczę w takim razie nie wiadomo co z tym położeniem, ale jak za miesiąc okaże się, że Mała nadal leży miednicowo, to jadę na Zaspę i uprę się co by mi wyznaczyli termin porodu.
Który mamy wiek, że pozwalają kobietą rodzić z ułożeniem miednicowym ??

Culy, kobietko strasznie Ci współczuję choroby i to grypy żołądkowej :( Jejku wszystko tylko nie wymioty.

Kasiu wysłałam Tobie maila z tą listą, bo nie mam linka.
Styczniówko serdecznie dziękuję. Muszę się zabrać za kupno rzeczy których mi brakuje i po skończonym remoncie spakować torbę, niech sobie leży i czeka :)

Ja dziś dzień spędziłam w kuchni. Upiekłam ciacho, zrobiłam obiadek, zanim po tym wszystkim posprzątałam to pół dnia minęło. Amelia aktywnie mi pomagala w pichceniu , a Daniel się śmiał bo gotując mówiłam córeczce co robię, co z czym mieszam :)

Faceci patrzą na nas z politowaniem, ale przecież trzeba z dzieckiem rozmawiać :)
Curly--zdrówka kobitko:)

My dla dzidzi prawie wszystko mamy,a tym miesiącu planuje zakupy dla siebie.

Dziewczyny to moja pierwsza ciąza i przeraża mnie myśl o laktatorze i odciąganiu pokarmu chyba bardziej niz sam poród:))

Jesteśmy w trakcie szukania tego mieszkanka dla siebie i jak narazie nic...być może dla tego że ze strony Jacka nie idać jakoś chęci.Już wymyśił żeby zamieszkać z jego rodzicami,ale jaki jest sens od jednych rodziców wyprowadzać się do drugich??? uparcie stoje przy wynajmie i od poniedziałku biorę sprawy w swoje ręce...

pozdrówki dla brzucholków:))
Gosiak, a gdzie szukacie mieszkanka ??

Uważam, że lepiej Wam będzie jak pomieszkacie sami, a jak tylko będziecie mieli możliwość to kupicie sobie własne. Podobno kredyty mają od nowego roku być bardziej korzystne, bo obecnie nie są za fajne :(
Więc przy dobrych wiatrach po kilku mc pójdziecie na swoje, a teraz zobaczycie jak to jest :)
Co do laktacji, ściągania pokarmu itd. nic się nie martw, dasz radę :) Ja 10 lat temu takim zwykłym laktatorem ściągałam i dałam radę :)
Teraz kupiłam elektroniczny i zobaczymy czy faktycznie jest taki dobry jak o nim piszą :)
Dzięki Wam za miłe słowa:)
Całe szczęście obyło się tym razem bez wymiotów. Boli mnie strasznie żołądek i jelita, no i co chwilę biegam do łazienki.
Ale dzisiaj już ciut lepiej...

Gosiak, z tym laktatorem to się nie przejmuj - dasz radę. A może wcale nie będziesz zbyt wiele używać. Ja przy dziewczynkach użyłam go w sumie z parę razy - nadmiaru mleczka przy nawale łatwiej było mi się pozbyć ręcznie pod prysznicem albo nad umywalką, a zostawiać Maluchów pod czyjąś opieką nie miałam aż tak często potrzeby:)

A z mieszkaniem to chyba rzeczywiście lepszy pomysł wynająć - my mieszkaliśmy z moimi rodzicami przez bardzo krótki czas, czekając na mieszkanie po sprzedaży poprzedniego i - mówiąc szczerze - nie wspominam tego zbyt dobrze... Chociaż wiadomo, że to różnie bywa.

Styczniówko, podeślij mi też tą listę na kingo@wp.pl jak możesz - gdzieś kiedyś miałam, ale przy tych ciągłych awariach kompa - wcięło ją mi gdzieś.
Pozdrawiam, Kinga
Styczniówko ja również poprosze liste na meila: bstelmac1@wp.pl

Curly,Kasiu dzięki za pocieszenie.Zobaczymy jak sobie poradze z tym laktatorem.Powiem wam jeszcze ze zaczynam się obawiać czy w brzusiu wszystko wpożądku.W porównaniu do kolezanek które są w ciązy to mój brzuń jest dość...mały-tak mi sie wydaje.Jest mi z nim już ciężko,czuje ruchy ale mimo wszystko mam jakieś obawy.W piątek zapytam lekarz czy napewno jest wszystko dobrze.
Ogólnie szukamy mieszkania na terenie Gdańska.Wykluczamy takie dzielnice jak Orunia dolna,Nowy port,Stogi,Przeróbka.Jak będziecie coś wiedziały to dajcie znać.Z góry serdecznie dziękuję:)
Curly cieszę się że już ci lepiej.Oby tak dalej:)

Styczniówko ja równiez poproszę listę(Misiowy1@wp.pl)

Gorące pozdrówki i miłej niedzielki życzę babinki:))

Gosiak, brzusio każda ma inny. ja też jakiegoś olbrzymiego nie mam :) raz 92 cm raz 94 :)

Na pewno jest wszystko, ok !! Z moim synkiem do porodu miałam w obwodzie 80cm :) Lekarze nie mogli uwierzyć, że ja rodzę :)

Napisz mi jeszcze ile pokoi, czy jakieś wymagania itd. i do jakiej sumy
Może być na @
Zapytam koleżanek z pracy, czy coś fajnego jest na wynajem :)
Poszukaj coś na Jasieniu ;) będziemy razem na spacerki chodzić hi-hi :)
dziewczyny wysłałam Wam ta listę.

dziś miałam kolejną nieprzespaną noc :( 2h snu i koniec pobudka i tak do rana.
Jak tam dziewczyny minęła niedziela ??
Ja przesiedziałam u rodziców cały dzień, niestety miałam znowu ból taki jak na miesiączkę i musiałam łyknąć no-spę.

Oj coś czuję, że moja ciąża zakończy się w grudniu. Chcę też podjechać na Kliniczną porozmawiać o cesarce, jeśli ustalą mi datę konkretną na cięcie, raczej się zdecyduję, choć dużo bardziej wolałabym Zaspę, ale boję się, że będą chcieli, żebym rodziła SN, a jednak nie zdecyduję się, bo już mi biodro diabelsko dokucza :(

U nas niedziella całkiem fajnie, bo złożyliśmy łóżeczko dla Frania i wreszcie jego pokoik wygląda już coraz fajniej:)

Z tego co wiem to Kliniczna praktykuje najpierw wywoływanie porodu SN. Dopiero po kilku nieudanych próbach robią CC. Więc prędzej spodziewalabym sie, ze tego na Klinicznej niż na Zaspie.

Dejwi, jak przygotowania na wtorek?
Magda, masz rację, ale z tego co wiem Kliniczna nie robi problemu z ustaleniem dnia cesarki jeżeli masz na nie skierowanie.

Zaspa nie chce umawiać na CC, każe przyjeżdżać jak będą bóle.
No nic przejadę się i zapytam jak widzą to na Klinicznej
i po niedzieli..spokojny,relaksacyjny dzionek z pysznym obiadkiem u teściowej ;)))
Kasiu pewnie sprawdź też Kliniczną jeśli chodzi o zaplanowanie cc,może faktycznie można u nich wcześniej ustalić i byś byla spokojniejsza idąc na gotowy terminek.jak bym była w twojej sytuacji to też bym tak wolala, niż czekać na skurcze i całą akcje.

Madzia a co do brzuszków to już pisałam,że też mam z tych mniejszych w chwili obecnej ok.97cm i to jest taka mala, słodka kuleczka he, a wielkość brzuszka naprawde nic nie ma co do zdrowia maluszka,jeśli na wcześniejszych badaniach dzidzia ładnie rosła to teraz tez tak napewno jest, nasza córcia waży bardzo ładnie.więc się nie martw a wizyta u lekarza napewno cie w tym utwierdzi i bedziesz spokojna ;))) pamietaj duży brzuch wcale nie oznacza z góry dużego,zdrowego dziecka,nieraz to tylko wieksza ilosc wód płodowych oraz tkanki tłuszczowej ma znaczenie jakie mamy brzuszki ;))
Łoooojjj Kasiu!dzisiaj cały dzionek u teściów i tak nam w głowach namieszali że szok.W zasadzie z jednej strony trzeba przyznać im rację.
Próbowali przekonać nas żebyśmy się do lutego przemęczyli u mnie albo u nich żeby jak najwięcej odkładac na wkład własny,na ten kredyt.Do stycznia musimy wziąść kameralny ślub cywilny i uzbierać 25 tys.Kobieta w banku zapewniała nas że dostaniemy kredyt.
Nie chcę już z nikim mieszkać,chciała bym odpocząć,ale z drugiej strony mają rację........ Mam takie kongo w głowie że nie mam już chęci o niczym myśleć..... Jeszcze trochę to depresja murowana;(
:) cześć poniedziałkowo:)
My jeszcze nie mamy internetu w domu i ciagle mam braki w pogaduszkach z Wami:). U nas weekend spokojnie - ale tez i pracowicie - powoli wykańczamy sobie w domu wsyzstko co trzeba tak, by się do końca listopada całkowicie rozpakować:).
W tym tygodniu będziemy dopiero malowac pokoj malucha i wtedy będziemy dopiero kupowac łózeczko ect.
Mam nadzieje, że zdążymy ze wsyztskim - termin na 19.01 więc chyba będzie ok:)
A w piatek idziemy do lekarza i ja idę w końcu na zwolnienei:):) juz sie nie mogę doczekać:):).
I tym optymistycznym akcentem - pozadrwiam!!!
image
image
Ja też witam się w nowym tygodniu:)

My to weekend spędziliśmy raczej spokojny, bo sami w domu, z naszymi choróbskami:( - ja z grypą żołądkową, a Natalka z okrutnym kaszlem (takiego chyba jeszcze w ciągu 5 lat swojego życia jeszcze nie miała:))) Dzisiaj wybiarem się z nią po południu do lekarza, a do tego czasu siedzimy sobie spokojnie w domu - zresztą pogoda raczej nie zachęca do spacerów...

Muszę się jakoś zmobilizować i wziąć w garść, bo po weekendzie - prawie całym przeleżanym - trochę się rozleniwiłam. A że dzisiaj M. już w pracy to jednak dzieciakami trzeba się zająć, hmmmm:)

Kasia, ja naprawdę Cię podziwiam - nie rozumiem jak może być tak, że masz skierowanie na CC, a w szpitalu robią problem. Dla mnie to jakieś niepojęte - jeśli ktoś ma przeciwskazania to porodu SN to jak może w ten sposób rodzić (albo jak chociaż może to być brane pod uwagę)??? A pytałaś leakrza, który Cię kieruje gdzie masz z tym skierowaniem iść? Może on Ci coś poradzi albo pomoże - przecież oni się tam jakoś znają między sobą - przynajmniej częściowo...
Pozdrawiam, Kinga
Cześć dziewczyny :)

Pati, to już ostatni tydzień w pracy i zaczniesz odpoczywać. U mnie weekend w miarę ok, ale wczoraj zakończyło się no-spą.

Curly, niestety w szpitalach mają prawo podważyć skierowanie na CC.
Rozmawiałam z moim ginekologiem który prowadzi ciążę i to właśnie on poinformował mnie, że jeśli nie ustalę sobie terminu CC to do końca nie mam pewności, jak będę rodzić.
Na Zaspie jednak sie upierają, że mam przyjechać w bólach i wtedy ew. wykonaja CC. Myślę, że chyba by mi nie podważyli, bo skierowania na cięcie również jest od lekarza z Zaspy, ale różnie to bywa :)

Muszę się zmobilizować i podjechać na Kliniczną zobaczyć jak to wygląda u nich od środka, a jeżeli okaże się, że mała pozostanie w ułożeniu miednicowym to nie odpuszczę jak mi nie ustalą CC na dany dzień.

Mam nadzieję, że jakoś to będzie. Czekam na info od Magdy bo również ma miec CC, zobaczę co jej się udała załatwić :)

aaa i jeszcze co do mojej koleżanki Ani. Leży w szpitalu, ma robione badania, może dziś jakieś wyniki będą bo wciąż bez informacji :( a tydzień za tygodniem leci :(
Hej dziewczyny

U mnie wir przygotowań do dnia jutrzejszego - jutro o tej porze bedzie juz powoli po !! 3mcie kciukasy od 8:30

Uczyć juz mi sie nie kce "kto sie nie najdał ten się nie nalize"... wiec zaraz mala powtorka pytań, przedstawienie prezentacji i ide do lekarza - moze dzis jakies USG bedzie ...

Weekend spedzilam super - a w szczegolnosci dzien wczorajszy bo przyjechala do mnie kuzynka i caly czas gadalysmy, plotkowalysmy, ogladalysmy ciuszki i smoczuszki Rafałusia i nie kcialysmy isc spac !! ale bylo superrrrrrrrr ahhhhhhhhh

no czas zaczac sie stresowac :) hhihihihi
Ps. Kasia31 snilo mi sie ze rodzilaś ... glowka juz wylazla a ty jeansy na tylek i za scieranie kurzy sie wzielas ... hihiihihi
masakra mam sny ostatnio , jak nie zombi, to zmarli, jak nie zmarli to jakies schizy porodowe,
ale 2 dni temu mialam cudny sen: Rafal przez skore mojego brzucha rączką złapał mnie za palec i tak trzymał - ot był sen-miodek !!

Buziaki dla wszystkich

To rzeczywiście kicha z tym CC - paranoja jakaś moim zdaniem... takie podważanie opinii jednego lekarza przez drugiego:(

Dejwi, właśnie natknęłam się na ogłoszeniach na trojmieście na taki projektor Fisher Price jak Ci kiedyś pisałam - za 40 złotych w Gdyni, więc koszt dostawy odpada:
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/dla-dziecka/fisher-price-projektoruspokajacz-ogl2023598.html
Pozdrawiam, Kinga
Witam Mamuśki.

Ja dziś po fatalnej nocy, wyjątkowo nie przez ciążę. Jakiś sąsiad puszczał sobie muzykę :( Uroki mieszkania w bloku...

W efekcie głowa mnie rozbolała i całe rano leżałam z mokrym ręcznikiem na głowie. Jest troszkę lepiej, ale nadal boli.

Weekend minął dużo za szybko. Głównie to w sklepach. Ale ja się strasznie szybko męczę. Mąż mówi, że coraz mniej mobilna jestem. Zrobiłam również zakupy na allegro (pościele i pierdołki). Poprałam ciuszki. Dziś jak się lepiej poczuję biorę się za prasowanie.

Kasiu, zapomniałam podziękować za fotelik. Bardzo nam się podoba. Cieszę się z tego zakupu.

Jutro jedziemy do Pucka, na zwiedzanie, bo zdecydowaliśmy się na ten szpital. Chciałabym się jutro w tym utwierdzić. Czy któraś z Was też chce tam rodzić?
Curly dzięki :)
super zaraz zadzwonię tam :)

ja slyszalam ze PUCK jest najlepszy jesli chodzi o godne rodzenie i wszelkie udogodnienia - dla mnie jednak za daleko ... no i nie wiem czy jest tam oddzial intensywnej terapii maleństw w razie czego ... tfu tfu

Niestety takiego oddziału nie ma :(

Ja mieszkam w Gdyni Chyloni. Dla mnie to taka sama odległość co do Gdańska (tam myślałam o Zaspie). Bo w Redłowie rodzić nie będę.

A nie słyszałam, ani nie czytałam negatywnej opini o porodzie tam. Tam najważniejsze jest dziecko. Wszystko jest naturalnie. Szkoda, że nie dają znieczulenia.
Jutro jak wrócę to zdam relację.
Dejwi, oplułam monitor :) Co za sen hahaha Śmieję się jak durna :)
a wiesz, że właśnie skończyłam ścierać kurze :P
Mojej córce też się śnił poród mój :) ale wstała mega szczęśliwa, z okrzykiem, ale ona jest śliczna :) Ja się pytam kto ?? a Ada, no Amelia :)

Weronka, nie masz za co dziękować. Cieszę się, że się Wam podoba. Ja na nowy właśnie czekam, mam nadzieję, ze też nam się będzie podobał bo ten który Wam odsprzedaliśmy bardzo nam się podobał :)
Co do porodu, to PUCK bardzo chwalony jest, ale dla mnie to za daleko. Nastawiam się na Zaspę z lekkim przerzutem na Kliniczną gdyby Zaspa robiła mi problemy z CC.

Nie wiem też czemu, ale czuję, że w grudniu kończę ciąże, że do stycznia nie wytrwam, dlatego też nastawiam się psychicznie na grudzień
Dejwi ale miałaś sen :) mi non stop śnią się takie głupoty że szok i wszytko związane z niunią i porodem. Ach nasze umysły wariują.

Dziewczyny powiedzcie bo ja wciąż się zastanawiam czy pierzecie części ściągane z wózków? Kurcze po tym co mówili w tvn sama nie wiem co robić? Z jednej strony bym wyprała z drugiej zastanawiam się czy można, bo raczej producenci na stronach www piszą aby przecierać wilgotną szmatka? czyli mogą się chyba odbarwić w praniu?!! zgupiałam już

Ale dziś pogoda smętna :(
Ja nie piorę, nie popadajmy w paranoję. Jak w materiale jest jakiś szkodliwy związek to pranie nic tu nie pomoże (chyba, że nie chodzi Ci o szkodliwe związki i znowu w DDTVN straszyli czymś innym).

Co do snów to chyba u wszystkich, bo mi ostatnio też śnią się niesamowite historie:)
ja tez nie piore
nie nasze dzieci pierwsze w tych wozkach jeżdza - a w mieście bardziej rokotworcze to jest oddychanie :)

Ja też nie piorę.
Dziewczyny wymiękam. Mój syn ma tyle zadawane, że lekcje robi od 15:30 i jest daleko w polu :/ Niestety, ale to typ dziecka któremu trzeba pomagać i zero czasu mam dla siebie, wciąż nad nim siedzę :( Powariowali z ilością zadawanych lekcji :/
A to z tymi lekcjami to prawda
Ja rok temu siedzialam z jedynastolatkiem i tez bylam zszokowana ILOSCIA zadań - to przeciez zraza dzieci do nauki ... szkoda słów

Dziewczyny ratujcie.

Od południa czuję okropne kucie zlokalizowane tak między pachwiną a pochwą. Co to może być?
Weronka łykałaś no-spę ?? Jeżeli tak i nie pomogła to śmigaj do szpitala, niech Cię zbadają.
Ja mam kłucia, bóle jak na miesiączkę, ale po no-spie przechodzą i jak to powiedział mój gin jak przechodzi i nie wraca to jest ok
Nie, nie łykałam. Odpocznę troszkę i zobaczę co się będzie działo.
Jak mocno boli to łyknij. Mi lekarz nawet karze, bo już miewam skurcze i żeby je rozgonić mam łykac no-spę
Weronka tak jak Kasia pisze weź nospe jak nie przechodzi jedz do lekarza. Mi zazwyczaj po nospie przechodzi.

Kasia ja też mam czasem myśli że do stycznia nie wytrwam i że w grudniu się rozpakuję ale szczerze to mam wielką nadzieję że jednak nasza córcia przywita nas w styczniu, najgorzej żeby nie w przerwie świąteczno-sylwestrowej, niech sobie jeszcze posiedzi w brzuszku i trochę przytyje a ja jak tyle wytrzymałam to dwa tygodnie już nie robią wielkiej różnicy :) więc do stycznia szlaban na wychodzenie :)

Kasia ja na Twoim miejscu pojechałabym jeszcze raz na zaspę i uparła się na termin CC, bo przecież masz ewidentne wskazanie a z biodrem to nie są żarty. Wiadomo że najlepiej robić cc podczas skurczy ale termin powinni Tobie wyznaczyć. Moja kumpela rodziła 3 lata temu i ustalili jej na zaspie termin.
Styczniówko, muszę tak zrobić, szczególnie, że u mnie akcja porodowa bardzo szybko się rozwija i od niczego w kilka minut zamienia się w poród ;) i to taki, że po kilku minutach dziecko jest na świecie :)
Być może jutro pojadę jeszcze raz na Zaspę bo będę odwozić córkę do rodziców to i zajadę na Zaspę do szpitala i na Kliniczną.

Na dziś mam totalnie dość, złapałam doła i ryczę ( hormony robią swoje )
Syn właśnie skończył matmę, siada do polaka, później przyroda, a na czwartek 5 stron z angielskiego !!
Nie wspominam o córce, ale ona cale szczęście radzi sobie bez mojej pomocy
Hej dziewczyny:)

Melduję się w nowym tygodniu.Wczoraj miałam niezły maraton-starówka w Gdańsku, potem molo w Sopocie, a oprócz tego odwiedzenie 2znajomych.Moja Mała już się na końcu zaczęła mocno buntować:) Ale i tak było super! A jak na długiej robiłam przysiady i kręcenie bioderek to ludzie się ze mnie śmiali:) Jak wróciłam to do domu po schodach nie mogłam wejść-bolało mnie wszystko:pachwiny, plecy itd;p Kurcze dawno się tyle nie dolteniłam. Jestem teraz mega leniuchem i moje spacery ograniczają się w dojściu do samochodu:p

Wiecie co te bóle w pachwinach o których pisałyście to są bardzo bolesne i dokuczliwe.Ale tzreba przeżyć.

Oj Kasiu z tą Twoją Anią to jest nie do pomyślenia.Ajk można tak długo dziewczynę w ty stresie i niepewności trzymać:(
A z tymi lekcjami to faktycznie paranoja jakaś.Dzieciakom po odrobieniu lekscji zostaje tylko kolacja,mycie i spanie.

Weronka łykaj no-spę. Mi lekarka kazała nawet jak nie boli-tak zapobiegawczo 3xdziennie. Daj znać czy przechodzi.

Nie udało mi się kupić jeszcze tego laktatora-te w miarę tanie poszły gdy nie miałam dostepu do internetu, a teraz to jakieś większe ceny rzucają. No nic nie spieszy mi się przecież tak bardzo-wkońcu do porodu tyyyyle czasu;p;p;p;p

Dejwi 3maj się mocno. I nie stersuj,żebyś czsami zamiast oblewania sokiem to po obronie na porodówkę nie pojechała:)
oj Kasiu, uszy do góry :) popłacz trochę, wyrzuć to z siebie i będize lepiej :) co do ogrommnej ilości zadań, to też mnie to zdumiewa...moja chrześniaczka jest w wieku Twojej Ady i trzeba jej pomagać...

a swoją drogą tak czytam i widzę, że mocno tę Twoją córę wzieło na uczucia siostrzane :) a jeszcze niedawno chyba nie była tak entuzjastyczna. to dobrze, że tak sie sprawy toczą, pewnie będzie Ci mocno pomagać, wkońcu juz jest w takim dość odpowiedzialnym wieku :)

Dejwi, a dziś myślałam o Tobie, że pewnie już żyjesz obroną :) bedziemy trzymać kciuki, ja napewno, bo o 8:30 punkt budzę się i wypijam mleko z nesqickiem :))

a Kasia, jeszcze mi sie przypomniało : na Zaspie powinni Ci dać ten termin na CC, bo teraz zdaje się masz juz DWA wskazania: biodro + ułożenie miednicowe.
Moja dobra znajoma rodziła na Zaspie, na umówiony termin tylko dlatego, że mały się nie przekręcił, a nie miała dodatkowych problemów z biodrem. jesli Amelia tez twardo bedzie obstawać w tej pozycji, to mysle, ze nie beda robic problemów. mnie jednak Zaspa bardziej przekonuje...no ale daj znac co z nimi wynegocjujesz.
Christopher Morley
aaaaaa, i zupełnie zapomniałam :)

bylismy dziś u lekarza na mierzeniu i ważeniu :) mój Mikulek kochany waży 1710g :) i wszystko u niego w normie, rozwija się idealnie w stosunku do wieku ciąży. taaaaaaaaka spokojna jestem :)

lekarz potwierdził, że chłop mały rośnie mi w brzuchu (do tej pory tylko raz na usg w 22 tyg dowiedzielismy sie o płci), do tego pokazał mi ekranie jak sie jajeczka bujają mojemu synkowi :) jaki rozkoszny widok!

łdnie się ustawił profilem, że mamuśka mogła troche swojego przystojniaka pooglądać, tak fajnie ustami ciamkał :)

no to tyle, żem się rozgadała, wiadomo, o swoich pociechach to by można godzinami. co to będize jak już będą z nami na świecie i będziemy tu wstawiały co rusz jakieś zdjęcia :)
Christopher Morley
Mam dobre wieśc. Koleżanka Ania, jest już w domu cała i zdrowa. Awidność wykazała, że chorowała na cytomegalię przed ciążą :) Teraz złożyła zażalenia o zwrot pieniędzy za awidność bo dostała wynik po 22 dniach po wielkiej awanturze.

Jeszcze wynik amniopunkcji, ale to już raczej na spokojnie :) aaa i dowie sie przy okazji jakiej płci ma dzidzię, bo amniopunkcja to wykazuje :)

Cieszę się jak durna, że tak to się skończyło.

Co do ułożenia Małej to jeszcze dajemy jej miesiąc :) ale juz bedę walczyć o termin CC :)
Ada, zazdroszczę widoku Michasia, u mnie niestety już mało co było widać, :( Być może na jakimś lepszym sprzęcie byłoby lepiej, ale z kasą różnie więc szkoda mi na dodatkowe USG wydawać.

Dejwi, a chciałoby się rzec, że napijemy się dobrego drinka ;) a tu lipa soczkiem opijemy :) Będzie powód do spotkania :)
Co do spacerów. Ja niestety wymiękam dość szybko. Brzuch mi twardnieje i zaczyna boleć, więc wiele nie łażę, nie wspominając, że ja to leniwiec- auto wciąż jest moimi nogami :/

No nic idę sobie herbatkę zrobic, z Mikim lekcje odrobione i chwila wytchnienia, jutro kolejna polka :/ Dobrze, że rodzice i brat równie chętnie pomagają moim dzieciakom w nauce to od czasu do czasu podrzucam je na weekend co by tam się pouczyły, przede wszystkim anglika z którego brat jest super :)

Kochane, jakaż jestem szczęśliwa!!!!

Byliśmy w Redłowie. Zrobili mi KTG, zbadali i USG. Wszystko dobrze!!!!
Jutro napiszę więcej, bo idę spać - dla mnie za dużo wrażeń.

Dejwi - powodzenia!!
weronka! ależ nam na noc emocji przyprawiłas...co się stało, że w szpitalu byłaś? chodzi o ten ból w pachwinie?
pisz raniutko co i jak.

Dejwi, powodzonka i przespanej nocy, co by Ci sie język nie plątał :) i Kasia dobrze gada - będzie dodatkowy powód do spotkania, które swoją droga już czas powoli zwoływać.

Pati, czekamy na Twoje zwolnienie i zwołujemy kółko wzajemnej adoracji :) yupiii, znów jakies dobre lody :)

no nic, ja tez zmykam spac. dobrej nocki mamuśki :)
Christopher Morley
Weronka, ufff :) i na następny raz koniecznia no-spa!!

Kto zakłada kolejny wątek, bo ten już z lekka za długi :)

Idę lu-lu, bo oczy same mi się zamykają
o na koniec dnia same dobre wiadomości :) super

Dewji trzymamy kciuki ja i niuńka :)

Cieszę się że koleżanka Ania w końcu spokojna ale 22 dni czekania to lekka przesada ja miałam wynik na drugi dzień!

dobrej nocki kobitki :) lecę lulu ppap
Podaję linka do części 11 :)
http://forum.trojmiasto.pl/Styczniowe-mamy-2010-cz-11-t132655,1,16.html
Pati, wyczytałam, że poszukujesz do kupienia ANGELCARE AC 401
Podesłałam bratu info, żeby zerknął ile kosztuje w Stanach
Ostatnio brat mi proponował, że jak coś to jakaś koleżanka może kupić i przywieźć ze Stanów gdyby było sporo taniej niż w PL

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry