Widok

Styczniowe mamy 2010 cz. 10

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to witam w nowym wątku:)
Siadajcie i piszcie!

Kasia31 - 2 styczeń - dziewczynka Amelka :)
Mnisia 3-4 styczeń - dziewczynka :)
Curly 4styczeń - chłopiec :) Krzyś???
Gosiak 7 stycznia - chłopiec Alex :)
Dejwi - 8 styczeń - chłopiec :) Rafałek :)
adarechota - 9 styczeń - chłopiec :) Michałek :)
Benia1974 – 10 styczeń
katerrina - 10 styczen - dziewczynka :)
Magda+Greg - 11 styczeń - chłopiec :) - Franek
Kitikat - 12 styczeń - dziewczynka :)
Kasandra- 14 styczeń
Styczniówka - 15 styczeń - dziewczynka :)
Łasiczka123 - 16 styczeń chłopiec :)
Pati25 - 19 styczeń - chłopiec:) - Filip
aniella - 19 styczeń
Mawina - 25 styczeń- chłopiec :) Pawełek
Marta- 25styczeń-chłopiec :) Tymoteusz
Angel8338 - 27 styczeń dziewczynka :) - Iza
Weroniczka 28-29 styczeń dziewczynka :) - Lenka
anka777 -30 styczeń - dziewczynka Martynka :)
Naomi02 - 31 styczeń- dziewczynka :)
Pozdrawiam, Kinga
Mama Natalki (21.07.2004), Agatki (11.07.2007) i Krzysia (14.01.2010)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pati, wyczytałam, że poszukujesz do kupienia ANGELCARE AC 401
Podesłałam bratu info, żeby zerknął ile kosztuje w Stanach
Ostatnio brat mi proponował, że jak coś to jakaś koleżanka może kupić i przywieźć ze Stanów gdyby było sporo taniej niż w PL

http://forum.trojmiasto.pl/Styczniowe-mamy-2010-cz-11-t132655,1,16.html
Podaję linka do części 11 :)
o na koniec dnia same dobre wiadomości :) super

Dewji trzymamy kciuki ja i niuńka :)

Cieszę się że koleżanka Ania w końcu spokojna ale 22 dni czekania to lekka przesada ja miałam wynik na drugi dzień!

dobrej nocki kobitki :) lecę lulu ppap
Weronka, ufff :) i na następny raz koniecznia no-spa!!

Kto zakłada kolejny wątek, bo ten już z lekka za długi :)

Idę lu-lu, bo oczy same mi się zamykają
weronka! ależ nam na noc emocji przyprawiłas...co się stało, że w szpitalu byłaś? chodzi o ten ból w pachwinie?
pisz raniutko co i jak.

Dejwi, powodzonka i przespanej nocy, co by Ci sie język nie plątał :) i Kasia dobrze gada - będzie dodatkowy powód do spotkania, które swoją droga już czas powoli zwoływać.

Pati, czekamy na Twoje zwolnienie i zwołujemy kółko wzajemnej adoracji :) yupiii, znów jakies dobre lody :)

no nic, ja tez zmykam spac. dobrej nocki mamuśki :)
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
Kochane, jakaż jestem szczęśliwa!!!!

Byliśmy w Redłowie. Zrobili mi KTG, zbadali i USG. Wszystko dobrze!!!!
Jutro napiszę więcej, bo idę spać - dla mnie za dużo wrażeń.

Dejwi - powodzenia!!
Mam dobre wieśc. Koleżanka Ania, jest już w domu cała i zdrowa. Awidność wykazała, że chorowała na cytomegalię przed ciążą :) Teraz złożyła zażalenia o zwrot pieniędzy za awidność bo dostała wynik po 22 dniach po wielkiej awanturze.

Jeszcze wynik amniopunkcji, ale to już raczej na spokojnie :) aaa i dowie sie przy okazji jakiej płci ma dzidzię, bo amniopunkcja to wykazuje :)

Cieszę się jak durna, że tak to się skończyło.

Co do ułożenia Małej to jeszcze dajemy jej miesiąc :) ale juz bedę walczyć o termin CC :)
Ada, zazdroszczę widoku Michasia, u mnie niestety już mało co było widać, :( Być może na jakimś lepszym sprzęcie byłoby lepiej, ale z kasą różnie więc szkoda mi na dodatkowe USG wydawać.

Dejwi, a chciałoby się rzec, że napijemy się dobrego drinka ;) a tu lipa soczkiem opijemy :) Będzie powód do spotkania :)
Co do spacerów. Ja niestety wymiękam dość szybko. Brzuch mi twardnieje i zaczyna boleć, więc wiele nie łażę, nie wspominając, że ja to leniwiec- auto wciąż jest moimi nogami :/

No nic idę sobie herbatkę zrobic, z Mikim lekcje odrobione i chwila wytchnienia, jutro kolejna polka :/ Dobrze, że rodzice i brat równie chętnie pomagają moim dzieciakom w nauce to od czasu do czasu podrzucam je na weekend co by tam się pouczyły, przede wszystkim anglika z którego brat jest super :)

aaaaaa, i zupełnie zapomniałam :)

bylismy dziś u lekarza na mierzeniu i ważeniu :) mój Mikulek kochany waży 1710g :) i wszystko u niego w normie, rozwija się idealnie w stosunku do wieku ciąży. taaaaaaaaka spokojna jestem :)

lekarz potwierdził, że chłop mały rośnie mi w brzuchu (do tej pory tylko raz na usg w 22 tyg dowiedzielismy sie o płci), do tego pokazał mi ekranie jak sie jajeczka bujają mojemu synkowi :) jaki rozkoszny widok!

łdnie się ustawił profilem, że mamuśka mogła troche swojego przystojniaka pooglądać, tak fajnie ustami ciamkał :)

no to tyle, żem się rozgadała, wiadomo, o swoich pociechach to by można godzinami. co to będize jak już będą z nami na świecie i będziemy tu wstawiały co rusz jakieś zdjęcia :)
Christopher Morley
oj Kasiu, uszy do góry :) popłacz trochę, wyrzuć to z siebie i będize lepiej :) co do ogrommnej ilości zadań, to też mnie to zdumiewa...moja chrześniaczka jest w wieku Twojej Ady i trzeba jej pomagać...

a swoją drogą tak czytam i widzę, że mocno tę Twoją córę wzieło na uczucia siostrzane :) a jeszcze niedawno chyba nie była tak entuzjastyczna. to dobrze, że tak sie sprawy toczą, pewnie będzie Ci mocno pomagać, wkońcu juz jest w takim dość odpowiedzialnym wieku :)

Dejwi, a dziś myślałam o Tobie, że pewnie już żyjesz obroną :) bedziemy trzymać kciuki, ja napewno, bo o 8:30 punkt budzę się i wypijam mleko z nesqickiem :))

a Kasia, jeszcze mi sie przypomniało : na Zaspie powinni Ci dać ten termin na CC, bo teraz zdaje się masz juz DWA wskazania: biodro + ułożenie miednicowe.
Moja dobra znajoma rodziła na Zaspie, na umówiony termin tylko dlatego, że mały się nie przekręcił, a nie miała dodatkowych problemów z biodrem. jesli Amelia tez twardo bedzie obstawać w tej pozycji, to mysle, ze nie beda robic problemów. mnie jednak Zaspa bardziej przekonuje...no ale daj znac co z nimi wynegocjujesz.
Christopher Morley
Hej dziewczyny:)

Melduję się w nowym tygodniu.Wczoraj miałam niezły maraton-starówka w Gdańsku, potem molo w Sopocie, a oprócz tego odwiedzenie 2znajomych.Moja Mała już się na końcu zaczęła mocno buntować:) Ale i tak było super! A jak na długiej robiłam przysiady i kręcenie bioderek to ludzie się ze mnie śmiali:) Jak wróciłam to do domu po schodach nie mogłam wejść-bolało mnie wszystko:pachwiny, plecy itd;p Kurcze dawno się tyle nie dolteniłam. Jestem teraz mega leniuchem i moje spacery ograniczają się w dojściu do samochodu:p

Wiecie co te bóle w pachwinach o których pisałyście to są bardzo bolesne i dokuczliwe.Ale tzreba przeżyć.

Oj Kasiu z tą Twoją Anią to jest nie do pomyślenia.Ajk można tak długo dziewczynę w ty stresie i niepewności trzymać:(
A z tymi lekcjami to faktycznie paranoja jakaś.Dzieciakom po odrobieniu lekscji zostaje tylko kolacja,mycie i spanie.

Weronka łykaj no-spę. Mi lekarka kazała nawet jak nie boli-tak zapobiegawczo 3xdziennie. Daj znać czy przechodzi.

Nie udało mi się kupić jeszcze tego laktatora-te w miarę tanie poszły gdy nie miałam dostepu do internetu, a teraz to jakieś większe ceny rzucają. No nic nie spieszy mi się przecież tak bardzo-wkońcu do porodu tyyyyle czasu;p;p;p;p

Dejwi 3maj się mocno. I nie stersuj,żebyś czsami zamiast oblewania sokiem to po obronie na porodówkę nie pojechała:)
Styczniówko, muszę tak zrobić, szczególnie, że u mnie akcja porodowa bardzo szybko się rozwija i od niczego w kilka minut zamienia się w poród ;) i to taki, że po kilku minutach dziecko jest na świecie :)
Być może jutro pojadę jeszcze raz na Zaspę bo będę odwozić córkę do rodziców to i zajadę na Zaspę do szpitala i na Kliniczną.

Na dziś mam totalnie dość, złapałam doła i ryczę ( hormony robią swoje )
Syn właśnie skończył matmę, siada do polaka, później przyroda, a na czwartek 5 stron z angielskiego !!
Nie wspominam o córce, ale ona cale szczęście radzi sobie bez mojej pomocy
Weronka tak jak Kasia pisze weź nospe jak nie przechodzi jedz do lekarza. Mi zazwyczaj po nospie przechodzi.

Kasia ja też mam czasem myśli że do stycznia nie wytrwam i że w grudniu się rozpakuję ale szczerze to mam wielką nadzieję że jednak nasza córcia przywita nas w styczniu, najgorzej żeby nie w przerwie świąteczno-sylwestrowej, niech sobie jeszcze posiedzi w brzuszku i trochę przytyje a ja jak tyle wytrzymałam to dwa tygodnie już nie robią wielkiej różnicy :) więc do stycznia szlaban na wychodzenie :)

Kasia ja na Twoim miejscu pojechałabym jeszcze raz na zaspę i uparła się na termin CC, bo przecież masz ewidentne wskazanie a z biodrem to nie są żarty. Wiadomo że najlepiej robić cc podczas skurczy ale termin powinni Tobie wyznaczyć. Moja kumpela rodziła 3 lata temu i ustalili jej na zaspie termin.
Jak mocno boli to łyknij. Mi lekarz nawet karze, bo już miewam skurcze i żeby je rozgonić mam łykac no-spę
Nie, nie łykałam. Odpocznę troszkę i zobaczę co się będzie działo.
Weronka łykałaś no-spę ?? Jeżeli tak i nie pomogła to śmigaj do szpitala, niech Cię zbadają.
Ja mam kłucia, bóle jak na miesiączkę, ale po no-spie przechodzą i jak to powiedział mój gin jak przechodzi i nie wraca to jest ok
Dziewczyny ratujcie.

Od południa czuję okropne kucie zlokalizowane tak między pachwiną a pochwą. Co to może być?
A to z tymi lekcjami to prawda
Ja rok temu siedzialam z jedynastolatkiem i tez bylam zszokowana ILOSCIA zadań - to przeciez zraza dzieci do nauki ... szkoda słów

Ja też nie piorę.
Dziewczyny wymiękam. Mój syn ma tyle zadawane, że lekcje robi od 15:30 i jest daleko w polu :/ Niestety, ale to typ dziecka któremu trzeba pomagać i zero czasu mam dla siebie, wciąż nad nim siedzę :( Powariowali z ilością zadawanych lekcji :/
ja tez nie piore
nie nasze dzieci pierwsze w tych wozkach jeżdza - a w mieście bardziej rokotworcze to jest oddychanie :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry