Widok

Styczniowe mamy 2010 cz. 14

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Kolejna część :)

Kasia31 - 28 grudnia - dziewczynka Amelka :)
Kasandra 31 grudnia dziewczynka Kasieńka :)
Mnisia 3-4 styczeń - dziewczynka :)
Kasia O 4 styczeń - chłopiec :)
Curly 4styczeń - chłopiec :) Krzyś???
Gosiak 7 stycznia - chłopiec Alex :)
Dejwi - 8 styczeń - chłopiec :) Rafałek :)
adarechota - 9 styczeń - chłopiec :) Michałek :)
Benia1974 – 10 styczeń
katerrina - 10 styczen - dziewczynka :)
Magda+Greg - 11 styczeń - chłopiec :) - Franek
Kitikat - 12 styczeń - dziewczynka :)
Kasandra- 14 styczeń
Styczniówka - 15 styczeń - dziewczynka :)
Łasiczka123 - 16 styczeń chłopiec :)
Pati25 - 19 styczeń - chłopiec :) - Filip
aniella - 19 styczeń
Mawina - 25 styczeń- chłopiec :) Pawełek
Marta- 25styczeń-chłopiec :) Tymoteusz
Angel8338 - 27 styczeń dziewczynka :) - Iza
Weroniczka 28-29 styczeń dziewczynka :) - Lenka
anka777 -30 styczeń - dziewczynka Martynka :)
Naomi02 - 31 styczeń- dziewczynka :)
Weronka - 2 luty - dziewczynka :) - Zosia

Kaandra, ja też coś z pakowaniem mocno na bakier, ale zbieram się za to jak na razie psychicznie ;)

Tak jak Ty nie wiem co zabrać itd. choć z drugiej strony z Adą i Mikim nie było internetu i dałam rade się spakować ;) Wszystko najważniejsze miałam.
Teraz tylko przy CC to chyba wezmę jedną torbę.
Pewnie na IP przebiorę się i nie wiem gdzie pójdę ;) Czy na patologię, czy od razu na salę operacyjną... Muszę jechać na Kliniczną podpytać :)

Natomiast co do nocki, dziś spokojna, ale chodzę dość późno spać, zasnęłam około 1-szej obudziłam się o 3-ciej, później o 5 z skurczem łydki... :(

No i jak widać, 8 a ja na nogach. Daniel poszedł do pracy, a ja wyszykuję sobie i dzieci i na 12sta jadę ich zawieźć do kina, a sama wpadnę do rodziców.

Później czeka mnie pieczenie, jutro mamy gości i trzeba jakieś cista zrobić, ale to akurat lubię robić :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kasia dla malej jeszcze niedrapki :)

ja kupilam lewatywe (7,5 zł) ale trzeba wiedziec ze nie zawsze mozna ja zrobic ... np ja wody zaczna odchodzic to juz nie wolno

jak sie zacznie powoli porod to sie robi ale skad mam wiedsziec ze to to

no i to golenie ... nam w szkole rodzenia mowili zeby ogoli prawa pachwine - na ewentualne naciecie - zeby potem lepiej sie golilo

ech nie wiem jak ja sie tam ogole jak ja nic nie widze ... a wężowi jakoś tak bede sie cholernie krepowac ... a wy sie golicie? jaki macie sposob ?

Weronka, kamień z serca...ale się biedaczko nadenerwowałaś :(
Muszę się pochwalić, że do połowy mam spakowaną torbę :) Najgorzej było z ciuszkami dla Małej, nie wiedziałam co wrzucić do torby :) W koncu przystało na 4 body, 4 spioszkach, 2 pary skarpetek i czepeczka cienka.
Miałam po trzy brać, ale takie to małe, ze wrzuciłam 4, w razie co Daniel dowiezie nowe.
Jeszcze czekam na pieniądze i podjadę dokupić resztę rzeczy i koniec zakupów :)
tak, disnemar w aptece kupuję:)
Pozdrawiam, Kinga
Mama Natalki (21.07.2004), Agatki (11.07.2007) i Krzysia (14.01.2010)
Dzieki Curly za informacje:) Popytam dokładnie o ten fotelik sprzedawcę. Wolę być pewna.

No Weronka kamień z serca!Ale Ty sie profilaktycznie faszeruj naturalnymi śrdokami:)

Co do Sterimaru to tez mi szwagierka odradzala z powodu wlasnie duzego cisnienia. I kazala sie zapytac w aptece o cos z mniejszym psikiem.
o curly, dzięki za radę :) wkońcu masz jakieś dooświadczenie, a sama jak pomyślę o kroplach do nosa, to nie lubie jak mi tak mocno psika...

a ten spray rozumiem, że w aptece dostanę?
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
Ja już kiedyś wcześniej chyba wspominałam o lewatywie - robiłam przed każdym porodem i jakiś komfort psychiczny mi to dawało:D

Acha, a spray do nosa to jak jeszcze nie kupiłyście, ja polecam lepiej disnemar - on nie ma takiego ciśnienia, działa bardziej jak atomizer i chyba dla takiego maluszka lepszy. Moje, nawet duże dziewczyny, sterimara nie znoszą, a disnemarem bez problemu dają sobie psiukać:)
Pozdrawiam, Kinga
Weronka, no widzisz...nam wszystkim od razu też ulżyło :)

Dejwi, wieszak też człowiek :))

Kurcze dziewczyny, no i znów się okazuje, że cos dokupić trzeba!
teraz doszły podkłady (choc podobno na żaspie zmieniają), pielęgnacja pępuszka, spray do noska i maś na brodawki dla mamuśki...

ja z tą lewatywą sie zastanawiam. babka na szkole rodzenia mówiła, że często kobiety sie fizjologicznie same "oczyszczają" - skurcze to siłą rzeczy wymuszają, więc ja na to liczę...i chybe nic nie będę kupowac i eksperymentować przy bólach :)
Christopher Morley
Zobacze za tymi podkładami w tym akpolu,a jak nie znajdę to też przebiegnę się do apteki bo jeszcze zestawik do pielęgnacji pępuszka jest mi potrzebny.

Na jakimś ątku wyczytałam że dobrze jest kupić sobie w aptece zesta do irygacji(leatywy)żeby zrobić sobie przed wyjazdem do szpitala.Czy wy też się zaopatrujecie w coś takiego?

Mam wizytę u lekarza 11grudnia,z samego rana ze wwzględu na tego paciorkowca.Musimy po wizycie jechać do jakiegoś labolatorium z tym posiewem.

Jeszcze troszkę i będziemy miały to wszystko z głowy.
Ciekae czy Alexio przyjdzie na świat zgodnie z terminem wyliczonym przez lekarza czy przez usg?Jak myślicie,co się bardziej sprawdza?
Dziewczyny!! wielkie dzieki za liste!!!! Ja sierotka jakos jej nie moglam znalezc...:(

Ja mam zrobic badanie na posiew..ale chyba podpytam lekarza o tego paciorkowca.

pozadrwiam Was!!
To całe szczęście! Na pewno o nią dobrze zadbają - w końcu oswoich na pewno dbają najlepiej:) Pewnie wymaz też brali do badania i dostaje jakieś leki przeciwwirusowe?
A Ty rzeczywiście, jak dziewczyny piszą, pofaszeruj się naturalnymi środkami na wszelki wypadek.

Gosiak, ja te podkłady na łóżko kupowałam po prostu w aptece - powiedziałam Pani o co mi chodzi i przyniosła:)
Pozdrawiam, Kinga
Donoszę - ja prawie spokojna, bo mama po prześwietleniu płuc i jest ok :)

Ja na szczęście czuję się dobrze.
wklejam ponownie link do fajnej stronki - lista do szpitala:

http://www.e-kubraczek.pl/all/pliki/wyprawka_dla_dziecka-www.e-kubraczek.pl.pdf

wieszak = chude, suche, blade bez makijażu i biega po wybiegu

Weronka bedzie dobrze - głowa do góry i jedz duzo cytrusów, czosnek, miodek - szprycuj sie.

Ada Ty tych wieszaków nie oglądaj !! Mysle ze 80 % tych wieszaków zamieniłoby się z Toba na życie.

Gosiek - mi mąż kupił w Mama i Ja - 5 szt podkładów higienicznych za 10 zł

A poczta juz w zeszlym tygodniu przeprasza za opużnienia śiwąteczne bo szał wysyłkowy teraz im sie zaczyna.

pati, ja kilkanaście postów wyżej napisałam skład mojej torby, może
Ci pomoże, a jak nie odnajdziesz to daj maila, wyślę Ci taka liste, na której ja się opierałam.

weronka, to fakt, obserwuj siebie i dmuchaj na zimne. mama na pewno sobie poradzi, wkońcu to służba zdrowia :) pewnie biorą ja do szpitala, aby miała lepsza opiekę i w razie czego, aby sie cos poważniejszego nie rozwinęło. mam nadzieje, że poprostu lepiej ją traktują jako "swoją". wiem, że to dość realne zagrożenie, jako że mam pracowała w szpitalu, gdzie 2 osoby miały tę grypę, ale z tego co mówiią, zarażone osoby umierały, ponieważ miałyrónież inne choroby.
masz prawo płakać i się martwić, to całkowicie zrozumiale, ale pamiętaj, aby przede wszystkim dbać o siebie. bardzo dobrze, że wyjechałas od rodziców...jeszcze troszkę cierpliwości i wszystko sie wyjaśni i będzie lepiej z dnia na dzień.

a my bylismy u lekarza, dziś jakos króciutko, ale z tydzień znów idzieemy, żeby zrobic posiew na paciorkowca. zdziwilam się, bo ja nie muszę nigdzie wozic próbki, tylko od razu mi to zrobia w Swissmedzie, i na dodatek nie muszę płacić :) zawsze to paczka pieluszek do przodu.
Mikiemu ładnie serduszko bije, wody płodowe w normie, łożysko też.
od 10 grudnia zzaczynamy też regularne wizyty na KTG. tak lekarz mi zalecił, żebymieć spokój, że wszystko jest w porządku. nie musimy jeżdzić do szpitala, tylko przychodzić na odział położniczy do Swissa.

ah, właśnie się dobijam, bo oglądam pokazy Victoria's Secret na Fashion TV...ale laseczki z tych ich modelek - zero cellulitu, dlugaśne nogi i fajne cycki :)) a ja tu 15kg na plusie i ledwo się ruszam :)))))
Christopher Morley
Mnisia, ja kupowałam na allegro, ale bezpośrednio od producenta - na tej aukcji:
http://www.allegro.pl/item824129016_jumper_x_tako_fotelik_aukcja_producenta_gratis.html
Za cały zestaw 3w1 + śpiworek, 2 folie przeciwdeszczowe i parasolka zapłaciłam 1240,00 złotych.
Fotelik w akpolu aglądałam i moim zdaniem nie jest zły, choć nie porównywałam do maxi-cosi. Z tego co się orientuję posiada wszystkie niezbędne certyfikaty, ale nie przechodził żadnych crash testów. Wydaje mi się jednak, że żaden z polskich fotelików ich nie przechodzi, bo to kosztuje. On jest w środku dosyć miękki i raczej wygodny, a na tym mi głównie zależy - nie planujemy żadnych wielkich wypraw samochodem, a do sporadycznej jazdy po mieście sądzę, że jest w zupełności wystarczający - zwłaszcza, że posłuży pewnie tylko około 7-8 miesięcy... a potem następny do 18 kg już na Małego będzie czekał, bo Agatka powoli wyrasta ze swojego:)
Pozdrawiam, Kinga
Dzien dobry Dziewczyny!!
ja tez powolutku zblizam sie do konca zakupow - dzis kupilam kosmetyki dla malucha:) Kupilam Hippa i Nivea bo moja mama mnie namowila:)
Powoli tez rozpakowujemy sie w domu wiec i pokoj Filipa jest przez to coraz bardziej gotowy.
Dziewczyny - wiem, ze wy juz macie to dawno za soba ale ja ciagle nie spakowana...:(:( podeslalybyscie mi te liste co zabrac ze soba do szpitala??
Moj mail pm.braun@wp.pl

z gory baaardzo dziekuje!!

pozadrwiam Was`serdecznie !!
Hejka.

Mnie tez dawno tutaj nie było:)
Dostałąm takiego stracha że nie zdążę się spakować że codziennie coś dokupuję,piorę,prasuję.I bardzo się niecierpilwię że paczki z allegro tak długo idą:( Bo tam butelki,smoczki,majtki do szpitala, pieluszki itp.

Kurcze stycznióka to się naprawdę już długo nie odzywa:((

Weronka tylko się nie denerwuj żeby to Tobie jeszcze nie zaszkodziło.Musi być dobrze.

Curly ja też chcę ten sam wózek co Ty.A kupowałaś 3w1?Wiesz coś może o fotelikach w tako?Bo ja się trochę boję że lipne mogą być.Wolalabym np fotelik maxi cosi, a na allegro znalazlam niby adapter maxi cosi to tako.Ale podobno jak ktoś w sklepie pytał to do tako inne foteliki nie pasuja.Wiesz cos na ten temat?

Buzka
Weronika to teraz uważaj na siebie.I melduj nam się codziennie żebyśmy sie nie martwiły jak o Styczniówkę.Mam nadzieję że u niej wszystko wpożądku....

Ja też jeszcze nie spakowana.Narazie kupuje co trzeba i się szykuję,ale pakowanko to dopiero na przyszły tydzień planuje.
Jeszcze pytanko na temat tych podkładów dla nas na łóżka.Jak one wyglądają i czy dostanę je w akpolu?
Mam dwie koszule do karmienia,ale jeszcze chyba jedną na wszelki wypadek sobie dokupie.

Kąpałam dzisiaj mojego futrzatego towarzysza i chyba ostatni raz przed porodem ja to robiłam.Ciężko się już schylać i plecy bolą:(
Weronka, będzie dobrze, nie martw się na zapas. Narwy w takiej sytuacji są niepotrzebne. Wiem, że łatwo się pisze, ale postaraj się nie zamartwiać. Miałaś kontakt z mamą, więc obserwuj siebie. Będzie dobrze zobaczysz.

Mawina, ja też jeszcze nie spakowana. Chciałam to dziś zrobić, ale jakoś nie mam weny do tego.

Właśnie nastawię ostatnią pralkę ciuszków i może od jutra zacznę myśleć o sobie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry