Widok

Styczniowe mamy 2010 cz. 21

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zapraszam do nowego wątku

DWUPAKI

Gosiak 7 stycznia - chłopiec Alex :) - Wojewódzki
katerrina - 10 styczen - dziewczynka :)
Asia. - 11 styczeń - dziewczynka :) Monika :) - Swissmed
Kiti - 12 styczeń - dziewczynka :) - Zaspa
Łasiczka123 - 16 styczeń -chłopiec :)
aniella - 19 styczeń - dziewczynka :)
marta245 - 19 styczeń-chłopiec :) Tymoteusz - kliniczna
OlaOleńka24- 19styczeń-chłopiec :) Nikodem- Swissmed
Mawina - 25 styczeń- chłopiec :) Pawełek
Angel8338 - 27 styczeń dziewczynka :) - Iza
aniatatara- 27 styczeń dziewczynka Zosia - Zaspa
Weroniczka 28-29 styczeń dziewczynka :) - Lenka
anka777 -30 styczeń - dziewczynka Martynka :)
Naomi02 - 31 styczeń- dziewczynka :) - Nadia - Wejherowo
MamaMikołaja-3luty- chłopiec :) Mikołaj - Kliniczna
Pszczoła - ?? chłopiec -
muszki28-16 styczen-Pawełek,Wojewodzki

ROZPAKOWANE

Styczniówka 15.12.2009 dziewczynka - Oleńka 49cm waga 2290
Pati25 22.12.2009 chłopiec - Filip - Wojewódzki 53cm waga 2680
Kasia31 28.12.2009 dziewczynka - Amelka - Kliniczna 52 cm waga 2810
Magda+Greg 31.12.2009 - chłopiec- Franio :) – Zaspa 56cm waga 3660 :)
Dejwi 02.01.2010 - Marta - Zaspa 58cm waga 3690
Mnisia 03.01.2010 - Klaudia - Kartuzy 55cm waga 3300
Adarechota 05.01.2010 - Michał - Swissmed 54cm waga 3730
Kasandra 07.01.2010 - Katarzyna - kliniczna 52cm waga 3750
Weronka 13.01.2010- Zosia- Wojewódzki/Ciechanów 50cm waga 3050
Curly 14.01.2010 - Krzyś Wojewódzki/Zaspa 55cm waga 3600

NIEAKTYWNE

Kasia O 4 styczeń - chłopiec :)
Benia1974 – 10 styczeń
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja bym sie bala zostawić ... predzej spakowalabym dziecko w wozek i razem z dzidziolem ... choc teraz pogoda nie sprzyja

sklep zalatw w czasie gdy ktos bedzie mogl zostac z mala, a psa naucz siusiac 3 razy dziennie :)

Dejwi no właśnie z tym psem problem - niby sika 3xdziennie
rano i wieczór z mężem ale co z południem? zawsze ja wychodziłam a z dzieciakiem to nie wiem jak... to będzie cała wyprawa!! i na początku to nie wiem czy tak można dziecko wietrzyć...
ech .... wlasnie dlatego ja sie wstrzymuje z przygarnieciem psa choc bardzo bym chciala go miec ...

kurde faktycznie jestes w kropce ... a moze wynajac dziecko sasiadki do popoludniowych spacerow na jakis czas poki sie cieplej niezrobi ...

aaana a moze tu sie uda:

http://gdansk.olx.pl/wyprowadzanie-psow-gdansk-zaspa-wrzeszcz-przymorze-zabianka-oliwa-iid-18939584

mam już właściwie w razie czego Pana - ja go nazywam "Terminator" kt w czasie np choroby wyprowadza psa ale qurcze muszę sobie sama poradzić ! to co mnie przeraża to wychodzenie i wchodzenie z dzieciakiem i dosyć energicznym psem na 4 piętro bez windy!! ale co tam jakoś muszę sobie poradzić bo chyba też będę się bala zostawić dzieciaka samego
Kasia, kiedy idziesz na biderka? My idziemy w srode na 11.15. Mam nadzieje, ze wsyztsko bedzie ok.
Dejwi, ja malemu damawlam i K i D - teraz kiedy jest praktycznie na modyfikowanym mleku lekarz zalecil odstawienie K. WIec Filip praktycznie dostajje tylko D.
Ale osttanio slyszalam od lekarza, ze wit. K tez moze powodowac kolki... hmmm.
Kiti - gratulacje!!!
Rany, dziewczyny, jak zybko zbliza sie termin kiedy sie znowu spotkamy - z maluszkami:)!! Mam nadzieje, ze nam wypali tez spacrek:)
Acha - a jutro nas termin z USG i dopiero jutro Filip powinien sie rodzic.. a to juz miesieczny koles:):)!!

milego dzionka:)
Marta, tak znam, wstępnie na środę:)
Dziewczyny, a jak wyparzacie butelki czy laktatory? Gotujecie we wrzątku czy tylko zalewacie na chwile wrzaca wodą? Musze wyparzyc laktator do szpitala i jestemw kropce.
Kasia, a jeszcze cztery pytanka do Ciebie:)
Pisałas ,ze wymiotowałas - ale dlaczego podawali Ci tlen?
Kiedy zakładają cewnik, po czy przed znieczuleniem?
Boli jak zakładają i zdejmują?
Mój mąz się martwi ,ze nie będzie wiedział kiedy i gdzie po malego pójśc- ktoś tam o niego zadba, jak ja będe szyta itd. czy musi sam zawalczyc ?
Witam Dziewczynki...
MamoMikolaja Laktator to chyba wystarczy wyparzyc czyli zalac goraca woda...ooo to juz niedlugo Twoj Final takze,troche ponad tydzien..
Jejku ja juz jutro-nie moge sie zebrac w sobie,ciagle mam wrazenie,ze sie nie dokładnie spakowalam-dla mlodego to dwa kombinezony wzięłam,bo nie wiem ktory rozmiarowo bedzie dobry...Caly dzien a nerwach,ale i przeogromna radosc...
Kasik, u nas w sumie dobrze, tylko Miki też cos niespokojny zaczyna być. No i tez zaczynam wykluczać różne rzeczy z diety, bo sama nie wiem, czy to od jedzenia mojego, cczy to od tych pojedynczych porcji Bebilonu, czy może poprostu mały ma tzw "trzydniówki" :) i sobie marudzi.
ja nabiał wciągałam litrami w czasie ciąży, teraz to tylko twarożku mi sie chce, ale odstawiłam na razie, no i odstawiłam też Bebilon, więc karmimy co chwila...

dzisiaj pierwszy raz dziecko się werandowało na balkonie, bo tylko -4 stopnie :)

Dejwi, ja właśnie nie wiem co z tą wit. K i D. mam kupione, ale nie wime kiedy zacząć podawać, więc poczekam na wizyte u pediatry i wtedy zaczniemy.

aha, KITI, wielkie gratuulacje!! tak zamilkłaś, że juz się powoli domyślałąm, że chyba nadszedł Twój czas :)

aa, Kasia, ile ta wizyta u Sielwończyka? ja chciałam iść w 6 tyg, tak jak zalecają, ale może faktycznie warto szybciej, skoro specjalista tak twierdzi.
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
Olaoleńka- nie tydzień- dwa dni :):):)
Ale jak mi ustalili termin to spanikowałam, zupełnie sie nie spodziewałam ,ze tak szybko:)
Tobie sie nie dziwie, bo ja tez juz chodze nakrecoana.
Jeśłi ktos moze , to proszę zaktualizowac liste;)
MamaMikołaja 20 stycznia:) Mikołaj - Kliniczna
Ola to już jutro! Ja też już chodzę jak nakręcona, nie wiem czy to z nerwów ale rano "zwróciłam" całe śniadanie. Może to takie moje pożegnanie z tym uroczym stanem ;) No i najważniejsze udało się! mam się stawić w szpitalu na 9.00 :)
MamoMikołaja, to na pewno się spotkamy :) Tylko ja się zastanawiam nad jedynką lub dwójką, o ile oczywiście będą wolne.
MamoMikołaja- może się spotkamy na Klinicznej- 22.01 mam termin SN, ale różnie to bywa:)
W każdym razie trzymam kciuki za Was wszystkie:)
Dziewczyny, tylko jak sie rozpoznamy:):):)? jakis charakterstyczny znak? Róża w żebach:)?
dobre pytanie....
z drugiej strony zbyt wielu Mikołajów zapewne na oddziale nie będzie:)
ja mam nadzieję zostać wkrótce mamą Milenki
Ja jestem niska, będę miała niebieski szlafrok, a Tymek żółto-zielony rożek :)

Kasia powodzenia u lekarza. Na pewno będzie dobrze.
Kiti gratuluję, w końcu się doczekałaś :)
Ja jestem wysoka i gruba he he i będę miała żółty szlafrok;)
Marta, a poza tym jakoś kazali się przygotowac. Mi powiedzieli, że mam byc na czczo i mogę się ogolic. Nic poza tym.
Dzięki Kasiu za info mi tez lekarka mówiła żeby do niego pójść na usg że najlepiej robi. W Twoim wypadku to rozumiem dlaczego tak szybko nam doktor mówiła że jeśli nie ma wskazań to najlepiej w drugim-trzecim miesiącu życia. Jakbyś mogła napisać namiary na tego doktora byłabym wdzięczna i napisz jak wrażenia po wizycie.

Jeśli chodzi o witaminkę K i D to my podajemy. Wit K to podaje się tyko gdy dziecko karmione jest piersią. Tak jak któraś z Was pisała wyżej podaje się od 8 i 15 dnia życia.

w tym tygodniu to nam się trochę mamusiek rozpakuje :) sporo planowanych cesarek TRZYMAM KCIUKI
Brrr..dziekuję :) Boję sie , a jednoczesnie już sie nie mogę doczekać jak zobacze swojego synka;):):)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry