Widok

Styczniowe mamy 2010 cz. 21

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zapraszam do nowego wątku

DWUPAKI

Gosiak 7 stycznia - chłopiec Alex :) - Wojewódzki
katerrina - 10 styczen - dziewczynka :)
Asia. - 11 styczeń - dziewczynka :) Monika :) - Swissmed
Kiti - 12 styczeń - dziewczynka :) - Zaspa
Łasiczka123 - 16 styczeń -chłopiec :)
aniella - 19 styczeń - dziewczynka :)
marta245 - 19 styczeń-chłopiec :) Tymoteusz - kliniczna
OlaOleńka24- 19styczeń-chłopiec :) Nikodem- Swissmed
Mawina - 25 styczeń- chłopiec :) Pawełek
Angel8338 - 27 styczeń dziewczynka :) - Iza
aniatatara- 27 styczeń dziewczynka Zosia - Zaspa
Weroniczka 28-29 styczeń dziewczynka :) - Lenka
anka777 -30 styczeń - dziewczynka Martynka :)
Naomi02 - 31 styczeń- dziewczynka :) - Nadia - Wejherowo
MamaMikołaja-3luty- chłopiec :) Mikołaj - Kliniczna
Pszczoła - ?? chłopiec -
muszki28-16 styczen-Pawełek,Wojewodzki

ROZPAKOWANE

Styczniówka 15.12.2009 dziewczynka - Oleńka 49cm waga 2290
Pati25 22.12.2009 chłopiec - Filip - Wojewódzki 53cm waga 2680
Kasia31 28.12.2009 dziewczynka - Amelka - Kliniczna 52 cm waga 2810
Magda+Greg 31.12.2009 - chłopiec- Franio :) – Zaspa 56cm waga 3660 :)
Dejwi 02.01.2010 - Marta - Zaspa 58cm waga 3690
Mnisia 03.01.2010 - Klaudia - Kartuzy 55cm waga 3300
Adarechota 05.01.2010 - Michał - Swissmed 54cm waga 3730
Kasandra 07.01.2010 - Katarzyna - kliniczna 52cm waga 3750
Weronka 13.01.2010- Zosia- Wojewódzki/Ciechanów 50cm waga 3050
Curly 14.01.2010 - Krzyś Wojewódzki/Zaspa 55cm waga 3600

NIEAKTYWNE

Kasia O 4 styczeń - chłopiec :)
Benia1974 – 10 styczeń
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chyba w żaden inny sposób nie można się przygotować ;) Kurcze, ale zaczynam się bać. Zajrzę pewnie jeszcze popołudniu. Miłego dnia :)
MamoMikolaja,a ja zrozumialam przeczytalam,ze w nastepna srode...no to faktycznie blisko,blisko....
Martycha,ty sie nie denerwuj,jutro WIELLLKIE SZCZESCIE Cie spotka...ale wiesz co ja tez latam nakrecona...to juz tak blisko...nie bede tej nocy spala...oj nie.

DWUPAKI

Gosiak 7 stycznia - chłopiec Alex :) - Wojewódzki
katerrina - 10 styczen - dziewczynka :)
Asia. - 11 styczeń - dziewczynka :) Monika :) - Swissmed
Kiti - 12 styczeń - dziewczynka :) - Zaspa
Łasiczka123 - 16 styczeń -chłopiec :)
aniella - 19 styczeń - dziewczynka :)
marta245 - 19 styczeń-chłopiec :) Tymoteusz - kliniczna
OlaOleńka24- 19styczeń-chłopiec :) Nikodem- Swissmed
Mawina - 25 styczeń- chłopiec :) Pawełek
Angel8338 - 27 styczeń dziewczynka :) - Iza
aniatatara- 27 styczeń dziewczynka Zosia - Zaspa
Weroniczka 28-29 styczeń dziewczynka :) - Lenka
anka777 -30 styczeń - dziewczynka Martynka :)
Naomi02 - 31 styczeń- dziewczynka :) - Nadia - Wejherowo
MamaMikołaja-20 styczen- chłopiec :) Mikołaj - Kliniczna
Pszczoła - ?? chłopiec -
muszki28-16 styczen-Pawełek,Wojewodzki

ROZPAKOWANE

Styczniówka 15.12.2009 dziewczynka - Oleńka 49cm waga 2290
Pati25 22.12.2009 chłopiec - Filip - Wojewódzki 53cm waga 2680
Kasia31 28.12.2009 dziewczynka - Amelka - Kliniczna 52 cm waga 2810
Magda+Greg 31.12.2009 - chłopiec- Franio :) – Zaspa 56cm waga 3660 :)
Dejwi 02.01.2010 - Marta - Zaspa 58cm waga 3690
Mnisia 03.01.2010 - Klaudia - Kartuzy 55cm waga 3300
Adarechota 05.01.2010 - Michał - Swissmed 54cm waga 3730
Kasandra 07.01.2010 - Katarzyna - kliniczna 52cm waga 3750
Weronka 13.01.2010- Zosia- Wojewódzki/Ciechanów 50cm waga 3050
Curly 14.01.2010 - Krzyś Wojewódzki/Zaspa 55cm waga 3600

NIEAKTYWNE

Kasia O 4 styczeń - chłopiec :)
Benia1974 – 10 styczeń

Poprawilam liste MamoMikolaja....
cześć dziewczynki dzieje się u nas dzieje ja czekam dzisiaj na pediatrę o 15 zobaczymy co powie na szczepienie witaminy itp kaśka nowy wątek bo tutaj już sporo się wydarzyło
A co tu taka cisz dzisiaj Mamusie...
Jestem gotowa,spakowana,podniecona-moge smialo wkroczyc do swiss...
Jeszcze pedicura zrobie i .....bede witac moje Dziecie.
A Ty Marta jak sie czujesz,nerwy???MamaMikolaja pewnie tez nerwowke przechodzi,mial byc luty...a tu termin za 2 dni..
A ja się nasprzątałam i modlę się tylko, by nie przyspieszyło to porodu. Zawsze tak mam ,że jak gdzieś się wybieram lubię zostawić porządek ;) Torba niby spakowana, ale na pewno jeszcze trochę w niej poszperam ;) Mam nadzieję, że uda mi się zasnąć i przespać do rana.

MamoMikołaja ja laktator włożyłam do zmywarki, później jeszcze wyparzyłam wrzątkiem. Ola a Ty malujesz rzęsy jutro do szpitala, wiem, że to głupie pytanie, ale nie wiem czy można.
Olaoleńka, dzięki za zaktualizowanie listy :)
Dziewczyny ja sobie wyobrażam co Wy czujecie, bo ja już umieram se stresu... Ale w sumie to Wam zazdroszcze, że jutro juz będziecie po wszytkim. Skończy sie jeden stres, a zacznie drugi ( o Maleństwa ) ha ha hahahaha...i tak do końca życia...Zawsze coś;)
Życzę Wam powodzenia i spokojnego porodu, mało bólu i zdrowych bobasów. Mam nadzieję, że już za kilka dni będziemy mogły się wymieniac samymi pozytywnymi wrażeniami.
No a nocki to ja już mam od kilku dni przechlapane.
Marta, ja też tak mam , dokładnie tak samo:) Lubie zostawic porządek. Tylko, ze mąż tu przeciez zostaje więc nie wiem czy warto się zajeżdżac, bo i tak nabudzi przez te dni hi hi.Ja mu powiedziałam, że jak wrócimy to ma tu błyszczeć , bo szłu dostanę:):):)
A tusz i lekki podkład sobie zapodam chyba, ale bardzo dyskretnie, żeby mnie nie pogonili:)
hmm nie ryzykowałabym z tuszem, bo jakby się rozmazał to efekt gorszy niż przed...
właśnie dostałam sms-em zdjęcie bliźniaczków kuzynki, dziś się urodziły:)
teraz jestem ostatnia do rozpakowania w rodzinie i zaczynam się niecierpliwić...chyba to zniecierpliwienie jest większe nawet niż lęk przed nieznanym....
Dziewczyny nie mam czasu poczytać wszystkiego, więc na szybko odpisuję.

Styczniówko, byłam dziś na USG. Pan doktor zaleca przyjście z dzieckiem w wieku 2-3 tygodnia życia najlepiej.
Dlaczego??
Bo jeśli okaże się, ze dziecko ma dysplazję to w tak szybko wykrytym wieku można masażami i odpowiedania gimnastyką wyprowadzic dziecko z dysplazji, natomiast później jest bardzo ciężko.
Styczniówko, zadzwon i zapytaj, ale lekarz sam mi dziś mowił, że bez różnicy czy w rodzinie są obciązenia czy nie, warto jak najszybciej przyjść z dzieckiem

U nas bioderka idealne. Pan doktor powiedział, że takie biodra powinien mieć każdy noworodek :)
Natomiast co do samego Pana doktora. REWELACJA !! Przesympatyczny Pan, uwielbiający narty i Włochy, mówiący po Włosku. Wyszlismy tak zadowoleni, że szok. Dawno z tak sympatyczną osobą nie rozmawiałam. Badanie kosztuje 90zł i Pan doktor poświęca nam i dziecku max czasu, an wszytsko odpowie, wytłumaczy. Jestem pod ogromnym wrażeniem

AAA co do cc i Klinicznej :)
Tak więc zakadanie cewnika jest nieprzyjemne, ale nie boli. To takie dziwne uczucie ;) Jak już go będziesz miała, to uczucie jest jakby Ci się siusiu chciło. Wkądanie cewnika jest przed znieczuleniem, ale później jak juz znieczulenie zejdzie, to nie masz już uczucia, że się chce siusiu :)

Tlen nie wiem dlaczego mi podawano, czy dają zawsze, czy dlatego, ze miałam odjazd ;) Traciłam przytomność i coś ciśnienie an maxa mi spadło ;)

A dzidzię to i tak będzie mąż mógł wziąć po jakiejś godzince. Najpierw na noworodkach muszą je poobserwować. I niech sie nie martwi, że nie znajdzie. Jest napisane ODDZIAŁ NOWORODKÓW :) Tak niech szuka swojego Skarbu :)
O, dziekuje za rady, przekażę mężowi. Jak mu zazdroszczę, że on może z małym byc , a ja muszę czekac na tę chwilę. Ale cóz, takie jest życie;) Niech się tatuś też poczuje ważny. Ja miałam już cewnik zakładany , ale to było po wypadku i wtedy wszytko mnie bolało tak, że wspomnienia mam nieciekawe. Mam nadzieję, że tym razem sprawnie i w miarę bezbolesnie.
No i strasznie się cieszę, że Amelka zdrowiutka. Pozazdrościc tylko.
Hejka Dziewczyny....
Marta z Makijazem to nie wiem,bo ja i tak sie praktycznie mało maluje...moze troche podru na policzki(lekko).....
Ja rez mam nadzieje,ze tej nocy zasnę.....jestem narazie spokojna...lekko nerwowa..a i tez mezowi powiedzialam,ze jak wroce to ma byc CZYYYSTO.Na jutrzejszy wieczor mąż zaprosil kilku kolegow wiec mam obawy,jak bedzie wyglądał dom....
Kasia31,a możesz podać namiar na tego lekarza? Jakis nr.telefonu i czy trzeba sie rejestrowac duzo wczesniej???
Ola trzymam kciuki za jutro:) Kurcze fajnie macie ze juz tak blisko... A ja czekam i czekam... Sernik dzis na poprawe humoru upieklam;-)
angel338 dzieki,kciuki sie przydadza,hehehre..nie martw sie-tez sie doczekasz:-)
Jestem juz gotowa....pediciura i manicura zrobilam...spakowana jestem i co dalej???Nudzi mi sie:) Moze zjem cos pysznego,bo jutro to glodowka...poczytam ksiazke i sprobuje zasnac,tylko czy mi sie uda..?
No DZiewczyny jak nastroje???Marta jestes???Denerwujesz sie??
Ty MamoMikiego tez masz blisko...opoczywaj przez te dwz dni...ja zamiast odpoczywac sprzatalam jak glupia...
Ja zaraz idę do wanienki, i do internetu wejdę pewnie po powrocie ze szpitala. Zjadłam już ostatni posiłek i teraz głodówka. Zastanawiam się tylko jak małego ubrać na wyjście ze szpitala. Pajacyk, dresik i kombinezon+kocyk? czy to za dużo?
Ola ja już nie mogę się doczekać :) Mały skacze w brzuszku,że ho, ho... ciekawe czy coś czuje, że jutro spotka swoich rodziców ;)
Podaję numer tel
Dr Sieliwończyk 058 302-66-13
Nagraj się na sekretarkę jak coś, a oddzwonią zarejestrować.
Koszt USG 90zł. opinie o lekarzu w samych superlatywach.
Dziewczyny trzeba założyc nowy wątek, bo ten długi już strasznie
Moj wyjatkowo spokojny dzisiaj.....:)
Ja zabralam kombinezon,czapeczke-wloze go w fotelik i przykryje kocykiem,mysle,ze to wystarczy...
Naprawde denerwowac to ja sie bede jutro...
Marta,zycze Ci wszystkiego dobrego..szybkego dojscia do siebie i zdrowego bobasa...Jutro rano pewnie cos napisz,a tymczasem poczytam-to mnie uspokaja...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry