Widok

Styczniowe mamy 2010 cz. 21

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zapraszam do nowego wątku

DWUPAKI

Gosiak 7 stycznia - chłopiec Alex :) - Wojewódzki
katerrina - 10 styczen - dziewczynka :)
Asia. - 11 styczeń - dziewczynka :) Monika :) - Swissmed
Kiti - 12 styczeń - dziewczynka :) - Zaspa
Łasiczka123 - 16 styczeń -chłopiec :)
aniella - 19 styczeń - dziewczynka :)
marta245 - 19 styczeń-chłopiec :) Tymoteusz - kliniczna
OlaOleńka24- 19styczeń-chłopiec :) Nikodem- Swissmed
Mawina - 25 styczeń- chłopiec :) Pawełek
Angel8338 - 27 styczeń dziewczynka :) - Iza
aniatatara- 27 styczeń dziewczynka Zosia - Zaspa
Weroniczka 28-29 styczeń dziewczynka :) - Lenka
anka777 -30 styczeń - dziewczynka Martynka :)
Naomi02 - 31 styczeń- dziewczynka :) - Nadia - Wejherowo
MamaMikołaja-3luty- chłopiec :) Mikołaj - Kliniczna
Pszczoła - ?? chłopiec -
muszki28-16 styczen-Pawełek,Wojewodzki

ROZPAKOWANE

Styczniówka 15.12.2009 dziewczynka - Oleńka 49cm waga 2290
Pati25 22.12.2009 chłopiec - Filip - Wojewódzki 53cm waga 2680
Kasia31 28.12.2009 dziewczynka - Amelka - Kliniczna 52 cm waga 2810
Magda+Greg 31.12.2009 - chłopiec- Franio :) – Zaspa 56cm waga 3660 :)
Dejwi 02.01.2010 - Marta - Zaspa 58cm waga 3690
Mnisia 03.01.2010 - Klaudia - Kartuzy 55cm waga 3300
Adarechota 05.01.2010 - Michał - Swissmed 54cm waga 3730
Kasandra 07.01.2010 - Katarzyna - kliniczna 52cm waga 3750
Weronka 13.01.2010- Zosia- Wojewódzki/Ciechanów 50cm waga 3050
Curly 14.01.2010 - Krzyś Wojewódzki/Zaspa 55cm waga 3600

NIEAKTYWNE

Kasia O 4 styczeń - chłopiec :)
Benia1974 – 10 styczeń
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Fantastyczne, a gdzie można kupic takie fajne bodziaki z napisami?
Zapomniałam sie przywitać:)
Witam z rana rózwniez:)!
MamoMikolaja nie wiem gdzie ona to zamawiala,ale sprobuj wpisac w google body dla niemowlakow z napisami,jak nie znajdziesz,ja zaraz do niej zadzwonie i zapytam.Wiem tez,ze takie napisy robia w Madisinie na ll pietrze koło Swinxa...
:) czesc dziewczyny, widze, ze im blizej konca tym wiecej nowych mamus do nas dolacza:)
Powodzenia:)

My niestety chyba zaczynamy miec problem z kolkami:(:(. Filip od 2 dni nie robil kupki - ponoc to mozliwe na mleku modyfikowanym:(, ale prezy sie i placze - szczegolnie wieczorami, noce szczesciem sa ok. Natomiast dzis dopiero zaczyna zasypiac od 6 am!! W miedzy czasie karmilam go 2 razy. Jejku, zal serce sciska kiedy maluszek sie tak meczy. Obawiam sie, czy tak bedzie do 3 miesiaca... bo ponoc kolki sa od 3 tyg do 3 miesiaca.... buuu..
marta_245 - nie niby tylko jest i nazywa się to BISFENOL-A i dopiero zaczyna się o nim robić głośno. Polska to śmietnik gdzie z całej Europy wszyscy producenci wysyłają rzeczy dla dzieci zawierające ten specyfik.
Tak apropo to głośno o BISFENOLU w Polsce zrobiło się dzięki firmie MAM, która nagłośniła całą sprawę i zapoczątkowała kampanię STOPBPA
http://stopbpa.pl - czym niejako zmusiła innych producentów do wprowadzenia do naszego kraju produktów bez bisfenolu - to tak gwoli wyjaśnienia.

Z TT to też nie jest tak jak mówisz - bo np. moja butelka TT pasuje do termoopakowania MAM, które zresztą i tak jest zdecydowanie lepsze od TT - trzyma temperaturę jakieś 5-6 godzin a TT raptem 3 godziny dawało radę ;)

tak swoją drogą to zostałam FANKĄ MAM - i uważam, że obecnie nie ma lepszych butelek antykolkowych !!!! - a przetestowałam ich naprawdę sporo. To samo dotyczy smoczków - rewelacja - szczególnie ten MAM NIGHT, który świeci w nocy - 2 sekundy i smoczek zlokalizowany i po płaczu ;)
Olaoleńka, dzięki, spróbowałam i znalazłam to:
http://www.allegro.pl/item812883261_batko_body_z_napisami_r_62_super_aplikacje.html

Fajny pomysł na zrobienie dziadkom lub tacie niespodzianki:)
MamoMikołaja,kolezanka jest teraz w gorach,ale dzis wieczorem,albo jutro wysle link do tej strony to podam tu na forum...Sprobuj tez w allegro wpisac body z napisami....

Jejku dziewczyny jaka zima u mnie za oknem,choinki oszronione,sniegu po kolana-pieknie...Widok jak z pocztowki-gdyby nie ten duzy brzuch poszlabym pochodzic po ogrodzie,ale ciezko po tych zaspach....popatrze przez okno....
A te butelki MAM to wszedzie kupie czy trudno dostac???Bo taka antykolkowa warto chyba miec,co??? W aptekach sa???
Dzięki. Ja własnie wybieram sie do swiss po wyniki, mam nadzieję, że dojade i wróce w jednym kawałku:)
Pati, a słyszałaś o Sab simplex? Ja się zaopatrzyłam na wszelki wypadek- podobno działa rewelacyjnie. Kupiłam od dziewczyny z przymorza, która sprowadziła z niemiec. Wiele moich kolezanek polecało mi te krople na kolki.Mówiły , że po kilku kropelkach problem zniknął. Poczytaj sobie może o tym na necie.Może warto się zaopatrzyć?
Czy trudno dostać - no ja nie miałam problemu.
Kupiłam w aptece na grunwaldzkiej
Tu masz link gdzie można MAM-a kupić
http://www.mambaby.pl/lista_sklepow.html?district=11

Z tego co wiem to także można zamówić w QQ KIDS i Ci wyślą
pewnie, ze slyszalam. Ratowal dzieciaki mojej siostry...
Niestety jakos bardzo niefrasobliwie podchodzilam do tematu i nie zaopatrzylam sie w nie. Teraz niestety czekam na przesylke od rodzinki jednak szukam tez tutaj... a potrzebny pilnie:(..
Kasia31 kupilas juz ten pas poporodowy??? Po jakim czasie po cc mozna go nosic? Ciekawa jestem czy on jest skuteczny....wiec jak wyprobujesz prosze o info...No i jak tam Amelka,rosnie??
Dawaj jakies foty dzieciaczka...
Dzieki Martha_Fanka_Mam.....Ale masz dlugi nick,hehehe
pati, jak chcesz to dam ci numer tej dziewczyny. Ja byłam u niej w środę. Kupiłam dwie butelki. Zostały jej jeszcze dwie- z tego jedna troszkę napoczęta.
Dziewczyny butelki i inne akcesoria MAM można kupić w sklepie na Zaspie ( LOTNIA ) WŁAŚNIE TO TEN SKLEP QQ KIDS

Pati sab simplex chyba faktycznie działa. Nasz wczoraj miała jakiś atak kolki, bo prężyła strasznie nóżki :( i płakała. Podałam jej sab simplex i jak ręką odjął, po 20 minutach bączki śliczne robiła. Tak więc u nas też jakaś kolka już była :(

Nie wiem tylko ile razy dziennie można dziecku podać te kropelki ?? Orientuje się ktoś ??

Pati, jak mogę jeszcze doradzić, to może zaopatrz się w butelkę antykolkową. Naprawdę ta z MAM jest rewelacyjna. Ma odkręcane dno, które nie pozwala gromadzić się powietrza w środku butelki.
U mnie problem z kolkami raczej polega na tym co ja zjem :( Niestety wciąż testujemy co mi wolno co nie.
Podaje jeszcze raz jak coś linka do tych butelek, ja uważam, że warto się w nia zaopatrzyć ;)

http://allegro.pl/item870777119_mam_baby_butelka_antykolkowa_260_ml_0_bpa_gratisy.html
To jest właśnie ten sklep QQ KIDS który znajduje się na Zaspie
W ulotce napisane jest ,ze podaje sie ok 15 kropelek do pokarmu.
Ola, pas kupiony, ale jeszcze do mnie nie dotarł. Mój brat był po niego i dopiero popołudniu mi go podrzuci, dam Ci znać co i jak :)

Pati nosi ten pas, to może co nieco nam o nim napisze. Czy jest wygodny ??
Da się w nim jakoś funkcjonować ??
No i czy coś daje ;) ?? Jejku wiele bym teraz dała, żeby pozbyć się wałeczka ;) :)

a fotkę Amelki, prosze bardzo :))))))))
image
Nadal z niej rozkoszny aniołek, ale już nie zasypia tak HOP po zjedzeniu mleczka. Uwielbia sufitować ;) i poznała co to rączki i bujanie na nich :/
Teraz na wszystkich będę krzyczeć, jak będą nosić Małą na rękach, w szczególności na tatusia, bo rozpieszcza nam córeczkę, a później to ja będę lulać do snu na rękach :) Choć z drugiej strony, człowiek jak patrzy na tak rozkoszne Maleństwo, to ciężko mu odmówić rozpieszczania, noszenia i lulania na rękach :)
MamoMikołaja, babeczka w aptece ( w Niemczech ) powiedziała, żeby takiemu malcowi dawać mniej niż 15 tych kropelek. My wczoraj podaliśmy 8 i faktycznie brzusio przestał boleć. Mówiła jeszcze, żeby nie podawać zapobiegawczo, tylko dopiero wtedy kiedy kolka jest. Tylko teraz nie wiem ile razy dziennie mogę podawać te kropelki, czy do każdego posiłku ??
Kasia - jeżeli mogę coś zasugerować to spróbuj wyeliminować całkowicie ze swojej diety białko krowie (mleko, jogurt, masło idt oraz wołowinę i cielęcinę) w moim przypadku to pomogło. Przez 2 dni jadłam rosół z ryżem plus mięso z kurczaka. Graham z ramą OLIVIO (nie zawiera mleka i jego pochodnych) i dzemik. Efekt - Zuzka po 24 godzinach przestała płakać i widać było zdecydowaną poprawę.
pszczola zdaj relacjec po wizycie w swiss,co Ci powiedzieli i czy wiesz juz,ktory lekarz Ci cc bedzie robił???

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry