Widok

Styczniowe mamy 2010 cz. 21

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zapraszam do nowego wątku

DWUPAKI

Gosiak 7 stycznia - chłopiec Alex :) - Wojewódzki
katerrina - 10 styczen - dziewczynka :)
Asia. - 11 styczeń - dziewczynka :) Monika :) - Swissmed
Kiti - 12 styczeń - dziewczynka :) - Zaspa
Łasiczka123 - 16 styczeń -chłopiec :)
aniella - 19 styczeń - dziewczynka :)
marta245 - 19 styczeń-chłopiec :) Tymoteusz - kliniczna
OlaOleńka24- 19styczeń-chłopiec :) Nikodem- Swissmed
Mawina - 25 styczeń- chłopiec :) Pawełek
Angel8338 - 27 styczeń dziewczynka :) - Iza
aniatatara- 27 styczeń dziewczynka Zosia - Zaspa
Weroniczka 28-29 styczeń dziewczynka :) - Lenka
anka777 -30 styczeń - dziewczynka Martynka :)
Naomi02 - 31 styczeń- dziewczynka :) - Nadia - Wejherowo
MamaMikołaja-3luty- chłopiec :) Mikołaj - Kliniczna
Pszczoła - ?? chłopiec -
muszki28-16 styczen-Pawełek,Wojewodzki

ROZPAKOWANE

Styczniówka 15.12.2009 dziewczynka - Oleńka 49cm waga 2290
Pati25 22.12.2009 chłopiec - Filip - Wojewódzki 53cm waga 2680
Kasia31 28.12.2009 dziewczynka - Amelka - Kliniczna 52 cm waga 2810
Magda+Greg 31.12.2009 - chłopiec- Franio :) – Zaspa 56cm waga 3660 :)
Dejwi 02.01.2010 - Marta - Zaspa 58cm waga 3690
Mnisia 03.01.2010 - Klaudia - Kartuzy 55cm waga 3300
Adarechota 05.01.2010 - Michał - Swissmed 54cm waga 3730
Kasandra 07.01.2010 - Katarzyna - kliniczna 52cm waga 3750
Weronka 13.01.2010- Zosia- Wojewódzki/Ciechanów 50cm waga 3050
Curly 14.01.2010 - Krzyś Wojewódzki/Zaspa 55cm waga 3600

NIEAKTYWNE

Kasia O 4 styczeń - chłopiec :)
Benia1974 – 10 styczeń
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Olu super, że mały dobrze się czuje i że termin cc się nie zmienił. U mnie najgorsze są te skurcze, bo nawet budzą mnie w nocy, ale mam nadzieję, że jeszcze jutro dam radę i do szpitala dopiero we wtorek ;) jutro będę wiedziała na którą się stawić. Póki co na razie się nie denerwuję i wciąż nie mogę uwierzyć, że to koniec. Dziś mąż nagrał mój brzusio, chcemy zrobić jeszcze parę zdjęć na pamiątkę.
Kasia31 tak sie ciagle zastanawiam,na tym malym zdjeciu z Amelka to jestes Ty???Bardzo mlodo wygladasz,ale to akurat plus.
Dzisiaj w tym Swissmedzie to zero ludzi,cisza,puste korytarze-spotkalam tylko ochroniarza,ktory oglądal Familiade,hehe....
zupełnie nie jakl w szpitalu..zajrzalamn tez do Kapliczki sie za synka pomodlic...w ogole ten swiss malo przypomina mi szpital.
Marta, o pierwszą miesiączkę pytają w jakim wieku. Piszę na szybko i dlatego się nie zrozumiałyśmy
Pszczoła pierwszy raz bylam w czwartek około godz.15-stej i wtedy poraz pierwszy spotkalam dr.Karasia,ktory kazal mi byc we wtorek o godz.12 i rowniez byl on,dzisiaj byl jakis inny lekarz taki opalony,ale tez sympatyczny-pytal dlaczego ma byc cc to powiedzialam,ze ma byc i juz...
Faktycznie dla Malucha wszystko maja,wiec zabierajcie tylko dla siebie...
Marta wszystko dobrze-serducho zdrowe Malego,ktg idealne...A Ty jak sie czujesz???
Hej....
Ja juz po wizycie w swiss....termin cc ten sam 19 styczen-czyli jeszcze dwa dni...uff jak to zleciało.
Narazie,az tak bardzo sie nie denerwuje-zobaczymy co bedzie pozniej...
Marta,a jak tam u Ciebie???Nerwy juz sie pojawily???Juz coraz blizej Wielkiego Finalu.... :-)
olaolenka24 w jakich dniach i o jakich mniej więcej godz. bywałaś w swiss,też bym chciała trafić na tego lekarza co ty bo od tego na którego ja trafiam muszę wszystko wyciągać i jest ogólnie nieprzyjemny
Kasiu, ostatnia miesiączka to wiem kiedy była, ale pisałaś, że pytają też o pierwszą (chyba, że źle zrozumiałam) a tego nie pamiętam. Jeszcze raz dziękuję za wyczerpujące informacje.
Ola jak tam po wizycie, mam nadzieję, że wszystko po Twojej myśli

Byłam dziś na chwilę w galerii, niestety dałam radę wejść tylko do jednego sklepu :( Mam już dosyć bolesne skurcze, ale są nieregularne. Jeszcze tylko 2 dni muszę wytrzymać :)
Ja nie musiałam mieć zaświadczenia, nikt o nie nie prosił. I tak na miejscu jesteś kilkakrotnie badana i jest z Tobą zbierany wywiad, więc sami Cię kwalifikują. Dodatkowo anestezjolog zawsze prosi o podpisanie, że rozumiesz, jakie są możliwe powikłania.
fajnie, że ktoś dobrze pisze o Klinicznej-to pocieszające
dziewczyny które mialy na Klinicznej zewnątrzoponowe- powiedzcie czy potrzebne jest jakieś zaśw. od Waszego ginekologa o braku przeciwwskazań?
Czesc Dziewczynu....
A co tu dzis taka cisza???Wlasnie sie szykuje na wizyte do swiss,ostatnie badania i ktg,mam nadzieje,ze mi cc nie przesuną...
Zycze milej niedzieli wszystkim Mamusia:-)
Marta, po dacie ostatniej miesiączki masz ustalony termin porodu :)

Torba, "idzie" z Tobą na porodówkę, a później albo położna Ci ją przyniesie, albo poproś męża żeby po nią poszedł :) Mój sam mi ją przywlekł :) Nic się nie martw, wszystko pilnują :)
Kartę ciąży, książeczkę itd dajesz an IP ale później Ci ja oddają.
Mi zabrali tylko kartę ciąży i skierowanie na CC
Skierowanie zostawili sobie do dokumentów, a kartę ciąży oddali przy wypisie.
Marta 245 rowniez Ci zycze spokojnej nocy...wytrzymaja,wytrzymaja..(mam nadzieje,hihih). Oooo moj maly wlasnie szaleje w brzuszku-to jego pora,a forumkowe Mamuski to chyba wszystkie spia,taka tu cisza,co Marta???
Mnie cos sen nie chce zlapac,ale mam fajna ksiazke wiec bolu nie ma..
Spijcie dobrze Laski:-)
Jeszcze jedno - co się dzieje z torbą gdy jestem na sali operacyjnej?
Kasia, super, dziękuję za wyczerpujące informacje. Ale data pierwszej miesiączki! - nie mam pojęcia. A kartę ciąży, legitymację i książeczkę ma się przy sobie, czy zostawia na IP ?
Co do lewatywy to ja chyba bym wolała mieć. rok temu przed zabiegiem mi robili, i niby wcześniej biegałam do toalety, a po tej lewatywie byłam jeszcze z 2 razy tyle.

spokojnej nocy, Ola oby nasze maluszki poczekały do wtorku :)
Juz od 19-nastej nie jesc???Jezzzu,ale to ostatni wieczor,zeby wlasnie pojesc....oj coraz gorzej to widze-i wiecie co?....Ja nigdy nie lezalam w szpitalu-nie mam doswiadczenia,rzadko kiedy choruje totez z lekarzami tez prawie przez cale zycie malo stycznosci-najczesciej to gin i w ogole to przez cala ciaze zrobilam wiecej badan biz przez cale zycie,co ja pisze ja w ogole nie robilam ZADNYCH BADAN.
hi-hi ale jest cewnik ;)
Postarajcie się wypróżnić bo później 24h nie ma jak...więc ranek w toalecie jak najbardziej.
i nic nie jedzcie. Ja nie jadłam od 19stej a i tak wymiotowałam przy podawanym tlenie
Dzieki wielke Kasia31....
dobrze,ze nie ma tej lewatywy..brrr-chociaz ja to bede pewne w takich nerwach,ze caly ranek z toalety nie wyjde...
a z badań, to mi na krzepliwość krwi robili i chyba nic więcej.
a i na IP wymaz z pochwy, wynik jeden jest po 5 diach, drugi chyba po 3 tyg do odbioru.
aaa i rożek dla dzidzi bo też wołają o niego
Lewatywy nie robią, mnie tylko pytano czy jestem ogolona, czy mają one mnie golić ( ja byłam ogolona )

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry