Widok

Styczniowe mamy 2010 cz. 21

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zapraszam do nowego wątku

DWUPAKI

Gosiak 7 stycznia - chłopiec Alex :) - Wojewódzki
katerrina - 10 styczen - dziewczynka :)
Asia. - 11 styczeń - dziewczynka :) Monika :) - Swissmed
Kiti - 12 styczeń - dziewczynka :) - Zaspa
Łasiczka123 - 16 styczeń -chłopiec :)
aniella - 19 styczeń - dziewczynka :)
marta245 - 19 styczeń-chłopiec :) Tymoteusz - kliniczna
OlaOleńka24- 19styczeń-chłopiec :) Nikodem- Swissmed
Mawina - 25 styczeń- chłopiec :) Pawełek
Angel8338 - 27 styczeń dziewczynka :) - Iza
aniatatara- 27 styczeń dziewczynka Zosia - Zaspa
Weroniczka 28-29 styczeń dziewczynka :) - Lenka
anka777 -30 styczeń - dziewczynka Martynka :)
Naomi02 - 31 styczeń- dziewczynka :) - Nadia - Wejherowo
MamaMikołaja-3luty- chłopiec :) Mikołaj - Kliniczna
Pszczoła - ?? chłopiec -
muszki28-16 styczen-Pawełek,Wojewodzki

ROZPAKOWANE

Styczniówka 15.12.2009 dziewczynka - Oleńka 49cm waga 2290
Pati25 22.12.2009 chłopiec - Filip - Wojewódzki 53cm waga 2680
Kasia31 28.12.2009 dziewczynka - Amelka - Kliniczna 52 cm waga 2810
Magda+Greg 31.12.2009 - chłopiec- Franio :) – Zaspa 56cm waga 3660 :)
Dejwi 02.01.2010 - Marta - Zaspa 58cm waga 3690
Mnisia 03.01.2010 - Klaudia - Kartuzy 55cm waga 3300
Adarechota 05.01.2010 - Michał - Swissmed 54cm waga 3730
Kasandra 07.01.2010 - Katarzyna - kliniczna 52cm waga 3750
Weronka 13.01.2010- Zosia- Wojewódzki/Ciechanów 50cm waga 3050
Curly 14.01.2010 - Krzyś Wojewódzki/Zaspa 55cm waga 3600

NIEAKTYWNE

Kasia O 4 styczeń - chłopiec :)
Benia1974 – 10 styczeń
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chyba ich w Polsce tak po prostu nie mozna kupic... Tylko od kogos kto je kupil w Niemczech. Tez profilaktycznie sie w nie zaopatrzylam:) Szkoda ze wczesniej nie pisalyscie bo moj maz wrocil we wt z Niemiec i moglby kupic:/ Bo to zawsze pewniej tak z apteki niz z internetu... Tak mi sie przynajmniej wydaje...
angel8338 zgadzam sie z Tobą-ja tez sie boje kupowac z nieznanego zrodla,a jeszcze dla niemowlaka....
Szkoda,ze ich tu dostac nie mozna...bede probowac,bo widze ze dobrze je miec..
Dokładnie chyba tylko w niemczech można je kupić
Mi przyjaciółki mama przywiozła, bo też się bałam kupić z nieznanego źródła i właśnie farmaceutka w niemczech powiedziała, żeby nie dawać noworodkowi tyle kropelek ile jest zalecanych, tylko 11 albo jeszcze mniej. Ja podaję 7-8 kropli i Mała ładnie po nich puszcza bączki. Dziś musiałam również podać bo prężyła się i popłakiwała
MamoMikołaja może orientujesz się czy ta dziewczyna będzie miała jeszcze te krople na sprzedaż? Poproszę o numer. marta245@poczta.fm

Olaoleńka też jestem przerażona, że tak długo będę bez jedzenia, dobrze, że pić można wcześniej. Jeszcze zastanawiam się jak dam radę na czczo wytrzymać, bo do szpitala będę miała się stawić najprawdopodobniej o 14 :(
Marta, o 14stej i tego dnia również cc ??
Kurczę, ja miałam o 12stej i umierałam z głodu :)
Oryginalnego SAB SIMPLEX-a w legalnej dystrybucji nie ma - Firma po prostu nie postarała się dopuszczenie tego preparatu na nasz rynek.
Jest wiele "podróbek" ale skuteczny jest ten NIEMIECKI!!!.

Co do dawkowania to tu bywa różnie - raz pomaga podawanie 3xdziennie po 15 kropel, raz pomaga podawanie przed karmieniem - choć jak dobrze pamiętam to producent sugeruje dodanie 15 kropel do każdej butelki ;) - W przypadku karmienia piersią można podawać przed karmieniem lub przed.

SAB SIMLEX - nie jest złotym środkiem na kolki!!! - on tylko eliminuje jedną z przyczyn powstawania kolki !!!

Sab Simplex to przeciwpieniący preparat zapewniający rozkład piany, która zabrania wchłanianiu gazów w żołądku i jelitach. W ten o to sposób umożliwia odejście gazów w naturalny sposób lub ich wchłanianie poprzez ścianę jelita. W częściach układu pokarmowego jest obecne w różnych ilościach również powietrze ewentualnie gazy, które tu trafią podczas połykania wraz z pokarmem i powstają również podczas działania rozkładowego bakterii, obecnych w układzie pokarmowym. Połknięte powietrze częściowo odchodzi podczas odbijania, gazy są następnie częściowo wchłaniane poprzez ścianę jelit lub odchodzą przez odbyt z ciała. Jeżeli jest równowaga gromadzenia i wydalania gazów naruszona, dochodzi do produkcji bąbelków, które spienią powłokę błony śluzowej na ścianie przewodu pokarmowego i ta następnie zabrania naturalnemu wchłanianiu się i wydalaniu gazów. To jest następnie przyczyną wrażenia pełności, wzdęcia i napięcia w brzuchu. Do zwiększonej produkcji gazów w przewodzie pokarmowym dopomagają w dużym stopniu błędy w odżywianiu (wysoki udział tłuszczy i białka w pokarmie, itd.). Sab Simplex rozłoży bąbelki w spienionej powłoce błony śluzowej ściany jelita, ale nie jest wchłaniany i w stanie niezmienionym odchodzi z ciała.

Moja rada SAB SIMPLEX podawać dziecku max 3 x na dobę - i zmienić dietę !!!!
O kurcze Martucha-pozno....ja mam byc na 7.40 to dam rade,ale do 14-nastej to bym nie wytrzymala...nie ma szans.Pewnie jak Ty bedziesz sie wybierala na cc ja juz bede po....Zycze Ci,zebys jak najlepiej zniosła cc i Twojemu Maluchowi rowniez....
Denerwujesz sie juz???Coraz blizej finalu....
Też mi się wydaje dziwne że tak późno. Czekam jeszcze na potwierdzenie godziny i modlę się, żeby udało się jednak trochę wcześniej.
Tak jak pisałam wcześniej jeszcze do mnie nie dociera, że pojawi się mała istotka. Niby miałam 9 miesięcy na oswojenie się z tą myślą, ale im bliżej finału tym jeszcze bardziej nie chce mi się wierzyć. Idę się pakować, by zamknąć torbę i otworzyć ją dopiero w szpitalu.
Ja to nawet nie wiem co mozna,a czego nie mozna jesc gdy sie karmi...chyba bede musiala poszukac jakies diety dla mam karmiących..Moze ktoś mi poleci jakąś dietke,co bym sie juz przyzwyczajała,bo ja tak lubie jesc,a tu jak bedzie karmienie to juz nie poszaleje...:-(
OlaOleńka Tobie też życzę szybkiego rozwiązania, abyście z maluszkiem po cc byli w dobrej formie i szybko wrócili do domciu :)
No wlasnie pakowanie-tez musze dokonczyc i pokoj Mlodemu,ale swietna ksiazke pt " Prześpij sie ze mna''-polecam,nie moge sie oderwac...
olaolenka24 - na początku najlepiej całkowicie wyeliminować z diety białko krowie i odżywiać się bardzo ale to bardzo dietetycznie i z czasem wprowadzać nowe rzeczy do swojego jadłospisu i bacznie obserwować dziecko. To wariant ostrożny ;)
Wariant mniej ostrożny jeść wszystko jak leci i podawać dziecku SAB SIMPLEX ;)

Wariant "lajt" przejść na butelkę i podawać dziecku mleko i SAB SIMPLEX ;)

Wiem wiem trochę przesadziłam ;)
Ej,no nie to ja juz wole prawie nic nie jesc niz ciagle dawac te kropelki...dzieki tej diecie pewnie tez schudne troszke,co...
A Mlodego chcialabym karmic jednak...Zobaczymy,ale w razie czego dam rade...

Marta moze Ci godzine przesuną???bo to naprawde pozno-we wtorek trzymam za Was kciuki.....
juz nie moge sie wtorku doczekac,wstane o 5 rano,zrobie pedicura,ogole sie i pojade do swiss przywitac moje dziecie....Nie planuje zadnych klopotow wiec pewnie szybko do Was forumkowe Mamuski wrocimy z Mlodym i sie zameldujemy-ale jestem optymistka,he?
Dziewczyny,a powiedzcie mi jak jest z ta poduszka?Bo slyszlam,ze do ktoregos tam miesiaca niemowlak nie powinien spac na poduszce...a Wy macie w lóżeczkach poduchy???
ja mam klinik w lozeczku i polecam
http://allegro.pl/item872069412_poduszka_dla_niemowlat_klin_niezbedne_dla_dziec.html

mozna po nozki lozeczka podlozyc ksiazki i macie to samo - tyle ze przewijak spadnie :)

Styczniowko ucaluj mała w pierwszą "miesięcznice"

:)

Dziewczyny, ktoś sprzedaje sab simplex
http://forum.trojmiasto.pl/Kupie-Sab-Simplex-t136291,1,16.html

Ja podusi nie używam dla Małej.

Stycznówko, ucałuj Oleńkę. U nas w rodzinie jest tak, że dziecko do pierwszego roku ma co miesiąc "urodzinki" :)
Oleńka BARDZO dziękuje forumowym ciociom za życzenia :)

dziewczyny póki nie urodziłyście to sobie pojedzcie jakieś smakołyki bo potem będzie kiepsko.

olaolenka24 jak tak lubisz jeść to masz jeszcze 3 dni aby się najeść ;) potem ani cytrusów ani czekolady ani smażonego... a czasem zero nabiału zero ciasta i słodkości tak jak ja mam teraz :( a tak bym sobie zjadła coś pysznego w ciąży nie mogłam ze względu na cukrzyce ciążową a teraz żeby córci nie uczulić, ale wszytko dla mojej cudownej kruszynki zrobię.
Kasia,dzięki. mam nadzieję że ta osoba ma dowód zakupu, bo boję się trochę kupować w ciemno, w końcu to dla maluszka.
Styczniówka ma rację :) Jedźcie dziewczyny bo coraz mniej czasu macie :)
Mi moja starsza córka zrobiła pyszną czekoladę do picia przed pójściem na cc :)
Teraz to tylko pomarzyć mogę.
Najgorsze, że mam wilczy apetyt, wciąż głodna jestem, a tu dużo rzeczy jeść nie można :)
a Ty Styczniówko to już w ogóle najpierw w ciąży zakazy, teraz karmienie, bidulo znikniesz w końcu tak Ci kilogramy polecą. :)

a jak w ogóle się czujesz ?? Dochodzisz do siebie ??
Powoli dochodzę do siebie już umiem chodzić po płaskim!!!!! schody to jeszcze wielkie wyzwanie pół piętra przejdę i koniec dalej trzeba mnie wnieść, ale cały czas ćwiczę mięśnie i jest coraz lepiej. Wiecie śmieszne jest to że rano trzeba się ubrać :) 8 miesięcy w łóżku w piżamie a teraz nagle ubrania :) jakoś tak nie wygodnie w ciuchach heeheh

a kilogramy lecą ważę teraz 6kg mniej niż przed ciążą, ale to nerwy i stres mnie tak zjadł. Mam nadzieję że jakoś uda mi się trochę przytyć bo ciuchy z przed ciąży ze mnie spadają i sama widzę że źle wyglądam taka wychudzona anorektyczka :( tylko jak tu przytyć przy takiej rygorystycznej diecie? Jeśli któraś z Was ma za dużo to ja chętnie przyjęłabym kilka kg gdyby tylko tak można było... :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry