Widok

Styczniowe mamy 2010 cz. 6

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Kasia31 - 2 styczeń - dziewczynka Amelka :)
Dejwi - 8 styczeń - chłopiec :)
adarechota - 9 styczeń - chłopiec :)
Benia1974 – 10 styczeń
katerrina - 10 styczen - dziewczynka :)
Magda+Greg - 11 styczeń - chłopiec :)
Kitikat - 12 styczeń - dziewczynka :)
Kasandra- 14 styczeń
Styczniówka - 15 styczeń - dziewczynka :)
Łasiczka123 - 16 styczeń chłopiec :)
Pati25 - 19 styczeń - chłopiec:) - Filip
aniella - 19 styczeń
Mawina - 25 styczeń- chłopiec :)
Angel8338 - 27 styczeń dziewczynka :)
Weroniczka 28-29 styczeń dziewczynka :)
anka777 -30 styczeń - dziewczynka Martynka :)
Naomi02 - 31 styczeń

Witam Laski w nowym wątku :) To dopiero 6 a każda z nas już dawno po połówkowym jest :) ale ten czas leci, zaraz 7 miesiąc :) a raczej już :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
O fajny, dzięki Kasiu:) tylkio muszę sprawdzic czy będzie pasował nam do wózka - bo bym chciała uniknąć tych wszystkich baz i adapterów:)
Pati przeglądając stronę jakiejś hurtowni w Tczewie, natknęłam się na taki fotelik :)
http://www.bajka.net/index.php?p2156,pioneer-alu-new-fotelik-samochodowy-0-13-kg-adapter-do-chameleon-mustang-barracuda
Wygląda jakby miał właśnie zwykłą budkę :)
Akpol ma na 100%
Ten gość ma fajne rzeczy z drewexu
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4048926

a to łóżeczko z Klupś, jest rewelacyjne

http://allegro.pl/item757095822_klups_lozeczko_safari_ecru_orzech_nowosc.html

Niestety nie ma do nich jeszcze szuflad, a nam na niej zależało, ponieważ mała będzie z nami w dużym pokoju spała, a nie chcę mieć wszystkiego na wierzchu.

Do tego, tylko szczebelki są drewniane, reszta z płyty i nie jestem pewna co do wytrwałości takiego łóżeczka, ale nie ukrywam, był moment, że żałowałam kupna Radek VII, ale już mi przeszło ;)

Natomiast jeśli kto poszukuje fotelika, to babeczka z Gdańska ma na sprzedaż. od niej kupiliśmy monitor oddechu i na aukcji ma jeszcze fajny fotelik na sprzedaż.
Jutro jadę po monitor, to zerknę w jakim stanie ma ta Pani fotelik. Może ktoś się skusi :)
My jednak pozostaniemy przy City, ze względu na to, że kolorystyka nam bardziej odpowiada i w ogóle nie będę już kombinować, choć fix dużo lepszy, przynajmniej w rankingach o jeden punkt lepiej wypadł

Tu daję jak coś link do tego fotelika.

http://allegro.pl/item773636146_fotelik_samochodowy_maxi_cosi_cabrio_fix.html
Z tego co rozmawiałam telefonicznie z tą Panią. Budka i ochraniacze na pasy są również.
Drewex jest chyba w Aklopu:)
image
dziewczyny, a gdzie w 3mieście mają łóżeczka Drewexu?
Kocyk to ja polecam z H&M
Moj sisostrzeniac na nich sie wychowuje i sa super ... taki krem w paski capucino

zreszta Kasia31 jak mi przypomnisz to Ci go pokaże :)

jest rewelacyjny

Drewex ma bardzo fajne łóżeczka. Na początku też obstawialiśmy drewexu, ale kolorystyki nie mieli takiej jak szukaliśmy.
Co prawda, klupś też nie ma takiej kolorystyki, ale bardziej przybliżoną do tej której poszukiwaliśmy.
:) no to dobrze wiedziec co z tymi budkami do maxi cosi - troche to chyba jednak mało wygodne, szczególnie, że dzieciaki urodzą się zimą... no ale coż, zobaczymy.
Dzięki za info, że mam wyniki w normie - szczerze to tak myslalam, ale chciałam sie upewnić:).

Co do łózeczek - też mamy na oku Radka VII, ale ostatnio oglądałam katalog Drewexu i też ich produkty mi się podobają:).
image
Mniasia, to faktycznie kiepsko z takimi zajęciami. Myślałam, ze tam tylko konkrety, a tu reklamówki :/
Każdy sposób dobry na przyciągnięcie klienta :/

Co do męża, życzę Ci z całego serca, żeby wrócił. Zakupy we dwoje należą do bardzo przyjemnych, chyba, że dochodzi do sporów którą rzecz kupić ;)

U mnie całe szczęście, Daniel daje mi wolną rękę. Jedynie w kwestii wózka, powiedział, że bardzo mu się zielony podoba.
Ciuszki i inne rzeczy śmiało kupuję bez konsultacji. W końcu to i tak ja będę mało najczęściej stroić :)

Dziewczyny macie już jakieś kocyki kupione ??
Na allegro kilka dość ładnych znalazłam, ale sama nie wiem ile są warte, jak nie można pomacać, to tak ciężko w ciemno się kupuje ;)

Zastanawiam się nad tym i sama już nie wiem :)
http://allegro.pl/show_item.php?item=762817708&apv_visits=1
A to dziś upatrzyłam, jak mi się to bardzo podoba :) Cudne jest

http://allegro.pl/item760993346_sliczny_welurkowy_spiworek_do_fotelika_nowy.html
ale już zaopatrzona jestem w kombinezon z wycięciem na pas

Hejka.
Długo się nie odzywałam. W zeszłym tyg. doebrałam wyniki glukozy.Tylko na czczo nie miałam robionej a dopiero godzinę po wypiciu. I mam wynik 135.Norma jest do 140 więc jest blisko górnej granicy ale mam nadzieję że jednak wszystko jest ok.

Brzuch nadal twardnieje.Babka ze szkoły rodzenia kazała zrobić mi badanie magnezu bo jak mam za niski poziom to może być przyczyną tych skurczy.

Już dwa zajęcia szkoły rodzenia za mną i mam mieszane uczucia.Zajęcia są dwa razy w tyg.po 3godziny.Dla mnie to stanowczo za długo.Na pierwszych było fajnie bo był ratownik medyczny i uczyliśmy się reanimacji dziecka,albo co zrobić jak się zakrztusi.W środę uczyliśmy się trochę oddychania ale potem do końca było o kosmetykach firmy forever. Oczywiście u naszej położnej na półce wszystkie one stały. I pytając inne dziewczyny dowiedziałam się że dużo będzie zajęć takich reklamowanych.Z tego forevera chce przyjechać nawet jakiś przedstawiciel i nam znów opowiadać o tym i dodatkowo jak na nich zarobić.A ja nie chcę siedzieć trzech godzin na tyłku i słuchać o witaminkach dla mnie. Za tydzień ma też być babka z chustami-i oczywiście można będzie je kupić więc mamy wziąć kasę. Będę się chyba wcześniej pytać co będzie na kolejnych zajęciach i najwyżej będę jeździć na te konkretne:)

Rozmawiałam ostatnio z mężem i okazało się że niewiadomo czy przedłużą im wizę na kolejny miesiąc więc może będzie musiał zjechać wcześniej:)) Potem niby mieli by jechać jeszcze raz ale on już nie pojedzie:) Teraz codziennie się modlę żeby im tej wizy nie przedłużyli;p;p Może się uda:))

Więc chyba jeszcze trochę poczekam z tymi zakupami dzieciowymi. Może tatusiowi uda się na nie dojechać:)

Pozdrowionka!
pati wyniki jak najbardziej w normie:)
Ja mam Klupś II
:)

Pati, tak one mają tylko materiałową budkę. Jednak można kupić w razie czego pokrowiec przeciwdeszczowy taki jak na wózek, to też są takie na foteliki.
Ja łóżeczko mam klupś radek VII
Zobaczymy jak się spisze ;)

no ja się tez zastanawiam nad maxi cosi cabrio - tyle tylko, że wbilam sobie do głowy, ze fotelik powinien mieć jakąs budkę ect - b0 co jak pada deszcz ect? A ten ma chyba tylko taką materiałową co to chroni przed wiatrem ale raczej nie przed deszczem... no jeszcze zobaczymy:).
A jakie macie łóżeczka? Klupsia, Drewexu czy jakiej inne??
image
Pati, nie dam sobie głowy uciąć ;) ale jak dla mnie masz dobry. Ja przed wypiciem miałam 80 ( czyli ok ) a po wypiciu teraz zerknęłam, nie 120, tylko 112 :) Czyli też ok.
Do 140 po wypiciu jest w porządku :)

Ja dziś mam lekarza, ciekawe jak tam Mała urosła :)
Kupiłam dziś monitor oddechu, jednak po całonocnym czytaniu wszelkich informacji, który dobry itd. zdecydowaliśmy się na płytkowy, czyli taki co się płytkę wkłada pod materac.
Poczytałam trochę opinii na temat tego przyczepianego do pieluszki i dałam sobie spokój.
Podobno często się odczepia, jak pieluszka luźniejsza to nie dotyka brzuszka i zaczyna wariować, budząc przy tym dziecko.

Natomiast jak dzidzia troszkę starsza, to jej przeszkadza taki przypinany.
No nic, zobaczymy jak ten płytkowy się sprawdzi.

Upatrzyłam też fotelik samochodowy maxi cosi cabrio fix i zastanawiam się nad nim, tylko, że kolorystyka chłopięca ;)
I druga sprawa, że my mamy już fotelik, kupiliśmy z wózkiem od razu.
Troszkę gorszy od fixa, bo city, ale z drugiej strony nie wiem czy jest sens kombinować.
Jutro jadę go jeszcze zobaczyć na żywo ;) może się zakocham i go kupię, a City sprzedam
Dziewczyny, mam pytanie do badania z glukozą - na czczo mam cukier 78 jednostek a po wypiciu 50 mam cukier na poziomie 83 jednostek - czy to jest ok? Bo na karcie wyników nie ma żadnych miar. Natomiast lekarz dopiero we wtorek;).

Ja się tez powoli zbieram do pójścia na stałe zwolnienie, tym bardziej, ze czeka nas przeprowadzka i czas juz na kupno rzeczy da maluszka:).

image
Styczniówko, nie zauważyłam, że napisałaś :) Dziękuję Ci bardzo serdecznie. Jakoś mi lżej od takiej informacji. Cukier mierzę sobie jak tylko jestem u rodziców, bo tata ma glukometr.

Co do huśtawki, zobacz jeszcze tą :) Podobna bardzo do mojej, a cena fajniejsza :)
http://www.allegro.pl/item758853793_bright_starts_hit_hustawka_pink.html
Kasia nie wiem czy zauważyłaś wyżej napisałam Tobie co pani diabetolog napisała o Twoich wynikach :)

Dzięki za podpowiedzi co do huśtawki Twoja jest cudna!!! Ja chyba kupie taką jak Ty masz ale niebieską aquarium bo one są tańsze:). Muszę jakąś kupić bo moja niunia biedna nie wykołysana w ciąży i później też z moimi siłami będzie słąbo więc będzie jak znalazł :)
Podusi do wózka chyba na początek też nie. Ja nie kupuję :)
Dejwi, przyzwyczaisz się do siedzenia w domu. Ja na początku myślałam, ze zwariuję. Kiedy szłam na zwolnienie cieszyłam się, ale po tygodniu szału dostawałam. Teraz już jest luzik. Przywykłam do siedzenia, ale kiedy wybija godzina 16sta i Daniel wraca do domu, cieszę się jak małe dziecko :)
Też wtedy zaczynam ględzić i ględzić ;) Pomysłów to mi powpada do głowy tyle, że Daniel tylko patrzy i słucha ( chyba słucha ) ;)

Tyle, że ja mam dzieciaki i zawsze coś do robienia. Choć w domu sama przeważnie jestem do 16stej ( dzieci w szkole ) to i tak coś się znajdzie co trzeba zrobić. Choćby pobuszować na allegro hi-hi ;)

nie wiem, co mogę Ci poradzić z tym żelazem...może to taka początkowa faza, potem przejdzie?

co do pracy, to wiadomo, każdy inaczej to przeżywa. ja sie juz w pracy denerwowałam, nie samymi obowiązkami, nawet nie wiem do końca czym, poprostu jakis dziwny strach mi przed drzwiami do budynku towarzyszyl, więc sobie dałam spokój. ja dobrze znoszę takie samotne przesiadywanie w domku, wlasciwie to nie samotne, bo z psem jestem, to zawsze jest do kogo buzie ptworzyć :) ale fakt, że mój mężus jak z pracy ma wracac, to siedzę jak na szpileczakch i się doczekać nie mogę :) i potem mu gadam i gadam, jak to mi dzień minął i na jakie to genialne pomysły nie wpadłam, a on tak słucha, pewnie jednym uchem, bo w domu chciałby siie zrelaksowac :)

ah, no cóż, każdy w ciąży musi swoje trudy znosić :))
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry