Widok

Styczniowe mamy 2010 cz. 6

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Kasia31 - 2 styczeń - dziewczynka Amelka :)
Dejwi - 8 styczeń - chłopiec :)
adarechota - 9 styczeń - chłopiec :)
Benia1974 – 10 styczeń
katerrina - 10 styczen - dziewczynka :)
Magda+Greg - 11 styczeń - chłopiec :)
Kitikat - 12 styczeń - dziewczynka :)
Kasandra- 14 styczeń
Styczniówka - 15 styczeń - dziewczynka :)
Łasiczka123 - 16 styczeń chłopiec :)
Pati25 - 19 styczeń - chłopiec:) - Filip
aniella - 19 styczeń
Mawina - 25 styczeń- chłopiec :)
Angel8338 - 27 styczeń dziewczynka :)
Weroniczka 28-29 styczeń dziewczynka :)
anka777 -30 styczeń - dziewczynka Martynka :)
Naomi02 - 31 styczeń

Witam Laski w nowym wątku :) To dopiero 6 a każda z nas już dawno po połówkowym jest :) ale ten czas leci, zaraz 7 miesiąc :) a raczej już :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kasia, Ty się boisz porodu? doswiadczona mamuśka? :)) wiem, że tym razem to co innego, bo CC, ale pomysl sobie, że na niektóre kobiety płacą za taki "luksus" :)

dzis rano byłam u lekarza, ale niewiele się o Małym dowiedziałam, bo lekarz duże usg będzie robil w 31-32 tyg, a teraz to tylko tak na szybcika sprawdza, czy serduszko dobrze bije :) więc nadal nie wiem ile waży moja pociecha, ja za to przybrałam 2 kg :( póki co nie jest źle, bo nie widac tego, tylko brzuch, może troszkę na posladkach, ale najgorsze jest to, że czuje juz te ekstra kg przy chodzeniu, a tymbardziej przy dreptaniu na to moje 4 piętro :(

jeżeli o sen chodzi, to o dziwo ostatnimi czasy ja sypiam dobrze, chyba poprostu przyzwyczaiłam sie do pozycji na boku, a na siku też wstaję, jak z zegarkiem w ręku o 3 :)) pewnie mój Szkrab też mnie będzie budził o tej porze :)

znowu zostawiłam majątek w aptece, muszę łykac żelazo, teraz w większych dawkach, bo cos mi lecą te wyniki :( witaminy do tanich nie należą, a dodatkowo jeszcze globulki ://
no właśnie, pozwolę sobie zapytac: czy Wam tez wciąż dokuczaja infekcje? ja juz chyba 4 kuracje przechodzę i ciągle coś :/ gin mówi, że tak już pewnie do końca, bo ph się zmienia, a nie można zbyt mocnych leków i tak to sie potem kręci w kółko, ah...

no a z dobrych rzeczy, to wkońcu udało nam sie kupic dużą szafę na przedpokój i przez ostatnie dni wyprowadzaliśmy się z ciuchami i całą reszta z dziecięcego pokoju :) wkońcu powykładałam na miejsce dzieciowe ciuszki i inne gadżety :) z rozkładaniem łóżeczka i wieszaniem ozdób na ścianie jeszcze czekam, żeby sobie dozowac przyjemności :)
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
Co tu dzisiaj taka cisza :)))
Pogoda jakaś dziwna, raz słońce, raz deszcz, nic mi się nie chce.
Siedzę i staram się zmobilizować do zrobienia jedzonka, ale lenia mam okropnego.

Jak u Was dziewczyny mijają noce ??
Ja coraz gorzej śpię, budzę się bardzo często na siku, wciąż nie mogę znaleźć sobie odpowiedniej pozycji do snu.

Mała, coraz bardziej się wierci tak, że nie da się jej nie czuć. Uwielbia sprzedawać mi kopniaki prosto w pęcherz :/ Robić sobie z mojego brzucha wielbłąda jednogarbnego ;))

To jeszcze 2,5 miesiąca, choć bardzo boję się porodu, to nie mogę się doczekać Małej :)
witamy curly wsrod zimowych mamusiek :)))
styczniówko dzięki za ogłoszonka,zaraz sobie przejrze i moze cos sie uda kupic bo wlasnie o ten model mi chodzilo
buziaki dziewczyny i milej niedzieli
Kasia31 - 2 styczeń - dziewczynka Amelka :)
Mnisia 3-4 styczeń - dziewczynka :)
Curly 4styczeń - chłopiec :)
Dejwi - 8 styczeń - chłopiec :)
adarechota - 9 styczeń - chłopiec :)
Benia1974 – 10 styczeń
katerrina - 10 styczen - dziewczynka :)
Magda+Greg - 11 styczeń - chłopiec :)
Kitikat - 12 styczeń - dziewczynka :)
Kasandra- 14 styczeń
Styczniówka - 15 styczeń - dziewczynka :)
Łasiczka123 - 16 styczeń chłopiec :)
Pati25 - 19 styczeń - chłopiec:) - Filip
aniella - 19 styczeń
Mawina - 25 styczeń- chłopiec :)
Angel8338 - 27 styczeń dziewczynka :)
Weroniczka 28-29 styczeń dziewczynka :) - Lenka
anka777 -30 styczeń - dziewczynka Martynka :)
Naomi02 - 31 styczeń

Witaj Curly pośród styczniowych mamusiek :)
Ja również jestem mamą już dwójki dzieci :) Teraz czekamy na trzecie :) Będziemy mieli córeczkę :)

Z zakupami macie jeszcze troszkę czasu :) My w sumie już prawie gotowi, ale jeszcze wciąż czegoś nam brakuje.

Pozdrawiam...
Witajcie!

Ja też zaliczam się do "styczniówek":)

Jestem w 29 tygodniu, termin mam na 4 stycznia.
Mam już 2 córeczki: 5-letnią Natalkę i 2-letnią Agatkę.
Tym razem, według mojej Pani doktor, będzie chłopczyk:)

Imienia jeszcze nie wybraliśmy, z zakupami też skromnie:) - łóżeczko mam po Agatce, ciuszki od siostry po jej synku. Muszę kupić wózek i ten temat spędza mi sen z powiek od dłuższego czasu - wybór jest ogromny i ciężko się zdecydować:)))

Pozdrawiam wszystkie przyszłe Mamusie, Kinga

Pozdrawiam, Kinga
Mama Natalki (21.07.2004), Agatki (11.07.2007) i Krzysia (14.01.2010)
Weroniczko,a gdzie rodziłaś ?? Może faktycznie tak zrobię jak piszesz, tylko sama nie wiem kiedy jechać :) Termin mam na 2 stycznia ;) Mam nadzieję, że Amelia nie zechce z nami spędzić świąt, a jak już to pośpieszy się i akcja zacznie się na tyle szybko, że zdążymy wrócić do domku :)
Wybrałam sobie termin porodu :)
dziękuję za pamięć dziewczyny,u mnie naprawdę już wszystko w porządku krwiak się wchłonął została maleńka blizna również do zagojenia więc nie ma powodu do obaw odstawiliśmy wszystkie leki podtrzymujące ciążę zostały nam same witaminki prawie,pan doktor powiedział że jest duża szansa na poród naturalny(?)czyli tak naprawdę pewności jeszcze nie mam co do porodu,ale mam pewnośc co do mojego pana GINA chodzę do niego prywatnie od samego początku i poprowadzi mnie do samego rozwiązania tak ustaliliśmy więc mam spać spokojnie wszystko będzie ok!!!w mojej 1 ciąży miałam cc wiadomo było od początku że będzie cięcie ale na termin umówiłam się z panią doktor dopiero w 9ms,gdy dobiegał czas rozwiązania zgłosiłam się na oddział w piątek wybadali mnie i kazali czekać do poniedziałku że jeśli nic się nie będzie działo to w poniedziałek mnie tną....no ale w piątek po południu odeszły mi wody,żadnych bóli nic tylko wody no i błyskawicznie tel po panią doktor przygotowania i poszło jak po maśle!!moja siostra też miała cc i też dopiero końcem 8 ms lekarz umówił się z nią termin cięcia,pojechała w poniedziałek a we wtorek zrobili operację bez czekania na cokolwiek także KASIU, ja rozumiem że chciałabyś mieć wszysko już przygotowane i pewne ale spokojnie najważniejsze to pewny i stały lekarz prowadzący!!!pozdrawiam WAS WSZYSTKIE BUZIACZKI!!!
i jeszcze jedno jest
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/dla-dziecka/laktator-elektryczny-medela-mini-electric-ogl1915827.html
Witam Was sobotnio :)

Kasiu super USG a Amelka jak urosła!!!!!

Dziewczyny pisałyście o laktatorach elektrycznych znalazłam fajne ogłoszenie może któraś z Was skorzysta. Ja dostałam w spadku laktator więc nie potrzebuje:)
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/dla-dziecka/laktator-mini-electric-medela-+-gratis-ogl1919686.html
Kiti, dokładnie. Była mała, a teraz kawał baby :)
Niestety lekarz powiedział, że to już w sumie ostatnie fajne USG, na kolejnym 32TC mało będzie widać, bo za duża już będzie :)

Weroniczka, nawet nie wiesz jak ja się cieszę, że u Ciebie wszystko ok.
Zaraz będziemy pewnie zakładać wątek 7 to dopiszemy córeczkę do Ciebie :)
Wpisać Ci też imię ?? Bo ma być Lenka ??

Ja właśnie wróciłam z Cerfura, kupiłam paczkę pampersów 3-6kg (96sztuk) plus chusteczki pampersa za 45zł.
Uciekam do kuchni, bo mi się obiad spali ;)
Miłego i spokojnego weekendu
Pati spokojnie zdążysz wszystko kupić,wystarczy 1-2 wjazdy do Akpolu lub Mama i Ja i masz wszystko he,ja sporo rzeczy baaa nawet powiedziałabym 80% dostałam od siostry stąd aż tak dużo nie musiałam kupować ;))
Weroniczka witamy i cieszymy się że wszystko dobrze,no i gratulacje z niuni !!! ale nasze dzidzie będą miały koleżanek i koleżków oczywiście też ;))))
Kasia super to usg,ale juz Amelka duuuża ledwo się mieści na monitorku ,no i proszę ładne ponad kilo już waży ładnie przybrała i widzisz wcale nie jest malusia jak to mówiła ci ostatnio doktorka,dzieci mają swoje tempo i nie muszą zawsze się mieścić ściśle w normach nawet jak sa mniejsze to potem nadrabiają ;))))

image
Weroniczko, no w końcu. Już się martwiłam co z Tobą. Bardzo się cieszę, że zagrożenie minęło. Czy krwiak już się wchłonął ??

My dziś byliśmy na USG, jedno z fajniejszych USG i wizyt w całej ciąży. :)
Mała to już nie taka Mała Panna bo 1150 :) Od ostatniej wizyty przybrała 480g
Pan doktor wystraszył mnie ( znakomite poczucie humoru ) :) i patrząc w USG powiedział, no to chłopiec !!'
Mało nie zeszłam na tamten świat, zaczęłam się buntować, ze jak to, że przecież mówił o dziewczynce, a On nam na to
"chłopiec z tego nie będzie" i zaczął się śmiać :)
Mamy na milion % dziewczynkę :)))))

Widzieliśmy jak robi siusiu ;) a na sam koniec USG zrobiła buźką bąbelki :) Cudowny widok...

Dowiedziałam się wielu konkretów, więc podzielę się z Wami, może takie informacje przydadzą się Wam :)
No więc, mamy nie panikować, jak będziemy czuły jakby parcie dziecka w dół. Może nas to spotkać, ale to nie poród ;)
Lekarz mówi, że dzwonią do niego dziewczyny z płaczem, ze dziecko się wypycha ;)
To tylko takie uczucie ;)
Twardnienie brzucha, bóle jak na miesiączkę, to wszystko może nas spotkać również ;)
Mamy tylko obserwować, czy to nie są skurcze ( więc jak coś zegarek w rękę i notować co jaki czas ból powraca )
Jeżeli będzie się to utrzymywało około 20minut i skurcze występujące co kilka minut, to mamy do czynienia ze skurczami nieregularnymi. W takiej sytuacji skontaktować się z lekarzem.
I ostatnia informacja to CC
No wiec tak. Podobno jeśli pojadę z bólami to nie wykonają mi CC, tylko doprowadzą do SN
Mam zrobić wszystko, żeby ustalić z nimi termin porodu. Tylko jak :/ Nie bardzo mi się uśmiecha kolejny lekarz, aby tylko pracował na Zaspie.

Muszę zadzwonić i umówić się na rozmowę konkretną z lekarzem, nalegając na ustalenie terminu CC

a oto moja córeczka :) Jak widać Pan doktor najbardziej skupił się na dolnej części ciała i upewniał się tysiąc razy, czy to dziewczynka :)

http://www.youtube.com/watch?v=Brv34shKuh8
tak dziewczynki zdecydowanie górą a ja z tego co widzę będę chyba rodziła jako ostatnia z WAS,WY BĘDZIECIE JUŻ PO A JA BĘDĘ WCIĄZ CZEKAĆ...ALE CZS TAK SZYBKO LECI ŻE ANI SIĘ OBEJRZYMY JAK BĘDZIEMY DZIELIĆ SIĘ WSPOMNIENIAMI Z PORODÓWKI HA,HA TYMCZASEM POZDRAWIAM!!
Weroniczka gratuluje dziewczynki:)!!!! teraz to chyba mamy już więcej dziewczyn niż chłopców.

witajcie mamuśki!!dawno mnie nie tu nie było,walczyłam a przeziębieniem i innymi sprawami ale już wszystko w porządku,czuję się fantastycznie rozpiera mnie wręcz energia tylko rozsądek czasem podpowiada wyhamuj kobieto jesteś w ciąży!!dzisiaj byłam na kolejnej wizycie u mojego ginekologa no i wreszcie mam potwierdzenie że moja dzidzia to na 100%płeć piękna,wszelkie zagrożenia już za nami a maleńka nie jest wcale taka maleńka bo w 23 tyg ciąży ma już 535gr,pan doktor powiedział że bardzo ładnie,termin porodu trochę nam się wydłużył na 2 lutego byłoby fantastycznie bo bo od nastu lat 2 lutego obchodzimy z mężem rocznicę poznania się ale prezent nam się szykuje w tym roku!!!teraz mogę wreszcie ruszyć z kopyta z zakupami!!miłego wieczorku pozdrawiam!!
pati nie martw się my też daleko w polu, dopiero zaczynamy:) ubranek dużo dostaliśmy od znajomych, a jak coś kupujemy to raczej na 62.
hmm, no może faktycznie macie rację z tymi fotelikami... musze jeszcze popatrzeć.. Kitkat - jejku Ty masz juz wsytzsko? Zaczynam wpadac w popłoch bo my coś ciągle jakby na początku:).
A dziewczyny, na jaki wzrost kupujecie ciuszki dla maluchow? bo ja najmniejszy mam na 62 cm.. no bo maluch syzbko rośnie - kupiłam dwa body i kaftanik na 56 cm...
aaa Kasia to on aż taki grubiusi nie jest, do cienkich tez nie nalezy he umiescilabym go w klasie sredniej grubosci i mięciusich,a taki bardziej grubaskowy zimowy to tez widzialam z Baby Ono i te sa naprawde grubiusie bo dotykalam je w Mamie i Ja he tu u tego samego sprzedawcy jest dostępny ;)) sama też bym taki kupila ale mam dostac go wprezencie ;))

http://www.allegro.pl/item756119059_kocyk_babyono_mieciutki_80_x_110cm_6_kolorow.html
Ja tak jak Kiti, jestem za maxi cosi. Chyba nie ma negatywnych opinii. Tak jak też Kiti pisze, to w sumie tylko do przenoszenia z auta do domu i odwrotnie :)
Kiti, a czy ten kocyk na tyle jest ciepły, żeby przykryć zimą dziecko.
Mi głównie chodzi o coś co będzie mi służyło do przykrycia. Mam dla Małej kombinezon i do tego chcę jakiś koc żeby ją przykryć

hejka mamuśli ;)) bylam na zakupkach w Akpolu i Mama i Ja,no i kaski polecialo nie powiem ale wszystko potrzebne tak wiec chyba mam juz 90% wyprawki he pozostaną tylko rzeczy dla mnie
Kasia co do kocyków to kupiłam w Mama i Ja taki Baby Ono z mikrofibry, no dosłownie cudoooo taki mięciusi,że ja się optuliłam wieczorem i niechcialam puścić hihi to jest dokladni taki jak tu na allegro,ja mam różowiusi z tym śmiechowym kurczaczkiem he naprawde polecam

http://www.allegro.pl/item755374075_kocyk_110x90_baby_ono_z_mikrofibry_nowe_faktura.html

co do laktatora to już sie zdecydowalam na Medele mini electric ale niestety w Akpolu nie oplaca sie kupowac,cena kosmos 330zł a na allegro nowe z wysylka kosztują 250zł, a używane nawet na gwarancji 160-200zł.

co do fotelika maxi cosi cabrio fix to polecam,ja mam po siostrze i naprawde super sprawdzony,ten daszek w oryginale faktycznie jest cienki taki bardziej przed wiatrem i słońcem,ale z drugiej strony nie będzie tak sie go uzytkowac jak wozka na codziennych spacerach,tylko bardziej ma sluzyc jako przenoszenie dzidzi z auta,wiec mysle ze nie ma potrzeby dokupywania tego sztywnego daszka.jesli ktoras z was zastanawia sie nad kupnem maxi cosi, to ogolnie polecam wszystkie foteliki tej firmy, poniewaz maja one nagrody ADAC a jak wiecie jest to renomowana niemiecka firma zajmujaca sie badaniem bezpieczenstwa autek i dodatkow do nich i naprawde trudno zdobyc u nich wyroznienie,tak wiec ja napewno po tym malym cabrio bede kontynuowac zakup fotelikow z tej serii bo bezpieczenstwo naszych malenstw jest najwazniejsze :)))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry