Widok

Styczniowe mamy 2010 cz. 6

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Kasia31 - 2 styczeń - dziewczynka Amelka :)
Dejwi - 8 styczeń - chłopiec :)
adarechota - 9 styczeń - chłopiec :)
Benia1974 – 10 styczeń
katerrina - 10 styczen - dziewczynka :)
Magda+Greg - 11 styczeń - chłopiec :)
Kitikat - 12 styczeń - dziewczynka :)
Kasandra- 14 styczeń
Styczniówka - 15 styczeń - dziewczynka :)
Łasiczka123 - 16 styczeń chłopiec :)
Pati25 - 19 styczeń - chłopiec:) - Filip
aniella - 19 styczeń
Mawina - 25 styczeń- chłopiec :)
Angel8338 - 27 styczeń dziewczynka :)
Weroniczka 28-29 styczeń dziewczynka :)
anka777 -30 styczeń - dziewczynka Martynka :)
Naomi02 - 31 styczeń

Witam Laski w nowym wątku :) To dopiero 6 a każda z nas już dawno po połówkowym jest :) ale ten czas leci, zaraz 7 miesiąc :) a raczej już :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dejwi podrzucam linka :)
http://forum.trojmiasto.pl/sprzedam-fotelik-maxi-cosi-2009-t127151,1,16.html
Wiem, że szukałaś fotelika
Kasia31 dzęki za link. Fotelik jest taki jaki szukałam - idealny, ale ja juz mam wkoncu jakis zwyklasty AAAAAAAAAAAAAAAAAAA grgrgrgr :)

Mnisia staraj się nie denerwować, olej karnisz i sasiadów niech sie gapią skoro nie maja czym sie zając, przyklej gazety do szyb i zlewka ... pamietaj ze Twoj spokój i brak nerwów teraz procentuje na korzyść dzidziola. Albo zostaw to wszystko, zamknij chate i jedz do rodziców - ostatni raz poczuc sie jak ich kruszynka, bo potem nie bedzie juz na to czasu :) Wez aparat i idz do lasu fotki grzybom robic :)

czesc dziewczyny, ale mnie omineło po weekendzie :) ja znow wyjazdowa byłam, chociaz pogoda nie rozpieszczała.

po pierwsze czesc Mnisia :) miło, że jakaś dzielna fajna babka zawitała do naszego wątku :) jak czytam Twoją opowieść, to aż mam motywację do tego, żeby nie być marudą, bo mój mąż na miejscu, wyjeżdza sporadycznie w dość krótkie delegacje, a ja i tak wtedy czuje sie jakoś nieswojo i wydaje mi sie, że taka jestem samotna i skrzywdzona :) a tu proszę, jak się dziewczyny muszą nacierpiec.

to samo dotyczy styczniówki, ja sobie czasem narzekam, że w nocy spać nie moge, bo mnie kręgosłup boli, albo, że coś tam...a tu taki bzdet w porównaniu z diewczynami, które naprawdę mają koszmar w ciąży zamiast pięknego radosnego okresu...

koniec marudzenia, bo to nie fair w stosunku do tych herosek, które naprawde się namęczą..

dziewczynki, jesteście mega dzielne i od teraz biorę z Was przykład :))

a teraz,żeby trochę przyjemniej bylo to o zakupach :))

Kasia, ja do wózka mam dwa kocyki, jeden grubszy z mikrofazy czy jakos tak, a drugi cieńszy polarkowy, do tego dzidzia w przepięknym kombinezonie (naprawdę z kombinezonnu jestem dumna, zchwyca mnie za każdym razem, jak go widzę) i myslę, że to starczy. na wózek jest jeszcze ta taka "przykrywka" od wiatru, a jak cieplej bedzie to mogę jeden kocyk zdjąc, zresztą przegrzewanie chyba nie jest wskazane. ja mam taki plan, żeby mojego Michałka zahartować :) wkońcu mieszkamy na północy, hihi :)

łóżeczko mam juz też w domu, tyle, ,ze nie Klupsia, ale wygląda tak samo, no i ja zrezygnowałam z szuflady ze względu na ustawienie innych mebelków (nie miałabym ja jej otworzyć). Pościel oczywiście ta sama, co Wy :) od razu jak ją zobaczyłam to kupiłam :) chyba jeszcze 13 tygodniu.. ja mam misia śpiącego, kolorze ecru.

Dejwi, te pościele co podesłałas (też są super!) czy one są w BOBO RAJU w całej gamie kolorystycznej, czy tylko niektóre? mi się dwa wzory podobają, cena super, to bym podjechałą, ale chciałabym wiedzieć czy mam p co jechać...daj znać plizzzzz :)

"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
Tak w Bobo Raju na górze - koleś po tym tygodniu bedzie miał dostawe
ja kupilam SAFARI i taka w zyrafki ale jeszcze superowa jest BOCIANY
a i maja flanelowe - na zime super bo milusie i cieplusie

tylko uwaga na rozmiary - maja przeróżne :)

Dzięki dziewczyny za wsparcie:) Jakoś lżej na sercu mi się zrobiło jak się Wam pożaliłam.

Zjadłam śniadanie w łóżku:) i jeszcze poleguję. Jak za szybko wychodzę z łózka to dzień mi się okropnie dłuży. Ale zaraz wstaję bo muszę odebrać dziś wyniki cukrowe a popołudniu moje pierwsze zajęcia w szkole rodzenia. Mam nadzieję że będzie ciekawie.

Ja zastanawiam się nad kolorem pościeli milpola.Chce beż,ciemny bez lub łososia. Na jakie kolorki Wy się zdecydowałyście? Ładny ten beż? Najbardziej podoba mi się losoś ale cały czas się boję że mojej Maludzie urośnie coś miedzy nózkami i będzie klops:)
A jaki zestaw pościeli z Milpola wybrałyście lub chcecie wybrac.ten największy 13 elementowy czy mniejszy?
Witajcie dziewczyny poniedziałkowo :)

Mnisia jeszcze trochę i mąż będzie z Tobą, ja na Twoim miejscu zamknęłabym mieszkanie i pojechała do rodziców od razu weselej i czas szybciej Ci minie. Dzielna z Ciebie kobieta!

Co do pościeli to ja kupiłam tą 6 elementową Beż-księżyc. Baldachim to zbiorowisko kurzu więc zrezygnowałam, rożki dostałam od przyjaciółki, a te pokrowce na przybory jakoś nie za bardzo mi się podobają. Zastanawiałam się jeszcze nad kupnem kocyka polarowego do kompletu ale już mam kocyk więc zrezygnowałam, Jeśli jeszcze nie masz to cgyba warto bo za jedną przesyłkę się płaci.

teraz ciągle myślę nad komodą kompielową taką z przewijakiem i wanienką. Ogólnie super sprawa bo wszytko pod ręką i bałagan się przy kąpieli nie robi, ale zastanawiam się czy ta wanienka nie est za mała? sama nie wiem koleżanki co używały bardzo sobie chwalą chciałabym taką ale żeby wanaienką była większa szukałam na necie ale niestety nie znalazłam.

pozdrawiam
Hej dziewczyny poniedziałkowo :)
Ja zdecydowałam się na beż-serce z tej aukcji
http://www.allegro.pl/item730840881_10ele_posciel_hafty_z_moskitiera_70x140_milpol.html
Czyli 10 elementów.
Nie chciałam baldachimu, ale mojemu D strasznie się spodobała moskitiera, bo można ją układać w szerz i wzdłuż łóżeczka, a ponieważ to pierwsza dzidzia Daniela, więc nie odmówiłam :)

Jeszcze pozostały nam drobnostki do dokupienia, między innymi dziś z Dejwi zamawiamy materacyki i prawie wszystko będzie gotowe
( przynajmniej te droższe zakupy )
Dla siebie natomiast nie mam jeszcze nic ;)
Ja mam plan wreszcie, skoro już jestem na zwolnieniu, przysiąść i zacząć spisywać co brakuje nam jeszcze dla maluszka. W sumie mamy tylko część ubranek i to chyba na tyle.
Wózek wybrany (ale nie kupiony jeszcze). Łóżeczko mniej więcej też - Radek VII, chociaż troszkę się naczytałam w necie i ma średni opinie - podobno drewno rysuje się łatwo i jest średnia jakość i dokłądność wykonania. Kasia, Ty masz już je w domku, wiem, że jeszcze nie złożone, ale może oglądałaś je dokładniej.
Kość ogonowa boli wciąż, ale tylko przy chodzeniu. Maci też podobny problem?
Magda, więc z łóżeczkiem jest tak.
Za tą cenę łóżeczko jest ok :)
Koleżanka z innego forum, korzysta z niego ( jej dziecko ;) ) od roku. Chwali sobie je, choć mówi, że są nie dociągnięcia farby.
Podobno też jest z miękkiego drewna, ale za te pieniążki nie można sie cudu spodziewać. Jest to sosna, więc dość delikatne drewno.
Szukaliśmy innych łóżeczek, ale jak nam się podobało i było z twardszego drewna to kosztowało około 1000zł.

Znalazłam też opinię użytkowników dość pozytywne. No cóż, czas pokaże ile jest warte. Mnie przekonała cena do wyglądu ;)

Dejwi, dzieki za podpowiedx. Wybiorę się tam, chyba w środę, bo i tak musze sie sturlać z Moreny do Głównego. czas się przemeldować na obecny adres w urzędzie :) tez sie zastanawiam nad tą Safari, podoba mi sie też ten niebieski serek z myszkami. kupowałaś tylko pościel, czy ochraniacz też? ja juz w sumie mam 2 komplety pościeli, ale za taką cene, to chyba skuszę się na kolejny :)

dzisiaj zamówiłam sobie na allegro spódnice ciążową, rajstopy grubaśne za zimę i na po porodzie takie majtki korygujące, zamiast pasa poporodowego. kosztują tylko 13,50. zdecydowałam się dorzucić to cudo od jednego sprzedawcy, najwyżej będzie lipa, a nóż widelec okażą się trafione :)
a z takich artykułów porodowych to mam jedynie majtki siateczkowe poporodowe dla siebie. rozglądałąm się powoli za jakąś sensowna koszulą do szpitala, ale jakieś takie kolorowe szmatki, wszystko pstrokate jak dla przedszkolaków...

jednak zakupy dla synka mi się fajniej robi :)
Christopher Morley
a tutaj moja pościel, to jednak nie Milpol, ale wzór prawie ten sam:

http://www.allegro.pl/item756593269_13_cz_posciel_haft_90x120_mamo_tato_2_x_gratis.html

ja mam 3 elementy: poszewki na kołdre i poduszkę + ochraniacz na szczebelki, w kolorze kremowym. kupowałam jak jeszcze nie wiedziałam, że to dla chłopca, więc taki bezpieczny kolor wybierałam, ale będzie ładnie pasować, bo pokoik zielony :)

wzięłam od razu od nich wypełnienie do poduszki i kołderki, bardzo dobra jakość wszystkiego.
Christopher Morley
Ada, weź zmobilizuj mnie co bym też pojechała się przemeldować :) Jakoś mi się nie chce, Danielowi też nie, a osobno to bezsensu. Chciałabym zrobić to przed porodem, żeby Amelia od razu była zameldowana pod właściwym adresem.

Ja dla siebie też nie mam nic i szczerze to nie chce mi się w ogóle kupować, a chyba czas choć o tym pomyśleć. Chyba jednego dnia się zbiorę, usiądę i pozamawiam na allegro.
Dziewczyny jak macie jakieś linki na allegro z rzeczami dla nas, będę Wam wdzięczna za wstawienia, ja jakoś naprawdę dla siebie nie mam chęci kupować...
Jutro jedyne co zrobię to pojadę do szpitala porozmawiać w sprawie cesarki. Muszę i tak jechać na Zaspę odebrać pocztę, bo nie wydali mamie mojej jakiegoś pisma z Ksiąg Wieczystych, więc muszę się ruszyć :) i przy okazji porozmawiam o cesarce w szpitalu ;)

Kasia a umawiasz się na Zaspę czy jedziesz "na żywioł"? My chcieliśy ostatnio tam podjechać porozmawiać, ale przedzwoniłam i lekarz powiedział, że jest teraz oblężenie i mają 'kongo' i nikt nie będzie miał czasu porozmawiać. A też chciałam się podpytać o cesarkę.
Magda, jadę bez umawiania bo i tak będę na Zaspie to zajadę, może uda mi się porozmawiać.
Jestem ciekawa jak to jest, czy mam czekać na bóle, czy umawiają szybciej na CC
Ja teraz pod koniec ciąży zamierzam kilka razy iść prywatnie do jednego z lekarzy, którzy przyjmuja na Zaspie i u niego wygląda to podobno tak, że umawiasz się na termin CC, przyjeżdzasz do szpitala dzień wcześniej (jak jest miejsce oczywiście) i na drugi dzień zabieg się ma.
Tak wygląda jeżeli masz mieć zaplanowana cesarkę, bo na bóle nie muszą czekać, bo są niepotrzebne:)
Kasia, mną kieruje dokładnie ten sam powód - chcę aby dziecko od razu mialo przy mnie meldunek, no i teraz to juz ostatnii dzwonek, żeby to zrobić. na dowód sie trochę czeka, wole nie zostawiac tego na listopad, bo do grudnia mi tego nie wyrobią - świeta itd...a potem to już po ptakach :)

powiem Ci szczerze, że jak patrzę ile z tym zachodu, to mi się odechciewa. muszę przekopać swoje papiery, bo tyle dokumentów trzeba wziąć...a ja myślałam, że zdjęcie i podanie wystarczą :) zerknij sobie na stronę Urzędu, tam jest wszystko wypisane, apotem w teczkę spakuj wszystko, czego ewentualnie mogą chcieć, żeby nie jeździć niepotrzebnie.

co do zakupów dla nas, to chyba udało mi sie znaleźć koszulę do karmienia, nawet taka całkiem kobieca :) zastanawiam sie też nad koszulą, o której piszą, że jest do porodu, z wiązaniami zamiast guzików (podobno guzików nie wolno), ale nie wiem, czy na Zaspie przypadkiem nie ubierają w jakieś swoje szpitalne. trzeba podpytać.
Christopher Morley
Magda, ja też właśnie rozważam jakiegoś ginekologa z Zaspy na sam koniec :) Podciągnę jak coś do końca pod dwóch, tylko zrezygnuję z lekarza na NFZ, bo na trzech to już czasu zabraknie :)

Zastanawiałaś się do którego chcesz iść ?? Mi polecano tego z Lotni i też dr. Bolta, ale sama już nie wiem. :)
Co do ciuchów na poród. Dziewczyny piszą, że swoje można, albo szpitalne. Raczej trzeba się nastawić, że ta koszula z porodu pójdzie na śmieci. Ja chyba jednak kupię tylko takie po porodzie, bo przy CC to nie ma sensu

Magda, słyszałaś o tym, ze podobno jeszcze przed samą cesarką przechodzisz kwalifikację, czy faktycznie cesarka jest wskazana. Podobno wołają lekarza ( odpowiednio do skierowania, u mnie to ortopeda ) i on jeszcze musi zadecydować, ze masz mieć CC, tak mi mówił mój lekarz który w Redłowie pracuje
dziewczyny, ja co prawda na cesarkę sie nie kwalifikuję (przynajmniej póki co), ale znam jednego lekarza z zaspy i podpytywałam kiedys jak to z tymi cięciami jest. odpowiedziel mi, że z takiego lekarskiego punktu widzenia jest duż lepiej, jesli cesarkę robi sie gdy są juz bóle i cała akcja w toku, albo chociaz gdy wody odejdą. genralnie to zawsze dla matki ciut gorzej, bo to jakby przechodzila 2 porody na raz, ale podobno łatwiej dziecko "wydobyc". podobno najgorsza jest właśnie taka cesarka na umówiona godzinę, bo dziecka trzeba "szukać" i często ciężko wyjąć, bo się wyślizguje...brzmi słabo, ale taką luźną opinie słyszałam.

no ale jest pewne, że można przyjśc na tę właśnie umówioną godzinę, w dany dzień, jeśli są oczywiście wskazania. z ta kwalifikacja, to wydaje mi się, że to może byc prawda, bo wspominał mi cos mój znajomy, że często przychodzą babki, które powinny de facto rodzić naturalnie, ale mówil to w kontekście tych, które mają wskazania od okulisty...niie wiem jak się sprawy kwalifikują przy innych dolegliwościach.

moja koleżanka z pracy miała cesarkę umówioną na Zaspie, bo jej maluszek nie chciał się obrócić, a to ewidentne wskazanie. chodziła do Szelezińskiego w Sopocie, chwaliła sobie. Wiem, że w lotni przzyjmuje dr Branicki, bardzo miły człowiek, spokojny :)
Christopher Morley
Ada dzięki za informacje. Mój lekarz właśnie też o tym mówił, że lepiej jak już jest akcja porodowa, tylko kwestia jak kobieta rodzi. U mnie poród z poprzednimi ciążami przebiegał długo bezobjawowo i bóle porządne krótko przed partymi się pojawiły.
Jednak z drugiej strony gdybym miała mieć CC planowaną, to pewnie będą ustalać ją przed terminem, czyli może wypaść na grudzień :( a bardzo bym jednak chciała urodzić w styczniu.
No cóż, nie ma co gdybać, może dziś coś mi się wyjaśni, jak uda mi się z jakimś lekarzem w ogóle porozmawiać. :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry