Widok

Styczniowo - Lutowe Mamusie 2013 cz.1

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
*** GRUDZIEŃ ***
30.12.2012 Madzia
31.12.2012 Kostkap

*** STYCZEŃ ***
2.01 Matyldaa
3.01 mary_25
3-7.01 Jadzia
7.01 marzena505
10.01 lipunia
14.01 anula83
16.01 piegosek
17.01 redlaw
18.01 EwelinaPatryk
19.01 karolinkaku
Justyna47

*** LUTY ***
iva:)
3.02 Demonix
3.02 marynial
5.02 Monia Er
8.02 Aleafera
skorupka76
13.02 Tola
14.02Adrienne
14.02 ssabinka
23.02 kamcia01
martus_pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
heh ja dziś miałam intensywny dzień, mieliśmy obiadek rodzinny na 10 osób, który też przygotowałam, ale naszczeście mąż mi pomagałm- poprzątał dom i oganął co nieco, teraz wynegocjowałam msaż pleców- więc czekam aż się za to małżonek zabierze:)

od jutra powrót do szarej rzeczywistości - praca praca praca, a po wszhytskim nagroda- poród:D
ja się śmieję, że natura z nas zakpiła- kobieta musi naujczyć się do porodu oddychania przeponowego- a faceci umieją to z natuty- faceci mają więcej siły, a kobiety mniej, faceci z reguły są bardziej zadaniowi a kobiety emocjonalne, więc z większym spokojem pewnie by znieśli poród- normlanie wszystkie znaki na niebie i na ziemi pokazują, że to oni powinni rodzić:D kurde tylko sprzętu nie mają odpowieniego:)

dobrej nocki:)

image
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=407438&c=1&k=160

Ten wątek jest już 3 razy za długi. Link do nowego powyżej.
Czy widzialas moze w akpolu czy sa wozki Euro Cart passo?
byłam dzisiaj z mężem w Akpolu- i chyba jednak zdecydujemy się na wózek Grander Tutek.

image
otóż to, mężczyźni nie muszą wstawać na baczność i chodzić z alarmem na każde chrząknięcie, karmić też nie muszą, więc jest im doprawdy wolna amerykanka. Ja pracuję, zobaczymy jak długo dam radę, choć chciałabym do grudnia , ale czy dam radę, to już nie ode mnie zależy, bo przy małej więcej o wielę więcej jest do roboty...a pogoda dziś piękna :) już jesienne migawki przed nami, te piękne migawki :) pozdrawiamy!
hehe ciezko sie wypowiedziec na ten temat..dobrze, ze co niektore z nas maja krotka pamiec zwiazana z porodem albo lekki porod bo chyba nikt by sie drugi raz swiadomie nie decydowal jakby kazdy byl ciezki he:))a faceci na pewno juz nie:))
znam faceta co tylko bedac przy swojej partnerce powiedzial nigdy wiecej lepiej adoptowac hehe:))
polozna na szkole rodzenia porownywala to zeby faceci mogli sobie wiecej wyobrazic do maratonu z obciazeniem 50-100kg czy jakos tak dodala, ze i to nie jest chyba do konca obrazowe:))
ale sama ciiaza jak przebiega bez problemu czyli nie trzeba lezec itp to chyba najpiekniejszy okres w zyciu kazdej kobiety a chwila kiedy pierwszy raz widzisz to dzieciatko ehh nie da sie z niczym porownac:))
ja mimo ciezkiego porodu, masy nieprzespanych nocy nawet jeszcze teraz to juz nie moge sie doczekac tej kolejnej malej istoty co mnie tak kopie:))

ale tez faktem jest ze ta ciaza leci mi szybciej i nie mam czasu sie tak nad nia rozczulac jak to bylo przy pierwszej:))
ale wiem, ze jak znowu bedzie ciezko podczas porodu i pozniej w domu to raczej 3 nie wchodzi juz w gre chyba ze zupelnie nieswiadomie jako wpadka:)
A ja mysle ze kobiety maja pecha jak pisze demonix , ale tez wielkie szczescie jak pisz marynial. Facet moze tylko wyobrazic sobie jak to jedt gdy dziecko kopie , a tego nie da sie opisac. A porod , wszystkie kobiety przyzyly wiec my tez damy rade , poboli i przestanie. A nawet nie wiem czy facet dalby rade urodzic , szybciej umarlby z bolu niz urodzil :P
onbi sa mocni w "gebie" a tak naprawde to mieczaki . :D

image
Demonix ja też czasem tak sobie myślę, ale myślę też, że mamy szczęście przeżywac takie cudowne uczucia jak pierwsze ruchy dziecka, a poród przyjemnością na pewno nie jest, ale jaka radośc po tym wszystkim :) calineczko a ty jeszcze pracujesz? kiedy wybierasz się na zwolnienie?
hej Mamusie, ja wróciłam z kilkudniowej delegacji, w weekend będę regenerować siły, bo jednak kondycja nie ta sama, szybciej się męczę, mocno wybredna jestem co do posiłków, żeby nie powiedzieć, że oprócz winogron nic mi nie smakuje...na wyjeździe na dodatek wszystko stało mi w gardle, więc nie było lekko. Ale czas pędzi i zanim się obejrzałam już 17tydzień zaczynamy...z malutką jakoś ten czas powolutku dreptał do przodu...co do roli Mam...co tam dużo mówić, syzyfowa praca...dobrze jak wspierają nas mężowie...mój właśnie sprząta kuchnię, a ja leżę pod kołderką :) dobrej nocy!
Tak se myślę, że kobiety to mają jednak gorzej od facetów, facet to tylko dawca nasienia, a baba to ciąża i przeważnie z przebojami jak nie żyganie, to śpiączka, mdłości, opuchlizna, sikanie, krew z nosa a na koniec poród i do tego gratis rozstępy, żylaki, wypadające włosy i zęby, a jeszcze kilka kg do przodu :-))) nie to, że użalam się nad sobą ale jakoś tak mi się pomyślało.
a co do pajaczkkow to ja po pierwszej ciazy mam najbardziej widoczne na udach i w kolo kostek tez bym sie tego chciala potem pozbyc bo paskudnie wygladaja.
No mi powiedzial na 90% wiec mam nadzieje ze tak bedzie ale bede spokojniejsza jak jeszcze raz potwierdzi:) a wizyte mam 10 wrzesnia, oby wszystko bylo widac:)

Co do zylakow to mi sie pojawily w ciazy z filipem na jednej nodze od wew strony:( wiec jak skooncze karmic pojde na zastrzyki. Gin terazprzepisal mi jakis zel by sie nowe nie pojawialy ale jeszcze nie kupilam.
a ja wiem na 80 procent i jakos mnie to nie satysfakcjonuje wiec czekam an wizyte u mojego gina i bede go meczyc az mi powie na 100 procent bo juz chce wiedziec no na 98 chociaz jak to bylo z mlodym.
no i tez mi sie marza kitki, warkocze itp choc moj maly to by sobie dal robic jakby byl dziewczynka ale jest lysy prawie wiec nawet nie moge poudawac hehe:))
Ależ Wam zazdroszczę, że już wiecie. Mi ostatnio lekarz nie chciał zrobić usg. Powiedział, że w ciąży robi się tylko trzy razy, a więcej to tylko jak się coś dzieje. Wydaj mi się mimo wszystko, że trzy razy to mało. Dowiem się dopiero za miesiąc co i jak. 26 września mam połówkowe. Mam nadzieję, że się bąbel pokaże ;)

No właśnie też tak słyszałam z tymi rozstępami. Tak jak widzę to będę miała problemy na pośladkach i udach. A naczynka to masakra. Całe nogi mam w pajączkach. Ale już przed ciążą się pojawiały. No i z nosa też mi trochę kapie :/

Lenka to śliczne imię :) Gratuluję córci :)
Ja też po porodzie muszę zrobić porządek ale z żylakami, mam dość duży pod kolanem i nawet gin. jak badała mi szyjkę to podświetliła na ekranie na czerwono gdzie mam żylaki w brzuchu i było ich naprawdę dużo aż się przeraziłam nawet nie wiedziałam, że żylaki też tam występują fuu.... muszę chyba na jakąś lekką dietę przejść.

Ach.. też mi się marzą warkocze u córci :-) chyba będzie trzeba 3 dzieciątko majstrować :-)) no jak na razie będę miała więcej skarpet do prania :-)
Toldinka- ja używam z Babydream- pordukt Rossmana ,oliwiki na mokre ciało i mam tez mleczko, którym smaruje się rano, też sobie chwalę, bardzo dobrze na rozpstepy dziala ponoc też naturalny olejek migdałowy (zawarty w oliwce HIP i tej mojej), mozna dostać pewnie na takich stronach bardziej eko czy może na Biochemia Urodyh czy mazidła.pl- swoją droga polecam, bo mają esktra kosmetyki, mnie sporo rzeczy uczula i od zawsze mialam problemhy skórne a po kosmetykach od nich jest super hiper:)
ale też słyszałam, że rozstepy sa bardziej zaprogramowane genetycznie skórze- sa osobyh, które sie smarowaly a i tak je miały, ja skolei męczę się z pajączkami na udzie, będę musiala z nimi zrobić porządek po prodzie i pozamykać je laserem;/

Ewelina super będzie miała komu czesać warkocze:)
Ja rowniez gratuluje:) Lenka bardzo ladne imie:)
W takim razie gratuluję córeczki ;)
Hej dxiewczyny . ja tak na szybko . :)
my juz po usg , babel rośnie zdrowo , wszystko ma na miejscu ;)
na 80% bedzie dziewczynka - Lenka :)

Milego wieczoru :**
image
Wlasnie tez robilam liste jadzia wyprzezilas mnie:)

Co do kremow na roztepy w poprzedniej nic nie uzywalam i pojawily sie w czasie karmienia na piersiach tyllko a tak to nigdzie:) wiec chyba nie tylko kremy dzialaja ale i geny:) narazie tez sie miczym nie smaruje tyl zwyklymi balsamami.

Wita. Nowa mamusie:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry