Widok

Styczniowo - Lutowe Mamusie 2013 cz.1

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
*** GRUDZIEŃ ***
30.12.2012 Madzia
31.12.2012 Kostkap

*** STYCZEŃ ***
2.01 Matyldaa
3.01 mary_25
3-7.01 Jadzia
7.01 marzena505
10.01 lipunia
14.01 anula83
16.01 piegosek
17.01 redlaw
18.01 EwelinaPatryk
19.01 karolinkaku
Justyna47

*** LUTY ***
iva:)
3.02 Demonix
3.02 marynial
5.02 Monia Er
8.02 Aleafera
skorupka76
13.02 Tola
14.02Adrienne
14.02 ssabinka
23.02 kamcia01
martus_pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzis mam wizyte:) jestem bardzo ciekawa jak ma,iszek czy wszystko ok itp i oczywiscie jakiej jes plci:) moze sie dzis dowiemy tak jak przy pierwszej ciazy:) zabieram dzis mlodego ciekawe czy bedzie grzeczny:)
Ja sie plci moze dowiem w piatek bo mam polowkowe :) a dzisiaj smigam do lekarza przez moje ostatnie skurcze aby sprawdzic ...biore magnez i zelazo
Meldujemy sie w nowym watku :)
Ja do lekarza mozpojde w tym tygodniu na kontrole.
Witam sie i ja;)Dzis zaczelam 19tydz w przyszlym tyg mam wizyte u lekarza.Jutro ide na badania mam nadzieje ze antybiotyk wyleczyl mi bakterie.Dzidzia coraz bardziej ruchliwa,ale to dobrze bo uwielbiam jak sie rusza.Pamietam ze jak urodzilam syna to wlasnie tego wircenia w brzuchu mi brakowalo;)
ja tak jak pisalam wczesniej nie znam plci bo raz drugi odwrocilo sie pupka do nas . Jutro ide zrobic badanie krwi i moczu , a w poniedzialek na kontrole do lekarza . ;)
Ja idę na kontrolę dopiero w przyszłym tygodniu, po raz pierwszy mam tak długą przerwę (aż miesiąc), bo wcześniej miałam co dwa tygodnie usg od samego początku ciąży, więc strasznie mi już brakuje tego widoku na ekranie, aż dni odliczam ;)
Moja dzidzia też już jest bardzo ruchliwa, pierwszy raz poczułam ruchy w 15 czy 16 tygodniu i jak powiedziałam o tym lekarzowi to mi nie chciał wierzyć, bo mówił że za wcześnie nawet w drugiej ciąży, ale ja przecież już dokładnie wiem jak to jest, więc jestem pewna, że to było to, więc niech sobie gada co chce, a ja wiem swoje ;) no a teraz to już czuję ruchy codziennie i jest super :) uwielbiam to :)
I po wizycie:) wszystko dlugo i dokladnie zbadane zdrowe:) i na 90% dziewczynka:):):):):)
I ja się melduję w nowym wątku.
Ssabinka - gratuluję dziewczynki. Jak nic się nie zmieni tj. nie wyrośnie ;) to u mnie też szykuje się taka sama parka.
Ja czuję się całkiem nieźle, brzuszek już widoczny, na plusie jakieś 3 kg.
Kolejna wizyta i USG dopiero 30.08.
ssabika- gratuluje córeczki:) Szybko się dowiedzialaś.Ja idę do lekarza za tydzień w poniedziałek i będzie to 12 tydzień- myslisz,że jest to możliwe aby zobaczyć co kryje się w brzuszku?
Dzieki:) a tego to nie wiem:) ja z filipem tez dowiedzialam sie w 14 tyg teraz tez:) na usg wedlug dlugosci itp to pare dni jeszcze do przodu jakbym juz konczyla 14 tydzien
Do Carolajna i innych zainteresowanych Maxi Cosi Mura 4.
Mam model z 2008 i wiem, że różni się trochę od tych nowszych więc nie wszystko się zgadza.

1. Zbyt szeroki rozstaw tylnych kół - tylko nieco szerszy niż w Mutsy, a jednak w wielu miejscach się nie mieści i zahacza o boki co powoduje gwałtowne uderzenie i maluch to czuje.

2. Bardzo drogie dodatki. Musisz dużo zapłacić za coś co inni dostają do swoich wózków w komplecie. Mam torbę, parasolkę i kombinezon.

3. Kombinezon do spacerówki, jest bardzo specyficzny i nie zbyt ciepły.

4. Wiem, że w młodszych modelach był problem z budką w spacerówce, która ciągle spadała - nie wiem czy naprawiono ten problem.

5.Jest ciężki - jakbym miała perspektywe noszenia to na pewno bym się 2 razy zastanowiła.

6. Bardzo ciężko zdjemuje się pokrowiec ze spacerówki do prania. (ale da się!)

7. Miałam problem z przebitą opona w kole bo nie można było kupić nowej, pojedyńczej - może to się zmieniło.

8. Mały, niewygodny kosz pod wózkiem.

Tyle narazie pamiętam.
a co myślicie o wozku bexa b4 lub coneco v3 mustang ?
Coneco maja moi znajomi i mi go odradzaja jest podobno strasznie sztywny,tego srugiego nie znam.Ja sie zastanawiam nad tym
http://dino.sklep.pl/nowy/eurocart-passo-2012-spacerowka-gondola-gratis-huggies-p-13999.html
Nie chce drogiego wozka bo na nastepna wiosne chce kupic spacerowke
ja tak myśe nad używanym , nie nad nowym . ;) bardzo czesto uzywane wozki wygladaja jak nowe :) a po co przepłacac ;)
Tez chcialam kupic uzywany ale sie zrazilam po tym jak kolezanka kupila uzywany,z wygladu byl super i wydawalo sie ze stan bdb a sie zaczal psuc po miesiacu.Dlatego chyba zdecyduje sie na nowy tanszy,chyba ze od kogos znajomego bym miala okazje odkupic
widze nowy watek, wiec sie melduje ;)u mnie nic nowego, wiec siedze cicho.. wizyte mam dopiero za 3 tyg. urlop sie przesunal, wizyta tez.. ciekawa jestem plci.. ale musze poczekac ;)
pozdrawiam!
JA SIĘ DZIŚ C0 KIEPSK0 CZUJE . :( CAŁY DZIEN W Ł0ZKU WSTAJE TYLK0 ZEBY C0S ZJESC .
image
ale cos sie dzieje? czy po prostu slaba jestes? bo ja mamtakie dni..
mamy termin prawie identyczny :) gdzie rodzisz?
piegoosek - brak mocy na wszystko , nie mam sił wstać z łozka , nawet ucierpial moj pies 10 h bez wychodzenia na dwor. I od samego rana opetał mnie jakiś strach przed dalszymi miesiacami ciąży , boje sie że cos moze pojsc nie tak , głupie myśli ale nie moge ich od siebie odgonić :( niby wszystko ok z brzdącem ale jakieś zle przeczucia mam . Dzwoniłam dzis do swojego lekarza zeby moze dostac sie szybciej niz za tydzień ale oczywiscie brak miejsc . ;/
Ja mam 4 terminy porodu :D na kazdym usg data inna :) myślalam nad UCK :) a ty gdzie chcesz rodzić ?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry