Widok

Styczniowo - Lutowe Mamusie 2013 cz.1

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
*** GRUDZIEŃ ***
30.12.2012 Madzia
31.12.2012 Kostkap

*** STYCZEŃ ***
2.01 Matyldaa
3.01 mary_25
3-7.01 Jadzia
7.01 marzena505
10.01 lipunia
14.01 anula83
16.01 piegosek
17.01 redlaw
18.01 EwelinaPatryk
19.01 karolinkaku
Justyna47

*** LUTY ***
iva:)
3.02 Demonix
3.02 marynial
5.02 Monia Er
8.02 Aleafera
skorupka76
13.02 Tola
14.02Adrienne
14.02 ssabinka
23.02 kamcia01
martus_pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja co do wozka mam straszny delemat . mąż chce kupić teraz żeby mieć świety spokuj ... nie rozumie ze to nie zakup majtek , ktore mozna ponosic chwile i do kosza . Ale rozmawiać z facetem. ;)
Właśnie jak Wasi tatusiowie ? Chodzi mi o pierwsza ciąże , czy dbali o Was wtedy ? Nie rob tego , zostaw to , itp . Czy nie docierło to do nich że bedą ojcami ?A może podczas drugiej ciąży bardziej sie zajmowali Wami ?

image
do mojego męża dotarło to,że zostanie tatusiem.Myślę,że jak ciąża będzie bardziej widoczna to będzie się bardziej starał:)

image
ha, u mnie smiesznie, bo w pierwszej, wyczekanej ciazy maz biegal przy mnie, ciagle pytal jak sie czuje, nadskakiwal, zakazywal nosic itp.itd. to w tej (drugiej) w zasadzie zapomina, ze w niej jestem :) pierwsza, blizniacza znioslam bez problemow, prawie do konca biegalam, pracowalam, wszystko bylo jak zawsze, teraz czuje sie duzo, duzo slabsza, zmeczona, a mimo to maz czasem z rozpedu mowi, zebym pomogla zaniesc to, przyniexc tamto.. musze mu przypominac, ze jestem jednak w ciazy ;)
hejka w nowym wątku:)
u mnie w pierwszej to sie super czulam i juz jak byla bardzo widoczna to Maz mnie upomina,l a tak to bylo bez zmian.
ale teraz to krzyczy na mnie, ze mam nie dzwigac nie nosic i duzo mi pomaga głównie przy małym. bo szczerze gdyby nie te dolegliwosci z poczatku i teraz widoczny brzuszek to ja zapominam ze w ciazy jestem:))
melduję się wnowym wątku,
na usg w 3d wyszło, że na bank będzie chłopak, bo pokazał sie w całej okazałości:)))) ale same popary musilismy przełożyć, bo pani dokrót stwierdziła, że jest za mały- mimo, że byliśmy w 20tyg i mamy przyjść za tydzień

a co do meża, to mój się nawet przemuje, co mnie zadziwia:) i zakazał mi pić coli- że to świństwo jest i nie wolno mi, kupuje mi jakieś soczki za to:D
do tego zaczął upacie przygotowywać wkońcu mieszkanie na przyjście syna co mnie ogromnie cieszy, bo czas najwyższy zrobić sypialnie i pokój małemu:)
zazdroszcze troszke , bo mo to ta jakos dziwnie . 1.5 roku staralism sie o brzdaca . Potem okazalo sie ze nie moge miec dzieci potwierdzone prez 5 lekarzy. I vdpuscilismy sobie , i nagle po 3 msc bach- 2 kreski na tescie ciążowym , w oczach wieeeeelkie zdziwienie , dopiero jak lekarz potwierdził to uwierzylam , wtedy mąż dokladnie do 13 tyg starał sie zabranial , pomagał. Minal ten najgorszy czas dla ciązy , i on tez sie zmienil. Np dzisiejsza sytuacja , zawsze rano odworze go do pracy. Rano zjadlam kanapke popilam herbata , i zwymiotowalam , tak jakby dziecku nie smakowala herbata , poprosilam go aby wyszedl z psem zebym po powrocie odrazu polozyla sie do lozka była to godzina 6.30 , bo nie czulam sie dobrze. Stwierdził że mu sie nie chce bo idzie na 12 h do pracy , w ktorej tak naprawde nic nie robi tylko rozkazuje...
tak jak przedpokoj pomalowal raz , a drugi nie raczył , wiec sama wzielam pedzel i malowalam.
Moze tak jak mowicie jak bedzie bardziej widac , i czuc ruchy dziecka wtedy zrozumie , albo i nie .image
Uśmiałam się czytajac :)))

Co ma zrobić mężczyzna, aby zrozumieć ciężarną kobietę?
Instrukcja - krok po kroku:

1-3 miesiąc

1. Każdego wieczora organizuj sobie zatrucie - na przykład zjedz przeterminowaną rybę i popij mlekiem. Później dowiesz się, po co.
2. Następnego ranka wstań, weź pigułkę nasenną i idź do pracy. Jeśli rzeczywiście bardzo źle się czujesz - zostań w domu, ale nie zapomnij posprzątać i ugotuj obiad.
3. Do kostek u nóg przywiąż woreczki z piaskiem - po półtora kilograma na każdą nogę.
4. Przed wyjściem włóż do kieszeni koszuli zdechłą mysz i nie wyjmuj jej!
5. Tego nie jedz, nie wolno ci. Tego też. I tego. Najlepiej zjedz jabłko.
6. Powaliło cię? Rzuć te papierosy! Coca-colę, piwo i inne napoje gazowane też!
7. Usiądź wygodnie i zjedz jogurt. Jeśli nie masz ochoty - to chociaż trochę.
8. Zwymiotowałeś? Posprzątaj po sobie. Nie wołaj żony - jest zajęta.
9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Muszą zrobić niezbędne badania.
10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa.

3-6 miesiąc

1.Do brzucha przywiąż materac z wodą.
2. Gdy się ubierasz - nie odwiązuj go, nawet, gdy próbujesz wciągnąć buty.
3. Śpij również z materacem. Jak to, JAK? Na boku!
4. Nie zapomnij rano zażyć pigułki nasennej.
5. A przed wyjściem do pracy - wypij litr wody.
6. Przed pójściem spać również wypij litr wody i weź tabletkę moczopędną.
7. Do nosa włóż wacik, tak, aby powietrze przechodziło, ale odczuwało się lekką duszność. Wacik noś stale.
8. Masz duszności? Otwórz okno - niektórym pomaga.
9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, PO CO? Zrobić niezbędne badania. Co z tego, że już robiłeś?
10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Materaca nie odwiązuj!

6-9 miesiąc

1. Każdego ranka siadaj na fotel obrotowy i kręć się przez 10 minut. Gdy już organizm odmówi Ci całkowicie współpracy - wstań i szykuj się do pracy. No co ty, kręci ci się w głowie? Współczuję, to na pewno minie.
2. Dolej wody do materaca.
3. Wypij coś moczopędnego, a w pracy wypijaj szklankę wody co godzinę.
4. Postaraj się nie opuszczać miejsca pracy zbyt często. Bądź czujny i dyspozycyjny przez cały dzień. Jeśli przychodzi ci to z łatwością - weź dodatkową pigułkę nasenną.
5. Zwiększ również wagę woreczków z piaskiem, które masz przywiązane do nóg - do 2 kilogramów każdy.
6. Wieczorem, nie odwiązując materaca, połóż się do łóżka i bądź perfekcyjnym, namiętnym kochankiem!
7. Jeśli wydaje ci się, że twoja żona interesuje się innymi mężczyznami - pozostań wspaniałomyślny i wybaczający.
8. Poświęcaj żonie więcej czasu i uwagi. Wyobraź sobie, że jej też jest ciężko!
9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, po co? Po to samo, co zawsze - niezbędne badania.
10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Oczywiście, że z materacem, co za pytanie?

The end ..

image
Ha ha ha ha!!! Aż się popłakałam ze śmiechu!!! Rewelacja :)
A jakie to prawdziwe...
hehe, każdy przyszły ojciec powinien o przeczytać, choć wątpię, żeby nawet wedy zrozumiałm, bo face o stworzenie bądź co bądź mało empayczne
Ewelina, nie przejumuj się, mój mimo, że w ciążę zaszłam że się ak wyraże za pierwszym strzałem- to nawet jak mu test pokazałam- stwierdził- lekarz musi potiwerdzić, lekarz potwierdził to mimo, że miałam wszystkie możliwe objawy wierzył ale jakby był w tej wierze ostrożny, tak jaby radość z tego dziecka miała mu je jakoś odebrać, dopiero jak zabrałam go najedno i drugie usg gdzie widział już dokładnie dizecko i potem jeszcze płeć to teraz ak mu się odmieniło, że nie dość, że zabrał się za ten remont wkońcu i to z podówjnym zapędem to jeszcze się ze mną kłóci o imię, ja od zawsze mówiłam, że chcę Dawida a ten się teraz obudził z jakimś Frankiem:D
kolorowo i wesoło z tymi chłopami:)

image
a jeszcze co do tematu badań genetycznych to ja płaciłam w Gamecie w Gdyni 250zł, myślę, że warto to zrobić, bo jeśli jest coś nie tak, można ewntulanie rozpocząć wcześniejsze leczenie, znam przypadek, kiedy pierwasza operacja rozczepu kręgosłupa była u dziecka jeszcze w czasie płodowym- zdjęcia, które widzialam z tej operacji robiły wrażenie i wzmacniały wiarę w medycynę:) a jak jes wszystko ok to przynajmniej ma się fajną pamiątkę z nagraniem bobasa jak sobie pływa w macicy i można potem takiemu przedszkolakowi, który pyta skąd się wziął taki filmik pokazać:)
w Gamecie nagrywają taki filmik na swoje płytki i je wręczają w ramach ceny rodzicom (ja np nie wiedziałam czy muszę mieć swój nośnik do nagarania czy tam można dostać czy jakoś zakupić)

[url=
tak pod koniec września bedziemy szli na usg w 3d to może się zmieni :)
Mieliśmy w 3ciężka noc i poranek , pod wieczor 18 zaczał mi straznie roić sie twardy brzuch a dokladnie podbrzusze przy czym był lekki bol przechodzacy w mocny , wzielam nospe i czekalam , d 23 nie przeszlo wie wybralismy sie do wojewodzkiego na izbe przyjec, gdy powiedzialam Pani co sie dzieje i od kiedy uslyszalam " znowu , a to nie za szybko na izbe przyjec ?" powiedizlam jej ze nie bede czekac az pojawi sie krew, " no jak |Pani musi , dowod ubezpieczenia i dowod osobisty poprosze " flądra jedna. Ale naszczescie wszystko ok , nie ktore kobiety w ciąży tak maja , i nie mam sie martwic , ale dobrze ze przyjechalam bo czasami zle se cos takiego konczy. okolo 2 byliśmy w domu a o 6 wstawalam na pobranie krwi ;o szczerze nie jestesmy przyzwyczajeni do tak krotkiego snu i czulam sie miłosiernie nie dobrze :P na dodatek Pani ktora pobierala krew , nie umiala tego robic , skutki byly szybkie , zemdlalam i zamiast malej kropki na reku mam krwiaka :) taka mala pamiateczka :D
Dzien zaczal sie cudownie :D ale popalismy sobie z bablem do 12 i odrazu lepiej nam sie zrobiło :D

oczywiscie brak konkretnych planw na dzisiejszy dzien , naprewno zakupy bo echo w naszej lodowce :D
Miłego dnia życze kobitki :*

image
Ja odebralam wyniki i troszke sie podlamalam ,antybiotyk nie nie pomogl na bakterie w moczu a nawet jest gorzej bo przed badaniem mialam nieliczne bakterie w moczu a teraz mam dosc liczne.Kurcze juz mam dosyc biore leki a nic nie pomaga.Nipotrzebnie trulam dzieciatko antybiotykiem.Mam nadzieje ze ta wstretna bakteria nie zaszkodzi maluszkowi
O kurcze Ewlina, na jaki tam musiałaś beznadziejny personale się natoczyć, też mnie zadziwją pielęgniarki, które nie potrafią krwi pobrać i u mnie skolei nie zawsze żyłę widać- raz się mnie zapytali, czy ja ćpam- myślałam, że kobiecie przywale wtedy- nie dość, że mi zmasakrowała rękę to jeszcze odrazu z jakimiś domysłami idiotycznymi wyskakiwała, nie każdy z mniej widocznymi żyłami bierze prochy odrazu... no ale coż, szkoda, że Tobie się coś takiego przytrafiło- by nigdy więcej, mnie wczoraj też coś wydęło bardziej i bolał mnie brzuch ale to chyba za dużo bobu się najadłam:)

a z tymi bakteriami to masakra- ja się tak bujam od poczatku ciąży z infekcją pochwy, normlanie ciągle mnie łapie jakieś badziewie i też ciągle lek za lekiem, już mam też dosyć i mimo, że jem po 2 jogurty dziennie, unikam słodyczy i nie siadam na sedes w miejscu publicznym to i tak dziadostwo mnie łapie, już też nie wiem co robić, bo to cholernie nieprzyjemne jest...

image
Teraz chyba kupie sobie żurawine slyszalam ze pomaga,a napewno nie zaszkodzi.Jeszcze kolezanka mnie nastraszyla ze jej znajoma miala takie bakterie przez cala ciaze i nie mogla tego wyleczyc,to teraz jej coreczka lezy juz trzy tygodnie w szpitalu na antybiotykach bo miala zielone wody.
Za tydzien mam wizyte i wypytam dokladnie lekarke jak to z tym jest
Hej ja tez mam jakies infekcje i do tego nadzerke ;/ i dostalam znowu dopochwowe Gynalgin
mary - u mnie bardzo dobrze widac żyly i nigdy nie bylo problemu , ale jak to Pani powiedziala moja wina bo zginalam łokiec , trudno mi bylo utrzymac prosty łokiec w pwietrzu przez 5 minut. Trudno nastepnym razem pojde gdzie indziej .
Ja nie zapesajac nie mam żadnych problemow z bakteriami.

Anula- na bakterie w moczu baaardzo pomaga sok z czarnej pożeczki , nawet taki ze sklepu , a wiadomo najlepszy jest taki domowy :)
pamietam jak za dzieciaka tez mialam baardzo duzo bakteri czego pamietam ponad 3 tysiace , wtedy mama nalała mi do miski goracej wody i kazala mi w tym usiaść , i powiem Wam że ta miska + sok z pozeczki i bakterie po tygodniu( lub troszke pozniej ), uciekly w nieznane :) ale sok pilam 2 l dziennie , i wieczorem z tyłkiem w misce :D ale wiadomo ze my ciężarowki ( nie obrazajac nikogo ) nie mozemy zadnych gorących kapieli itp , wiec moze sproboj tylko z tym sokiem i żurawina .
image
Tak zrobie teraz,zanim wezme nastepne leki to sprobuje domowych sposobow i zrobie prywatnie badania.Jezeli znowu beda zle wtedy dopiero wezme leki
Anula - dokladnie nie truj siebie a przede wszystkim malucha :)
trzymam kciuki aby sie sprawdziło :)
Ja też wczoraj miałam słaby dzień, wymiotowałam i tak rozbolała mnie głowa,że nie wiedziałam co mam robi.Życzę nam dużo zdrówka.Ewelina cieszę się,że to nic poważnego.

image
Dziewczyny czy was tez tak nie milosiernie meczy refluks ja juz nie wiem co jesc ;//////

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry