Widok

Szkoła rodzenia- gdzie??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witajcie
Chciałabym razem z mężem pojsć do szkoły rodzenia, ale zadej nieznam.
Może któraś z Was już w jakiejś była??
Proszę o pomoc

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://www.evi-med.pl/?main=oferta&id=14 - to jest szkoła rodzenia przy evi-medzie w Gdyni

My wybieramy się do szkoły rodzenia przy szpitalu Wejherowskim http://www.ceynowahosp.com.pl/pl2014.html#szkola
Właśnie do tej szkoły chodziliśmy, głownie dlatego, że była najbliżej naszego domu (mieści się w Baltic Oasis przy ul. Kopernika). Przyznaję, że dużo nam dała ta szkoła; oprócz ćwiczeń (prowadzonych przez sympatyczną panią Mariolę), była też nauka opieki nad noworodkiem i spotkania z ekspertami: ginekologiem, pediatrą, neonatologiem itp. Myślę jednak, że szkoły rodzenia przyszpitalne mają tą przewagę, że często w programie mają wycieczki na porodówkę. Tu mi tego brakowało. Mimo to, polecam.
ja codzilam do szkoly rodzenia w swissmedzie i bylam bardzo zadowolona. byly spotkania z ekspertami (neonatolog, psycholog, anestezjolog....), byly prezentacje przedstawicieli handlowych hippa, nivei, aventu. Bardzo fajne rowniez byly zajecia z fizjoterapeutka. Zajecia prowadzone przez pania Dagmare z Klinicznej.
A ile placilas w swiessmedzie? czy t w ramach oolaty za porod?
Ile tak standardowo kosztuje udzialw szkole rodzenia?
pozdrawiam

200 PLN za miesiac - taka jest oplata w swissmed. nie wchodzi w oplate za porod
A czy w szpitalu wojewódzkim w Gdańsku jest szkoła rodzenia? A jeśli nie to gdzie w okolicach Wrzeszcza?

Wiem że sa w szpitalu na zaspie ale nie wiem jak one wygladają i czy warto poświęcać czas...

Warto wierz mi nic ni stracisz a duzo zyskasz
Ja chodziłam do szkoły przy szpitalu na Zaspie.Bardzo fajne zajęcia,położna opowie wszystko o porodzie ,zwyczajach panujących w szpitalu na Zaspie,wizyta na porodówce,zajęcia z ginekologiem,pediatrą.Byłam bardzo zadowolona,tylko to dość długo trwa i już pod koniec mi się nudziło,ale ogólnie polecam.
w szpitalu wojewódzkim nie ma, ale położne z tego szpitala prowadzą szkołę we wrzeszczu vis a vis media markt w tym sklepie "mama i ja", tam mają dwie albo trzy salki, do ćwiczeń i na spotkania ze specjalistami :) podobno bardzo profesjonalnie, ja się tam wybieram :)

Kasik, a masz do nich jakieś namiary? Telefon znaczy ;)

ile płaciłaś? :)

a Kiedy najlepiej isc na takie zajęcia??

Witaj, radziłabym Ci wybrać szkołe prowadzoną przez położne ze szpitala, w którym chcesz rodzić. ja zdecydowałąm się na wojewódzki i szkołę Dobry poczatek, zajęcia prowadzone są na grunwaldzkiej w gdańsku na przeciwko castoramy w hurtowni "Mama i ja" Jestem już po spotkaniach i jestem zadowolona - położne przyjazne, konkretne wiadomości, możliwośc umówienia się na wizytę na oddziale...zawsze można podejśc na nowy cykl zajęć, dopytać się, bądź uzyskać odp przez ich forum internetowe, jakbyś była zaintersowana obejrzyj stronę , tam są wszelkie wiadomości www.dobrypoczatek.boo.pl aha miesięczne zajęcia koszt 200zł, spotkania 2x wtygodniu.
ale powtarzam chyba najważniejsze jest to żeby położne prowadzące były ze szpitala w którym chcesz rodzić
Powodzenia , Magda

jaszczurka
Szkoła rodzenia jest też w Przychodni na Morenie; bynajmniej była.
Wiem, że była darmowa

A ja polecam nowo otwartą SZKOŁĘ RODZENIA "CUD NARODZIN" w Gdańsku-Chełmie ul. Biegańskiego 10 (nawet mój maz byl zadowolony)
Prowadzą doświadczone położne ze Szpitala W ojewódzkiego
Katarzyna Juskowiak 503429235
Teresa Gajos 505956374
Wystarczy zadzwonic i dowiedziec sie kiedy zaczyna nowa grupa
Koszt 290 zł (za siebie i partnera) w tym jest 10 spotkań po 2 godziny, wizyta na oddziale w szpitalu, 5 par, i naprawdę można duzo sie dowiedziec i nauczyc na tych zajeciach;
szczegolnie dla takich jak My co po raz pierwszy oczekuja maluszka :)

pozdrawiam przyszle Mamy (ja pekam pod koniec czerwca) :)))
szkoła rodzenia jest też na ul. Pachołów1 (przy grobli IV) w gdańsku w czwarki od17-19,00
prowadzą położna z klinicznej to jest szkoła INVICTY 10 spotkań /200zł od pary info 058 763-50-50/70
jeszcze nie byłam i nie wiem jak jest.

Podbijam dla Moni.

nic nie płaciłam,trzeba mieć tylko skierowanie od lekarza ginekologa

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry