Widok

***TERMIN N A WRZESIEŃ I PAŹDZIERNIK 54***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czas bym i ja rozpoczęła wątek :-))
dziewczyny jak tak czytam te wasze przygotowania to jestem w szoku bo ja nie mam jeszcze doslownie nic!! dopiero w ten weekend zaczynamy malować pokoik dla dziecka i wtedy dopiero zaczne mysleć o kupowaniu i urządzaniu wszystkiego

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak, tak Altea - lekarz bez zmian.
Bejbik naparwdę duzy sie szykuje, ale lekarka uspokaja, że nie ma się czemu dziwić skoro ja i mąż jesteśmy wysocy - po kims musi być taki duży :)
Mało tego - wczoraj dowiedzialam sie, że mój teściu jak się urodził to ważyl 6 kg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Dzisiaj zapisałam sie do SR na Zaspie. Wykłady zaczynam 25.08, a ćwiczenia dopiero 17.09 :( trochę późno :(
A co dokładnie robi się na tych ćwiczeniach? Czy to są ćwiczenia już pod kontem porodu - jak oddychać itp? Czy może ćwiczenia jak obsługiwać "dziecko" :) jak trzymać, kąpąć itp?

Poszlismy też na mały spacerek nad morze, ale deszczyk zaczął padać i nas przegonić... kurczaki - ale się zmęczyłam, a wiele tak naprawdę nie chodziliśmy :( kondycja już nie ta... echhh

Ja póki co przytyłam 8 kg, w brzuchu mam 101 cm, ciekawa ile będzie na finiszu? :)

A co powiecie na moje 90 kg? przed ciąża ważyłam 73kg ale to tez przyszło stopniowo po leczeniu hormonalnym trzeba było sie poświęcić ale mam nadzieję zrzucić.Buty wkładam ale obrączki to juz od paru miesięcy nie noszę.Nogi ogolone,p[ogoda taka ciężka ze niechce mi sie dzisiaj gimnastykować na frenczem zajmę sie tym jutro,o 16.30 wizyta u gina.
własnie leci odyseja życia na polsat zdrowie i uroda!

Ja juz po wizycie. Jasie zdrowy, położenie główkowe, waży 1320g. Kruszynka przy Waszych dzieciaczkach:))
Schudłam kilogram. W sumie jakby policzyć to od początku ciąży przytyłam 4 kg (ale zawsze byłam puszysta). 2kg na minusie, bo przez tę dietę cukrzycową chudnę zamiast tyć!!! To wychodzi na to,że przytyłam całe 2 kg!!!Grunt,że Jasiek rośnie zdrowo.Poziomami glukozy mam sie nie martwić, tylko dalej dietę trzymać i będzie dobrze:))

No to super Rybka - zdrowie małego najważniejsze, a Ty dalej trzymaj sie diety i bedzie Ok.
Mój Nikodem przy Twoim Jaśku to mały koksik :) hihi 2086 g... Ło Matko - no, ale też najważniejsze, że zdrowy i prawidłowo się rozwija.

asienka, na sr uczysz się wszystkiego

oddychania i parcia a także pielęgnacji, kąpieli i ubierania maluszka

ja też wróciłam własnie od gina...
szyjkę mam, miękką ale mam jeszcze ;) łożysko ma II stopień dojrzałości, wód płodowych spora ilość a Misia waży 3500 g

mam się zgłosić w piątek za tydzień jak nie urodze ;) a raczej się nie zapowiada

Asienka, to sie spotkamy na wykladzie w poniedzialek. Na cwiczeniach bedzie troche opieki i troche cwivczen pod katem porodu :) Ja mam niby skonczyc cw 1 pazdziernika ciekawa jestem czy sie rozpakuje do tego czasu czy uda mi sie wszystkie zajecia zaliczyc.

Altea a jakie są Twoje wrażenia z wykładów? Chodzisz z mężem?
Czy trzeba wziąć coś do notowania? :)

Wiem, że na ćwiczenia trzeba się wygodnie ubrać? Ale czy mozna w dresie przyjechać? Czy jest tam mozliwość przebrania się?

kurcze, zmierzyłam mój brzuszek, mam 112 i ważę ok.74 kg.
ale ostatnio mam straszną ochotę na słodycze: głównie zajadam się lodami, goframi i ciastem od Sowy.

Rybka wage jeszcze nadgoni albo do porodu albo na piersi mamy.Wiper no waga pokaźna! ciekawe co mi gin jutro powie ja to mam przeczucie ze rozwiąże sie wcześniej niz w terminie.

To ja mam 116 w pasie ale objadałam sie słodkim jak wstaje w nocy siku to później zasiadam przed ciasteczkami i wypijam do tego pół litra mleka.

ja też się objadam słodkim...co będę sobie żałować :)

Ale Ty wiper wazysz tyle ile ja przed ciążą,a wszystko poszło mi w uda taki celulit szok,a moze to woda za to jakos rozstępy mnie ominęły.

ojojoj...a moze się wzrostem po prostu różnimy?? :)
a może Ty po porodzie szybciutko schudniesz a ja będe się męczyć??

wszystko zalezy od organizmu...ja mam tendencje do tycia i cienko widze moje chudnięcie :(

rybka to rzeczywiście kruszyna podobna do mojej,no ale najwazniejsze że systematycznie na tej wadze przybiera no i przez tę diete to Ty laska ciężarówkowa będziesz:) Wiper a Twoja Miska nie jest az takim klopsikiem jak się zapowiadało bo to chyba taka średnia waga..A co do przeczucia o wcześniejszym rozsypaniu się to chyba ma je połowa z nas hehe jeszcze będziemy to wspominały jak będziemy męczyły sie po terminie:))a ja posprzątałam szafe i jest miejsce na babcine rzeczy,drugie pranie zrobiłam brzuch jak kamień i ciągnie w dół jak cholera,mała spokojna dziś,zaraz kisielek sobie ugotuje i biore się za prasowanko

ufff !!! mąż własnie pojechał do Tesco na zakupy, mecz Polaków go wkurzył i pojechał przed zakończeniem :-) zrobiłam mu listę.

Bylismy w W-wie i w powrotną drogę zajechaliśmy do Redy na kebaby :-) mniam ... a w lodówce rosołek, ale nic się nie zmarnuje, bedzie na jutro.

waga średnia ale błąd pomiaru +/- 500g na tym etapie ciąży :D

niech już nie rośnie :)

ogladałyście na polsacie o cesarkach, p Kopacz daży do ograniczenia ich ilości w szpitalach a metodą ma byc m.in,jeszcze wieksza kontrola odsetek cesarek oraz bezpłatne zzo,terefere teraz tez niby jest dostępne a anestezjologów nie ma...zdanie lekarzy podzielone,jedni że to niepotrzebna operacja a drudzy że tak mówia tylko Ci którzy na codzień cesarek nie wykonują i ostatni raz robili je na praktykach i że nawet kobitki - ginekolożki-położniczki decydują się na cc ze strachu przed bólem,ja to tak się zastanawiam czy to jest troska ministerstwa o zdrowie pacjentek czy o koszta cesarek..

od rana ma goryczkę w buzi. Cokolwiek zjem, za chwilę sama gorycz, nawet po wodzie. Mam nadzieję,że przejdzie do jutra.

jaki mam ustawić rozmiar zdjęcia żeby było "małe" ???

ktoś mi podpowiedział, że 640x ... ale to nie podziałało

320 na 240 czyli ta pierwsza opcja w imageshack

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry