Widok

Testy owulacyjne IV :))))

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/TEST-OWULACYJNY-t68130,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/TESTY-OWULACYJNE-II-t70334,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Testy-owulacyjne-III-t70812,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mnie w poprzednim cyklu blada 2 kreska na teście była od 13 do 15 dnia cyklu, później w 16 i 17 dniu była wyraźna, 18 dnia znów blada. A temperaturka skoczyła dopiero w 20 dniu cyklu.
:) :) :)
imageimage
witam się w nowym wątku :)
ja temp nigdy nie mierzyłam,,, 2 cykle jak robiła, testy to max 3 dni były dwie kreski a w ostatnim było to wiele dluzej :) i byam pewna ze nic z tego po becie w 21dc jakos ,,,,i sie zdziwilam po tygodniu jak juz 4 tc pokazała :)
imageimage
ja- dwisia dziekuje za pomoc i witam dziewczyny na nowym watku:):) zrobie jeszcze dzis tem test zobacze co mi pokaze
a co tu tak cichutko:):)robilam test owu znow ta jasna kreska jest ie wiem co to znaczy w 21 dc
Madziuk, a kiedy miałaś skok temperatury? U mnie np skok nie do końca był zgodny z testami. Z kolei na znajomą podziałało - test owu i skok zgodnie pokazywały i zaszła w ciażę. Tu masz jej wykres na 28dni.pl:

http://28dni.pl/magdus81/charts/2009-01-10

Ja podchodzę do tego tak, że testy tylko podpowiadają (tak samo jak mierzenie tempki z resztą)...
ja ewcia mialam skok gdzies ok 16 dc
no więc tego się trzymaj. tempka jest bardziej wiarygodna od testów wg mnie.
oki ewcia dzieki:):):)ale nadal mnie martwia ta jasna kreska na tescie owu dzis juz dawno powinno jej nie byc moze te testy sa do dupy nic nie warte

dziewczyny ale jak to jest jezeli temp nie wzrosnie to owulacji nie bylo?bo ja mam tak ze zawsze mi sie temp podwyzsza czyli owulka jest?
To jest tak, że w niewielu przypadkach - bardzo rzadko kiedy pęcherzyk może urosnąć i być gotowym do pęknięcia, jednak ostatecznie nie pęknąć. Wtedy tempka też wzrośnie i wszystko będzie wyglądało jak przy owulacji. Ale tak jak mówię, zdarza się to niezwykle rzadko. Jak tempka wzrosła, to znaczy że jest po owulce. Po to nam testy, żeby przed powiedziały (żeby było więcej czasu na staranka), bo tempka mówi o tym, że już owulka była - dzień przed skokiem.
A jak u Ciebie ze śluzem? Ja prawie w ogóle go nie mam :( i od tego cyklu biorę wiesiołek. Wiadomo... jeśli śluzu nie ma, to choćby przytulanko było nawet w owulkę, to może się nie udać...
a ten wiesiołek pomaga?
I mam baaardzo głupie pytanie: jak mierzycie temp.? Pod pachą, pod językiem?
przyłączam się do pytania... jeśli się nie uda teraz, od następnego cyklu wchodzę w mierzenie temperatury, ale najpierw się muszę poduczyć :)
image
Temperaturę mierzy się w pochwie, odbycie lub pod językiem. Nigdy pod pachą. Trzeba to robić zawsze rano o tej samej godzinie zaraz po obudzeniu przed wstaniem z łóżka. Nie wiem czy znacie ogólne zasady NPR? Ja co prawda się też uczę dopiero, ale co nie co już wiem i mogę pomóc. No i oczywiście polecam www.28dni.pl
dzięki:) ja już mam konto na 28 dni, świetna sprawa, teraz tylko potrzebuję samodyscypliny ;)
image
acha, a termometr elektroniczny, czy z rtęcia? czy nie ma to znaczenia?
image
termometr rtęciowy lub elektroniczny. Jeśli wybierzesz elektroniczny, to koniecznie musi mieć 2 miejsca po przecinku.
A co do wiesiołka, to na razie ni widzę po nim specjalnych zmian w ilości. Może od następnego cyklu się poprawi...
dziewczyny , mam pytanie do testów. Czy jak tylko jeden dzień wskazują 2 krechy a potem już tylko jedną to to znaczy,że jakiś felerny cykl bez faktycznej owulacji czy co? Bo to chyba krótko jakoś
image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl
Kurczę... nie wiem. W sumie w instrukcji piszą, aby przestać robić testy jak wyjdą 2 krechy, więc nie przewidują, że będziemy robiły je też później. Choć nie przewidują też, że przez kilka dni 2 krecha może być ledwo widoczna... Niestety zaczynam powoli wątpić w te testy słysząc wyniki różnych osób (choć wiem, że wielu osobom się udało).
ale tu dzis ciszaaaa,, u nas sie udało z testami :)
imageimage
Kasiu, czy próbowaliście najpierw bez testów? zastanawiam się, czy odczekać trochę, czy od już od następnego cyklu sparwadzwać owulację...
image
jeden cykl bez testów, drugi cykl z testami - bez efektu bo męza nie było hehe,,,,no i 3 cykl z testami i z efektem :)
imageimage
Ja też mam podobny problem - częsty brak męża w domu :(
Ale może w tym cyklu....
czesc dziewczyny co tam u was ktora teraz testuje:):):0 ja dzis mierzylam temp spadla mi o 3 stopnie mam 37 a dzis mam 23 dc modle sie zeby juz mi nie spadla:(chyociaz dzis mierzylam troche wczesni8ej niz zwykle i dlatego moze tak wyszla jak myslicie???
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak, to możliwe, że jeśli mierzyłaś wcześniej, to jest niższa. A ile wcześniej mierzyłaś? W angielskiej metodzie dozwolona jest korekta: jeśli mierzysz godzinę później, to od wyniku odejmujesz 0,1; jeśli mierzysz godzinę wcześniej, to dodajesz 0,1 - i tak za każdą godzinę wcześniejszego lub późniejszego pomiaru. A który masz dzień fazy luteralnej?

Ja od dziś zaczynam testy owu. Wczoraj miałam troszeczkę rozciągliwego śluzu, więc może wiesiołek da radę :)))
czesc ewcia zawsze mierzyolam o 9 a dzis wstalam wczesnie i zrobilam o 7:)mi wiesiolek marnie pomogl nie zauwazylam wcale sluzu plodnego a teraz chyba pojde na monitoring trzymam kciuki moze to twoj miesiac:):0
a ja jestem 9 dni po fazie luteralnej w srode testuje mam nadzieje ze ta wredna @ nie przyjdzie
No... to trzymam kciuki, żeby nie przylazła :)
Ja jak czuły masz test - 10 czy 25?
Podaję normy HCG dla dni po owulce, jeśli jesteś w ciąży - przynajmniej wiadomo kiedy robić test :D
NORMY DLA PIERWSZYCH DNI PO OWULACJI (DPO-dni po owulacji)
Dni po owulacji Zakres hCG inmIU/ml
10 DPO ---- 5 – 50
12 DPO ---- 10 – 100
14 DPO ---- 20 – 200
16 DPO ---- 40 – 400
18 DPO ---- 70 – 800
20 DPO ---- 140 – 1600
22 DPO ---- 180 – 3200
ewcia dzieki za kciuki i za normy ja tez trzymam za ciebie kciuki u ciebie jest bardziej parwdopodobienstwo ze zlapiesz brzuszek bo u mnie cos mi sie wydaje ze nici:(pewnie jakbym zrobila dzis test owu to pewnie tez by wyszla druga jasna kreska albo ze mna jest cos nie tak albo z testam

dziewczyny czy korzystala ktoras z monitoringu cyklu?ile za to sie placi boje sie ze lekarz mi go odmowi
Madzia, jeśli jesteś w ciaży, ale jest jeszcze za wcześnie na testy ciążowe, to możesz może nawet już dzisiaj zrobić test owulacyjny. Jeśli wyjdzie pozytyw, to po paru dniach ciążowy też wychodzi pozytywny.
Nie chcę mieszać Ci w głowie, ale tak to jest z testami owu. Może spróbuj? Dziś masz 9 dzień fl, więc może wykazać.
a tu masz żywy na to dowód :)
http://28dni.pl/magdus81/charts/2009-01-10
oki ewcia dziekuje ci bardzo za odpowiedz i wsparcie zawsze robilam test o 16 to dzis tez zrobie o 16 a test owu moze sie mylic?np wykazac 2 jasna kreske bo jest jakis badziewny?czy cos takiego?
tego niestety nie wiem... ale zaczynam podejrzewać, że moje takie są :(
Dziś mam 11 dc i zaczęłam testować - i jest 2 baaaardzo bladziutka kreska, a to raczej za wcześnie jak na mnie...
ewcia zeczywiscie u tej dziewczyny najpier wyszedl test owu pozytywny :):):) nie dlugo zrobie test owu
ewcia ja wlasnie tez mialam taki problem ale nie ma sie co matrwic testy moga sie myli wiele jest dziewczyn ktore mialy testy i wychodzily jakies watpliwe kreski a byly w ciazy:):) ciekawa tylko jestem czy ktoras miala tak ze ciagle miala 2 kreski na tescie owu az do np 25 dc i nie byla w ciazy kasia w sumie miala jasna kreske caly czas ja tak mam tylko moze to testy jakie badziewie
to czekam na wieści jak wyszedł :)
oki ewcia odrazu napisze:):):):)
dziewczyny zrobilam test owu druga jasna kreska a zeby sprawdzic te testy czy moze ona ciagle tak nie pokazyja bez podstawnie to zmusilam siostre zeby zrobila ten test i zgodzila sie i u niej wyszla 1 kreska czyli cos te testy sa warte nie wiem co juz myslec o tym nie chce sie nakrecac zabardzo
ta kreska po 8 min zrobila sie ciemniejsza i grubsza boze teraz bede myslec o tym a jak przyjdzie @ to bede przezywac jak sie teraz nastawie
A jak czuły masz test ciążowy? Jeśli o czułości 10, to możesz śmiało robić w 13 dniu fl, a może nawet 12 dnia.
Musisz być dobrej myśli. Ja jestem :)
dziewczyny ale chyba nie moliwe ze pokazuje owulacje w 23 dc
ewcia ja robilam teraz test owu a ciazowego jeszcze nie mam:(
Wiem, że robiłaś owu :) I skoro wyszły dwie, to raczej będzie dobrze :D
Skoro nie masz jeszcze testu, to poszukaj w aptece Bobo-testu o czułości 10 lub testu ACON Ultraczuły też o czułości 10. Wtedy możesz spróbować go zrobić już w poniedziałek, bo wcześniej pokaże. Jeśli kupisz jakiś o czułości 25, to nawet w środę może pokazać negatyw jeśli jesteś w ciąży.
oki ewcia napewno bede chciala zrobic tem test co szybciej [pokaze bo juz zaczynam myslec o tym
zastanawia mnie dlaczego wychodza ciagle 2 kreski ja nie mam zadnych objawow itp:(:(:(
od ilu dni masz dwie kreski na owlu?? ile trwa twoj cykl? kiedy @ powinnas dostac:)
imageimage
chyba z tymi objawami, to indywidualna sprawa - nie każda ma je tak od razu.
ja mam 2 kreski od 14dnia cyklu moj cykl ostatnio trwal 25 dni 28mialam zawsze a od 3 miesiecy mam 25 -26 cykl a @ powinnam dostac w srode liczylam 28 dni cyklu a jakbym liczyla cykl 25 to powinnam miec w poniedzialek
ale w ten co bedzie ? to ja proponuję zrobic test ciążaowy ...a dzis nadal masz 2 kreski? bo u mnie dlugooo trwajaca owu :) okazała sie juz ciąża :)
imageimage
kasia dzis mam nadal 2 kreski a ty od ktorego dnia ta druga kreska ci sie utrzymaywala?caly czas ja mialas od owulacji?
tylko ciążowy może nic nie wykazać, skoro dziś dopiero 9 dzień fazy luteralnej. W poniedziałek najwcześniej i to ten czuły powinien coś pokazać, choć najpewniej we wtorek dopiero.
tak kasia w ten co bedzie poniedzialek lub srode
od ok 14dc mialam dwie 21 dc testy m sie skonczyly,,,28 dc kupilam ciazowy,,i tez byly juz 2 kreski
imageimage
poprzednie owu mialam max 2-3 dni pozytywne
imageimage
chyba ewcia ma racje nie ma co wczesnie robic bo moze nic nie wyjsc dziewczyny ale jak nie ciaza to dlaczego moze mi sie pokazywac druga kreska caly czas?testy sa chyba dobre bo siostra robila miala 1 a ja mialam 2
a ja robilam 21 dc i tez mialam 2 kreski dzis mam 23 i znow mam 2 kreski nawet ta kreska wydaje mi sie ze jest ciut mocniejsza niz tamte chociaz tez jasna jest
no to poczeka do pn,,ale ja bym nie wytrzymala hehehe

owu napewko owu pokazuja lub zaciążenie hihi
imageimage
Ja myślę, że jesteś w ciąży, skoro owu pokazuje dwie. Domyślam, że to będzie baaardzo długi weekend dla Ciebie przez to oczekiwanie.
Ale Cię nie nakręcam.
mi tez sie wydaje ze to moze juz fasolka byc:)
imageimage
no dziewczyny teraz to naprawde jajko zniose przez ten weekend hehe
wydaje mi sie dziewczyny ze takie szczescie by mnie nie kopnelo a tak bym chciala 2 kreseczki na tescie ciazowym:):):0
a daleko masz do apteki :)
imageimage
jakies 4km ale teraz zamknieta jest chyba ze jutro pojade do mamy tam jeste wiele aptek to kupie:):) ale dziwne jakby to bylo na owulke bo temp mi juz skoczyla tak jakby bylo juz po owulce
mi się śniło wczoraj,że test ciążowy pokazał 2 krechy- ale niestety marne szanse:(
image
bertisa tez mam ostatnio takie sny
ale tu cichutko gdzie dziewczyny pouciekaliscie:):):)
też w poprzednim cyklu miałam taki sen o pozytywnym teście :)
puk puk jest tu ktos
czesc dziewczyny co taka cisza:):):):)ja jutro chyba zrobie test ale moj mowi zebym nie robila wczesnie zrobie pozniej jeszcze test owu zobacze co wyjdzie dzis temp 37.4 ciekawe co z tego wyjdzie piesi mam normalne tzn troche sa napiete ale nie takie ciezkie jak czasami dziewczyny maja
hej :) a ja sie nakręcam i nakręcam, a jeszcze tyle dni do testu.... plecy mnie dobijają po prostu, zawsze tak mam przed okresem, a tu jeszcze 10 dni... nawet masaż męża nie pomaga, no i ten brzuch, tak tępo boli. Ach.... marzenia :)
image
Dziewczyny, a może razem coś wymyślimy, żeby było łatwiej czekać? Ja się próbuję oderwać od tych myśli, ale to trudne, szczególnie jak mąż co chwila pokazuje mi jakie fajne znalazł artykuy dla dzieci....a ja jprzecież jeszcze nie wiem...
image
ja staram się już nie nakręcać, w poprzednim cyklu to miałam chyba wszystkie możliwe objawy:) teraz mam zero i cieszę się bo tak wolę, w spokoju, a kiedyś się przecież uda:)
image
Oj, ja tego też nie chcę. bo się kiedyś ostro wkręciłam... ale jak to zrobić? jak? ;)
image
Cześć dziewczyny!

Widzę że nie był mnie chwilkę (wyjechaliśmy na kilka dni) a tu powstał kolejny wątek, super:-)

Dla tych co mnie nie znają ja jestem żywym dowodem że testy owu działają.
Trzymam za wsze wszystkie kciuki!!!

dyiewczynyz dzis mam 23 dzien cyklu i nadal test owu pokazuje 2 kreske nawet grubsza niz wczesniej nie wiem o co chodzi a temp mam 37.4 mam nadzieje ze sie udalo
jeśli jesteś w ciąży, to temp utrzymuje się na wysokim poziomie; test też wskazuje, że chyba się udało :))) Jutro koniecznie zrób test o czułości 10 - a najlepiej jedź od razu na betę, bo ona pokaże na pewno.
Dziewczyny, pomocy. Przeczytałam wszystkie wątkie TESTY OWULACYJNE wstecz i wiem, że się znacie bardziej niż ja. Pomińmy moje pragnienie dziecka, potrzebuje kogoś obiektywnego. Opiszę co się ze mną dzieje a Wy powiecie mi co sądzicie, plizzz :)
A więc: mam takie dziwnie czerwone, bolące sutki, zauważyłam też inny kolor i rozpulchnienie mojej hmmmm"muszelki" to już od jakiegoś czasu, bolą mnie strasznie plecy, serce mi się tak przewraca na drugą stronę, ćmi mnie podbrzusze,a od wczoraj po lewej stronei boli mnie mocno, jakby na owulacje, ale nie w 21 dniu cyklu przecież?? no i mam taką bardzo delikatna kreskę ciemna idącą w górę od łona. Pomijam rozdrażnienie, zmiany nastrojów i ciągłe wzdęcie...
Dzięki za pomoc!!
image
dla mnie to sią objawy ciążowe- ale trudno stwierdzić, bo mój organizm też czasem szaleje w fazie poowulacyjnej i nic z tego nie ma
image
dziewczyny kupilam test ciazowy jutro postaram sie go zrobic ale nie bedzie za wczesnie? jutro bedzie 26dc zadnych objawow nie mam myla mnie te testy owu ciekawe czy bedzie tak jak u kasi
a jak czuły jest ten test - 10 czy 25?
ewcia kupilam bobo test myslisz ze cos pokaze????????/zrobilam jeszcze dzis test owu i znow jest widoczna 2 kreska cp o tym muslicie dziewczyny?
ja bym zrobiła :) jestem niecierpliwa strasznie:) mysle ze tez bedą dwie kreski :)
imageimage
kasia ja tez juz mi serce sciska tak sie boje ale boje sie tez rozczarowania
ja zrobilam test 3 dni przed spodziewana @ i wyszedl pozytywnie
imageimage
jolga ja ostatni cykl mialam 25 zawsze mialam 28 a teraz liczac 25 to jutro powinnam juz testowac mam nadzieje ze te testy owu pokazuja ciaze tak bym bardzo chciala i test pokaze 2 kreseczki
dziewczyny a czy spotkaliscie sie gdzies ze testy owu pokazywaly do konca 2 kreski a dziewczyna ktora tak miala w ciazy nie byla????????
trzymam kciuki;) my staralismy sie przez 5 cylki w 6 sie udalo wlasnie dzieki testom owu. i powiem ci tak, ze tyle razy bylam do tego czasu "w ciazy"a zrobilam w sumie od niechcenia 3 dni przed @ i jak zobaczylam dwie kreseczki to serce mi prawie stanelo;) zycze tobie i wszystkim dziewczynom ktore sie staraja zeby takie uczucie przyszlo do was jak najszybciej;)
imageimage
3mam kciuki, daj znac koniecznie rano :)
imageimage
Madzia daj znać rano jak wyszedł test.
Madzia jak na moje oko jesteś w ciazy:-)
Ja też tak miałam ze test owu pokazywał dwie kreski ta druga nawet ciemniejsza niż podczas owulacji.
Trzymam Kciuki i czekam na wieści.
Ewwa a jak się sprawy mają u Ciebie kochana?
Monia, ja czekam na pozytywny test owu, płodny śluz i skok temperatury :) Jeszcze wszystko przede mną. Dziś mam 14 dc.
A jak Ty się czujesz, Monia?
Trzy dni tu nie zaglądałam, i tyle straciłam. Dzieje się, dzieje.
Trzymam kciuki. mam nadzieje, że bedą same dobre wiadomości w tym miesiącu.
Ja już jestem po owulacji. Teraz trzeba czekać ;)
Hej dziewczyny, co tam u Was????
Dorcis, trzymam kciuki za sukces w tym cyklu :)
Staram się nie nakręcać, ale ciężko mi to idzie. Bardzo się denerwuję.

Ja również Życzę aby Wam się w tym cyklu udało.
Madzikus, jak wyszedł test????
JAK WYnik testu????>
imageimage
A dziękuje , czuje się dobrze:-)
W piątek mam wizyte kontrolną, już sie doczekac nie mogę...
Chciałabym uslłyszeć ze wszystko jest wporządku i usłyszeć serduszko mojego skarba:-)

No i jak test, czaekamy!!!!
monika na kiedy masz termin?
imageimage
jest tu ktos??
imageimage
ja jestem tak z doskoku bo do czawrtku jescze jestem w pracy.
Ja mam termin na 28 wrzesień. A ty?
Już się piątku nie moge doczekać wrrr
to zapisuj sie do wrzesniowych mamus :) ja mam 12wrzesnia ::)
imageimage
A Madzikus nadal trzyma nas w niepewności...
no własnie, a moze test byl pozytywny i na bete poleciała i czeka na wyniki :)
imageimage
tez zgladam co chwilke;)
imageimage
AHH te baby i nasza ciekawosc :)
imageimage
no własnie ach ta nasza babska ciekawość:-)

No czekami i czekamy...
jeny juz ponad 100 postów :)
imageimage
dziewczyny przed chwila robilam test rece mi sie trzesa mam 2 kreske jasna!!!!!!1 a to 1 dzien przed @
test ciazowy rozumiem!!!!!!!!!!!!!!!! i jest POZYTYWNY !!!!!!!!!!!!!!!
imageimage
jezu nie wierze boje sie
tak kasia test ciazowy
GRATULUJE :) masz dwie kreski :) :) jezu az sie poryczałam
imageimage
ale super!!!

Gratuluję!!!!
to zakladaj szybko nowy wątek :) na szczęscie :)
imageimage
własnie zakladaj szybko bo ten już za długi jest:-)
~monika987 a Ty kolezanko moze sie wkoncu zalogujesz i sobie sprawisz suwaczek :)
imageimage
masz racje już się loguje i pochwale suwaczkiem:-)
Poczekaj...
no wkońcuuuuu i zapraszam do wrzesniowych mam :)
imageimage
no i jak:-) ?
Dziękuje za zaproszenie zaraz tam zawitam:-)
image

image

www.nikolaszymanska.pamietajmy.com.pl
córeczko
o prosze jak ładnie :)
imageimage
Madzikus, WIEEEEELKIE GRATULACJE!!!
ewcia nie-dziekuje:):):):):):):):):) i trzymam kciuki za ciebie
ale fajnie ze kolejnej z owu testami sie udalo :) oby bylo nas jak najwiecej :)
imageimage
Super wiadomość. Gratulacje.

Ale super! Gratulacje!!!!
Ja-dwisia, jak tam u Ciebie sprawy się mają? :)

Ja mam 16 dzień cyklu, testy owu nadal negatywne i śluzu płodnego brak. Nadal więc czekam na owu.
Mam nadzieje, że w krótce się doczekasz i będą tego pozytywne rezultaty.

A ja cały czas trzymam mocno kciuki!!!
image

image

córeczko
3mam kciuki za was codziennie :)
imageimage
hop hop :)
imageimage
Nie-dziękuję :D Żeby nie zapeszyć.
hej Ewwa dzięki za pytanie :)
po niedzieli powinnam dostać okres, zobaczymy co będzie.
wiadomo, czego bym chciała :) ale nie nastawiam się na nic...
No to trzymam kciuki najmocniej jak się da :)

Akcent optymistyczny:
moja znajoma z 28dni.pl dowiedziała się wczoraj, że będzie miała bliźniaki :D Jest przeszczęśliwa.
Hej!
A ja zaczynam podejrzewac, ze moje jajeczka ;-)) nie pekaja ;(.
Daje sobie jeszcze 2 m-ce i ide do Invicty.
Moj lekarz chyba sobie nie radzi...

@ ma przyjsc za ok 10 dni dopiero...czekanie mnie dobija.
O kurczę... mam nadzieję, że to nie to...
U mnie z kolei prawie nie ma śluzu. W zeszłym cyklu nie obserwowałam. W tym zaczęłam i okazuje się, że jest go bardzo mało. Mam dziś 17 dc i płodnego ani widu ani słychu. A brałam wiesiołek w tym cyklu. Zaczynam pić wodę na potęgę, bo to podobno pomaga w ilości.
Dziewczyny mam nadzieje, że nam się uda w tym cyklu. Michalowa masz rację, to czekanie jest okropne. Można zwariować...

A jeszcze moj maz mnie zawsze niepotrzebnie nakreca. On bidny tez tak bardzo chce bobaska, ze co miesac mi mowi - zabaczysz tym razem sie udalo. I chociaz prosze zeby tak nie mowil, bo chcac-niechcac sie nastawiam, to i tak to robi. Teraz tez w Walentynki mi powiedzial, ze on czuje ze teraz sie udalo ;-) i wez tu z takim dziadem ;-)))
Ale ja czuje, ze nic z tego znowu. Skonczyly mi sie testy owu i w tym m-cu juz nie robilam (naprawde mi sie odechcialo, zrezygnowana bylam po ostatnim miesiacu) ale w tym miesiacu w ogole nie zaobserwowalam objawow owulacji...od przyszlego m-ca zaczene znowu z testami owu + mierzenie temp.
Mój na razie siedzi cicho. Sam nie zaczyna temat. Jak wcześniej rozmawialiśmy, to powiedział, że jak będzie to będzie. Choć - może podświadomie - częściej zaciąga mnie na przytulanko :D A ja nie mam serca powiedzieć mu, że nie chodzi o ilość, że lepiej nie kochać się codziennie. Z drugiej strony jak sobie pomyślę, to nie zamierzam kochać się jak w zegarku - przynajmniej na razie będę się tym cieszyć jak zwykle kiedy mam ochotę :D
Ogólnie jestem jednak strasznie zdołowana brakiem śluzu :( Bo w zeszłym cyklu z testami owu i przytulankiem "w terminie" nie udało się i boję się, że teraz też nic z tego :(
Podczytałam Was trochę dzieczyny i trzymam kciuki mocno za Wasze powodzenie!

Na pocieszenie powiem, że zaszłam w cyklu, który w/g monitorowania był bezpłodny :)
imageimage
dzięki za pocieszenie Martek :)

oj tak, czekanie jest koszmarne, ja wprawdzie mam tyle pracy i zajęć, że nie myślę o tym cały czas... ale najgorsze dla mnie jest to, że zawsze dopiero za miesiąc kolejna szansa, a czas leci :(

jadłyście już pączki? :)
Ja już jadłam pączusie. I to duże ilości. Pare z wypieku mojego mężusia, a pare robutki koleżanki z pracy (specjalnie na tą okazje wzięła urlop).
:)

hohoho super, takie domowe :) zazdroszczę! :)
ja też wciągnełam 2...ale na tym nie poprzestane ;-)
ja też 2 zjadłam... a mój mąż o 8.30 miał już 4 na liczniku :)
A ja już wymiękam... a tu jeszcz kilka pączków się do mnie uśmiecha...

Ja-dwisia faktycznie szkoda, że miesiąc jest taki długi, a szansa na zajście taka niewielka :(

Dziewczyny, jak Wam idzie zjadanie pączków?

przez Was musialam sie ubrac i dygac do sklepu takiej mi ochoty na pączaki narobilyscie :)
imageimage
3 i mam dość ;-)
Ale po pracy ide na domowe pączki do cioci heheh to tam tez cos zjem ;-)
hej, ja wczoraj mialam usg jajanikow i wg mnie cos znalezli, w przyszlym tygodniu do lekarza po wyniki i wtedy skie okaze. probuje nie denerwowac sie, ale ciezko mi.

ja nie meirze tempki, bo mam czesto wyjazdy itd i jest to trudne.,

ja-dwisiu, 3mam kciuki, ja w tym cyklu nie nastawiam sie, w sobote czeka mnie cytologia i wizyta u ginka.

wierze, ze w tym cyklu ktorejs z nas uda sie:-)))
image

image
hej, ja wczoraj mialam usg jajanikow i wg mnie cos znalezli, w przyszlym tygodniu do lekarza po wyniki i wtedy skie okaze. probuje nie denerwowac sie, ale ciezko mi.

ja-dwisiu, 3mam kciuki, ja w tym cyklu nie nastawiam sie, w sobote czeka mnie cytologia i wizyta u ginka.

image

image

image

image
mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze...
musi być dobrze, cały czas wam dopinguje.
A ja jutro mam USG
image

image

córeczko
Izulucha a czemu myślisz, że coś znaleźli?
wierzę, że będzie dobrze!

Monika czekamy na wieści po usg - na pewno będą dobre!

buziaki dla Was, też wierzę, że w tym cyklu któraś zajdzie, była Kasia, potem Monia, potem Madzik, więc nie możemy robić przerwy ;)
No dobra, to ja zgłaszam sie na ochotnika heheh! ;-)
Zeby to bylo takie proste, co?
No nic, ja tez trzymam mocno za Nas kciuki babeczki!
jestem już po USG przeszczęśliwa bo wszystko w porządku a serduszko wali jak dzwon:-)
Idę się chwilkę położyć, zmęczona jestem
image

image

córeczko
Super! No to jeszcze raz gratulacje!!!
Monia, strasznie się cieszę, że wszystko jest dobrze :D
super Monia :)
wow Monia, to super i aby tak do konca.

ja-dwisiu: po peirwsze w tym UK lekarze nic nie mowia ci co widza ci na USG, ale kazala koniecznie pojsc do rodzinnego i on bedzie mial opis i wyniki, ale chyba mialam cos, bo zaznaczali na zdjeciu cos, dlatego sadze, ze musieli cos znalezc. pewnie sobie wkrecam i po prostu musze uspokoic sie. bedzie dobrze. w srode rano mam wizyte , wiec dowiem sie szczegolow.

image

image
A mi zaczął się wieczorem płodny śluz :))) Jupi!!!
A wczoraj miałam czarną rozpacz z powodu jego braku i w ogóle zbyt małej ilości.
Oczywiście żeby nie było za łatwo, to mąż siedzi w drugim pokoju i się uczy, bo jutro rano ma poprawkę :( i nie wiem czy będzie chciał się przytulać. Nie powiem mu przecież, że ma przyjść na chwilkę, bo śluz jest dobry.
Izulucha będzie dobrze! ale dobrze, że się przebadasz, będziesz przynajmniej dobrze wiedzieć co i jak. a to, że zaznaczają i się zastanawiają to jeszcze nic nie znaczy, poza tym, że się przykładają do badania :)

Ewwa nic się nie martw, myślę że jutro jak Mąż będzie już po porawce i w dobrym humorku, Wam się uda :)
Ewwa i jak tam sprawy się mają, mąż odpuścił nauce;-)

Musiałam zmienić suwaczek bo termin porodu wg. USG jest na październik.

Trzymam za Wszystkie kciuki!!!!!!!!!!!
image

image

córeczko
Hej!!!
Mąż na szczęście nie uczył się długo. A dziś na teście owu w końcu była wyraźna druga krecha. Dziś dzień przerwy i jutro zadziałamy :)
no to teraz do dzieła:-)

a to moja fasoleczka

image
image

image

córeczko
Monika, gratulacje!

Ja zadaję sobie pytanie, czy robić test jutro, dwa dni przed terminem? Straasznie bolą mnie piersi, jakbym miała sutki z rozgrzanego żelaza.... Bo w tygodniu wprawdzie większa sprawdzalność, ale na szybko, bo rano do pracy... jak myślicie?
image
zależy jaki masz test, niektóre wykryją szybciej. Kilka babek mi mówiło,że testowało się 3 dni przed @ i wychodziły dwie krechy ale tylko niektóre testy są na tyle czułe, jak na opakowaniu pisze,że w dniu spodziewanej @ to wcześniej bym nie testowała ale na niektórych jest napisane,że szybciej można chyba bobo test i quick vue nie jestm pewna
image
dzięki Betrisa :) jeszcze dziś wytrzymałam, w sumie to pboję sie tego testowania, a dzis znów boli mnie lewy jajnik... ojojoj
image
Poszukaj w aptekach testu o czułości 10. Taką czułość mają testy Acon ultraczułe i bobo test. Ale pytaj najlepiej jaką czułość mają testy, które są w aptece (pewnie nie będą tam wiedzieli o cho ci chodzi, ale wtedy poproś, żeby pokazali Ci instrukcję lub opakowanie). A wiesz kiedy mogła być owu?
Zawsze na owu boli mnie lewy jajnik, dokładnie jak dziś... około połowy cyklu... takie uczucie napięcia i ciągnięcia. no i moje biedne piersi, marzę o jakichs zimnych okładach czasami...
bardzo dziękuję ewwa za odpowiedź, dziś poszukam, jutro może zrobię... choć mam ciotkę farmaceutkę i nie ma dobrej opinii o testach... o rany... kiedyś robiłam test z marszu, jak nie byłam pewna, bo się nie starałam o dziecko, a teraz to zbyt waż
ne i tak się martwię...
image
Nie martw się... co ma byś, to będzie!!!
Jeśli nie możesz się doczekać, to możesz zrobić test owu. One pokazują albo zbliżającą się owulację, albo ciążę. Jeśli byłby teraz pozytyw, to prawdopodobnie masz się z czego cieszyć :)
zrób bobo test, takie żółte opakowanie, jeśli jesteś w ciąży to on powinien już pokazać, bo ponoć pokazuje już 6 dniową ciążę
image
dzięki dziewczyny...:)pojadę dziś do apteki, test już będzie czekał, jasne, co ma być to i tak już jest lub nie ;) a to i tak pierwszy cykl starań, więc czas wziąć się w garść ;) tylko te objawy, co chwila coś, pozwalają mi się łudzić i nakręcać, trzymajcie się, miłej niedzieli!!
image
Dziewczyny, kontynuujemy wątek tutaj:
http://forum.trojmiasto.pl/Testy-owulacyjne-V-t72639,1,16.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam Ovu Control z tego prostego względu że będę mamą (wczoraj się dowiedziałam)! Bez takiego regularnego badania (i bez męża) pewnie by to tego tak szybko nie doszło.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Stosowałam te same testy cały sierpień, zawsze wychodziły negatywne, a tydzień temu dowiedziałam się że jestem w ciąży

I jak sprawuje się wam ten test? Czekam na opinie osob ktore juz maja go od dluzszego czasu.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Woda na oknach - mam dość. (96 odpowiedzi)

codziennie rano musze wycierac okna i wode na parapecie. wedlug wlascicielki mieszkania wplyw na...

Czy ktoś korzystał z pomocy psychoterapeuty? (63 odpowiedzi)

Czy ktoś korzystał z takiej pomocy i może polecić? Ja próbowałam dwa razy, u dwóch różnych osób,...

do góry