Widok

USG bioderek u Sieliwończyka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Bylam juz na badaniu bioderek na NFZ i niby wszystko ok ale lekarz badal malego chyba z pół minuty... Sprawdzil chwile na USG bioderka i koniec. Wiem, ze Sieliwończyk jest bardzo dobrym specjalista i zastanawiam sie czy warto isc jeszcze raz do niego.
Ile trwa u niego badanie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy ktoś był ostatnio u dr Sieliwończyka? Jaki jest koszt wizyty?
I my trafiliśmy do dr. Sieliwończyka, jak najbardziej polecamy !
Tak jak u bj mogliśmy bezpłatnie przyjechać na kontrole, mówił iż lepiej 10 razy sprawdzić czy wszystko ok niż później pluć sobie w brode" :)
Mieliśmy to szczęście iż bardzo wcześnie zaczeliśmy leczenie bo w 9 dniu życia. Kornelia jeden staw miała zwichnięty drugi z dysplazją. Kolejna wizyta u super lekarza gdy K. zacznie sama stawać :)
Tokio super sie u Ciebie skonczylo. Wlasnie dlatego nie warto przy tej okazji oszczedzac, tylko zrobic takie badanie jak najszybciej. Dobre rozpoznanie i szybkie leczenie sa najwazniejsze. Znam dziecko, ktore meczylo sie w takiej szynie bardzo dlugo, bo rozpoznanie dopiero w 3 miesiacu i 2 lekarzy... masakra. Jak mi w szpitalu powiedzieli przy wypisie,ze mam zrobic badanie w pierwszym miesiacu, bo jest slabe odwodzenie i nie wiadomo,czy nie bedzie dysplazji to sobie ta dziewczynke w szynie przypomnialam i bylam przerazona.
Teraz kazdemu mowie,zeby rejestrowac sie do doktora S jak tylko wypisza ich ze szpitala ;D
dopóki wszystko jest ok z bioderkami dziecka to się fajnie gawędzi, ale jak ja zapłakana, bo diagnoza: dysplazja, leczenie: szyna koszli na 6 tygodni, wizja: unieruchomione, zapłakane dziecko albo jakeiś przemieszczenia w przyszłości .. a doktor opowiada z entuzjazmem o wymianie jakiś uszczelek to nerw człowieka łapie :) no ale dziecko zdiagnozowane prawidłowo i wyleczone idealnie, więc na kontroli już śmiałam się razem z nim :D
papilio1@op.pl
Ja jak byłam z młodym na wizycie to akurat był po powrocie ze spotkania klasowego w Krakowie ....... dochodził do siebie hehe,ale byłam zadowolona z wizyty bo miło pogawędzić z takim doktorkiem ,poopowiadaliśmy sobie kawały,ale mimo wszystko szczegółowo wytłumaczył i powiedział co i jak ,jak nosić jak przewijać i takie tam,jak by każdy lekarz taki był z powołania,to o wiele radośniej by się szło na wizytę.Jak byłam w ciąży przeziębiłam się ,strasznie bolało mnie gardło poszłam do ogólnego bo mojej gin nie było a ten mnie odsyła do ginekologa z chorym gardłem bo ginekolog będzie wiedział lepiej ;/ a że mam język nie wyparzony to zapytałam czy jak mnie coś zaswędzi na dole albo zaboli mnie dupa to czy mam iść do okulisty bo będzie lepiej widział.Ogólnie mało sympatyczny był ten lekarz i nawet w recepcji jak pacjenci pytali o ogólnego to babki mówiły że lepiej iść do pani "X" bo pan "Y" jest lekko (fiufiu) i niezbyt miły.Przepisałam się do innego.
Polecam pana doktora, choc to straszna gadula jest :) Moje dziecko rozebrane, gotowe do badania, a pan doktor opowiada o swoich wypadach na narty :)
Ale z dużą sympatią wspominam tego lekarza. I polecam oczywiście.
bj , dr. Wyszomirska stwierdziła że jest ok że kontroli nie trzeba , ale teraz tak mnie coś zmartwiło bo jak mała zrobiła się pulpetem to ma nierówne fałdki-niby to o niczym nie świadczy ale jakoś mi spokoju nie daje :/ na wszelki wypadek dajcie proszę namiar do dr Sielwończyka
Borówka, ale radiologiem jest świetnym, jezeli dysplazji nie zauwazyła to ni ema potrzeby iść do Sieliwończyka. Jesli natomiast coś się jej nie podobało to bym poszła do ortopedy.
Sieliwończuk - świetny specjalista, ja bym sobie w ogóle nie zawracała głowy wizytą u kogo innego :)
papilio1@op.pl
warto, świetny lekarz, wszystko tłumaczy, bardzo dokładny
i zjawiskowy:)
super specjalista, polecam!
jesteśmy po wizycie u dr Wyszomirskiej i się zestresowałam po tym co przeczytałam odnośnie tego że nie jest ortopedą etc. ale przeszukałam net i nie znalazłam żadnej negatywnej opinii na jej temat , wnioskuje zatem że jej diagnozy są prawidłowe, nie wiem może jeszcze sprawdzę u Sielwończyka , zastanawiam się
Sieliwończyk :))
no nie wiem , jak dla mnie jest jednym z lepszych lekarzy i to co nam powiedziala na temat bioderek w zupelności wystarczylo i nic zlego z bioderkami dzieciaczków sie nie dzieje.
Dr Wyszomirska jest znakomitym radiologiem, ale nie jest ortopedą. A sieliwończyk jest ortopedą.
ja robilam obu moim synkom kompleksowe usg u dr Wyszomirskiej i naprawde moge tą pania polecic :)
Ja robiłam i tu i tu.
W 6 tyg. usg u doktora S i w 4-5 miesiącu u dr Wyszomirskiej.
Zarówno Sieliwończyk jak i Wyszomirska to naprawdę dobrzy lekarze.
Jestem zadowolona z kazdej z wizyt.
zrób kompleksowe usg,bo tak jest tez robione usg pod kątem refluksu,a to jest wazne. Pano doktor równiez wszystko tłumaczy,odpowiada na pytania.Polecam:)
hmm...bo zastanawiam się czy robić usg bioderek u pana dr Sieliwończyka a ugs brzuszka i główki u dr Wyszomirskiej, czy może zrobić kompleksowe usg u pani dr Wyszomirskiej?
Zosia,tylko usg bioderek:)
A czy pan doktor robi także USG brzuszka i główki?
hahaha
W kazdym razie Ola,Sieliwonczyk to świetny lekarz,polecam polecam polecam!!!

Dobra,ja spadam-oddałam Niko do babci żeby posprzątać chatę tak porządnie,czyli okna itd.a siedzie znowu przy laptopie,oj forum wciaga,wciąga a przez okna swiata nie widac,nie no biorę się kurcze bo ma troche tych okien:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry