Widok

Uwaga na Laboratorium Bruss !

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Posiew moczu synka - bakteria jakaś tam. Mocz prawidłowo pobrany. Ale pediatra zasugowała, aby sprawdzić wynik, bo "BRuss się często myli". A to ciekawe.

I co?

Wynik - dwa posiewy oddane do laboratorium szpitala PCK. Wynik - ujemny. A mocz oddany dzień po badaniu w Brussie.

Syf. Już pomijam to, że w Brussie drukują jakieś dziwne wydruki, nikt z laboratorium nie raczy nawet postawić pieczątki, jedyne padane dane laboranta, a to sobie może każdy z komputera wpisać w wynik.

Z tego co zauważyłem, szpitale np. dziecięcy w Gdańsku także oddają materiały do analizy w Brussie. Ile jest lewych wyników? Ile leczenia dzieci na choroby, których nie ma?

Mój synek przez cztery dni dostawał lekarstwo, którego nie powinien nigdy dostawać.

Uważajcie na tych prywaciarzy... :(

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5
polanki to tez laboratorium bruss, wiec nie wiem jaki to problem....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja wlasnie tez dowiedzialam sie, ze bruss bardzo czesto sie myli, dlatego dzis polecialam szybko do diagnostyki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mocz moja jest o.k..
Czy Dr.Maciej Brus moze zna przyczyne smierci naszego wspolnego
Z 5 Liceum w Oliwie Pana Janusza Kurkiewicza, ktory zmarl 19.05.2013 r.
Macku, prosze znajdz odpowiedz na moje zrospaczone pytanie.
bedac przed kilku dniami na cmentarzu Oliwskim przerazona zobaczylam
Grob Janusza.

Prosze, odpowiedz - Jola Olszewska-Hajdukiewicz

jolka.hajdukiewicz@gmail.com
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
zawsze robiłam badania w Bruss i chyba do tej pory było wszystko ok.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Temat jak najbardziej aktualny. Dostałem właśnie mejla od dziennikarzy z "Uwagi" TVN i "Interwencji" Polsatu z pytaniami co się w Brussie dzieje, bo mają masę takich sygnałów. Szykuje się materiał TV o nich.

W niektórych przychodniach np. Dąbrowa-Dąbrówka w Gdyni lekarze sami zalecają nie robienie badań kału w Brussie, a prywatnie gdziekolwiek indziej. Parodia, jakim prawem mam płacić 35 zł za coś, co refunduje NFZ? Bo żaden lekarz wiadomo, się nie wychyli, bo dyrektor ma umowę z Brussem.

Maciej Bruss to były lekarz wojskowy z 7 Szpitala MW w Gdańsku, jak słyszałem ma dobre układy itd. może dlatego bezkarny?!

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja dzisiaj po zalogowaniu na stronie Brussa miałam pośród wyników jeden innej osoby, straszny bałagan muszą tam mieć, bo ani nazwisko, ani inne dane niepodobne, nawet nigdy nie robiłam takiego badania.
Szok, że ktoś obcy bez naszej wiedzy może mieć wgląd w wyniki naszych badań.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja ostatnio robiłam w Brusie bad kału córeczki, dwa razy i wyniki tak różne, że dr powiedziała iż to nie możliwe, że Bruss na pewno coś sknocił!
mi i w SR i u ginekologa odradzano brussa bo sie mylą i niedokładni są. Ostatnio zauważyłam ze w mojej przychodni (prywatnej) przeszli do invicty i tam wszystko robia.
zgadzam się, nawet mój lekarz rodzinny to samo przyznał, tak sie składa, że w przychodni do której chodzę,próbki sa oddawane do Brussa, ale moja lekarka uprzedziła, żeby lepiej zrobić gdzie indziej badania
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mi w czasie ciazy wyszła w wynikach jakas dziwna bakteria. Lekarka poleciła powtórzenie badania w laboratorium innym niż Bruss bo tam czasem dziwne rzeczy wychodzą. Powtarzałam 2 razy:p i wynik przeciwny do brussowego.

Mojej kolezance ostatnio w jakims punkcie pobrań koło ETC (nie pamietam do kogo nalezy) badali grupę krwi i źle to zrobili!!! Powtarzała wyniki zagranicą dwukrotnie i miała inną grupę!
szpital na Polankach posiada własne Laboratorium Mikrobiologiczne i wszystkie badania wykonuje na miejscu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jest zmiana na plus. Widziałem nowe wyniki badań innej osoby. Pod wydrukiem zaznaczenie, że podpis jest elektroniczny itd.

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z tego co tłumaczył mi pediatra jak jest zanieczyszczenie to na wyniku są 3-4 różne bakterie. Nigdy jedna jak u nas.

Mylił się?

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
zanieczyszczenie to nie wina lab
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kurczaki, bo my niedawno byliśmy w Szpitalu na Zaspie,
pobrali córci krew do badania w kierunku mycoplazmy
i próbkę zawieźli na Polanki; potwierdzili bakterie :-/
No i ja też niestety się zawiodlam na tym laboratorium i co najbardziej to na lekarzu, ktory po zobaczeniuw wyników przepisał antybiotyk. Poszłam do dwóch innych lekarzy i kazali zrobic badanie ponownie, bo mogło byc zanieczyszczenie, co sie okazało prawdą.
Nie, pominęli ten temat jakby go nie było.

Mam nadzieję, że Warszawa to wyjaśni. Coś czuję że to lipa i tak wyniki wyglądać nie powinny.

Ponury-a jak z tym podpisem na wynikach?
NApisali coś?
Wszystkie posiewy i większość badań serologicznych Szpital Dziecięcy na Polankach wykonuje w swoim laboratorium mikrobiologicznym.
Bruss obsługuje badania biochemiczne i morfologiczne.
Niektóre bada sam, a inne przekazuje do Brussa.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry