Widok

Uwaga na Laboratorium Bruss !

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Posiew moczu synka - bakteria jakaś tam. Mocz prawidłowo pobrany. Ale pediatra zasugowała, aby sprawdzić wynik, bo "BRuss się często myli". A to ciekawe.

I co?

Wynik - dwa posiewy oddane do laboratorium szpitala PCK. Wynik - ujemny. A mocz oddany dzień po badaniu w Brussie.

Syf. Już pomijam to, że w Brussie drukują jakieś dziwne wydruki, nikt z laboratorium nie raczy nawet postawić pieczątki, jedyne padane dane laboranta, a to sobie może każdy z komputera wpisać w wynik.

Z tego co zauważyłem, szpitale np. dziecięcy w Gdańsku także oddają materiały do analizy w Brussie. Ile jest lewych wyników? Ile leczenia dzieci na choroby, których nie ma?

Mój synek przez cztery dni dostawał lekarstwo, którego nie powinien nigdy dostawać.

Uważajcie na tych prywaciarzy... :(

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5
z tego co mi wiadomo to wyniki laboratoryjne są metodą diagnostyczną- metodą dodatkową. podstawą jest badanie kliniczne.

"Ile jest lewych wyników? Ile leczenia dzieci na choroby, których nie ma?
"co znaczy lewych? w jaki sposób lewych?

...a potem przyjdą noce
jak psy wierne pod nasz dom...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ponury, chyba jednak jesteś za bardzo przewrażliwiony na punkcie służby zdrowia....
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5
dokładnie to samo chciałam napisac, jestes przewrażliwiony
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
jak pobrales mocz do badania?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ano w taki sposób "lewych", że sporządzonych niedbale albo należących do innego pacjenta.

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
Abigail, przepisowo - bezpośrednio do sterylnego kubka, końcowy strumień itd.

Nie, to nie to. Pediatra tłumaczyła, że w przypadku zanieczyszczenia próbki byłyby dwie-trzy bakterie.

A tu wyszła jedna - niby poszpitalna. Bzdury. Nie wiem czyj to był wynik :) Na szczęście w innym laboratorium wyszły dwie kolejne próby ujemne.

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
niedbale czyli jak?

trochę za dużo filmów ogladasz chyba.
...a potem przyjdą noce
jak psy wierne pod nasz dom...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
Ponury, ja pobieraniu jalowe moczu przerabialam przez pierwsze dwa lata zycia syna, zawsze robilam dwa razy i dawalam do dwoch roznych lab. Bo w przypadku pomylki wyszloby ze podaje antybiotyk niemowleciu bez podstaw. Jesli musisz robic posiew moczu to radze ci robic wyniki dwa razy.
bruss jest monopolista na trojmiejskim rynku i kazdemu moze trafic sie pomylka, traf chcial ze miales pecha, trafilo na ciebie - wspolczuję. Ale wez pod uwage, ze to twoje pierwsze dziecko i jeszcze wiele razy spotka cie takia "pomylka" nie tylko w srodowisku medycznym. Wazne ze dzis sie czegos nauczyles i juz wiesz na co uwazac nastepnym razem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
No bez sensu. Chodzi o zdrowie człowieka. To można się tak bezkarnie mylić? Nikt nie kontroluje tam tych wyników?

Ja za takie pomyłki miałbym od razu dyscyplinarkę albo prokuratora na karku. Powiedzmy są oględziny i zgubiłem dowody zbrodni... no bez jaj.

popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1
A mocz pobiera się ze środkowego strumienia MĄDRALO. Ponury, może jak nauczysz swoich kolegów dokładności i precyzji to wtedy ucz innych.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6
A może Ty zacznij uczyć? Czas na konkrety, a nie gadanie.

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
Twoich kolegów ucz sam .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Nie, nie będę ich uczył. Od ich uczenia są szkoły, przełożeni i ostatecznie nawet prokurator, tylko że ludzie wiele rzeczy odpuszczają...

Podobnie z lekarzami.

popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
No i tu się z tobą zgadzam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my mieliśmy bakterię szpitalną "gratis" w wynikach robionych w laboratorium szpitala na Zaspie!

nigdzie nic nie mogłam znaleźć na jej temat(jak odebraliśmy wynik) :P

w tym czasie robiliśmy też badanie na Polankach :P

(zależało nam na szybkim wyniku, mieliśmy mieć CUM)

akurat byłam z wynikiem Zaspowym u Dr Czarniaka (nefrologa) i od razu kazał powtórzyć badanie - bo to rzadka, szpitalna bakteria...
faktycznie - jakoś 2 dni później odebraliśmy wyniki z Polanek - i tamtej bakterii nie było :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ponury a może by tak leczyć się u znachora skoro masz tyle nienawiści i negatywnych komentarzy do służby zdrowia. Jak masz problem to złóż reklamację.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
Ponury z brussem ma rację. Mi również wyszedł wynik moczu z bakteriami i lekarz kazał powtórzyć mówiąc, że bruss lubi swoje bakterie wprowadzić do pobranego materiału.

Natomiast po kilka miesiącach robiłam badanie w kierunku gronkowca i paciorkowca, chciałam oddać pobraną próbkę do brussa, ale kolejny ginekolog odradził mi mówiąc, że bruss słynie z pomyłek.

Tak więc coś w tym jest... Ja juz nie korzystam z usług tego laboratorium
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
życzę wszystkim aby Ponury zniknął z forum i wyniósł sie do jakiejś idealnej krainy szczęścia i dostatku, bo inaczej chłopina sie wykończy w tym złym i skorumpowanym świecie.
w piaskownicy będziesz lał inne dzieci, które niesprawiedliwie potraktuja twojego syna? nieee, ty pewnie prokuratorem będziesz straszył
nudny jesteś
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8
Dodatkowo w kontekście Twoich ostatnich wypowiedzi nt. rodziców malutkiego dziecka, które urodziło się z wadą wrodzoną (bez gałek ocznych) i ich przesadnego przejmowania się sprawą, Twoje zaangażowanie i przewrażliwienie na punkcie własnego dziecka wydaje się co najmniej śmieszne. Ale to Twoje dziecko, prawda? Zobacz, jak to punkt widzenia zmienia się zależnie od sytuacji. Żenada.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

płyta indukcyjna czy gazowa? (26 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

dom czy mieszkanie??? (435 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry