Widok

Uwaga na Laboratorium Bruss !

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Posiew moczu synka - bakteria jakaś tam. Mocz prawidłowo pobrany. Ale pediatra zasugowała, aby sprawdzić wynik, bo "BRuss się często myli". A to ciekawe.

I co?

Wynik - dwa posiewy oddane do laboratorium szpitala PCK. Wynik - ujemny. A mocz oddany dzień po badaniu w Brussie.

Syf. Już pomijam to, że w Brussie drukują jakieś dziwne wydruki, nikt z laboratorium nie raczy nawet postawić pieczątki, jedyne padane dane laboranta, a to sobie może każdy z komputera wpisać w wynik.

Z tego co zauważyłem, szpitale np. dziecięcy w Gdańsku także oddają materiały do analizy w Brussie. Ile jest lewych wyników? Ile leczenia dzieci na choroby, których nie ma?

Mój synek przez cztery dni dostawał lekarstwo, którego nie powinien nigdy dostawać.

Uważajcie na tych prywaciarzy... :(

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

Możliwe. TSH może nawet w ciągu dnia się wahać o tyle.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pediatra jak zleciła mojemu dziecku badania to zaznaczyła "zrobi pani gdzie chce oby nie w Bruss, bo tam zawsze są potem jakieś problemy".

Tydzień temu robiłam badania w Brussie 5 badań na skierowaniu. Po tygodniu ide do lekarza i okazuje się że są wyniki tylko dwóch, w systemie nie było pozostałych jakby w ogóle nie były zlecone.. Brak słów

Dziękuję, właśnie szukam laboratorium sensownego i uczciwego

błagam Ty się zajmij sobą i swoim myśleniem a nie pneumokokami i reklamą !!

bardzo dziękuję ponuremu !! dziękuję ponury !! nie pójdę do tego punktu , właśnie stracili klienta, ale co im po jednym kliencie, skoro obsługują NZOZ'y

skoro ten pacjent jest przewrażliwiony to zwróć uwagę na siebie i czy ze świadomością spraw medycznych jest w tym nadwiślańskim kraju ok ....bo jest bardzo, ale to bardzo nie -ok, a bydło siedzi i się daje dymać

W Brussie miałam TSH 3,67 przy normie od 0,27 do 4,20. 10 dni później po radach z dwóch niezależnych źródeł poszłam do innego laboratorium- wynik TSH 1,01 Jak to jest możliwe? Powiedzcie mi?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
U synka wyszedł gronkowiec złocisty . Ponowilam badanie w innym laboratorium wynik ujemny . Ile zamartwiania się dobrze , ze nie podjęłam lecZenia!!! Nie polecam
"Diagnostyki" akurat nie znam.
"Bruss" znam. Tyle o ile.

Jeśli szpital odrzuca badania z Diagnostyki, a przyjmuje z Brussa, to nie znaczy, że Bruss się nie myli.

Wiem, bo szpital miejski w Gdyni uznał wyniki z Bruss, mimo że w wynikach stało jak byk, że aparatura oznacza wyniki tak i siak.
Jedne jako nieprzekraczające normę, mimo że przekraczały normę.
Drugie (cztery dni później) z kolei jako przekraczające normę, mimo że rzekomo, bo liczbowo, nie przekraczały.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
@Hexusia

Chyba wszystko ok. Chyba...
W przychodni C.M. Dąbrowa-Dąbrówka w Gdyni próbki ślą do firmy Brussa (tj. Grupy ALAB).
W każdym razie tak było jeszcze w 2014 domu. Nie wiem jak dziś, bo od 08.01.2015 miga noga nie postanęła w tej przychodni.
To było do użytkownika "tab"
A skąd ty to wiesz?
Że co, laboratorium nie może zanieczyścić próbek? Może.
Poczytaj też Politykę (numer 3000) o błędach przed(diagnostycznych).
A może zawsześ zdrowy.
Gdybyś był mocno chory, to kto wie czy wyniki nie byłyby wyśmienite mimo poważnego stanu.

Natalia Maśniak (wyguglaj) zmarła na sepsę, bo wyniki nic nie wykryły.
Czy możesz rozwinąć kwestię wywieszenia zdjęć ?pacjenta? jako "zakazanego klienta"?

Uwaga na pijarowcow Diagnostyki

To nie Bruss sie pomylil, a panienka czytajaca wyniki. Bruss nigdzie nie dzwoni, oni udostepniaja wyniki na www lub swoim systemie. Klamac tez trzeba umiec.

"Jakoś w diagnostyce gdzie robię badania od ponad dwóch lat i to bardzo często bo przestałam je robić w przychodni w gdańsku tylko odpłatnie w gdyni " - wiedzialem, po prostu WIEDZIALEM ze gdzies w tekscie bedzie reklama Diagnostyki. A Diagnostyka wiadomo jaka jest: tania i go*niana, maja podpisane umowy z wieloma osrodkami NZOZ poniewaz daja niskei ceny, ale tanie miesa to psy jedza. Diagnostyka jest znana z kompletnie niemiarodajnych wynikow, w przeciwienstwie do Brusa, gdzie pomylki sa rzadkoscia. Idziesz do szpitala z wynikami z Diagnostyki, wiec prawie na 100% sprawdza i tak jeszcze raz na miejscu. Te wyniki sa z czapy.

Diagnostyka od lat posuwa sie do czarnego marketingu, szczegolnie wzgledem Brusa, jako pacjent widze to zjawisko na wielu portalach - ale wiadomo, jak kundel nie moze ugryzc, to przynajmniej poszczeka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
niestety Ponury ma sporo racji. W jego pzypadku chodziło akurat o wyniki mocz, wydawałoby się nic nadzwyczajnego, wiem jak się wykonuje takie badania bo miałam praktykę w laboratorium ale bruss "specjalizuje się" w pomyłkach. Od wielu, bo ponad 20 lat jestem pacjentką szpitala zakaźnego w gdańsku, raz na 3-6 miesięcy mam robione badania wątrobowe, w tym hbs ( wzw B), przeszłam bardzo ciężko roczną terapię interferonem i na koniec tej terapii przyjechałam szybciej do gdańska aby dowiedzieć się o wynik. Pani z przychodni powiedziała, że wyniku jeszcze nie mają przysłanego ale jest w systemie, że bruss już badanie wykonał więc zrobi mi przysługę, zadzwoni i się zapyta. Wynik UJEMNY, ja zaryczana ze szczęścia, że po ponad 25 latach zwalczyłam to stolec. Dzwonię do męża, szczególnie rodziców chciałam poinformować gdy nagle pani z przychodni wychodzi i mów "Pani K, bardzo przepraszam, dzwonili z Brussa że się pomylili, dalej jest dodatni", wyobrażacie sobie jak się poczułam? to jak powiedzieć człowiekowi z hivem że go nie ma a nagle, że znowu ma. Pojechałam do brussa do gdyni, chciałam to zobaczyć na własne oczy i co się okazało? Pani była tak tępa, że zamiast odczytać wynik odczytała "normę" czyli ujemny, taki powinien być. I nie chodzi mi tutaj o pomyłkę, bo źle spojrzała. Takich sytuacji było sporo, na kartce z wynikami często czegos brakowało bo np źle wywirowane, aparatura nie mogła odczytać itp czego nie rozumiem. Jakoś w diagnostyce gdzie robię badania od ponad dwóch lat i to bardzo często bo przestałam je robić w przychodni w gdańsku tylko odpłatnie w gdyni nigdy w życiu nie było pomyłki, a ceny dużo niższe niż w brussie i wyniki tego samego dnia na moim koncie internetowym.

Za takiego "byka" nigdy w życiu nie zrobię badań w brussie
lewych to znaczy nie badanych. Kase płacisz a nikt Ci tego nie bada i nie ma kosztów. Jak można być w ciąży a wynik sugeruje ze nie. Ktoś powie no ale może za wczesnie. Sanmonella też za wczesnie ?? Była a wyszło ze nie ma. Omijac szerokim łukiem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Powiedzmy są oględziny i zgubiłem dowody zbrodni... no bez jaj.

A tak się nigdy nie zdarzyło? no bez jaj
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

płyta indukcyjna czy gazowa? (26 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry