Widok

Uwaga na Laboratorium Bruss !

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Posiew moczu synka - bakteria jakaś tam. Mocz prawidłowo pobrany. Ale pediatra zasugowała, aby sprawdzić wynik, bo "BRuss się często myli". A to ciekawe.

I co?

Wynik - dwa posiewy oddane do laboratorium szpitala PCK. Wynik - ujemny. A mocz oddany dzień po badaniu w Brussie.

Syf. Już pomijam to, że w Brussie drukują jakieś dziwne wydruki, nikt z laboratorium nie raczy nawet postawić pieczątki, jedyne padane dane laboranta, a to sobie może każdy z komputera wpisać w wynik.

Z tego co zauważyłem, szpitale np. dziecięcy w Gdańsku także oddają materiały do analizy w Brussie. Ile jest lewych wyników? Ile leczenia dzieci na choroby, których nie ma?

Mój synek przez cztery dni dostawał lekarstwo, którego nie powinien nigdy dostawać.

Uważajcie na tych prywaciarzy... :(

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5
Miało być "np do Bruss'u"
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A wiecie może czy szpital na Polankach sam bada próbki
czy gdzies dalej przekazuje (na do Bruss'u)?
ja nie wiem o co wam chodzi. korzystam usług brussa odkąd tylko zaczelidziałalność na Zaspie, czyli kupe już lat. tak samo moja rodzina i znajomi i nigdy żadnych problemów nie było. może mam wyjątkowe szczęście?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Opisali na ponad pięć stron, nie uznając swojej winy. Według nich mocz mógł zostać źle pobrany, leczenie właściwe, a zniknięcie bakterii po trzech dniach możliwe. Mają ISO coś tam, są supernowocześni i w ogóle są super.

Pozostaje jeszcze zgodnie z pismem NFZ odwołanie do Izby Diagnostów Laboratoryjnych w Warszawie.

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

Ponury! No i co Ci odpisali? Umieram z ciekawości...
Diagnostyka na ul. Tadeusza Wendy w budynku WTC tel 058 620 84 01
Juz pisałam w tym wątku, że "przejechałam się" na Brussie. W Gdyni polecam małe laboratorium im. Jerzego Talaśki na Władysława IV. To jest pod filarami tuż za Centrum Kwiatkowskiego i Barbadosem. To laboratorium istnieje już szmat czasu - polecam.
nam tez w posiewie wyszla bakteria u brussa uparlam sie zeby nie podoawac dziecku antybiotyku (2,5 tyg) bo w badaniu ogolnym bakteri brak. Badanie powtorzylismy ..I co sie okazalo bruss sie pomylil.
jesteście w stanie polecić w Gdyni inne laboratorium oprócz Brussa?
odebrałam wynik i co?! nie ma juz gronkowca ale dalej jest drożdzak. Powiedzcie mi czy gronkowiec sam z siebie moze zniknac?? Wydaje mi sie, ze nie ale....
Skarga poszła w/g rozdzielnika: Bruss, NFZ, przychodnia. Z niecierpliwością czekam na odpowiedź...

Nie bawcie się, walczcie. Inaczej nigdy nic się nie zmieni.

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
No własnie nie robiłam, dzis ide po kolejny wynik i na sama mysl mam stresa jak diabli.
ps nie dodałam , że wcześniejsze przejscia z lab bruss były różne , wypróbowałam kolejne lab czyli tą diagnosttykę i wydaje sie być całkiem ok :) kadra kompetentna , udziela odpowiedzi na każde nurtującve pytania, wyniki czytelne, obsługa przyjemna. zobaczymy co dalej.
Ja robiłam teraz w nowym laboratorium DIAGNOSTYKA w Gdyni na ul. Wendy. Możecie sprawdzić sobie na stronie www.diag.pl .
A robiłaś badania w innym?

Kurde u mojego Małego w sumie caly czas jest ta sama bakteria i kto wie czy to wina laboratorium czy faktycznie cos ma...
Waliliście skargi? Nie ma co się z nimi pitolić.

niestety - potwierdzam:(i ja i dwie moje znajome mamy bardzo złe doświadczenia z Brussem. słyszałam juz wczesniej ze lepiej zawieźć próbki gdzie indziej -nawet od swojego lekarza - obsługa miła-ale co z tego jak syf mają i wyniki trzeba powtarzac:( nie mam czasu pisac skarg - po prostu juz z ich usług na pewno nie skorzystam.
jak zobaczylam temat/ to az mi cisnienie skoczylo :/
my przez %%^*^&(*&)( wyniki z Brusa spedzilismy niepotrzebny tydzien nerwow i cierpien w szpitalu
Ja chorowalam na cytomegalie w ciazy- dziecko urodzilo sie z przeciwcialami ale trzeba bylo badanie powtorzyc po 6 tygodniach-
zrobilam akurat w Brusie
a wyniki byly takie kosmiczne ze neonatolog odrazu odeslala do szpitala
w AM przyjeto nas na oddzial i zrobiono wszystkie konieczne badania ale cyt. doktor ktora przyjmowala: " gdyby to nie byly wyniki z Brusa, to bardzo bysmy sie martwili"
Na szczescie dziecko zdrowe i wszytko ok ale co zesmy sie strachu najedli i co sie Maly nacierpial, to juz niestety...
Wyniki z AM byly ujemne z Brusa szly w setki czyli o "drobnej pomylce " nie moze byc mowy :/
Skoleji jakis czas temu maz wybral sie do endokrynologa i Pani powiedziala " niech pan zrobi badanie gdziekolwiek TYLKO NIE W BRUSIE"
hmm , cos w tym jednak musi byc...
Bruss już od dłuższego czasu to porażka. Moja endokrynolog nie uznaje wyników od nich, bo wiecznie bzdury wychodzą. Niestety mieszkam na wsi, gdzie ośrodek wysyła do Brussa, a prywatne "laboratorium" pracuje tylko w poniedziałki i soboty w magicznych godzinach. Muszę więc jeździć do Gdańska.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry