Widok

****WĄTEK DLA ZAPRACOWANYCH 456****

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
nowy wątek, nowa szansa ;)) może się w końcu rozkręcimy ;))

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Caes, widze, ze jak na złosliwa zołze przystało specjalnie założyłaś nowy wątek, bo ja sie tak naprodukowałam w starym. No normalnie szczyt złośliwości. I jak ja tu mam z Wami rozmawiać?!
mam tak spuchnięte i obolałe dziąsło od wyłażącej ósemki, że nawet wody nie mogę przełykać :( szału można dostać, te "mądre" zęby wyłażą mi już tyle czasu... no chyba kilka lat! mam wrażenie, że do końca zycia będą mi wyłazić =/

Kaś, no chyba nie liczyłaś na jakieś uprzejmości i odpowiedzi na Twoje wypociny z samego rana??

Noż...ja też w starym pisałam ;-)!
No ładnie, ja też się w starym wątku rozkręciłam ;))
No właśnie, tam się rozkręciłyśmy, a tu znowu ciesza będzie?
no nareszcie się koleżanki pojawiły, już myślałam, że będę monologować w nowym wątku :P

to tak na złość Caes milczymy, że nowy wątek podstępem, po cichu założyła! ;-)
no ja wiem, ja wiem wredoty jedne!

Zaraz mają się zjawić intalatorzy i podłączać nas do nowego internetu w pracy. Mam nadzieję,że szybko im to pójdzie bo bez netu ani rusz ;))
a tymczasem godzina za nami

no i milczą złośliwie no!

Caes. myślałam,że uda nam się wczoraj pobiegać, ale niestety instalacja trochę trwała a poza tym pilot do TV się zepsuł i musiałam jechac po nowy i jeszcze parę innych akcji było ;) Zajechałam do domu po 21.
Dziś w pracy luźniej bo szefa nie ma :)
Kasia, no trudno - pilot siła wyższa hihi ;)) Może jutro nam się uda? :)

Michałowa, ja własnie tez tak lubie jeździc z meblami. Jak mi ciągnęli kabel do internetu i telewizji to kazałam sobie zrobić mega długi, zebym w razie czego mogła z meblami jeździc po całym pokoku i żeby mi kabla wystarczyło:)
hym, po pokoku to jednak nie jeździłam, tylko po pokoju, hihi
Bo bym musiała do Malezji z tymi meblami pojechać, hihi
Własnie sobie sprawdziłam, ze Pokok to miasto w Malezji, turystyczne nawet.
;-))
Ja nie lubie przestawiania, bo wtedy okazuje się, że coś tam trzeba odmalować, coś dokupić itd. ;-). A ja leniwa jestem. Jak już jest dobrze, to nie lubie zmieniać.

Dziś zapowiada się spokojny dzień - o 10 szefowie mają spotaknie zarządu, więc do ok 13-14 powinnam mieć luz, głowy nie będą zawracać. Ale co ja bedę robiła??? Wszystkie wiadomości w necie już zdążyłam przeczytać przy kaffce...hmmm
czesc dziewczyny,

ja zaniedbuje watek, bo wiecie duzo pracy przez moj wyjazd i musze wszystko pokonczyc...

i zaczne od chwalenia: wczoraj bylam na usg i dzidzia ma 19 cm, jest zdrowiutkie i to najwazniejsze oraz szaleje ze szczescia, bo bedziemy mieli corke na pewno. do tego lekarz powiedzial, ze mala gimnastyczka rosnie i mamy 7 min DVD. po prostu jestem najszczesliwsza na swiecie, a maz dumny jak nie wiem i wola, co tam moje kobiety, jeszcze emocje nie opadly po wczorajszym...

a tak milej pracy, ja mam zapier...ale moze zajrze jeszcze
Izulucha, gratuluję córeczki!!! :)) Macie na oku już jakieś imię? :)

Izulucha gratulacje :)) Ale fajnie :)))
Izulucha, super! zazdroszczę córeczki:) Pamiętam, ze jak byłam w ciązy, to wszytski obstawiali, ze dziewczynka będzie, tylko M. sie uparł, ze chłopak, no i wyszło na jego.
Izulucha, super wieści! Gratulacje! Ale Ci zazdroszczę hehe! ;-)))
Kaś, do trzech razy sztuka ;))

U salambo dziewczynka, u zory dziewczynka no i u izuluchy też :))
2h :))
Oj Caes, ja sie raczej nawet na drugą nie zdecyduje :)
Kaś, nigdy nie mów nigdy ;-).
Kaś, aż tak Ci synek daje popalić? :))

Same dziewczynki się pojawiają ostatnio, jeszcze trochę, a seksmisję na świecie będziemy mieli ;))

Michałowa, nie mówię nigdy, ale stara juz troche jestem i wygodna. Mam małe mieszkanko i nie wyobrazam sobie miec w nim dwójki dzieci. Więc zanim, jeśli w ogóle, dorobie sie czegoś większego, mogę juz byc nieco zastara na kolejne dziecko, ale zobaczymy co życie przyniesie.
Eee tam, za stara. Teraz sie granica wieku przesówa. Spokojnie do 45 roku zycia masz czas ;-).
Ale małe mieszkanko moze być problemem.

Jak jak marzę, żeby nam się w końcu udało. Ja już mogę mieć nawet trojaczki - płeć mi obojętna, byleby było to upragnione dziecko.
Kaś a co to znaczy za stara. Mojej mamie lekarz powiedział, że skoro mogła zajść w ciążę to stara nie jest a do 50tki brakowało tylko kilka lat:)
Michałowa uda się! Cytat z Lejdis: najlepiej od razu trojaczki, z każdej płci po jednym ;))

No niby tak, ale ja jakoś nie wyobrazam sobie ciązy w wieku np.40 lat, moze dlatego, ze jakos nie czułam sie w niej najlepiej. Chociaz zawsze chodizła mi po głowie adpocja, mzoe sie kiedys zdecydujemy, tylko ze niestety musielibyśmy ślub wziąć, a ślub to nie dla mnie.
3h za nami, 5h do końca

witam koleżanki - ja sobie jeszcze leniuchuje i za chwilę do pracy się szykuje:)
i znow wrocilam do was, najciezsza robota zrobiona...

i tak imion jeszcze nie mamy wybranych, so porpozycje, ale jeszcze nie zdecydowalismy sie...

zobaczysz Michalowa, ty od razu blizniaki bedziesz miala, a Kas, ty masz juz swego wlasnego lobuziaka, ale moze adopcja to tez dobry pomysl.

mi intuicja mowila ,ze chlopiec, ale 2x snila mi sie dziewczynka i co mam dziewczynke...

ja na szczescie zle nie czuje sie w ciazy i wszyscy mowia, ze ladnie wygladam itp ( brzmi troszke nieskromnie), albo mowia, bo chca mi polepszyc humor, bo brzuch mam olbrzymi, a jeszcze ma byc wiekszy...
cześć Marchew, nie czujesz jak rymujesz ;))

4,5h do końca

połowa

Izulucha, ja fizycznie czułam sie dobrze, i tez mi wszyscy mówili, ze ładnie wygladam, hih nieco podejrzane. Ale źle czułam sie psychicznie - pewnie przez hormony, najważniejsze, ze ty sie dobrze czujesz. Co do adpocji, to M. mówi, ze lepiej rodzinę zastępcza utworzyć, ale ja chyba bym nie mogła, bo jak bym sie juz do takiego dzieciaczka przywiązała to nie mogłabym go chyba oddac, gdyby znalazła sie rodzina adopcyjna.
i znow tu cisza...

dziewczyny, co myslicie o tym spotkanku, ja juz w niedziele powinnam byc w gda, na 2 tygodnie, mozliwe, ze kilka dni bede poza 3miastem, ale ja moge dostosowac daty.dla mnie bez roznicy gdzie.

Marchew, przyjezdza cos kilka dni po mnie, wiec mozemy poczekac na nasza czarownice i wtedy umowic sie na spotkanie. oczywiscie ja-dwisia i Nizapominajka rowniez zaproszone. co wy o tym myslicie?
rozumiem, tez by trudno byloby stworzyc r. zastepcza itp.
psychicznie, to ja roznie czuje sie, moj maz mowi, ze szaleje i wyzywam sie na nim, ale ja tez zwalam na hormony rowniez...
ja jestem za :)

Ja też jestem za spotkaniem :) Trzeba tylko ustalić kto chętny, kiedy, o której no i gdzie :))
Kropusia? Kaś?

Hym, ja też. Tylko jakos bysmy musiały wcześniej ustalić, bo w pierwszy weekend sierpnia jade na spływ i nie bedzie mnie od 01-4.08
Michałowa, Ty jesteś z gdyni, nie wiesz czy gdzies w centrum, Świetojańska, Władka, jest fotograf ekspresowy. Musze zrobic zdjecie do biletu miesięcznego i najlepeij bym wyskoczyła w czasie pracy, tylko nie wiem czy gdzies tu jest taki fotograf.
3h do końca

o, pogoda ładna się zrobiła :)

Kaś, kurcze, na pewno gdzieś takie ekspresowe robią - tylko gdzie ja je robiłam? Chyba w takim małym zakładzie w bocznej uliczce od Świętojańskiej do Władka robiłam - koło Empiku. Kurcze to chyba ul. Żwirki i Wigury jest. Nie wiem jak ci inaczej wytłumaczyć. Jak idziesz Świętojańską w górę, mijasz po prawej Empik i od razu na tym skrzyżowaniu za Empikiem jest. W prostopadłej do Świętojańskiej ;-)))
Dzięki, chyba znaje, to blisko mojej pracy to sie chyba przejde.
2,5h

Ja dziś po pracy jadę po odbiór filmu ze ślubu i wesela :)) Jestem ciekawa jak tro wszystko wyszło :) Wieczór wspomnień chyba się szykuję ;)))
Kaś - a teraz zaczęłam wątpić, czy to jest na wysokości Empiku, czy jednak niżej ;-). Cholera nie pamiętam...ale mam nadzieję, że znajdziesz. Ale myślę, że większość fotografów ma teraz też taką usługę, jak zdjęcie w 5 minut.
Na pewno taką reklamę widziałam przy wyjściu z preonu skm na Wzgórzu - gdzieś w tych budkach jest fotograf.
Kasia, ale fajnie! :) Miły wieczór Wam się dzisiaj szykuje :)

:))
A teraz poszukuję cukierni gdzie mogę zamówić tort bezowy :))
Caes. czy wiesz może,czy w Pruszczu w jakiejś cukierni jest ?
W sobotę mój mąż ma imieniny i chcę kupić taki torcik :))
Kasia, niestety nie wiem, ale może zadzwoń do cukierni Want i zapytaj - tam robią różne naprawdę smaczne słodkie cudeńka :) tel. 058 682 10 46

2h

Dzięki zaraz zadzwonię :))
Znalazłam jedną ale w Gdańsku, w Pruszczu byłoby bliżej :))
torcik bezowy mmm... :)

w cukierni Want mają :)) Podjadę dziś albo jutro i kupię kawałek na spróbowanie :))
A teraz pałaszuję big milka :))
fajnie, że mają :) od nich brałam tort weselny i ciasta :)

1,5h

Michałowa, dzięki za wskazuwki, trafiłam bez problemu :)To jest dokładnie na przeciwko empiku - po drugiej stronie ulicy. Zdjęcia załatwiłam, wniosek o bilet złozyłam i jeszcze poczte zahaczyłam.
I dzięki temu została 1H.
;-) No to super! ;-)
mam nadzieję za 10 min. zniknąć ;) więc już teraz się żegnam - do jutra!

koniec środy i tym samym większa część tygodnia za nami, teraz do weekendu już z górki :) to lubię ;))

Pa Caes. :)
Ja też już mówię papa :)) Do jutra :))
Cześć, ja tez sie bede niedługo zbierac, takze do jutra.
ja jeszcze 50 minut, a pozniej do domku, obiadzik i na zakupy...
moi znajomi, ktorzy teraz sa u nas przygotowuja mi obiad, super...

pa pa dziewczyny
Cześć
U mnie leje strasznie i okropna burza jest, co za pogoda tego lata grr
Izulucha super, że Izuluchątko to dziewczynka, kolejna babka w naszym wątku :)
Jesli chodzi o spotkanie to ja jestem chetne, miejsce juz wstępnie ustalone- Sopot, żeby było sprawiedliwie srodek Trójmiasta, a jeśli chodzi o date to nie wiem kiedy Jadwisia wraca? Moze przyszły piatek?Godzina to wiadomo ok. 18-19, żebyśmy po pracy zdążyły sie wyrobić
jestem chętna oczywiście
halo? nikogo nie ma? jest 8.30, a nasz wątek na 3 stronie!

Kasia, jak film?? :)

Niezapominajka, dla tych z Pruszcza, Sopot to wcale nie środek hihi ;))

Cześć! ;-)
Ale pogoda...ziewam i ziewam!
no wczoraj niebo wyglądało ładniej...

cześć:)

nikt za mna nie tęsknił wczoraj:( ja teskniłąm za forum, ale siła wyższa. dziś jest jeszcze wyższa siła wyższa, gdyż szef szefów przyjeżdza , takze adijos forum.
z rana chciałam się przywiać i tyle:( jutro mam wolne:) hip hip hurra. oby była dobra pogoda!

takżedo poniedziałku, miłego weekendu:)
Zakochana, to Ty już dzisiaj odliczasz do weekendu - fajnie :) Udanego weekendowania, do poniedziałku ;)

Hej, jesli spotkanie miałoby byc w przyszły piątek to ja wypadam - na ten spływ jade...
Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale coś około przyszłego weekendu Izulucha i Marchew chyba dopiero przyjeżdżają...

pierwsza godzina za nami

Kasi dzisiaj nie ma?

Dzień dobry!
9:17, a na forum tak cicho?
Ech, coś ten tydzień ciężki dziewczyny ;-).

Silje, co z Twoją sprawą? Udało Ci się przyśpieszyć badania?
Miło, że pytasz Michałowa! ;) badania przyśpieszyłam, ale na wrzesień/koniec sierpnia, bo na te miesiące będę też starać o wizytę u profesora, którego znalazłam na Akademi Medycznej, niestety nie moglam odrazu się zapisać do niego, ponieważ w książecce ubezpieczeniowej męża, kadrowa zapomniala wpisać mu żonę... :/ za niecałe 2 tygodnie wszystko uzupełnimy, bo wtedy kończy się urlop w jego firmie...
No i mam nadzieję, że będzie dobrze i że szybo się wyrobimy z tymi badaniami i lekarzem... ;))
Strasznie się cieszę, bo wrzesień 2009 to już nie czerwiec 2010 :)

Jeszcze raz, wielkie dzięki Forumki za pomoc! :*
2h za nami

czesc,

ja dzis cos kiepsko spalam itp, wiec troszke zmeczona

ja juz w niedziele powinnam byc w domku i jestem na 2 tygodnie...ja dostosuje sie do was...

Silje, dobrze, ze przyspieszylas wszystko z tym lekarzem.

milego dnia, ja z tego co wyglada to nie powinnam miec bardzo duzo pracy
Cześć :))

Jestem z opóźnieniem. Rano byłam w skarbówce. Niestety sprawa wcale nie jest taka prosta do wyjaśnienia i będę musiała jeszcze raz przyjechać. Mam czas do czwartku na złożenie korekt itp. Zła jestem bo najlepiej,że każda z pań w urzędzie mówiła co innego ;))
3h za nami...
ale tu pusto...

cześć Kasia :) zapomniałam, że miałaś dzisiaj przeprawę ze skarbówką! widzę, że tam po staremu - nikt nic nie wie, albo każdy wie swoje... koszmar! powodzenia Kasia, oby sprawa jak najszybciej się rozwiązała!
a jak film z wesela?? :))

Faktycznie jakoś w tym tygodniu mało rozgadane towarzystwo. To jest chyba jakis fatalny tydzień.
Dzięki Caes. :)) Jutro jadę do znajomej księgowej i będziemy poprawiały wszystko. Wolę być stratna ja, niż za rok dostać wezwanie do złożenia wyjaśnień itd.

Co do filmu to wyszedł super. Przyznam się,że łezka się w okou parę razy zakręciła :)). Dostaliśmy też godzinny skrót dodatkowo, ale wczoraj tylko oglądaliśmy cały (2h i 20 minut)

Jesteście z Ja-dwisią też na filmie :))
Kaś, na szczęście ten tydzień powoli się kończy!

Pewnie tamta sobota ożyła we wspomnieniach... :) ach super :) Jeszcze tylko fotki ;) U mnie jeszcze tylko sesja plenerowa hehe ;)

No to widzę, że ładnie się z Jadwisią wtryniałyśmy w kadr - nie tylko aparatu! ;)) Nie da się tego jakoś wyciąć?? ;))

Biegamy dziś? :)

A tam od razu wycinać ;)) Fajnie to wygląda, bo ja Was wypatrzyłam i pomachałam więc kamera poszła w ruch ;))

Jestem za bieganiem ale tak później, bo jestem umówiona z koleżanką na kawkę po pracy w Pruszczu i myślę,że tak na 20.powinnam być już gotowa do joggingu :))
Patrze na te wasze suwaczki nie moge uwierzyc, że juz [ponad meisiac minął od Waszych ślubów - alez ten czas zachrzania.
oj zachrzania, zachrzania... i za to go nie lubię! ;))

Kasia, nie ma problemu, może być 20.00 ;) Po prostu jak będziesz mogła wybyć na bieganie to puść smska ;) A gdybyś chciała z koleżanką dłużej posiedzieć i bieganie odpadnie, to też puść smsa ;)

Ulga, że przynajmniej z Twojej winy jesteśmy na filmie, a nie wyszło, że się wcisnęłyśmy hihi ;))

Ciekawe co ta u Jadwisi? Jak jej urlop mija? Nic się nie odzywa zołza jedna ;))

witam!
coś mi internet od wczoraj nawala...także od wczoraj próbuje coś napisać do Was i mi za bardzo nie wychodzi;P
A u nas za 2 dni będzie 7 miesięcy od ślubu, czas biegnie nieubłaganie, nawet nie wiem kiedy to zleciało ;)

rzeczywiście, cicho trochę w wątku! :)
chym ciekawe - widzę, że jest mój wczorajszy post... pomimo, że neta mi wcięło...
cześć Marchew ;) może znasz jakieś zaklęcie na zatrzymanie czasu? ;)

nie dość, że szybko ucieka, to jeszcze na złość - jak człowiek marzy o zatrzymaniu go na chwilę - jeszcze szybciej przelatuje przez place ;)

mi sie cały czas wydaje, ze ja syna mego dopiero urodziłam, a on juz ma ponad 2 lata. Dramat. Ja uważam, ze okres niemowlęcy u dzieci powinien trwac znacznie dłuzej. Tym malutkim bąbelkiem nie zdazy sie człowiek nacieszyc.
malutkie dziecko zmienia się i rośnie z dnia na dzień dosłownie... szok

Caes. będziemy w kontakcie smsowym :))

Tyle przygotowań do ślubu a to raz dwa i po wszystkim ;)
Ja też nie mogę uwierzyć,jak patrzę na mój suwaczek że to ponad miesiąc temu było. Teraz z niecierpliwością czekam na fotki od fotografa :))
eh, jakbym znała takie zaklęcie to pewnie byśmy byli kilka lat w plecy;P
Kasia, jasne :)

Ja też się nie mogę doczekać fotek, bo to zawsze jakaś możliwość powrotu w przeszłość ;) Najgorsze, że rodzina - moja i męża - co chwilę pisze i wydzwania kiedy będą zdjęcia, czy im powysyłamy, a mnie szlag trafia, bo sama chciałabym je zobaczyć!

4,5h do końca

Caes. też tak miałam co chwilę telefony, maile, sms-y z prośbą o przesłanie fotek. Myślałam,że szału dostanę ;))

Teraz czas na spóźnione śniadanko :).
Coś mnie dziś głowa pobolewa, chyba jednak za dużo tego wina wczoraj wypiłam ;))
Kasia, czyżby kac? hihihi ;)))

Ja osttanio cały czas jak taki neptyk chodze - spac mi sie chce niemiłosiernie a wyjątkowo w nocy dobrze spałam, Mamut nie przyłaził, a spałabym z chęcia cały dzień
czas szybko leci...ja moge z perspektywy ciazy powiedziec, ze pierwsze 12 tygodniu dluzlo sie bardzo, a teraz to leci ten czas i leci. i nie mozna go niestety zatrzymac...

Kasiu, super, ze jestes zadowolona z filmu, bo jak nie myle sie mialas z firmy afif.

mnie znow glowka pobolewa i juz tableteczka polknieta, zobaczymy czy rozkreci sie czy nie.
połowa!

Izulucha, dopiero poznałaś płeć dziecka, a nim się obejrzysz, będziesz zastanawiać się jak Kaś - kiedy minęły te 2 lata... :)

dokladnie...i do tego wiekowo staro sie juz czuje, a co bedzie pozniej
Lekki kacyk jest ;)).Teraz tigerka piję :)

Izulucha tak mam film od afif :) Dostaliśmy ładny obrazek (aniołka szczęścia domowego) oraz jedną płytkę gratis w prezencie od firmy :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

do góry