Widok

*...WIOSENNE MAMUSIE...* 43 :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Lista:

MARZEC:
betti 174 01.03 /dziewczynka MAJA
yecath 07.03/ dziewczynka
skarlet 07.03 /dziewczynka MAGDALENA
Gugiś 09.03 /dziewczynka Nikola
a-cha 10.03 /dziewczynka ANIELA
Karolina0010 15.03 /chłopiec
marta82 17.03 /chłopiec JAŚ
parma 20.03 / dziewczynka NINA-KRISTIN
kropka3103 20.03 / chłopiec SZYMON
zabka1 20.03 /dziewczynka
mała757 23.03 /dziewczynka
Myszka1 24.03
aleksandraa20 25.03 / dziewczynka KINGA
ICHILEC 26.03 /chłopiec DANIEL
helenka 27.03 / dziewczynka

KWIECIEN:
liski 05.04 / dziewczynka
mini mini 6/7.04 / chłopiec PAWEŁEK
Agnieszka83. 07.04
irmus 07.04
zaskoczona 09.04
kraska 14.04 / chłopiec?
anulka28 15.04 / chłopiec
różyczka 17.04 / chłopiec
ślimac 11-20.04 / chłopiec
*an.ma* 23.04
beszka 25.04 / chłopiec JAŚ
muxa! 26.04
madziahome 27.04

MAJ:
Ela 03-04.05 - chłopiec :)
na.cia 5-11.05
geoida 07.05
wesolka 20.05 dziewczynka/ WIKTORIA
gosia_dim_ 23.05
Kajagsm 23.05
aanka122 (musia26) 25.05
ssylwia 26.05
neneczka 28.05
bemaz 31.05 dziewczynka/ LENA

no i nowy wateczek :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cześć w poniedziałek :-)
no i kolejny wątek...ojjj leci ten czas chyba zabiorę się powolutku za przygotowanie pokoju dla Malutkiej-na razie mamy tam graciarnię:) więc zacznę przenosić lekkie graty do szaf itp.
Cześć kobitki. Widzę, że już nawet na koniec maja udało się okreslić płeć maluszka, mam nadzieję że w czwartek lekarz nam też powie kto w brzuszku rośnie :)
gosia mozliwe ze sie dowiesz, ja sie dowiedzialam w 21t.c
Trzymam kciuki
tak ja juz wiem termin mam na 31.05-06.06. ale trzymam się tej pierwszej wersji.

Pisałyście o r******h dziecka, u mnie Lenka najbardziej daje znać o sobie po jedzeniu.
witam mamuski!
no i na wczorajszej wizycie lekarz stwierdzil ze wyglada na to ze bedziemy miec coreczke :) no ale jeszcze bedziemy na nastepnym badaniu potwierdzac. dzieciatko zdrowiutkie i ladnie rosnie :)
milego dnia!
No proszę w maju bedą dziewczynki :) i mój jeden ananasek :) Ja już nie moge się doczekac :) A wogole to ostatnio mam jakąs zamułe znowu chce mi się spac czesto a tu pracowac trzeba cuż za niesprawiedliwośc :) dziewczyny a bedziecie szły na zwolnienie przed ? i jak tak to kiedy ?
naneczka a gdzie bylas na usg?
bylam u swojego gina - maciejewskiego.
zastanawiam sie nad usg 3D/4D. w ktorym tc na nie sie idzie?
ja bylam na przelomie 21/22 u Olszewskiego i mam nadzieje ze sie nie mylil co do plci.
Ja juz jestem na zwolnieniu od 22 grudnia. Na dobre rozpoczęłam odpoczywanie.

Mój lekarz mam nadzieje, że się nie pomylił co do płci. W Bydgoszczy uchodzi za jednego z najlepszych specjalistów od usg, dokładnie pokazywał nam wargi sromowe.

Więc mam na dzieje, że Lenka nie okaże się np. Pawełkiem, a jeśli cóż będziemy tylko zaskoczeni :-)))
a u mnie niestety problemy, na szczęście nie z dzidziusiem. Ale po Cordafenie czuję się okropnie- wczoraj po SR zasłabłam i poszliśmy na pogotowie, miałam nagły spadek ciśnienia, podwyższone tętno i w ogóle koszmarne odczucia- cała się trzęsłam, blada jak ściana.

Ale za to miałam pierwsze KTG, w sumie nudy, tak leżeć ponad pół godziny :) Z tętnem Maleńkiej wszystko w porządku, ale cwaniara zaczęła kopać w to urządzenie przypięte pasami i co chwilę tylko "bum", "bum" :P Wtedy zrobiło się ciekawiej :)

I poznałam świetną położną, teraz tylko modlę się, żeby na nią na porodówce trafić, bo jest kochaaana :)
Yecath jejku to musiałaś sie ostro wystraszyć- najważniejsze że już lepiej się czujesz i że z Maleństwem wszystko dobrze-a ten lek bierzesz z powodu skracającej się szyjki??
tak. Ale znowu się skróciła w stosunku do ubiegłego wtorku, nieznacznie, ale jednak. We wtorek idę na kontrolę.

Najgorsze jest to, że ten lek trzeba regularnie co 6 godzin przyjmować i się muszę budzić w nocy, wcześnie rano brać, no i te skutki uboczne. A teraz sesja na studiach :/
To trzymam kciuki- a co do leków to wiem co przechodzisz bo biorę fenoterol przeciw skurczom-też co 6 godzin więc mam nocną pobudkę.
moja Lenka dziś bardzo spokojna, jak się nie ruszała z rana to prawie zapominam, że jestem w ciązy.

Tylko jak idę i widzę siebie (swój brzuch) w lustrze to wiem, że moje maleństwo jest ze mną.
do mam marcowych- jak śpicie? bo w sumie nasze brzuchy już spore...
Ja już nie wyobrażam sobie spania bez poduszki pomiędzy nogami, wzięłam od męża taki "wałek" do rehabilitacji, bardzo ułatwia sprawę.
I nie mogę spać na plecach, ani na brzuchu, jedyne co pozostaje, to przewracanie się z boku na bok.
ja też od niedawna tylko z boku na bok, choć ja rodzę w maju, zauważyłam, że jak bardziej się na bok położe, trochę brzuch przygniotę, Lenka od razu mnie "szturcha" ajkby jej niewygodnie było :-).

Na plecach też nie spie, ale ze względu na małą.
o, a może któraś z Was ma ochotę na poczytanie fajnej ksiażki :)?

Polecam "Język niemowląt", właśnie się za to zabrałam. Mam w PDF, ale męczące jest czytanie na kompie, to zamówiłam na allegro wersję "papierową". Jeśli ktoś by chciał PDF, to dajcie znać :) najlepiej maila do mnie: kgajowska@gmail.com
ja juz przeczytalam 160 stron tej ksiazki, jest naprawde fajna, skoncze i zabiera sie za nia maz:) polecam rowniez
yecath wysłałam do Ciebie prośbę o książkę-dziekuję !!!
Dziękuję za dopisanie mnie :-)
Jeśli chodzi o spanie, to jest coraz gorzej. Oprócz boków preferuję jeszcze na plecach, ale mam wysoko poduszę, prawie na półsiedząco, i z jednej strony podusie pod dupką i drugą, nogi zgięte w kolanach, podkładam sobie jeszcze też poduszkę pod kolana. Jest całkiem całkiem ta pozycja, ale niestety nie na cała noc tak jak reszta. Dla mnie jest najgorsze jak sie obudzę w nocy i np 2 godziny nie mogę zasnąć. Wtedy się zastanawiam czy chce mi sie siusiu, czy pić, a to się dzidzia obudzi i zacznie kopać, albo mąż pochrapuje,hehhe
mnie Mała w ogóle nie budzi, w nocy nie kopie. Jej rytm dnia jest raczej identyczny jak mój.
Gugiś, ale tych poduszek sobie ładujesz :D Ja to raczej wiercipięta jestem i więcej zajęłoby mi układanie tej konstrukcji :)

A wcześniej to uwielbiałam zasypiać przytulona do męża, teraz to jednak potrzebuję więcej przestrzeni- i zasypiać, to owszem, możemy przytuleni, ale potem to go tak trochę odsuwam, biedny- czuje się troszkę odrzucony :P
Witam wszystkie mamy :)
Neneczka gratuluje coreczki :) Yecath mamnadz.ze sie juz lepiej czujesz
ja od rana w pracy...nadal chora....mam pracowac do konca marca ale nei wiem czy dam rade :/ tylko ze lekarz nie chce wystawic zwolnienia... w pon. bylam, u poloznej..pow.ze mam w moczu leukocyty i cos jeszcze ale aby sie nei martwic (niby od przeziebienia) po wiozycie wdrapalma sie an wieeelkie schody (musialm dotrzec do urzedu a windy nei bylo) no i znow mam jakies bole w dole brzucha ....niech to juza bedzie kwiecien :))) najgorsze to to ze to pierwsz
witam mamuski!
beszka dzieki ja bardzo sie ciesze ze moze to byc corcia :)
a czemu lekarz nie chce dac ci zwolnienia? skoro jestes chora i zle sie czujesz to lepiej posiedziec w domku wygrzac sie i nabrac sil. no i chyba zjadlo ci wyrazy :) bo zdanie nie dokonczone ;)
milego dnia!
no właśnie, to idź do innego lekarza, jak Twój jest takim małpiszonem... ;)
Hej dziewczynki. Gratuluje wszystkim, ktore sie dowiedzialy o plci dziecka podczas mojej nieobecnosci ;)
My sobie spokojnie oboje rosniemy. W nocy mamy coraz wieksze problemy ze spaniem, gdyz na plecach spac po prostu nie umiem, a jak sie poloze na boku i dluzej poleze, to budze sie z bolem bioder... A do tego Tusio uwielbia kopac wlasnie jak leze na boku :)

witamy ślimac po dlugiej przerwie :)

"Tusio"?? :) to od jakiegos imienia?
Tusio to od Artura ;) Dluga droga myslenia - Artur-Artuś-Tuś-Tusio ;) Kiedys przy okazji jakiejs kolacji z naszymi rodzicami i rodzenstwem stworzyl sie taki skrot i od razu sie przyjal i tak juz zostalo :)

slodko :)

Artur - ladne imie :)
a powiedz gdzie chcesz rodzic bo terminy mamy zblizone...
w Redlowie. Jestem z Gdyni, nie chce nigdzie jezdzic daleko, lekarza prowadzacego tez mam stamtad. Wiem, ze opinie (jak o kazdym miejscu) sa bardzo rozne, ale w koncu nie planuje wyjazdu do hotelu, tylko urodzic i do domku :) Tym bardziej, ze termin w Wielkanoc, wiec nie bedzie mi sie chcialo tam dlugo siedziec :)

a Ty gdzie chcesz rodzic?

ja w wejherowie albo na zaspie albo na klinicznej z nastawieniem na wejherowo
oj a co tu taka cisza? no i w polowie drugiej strony nasz wateczek :(
Temat alkoholu w ciąży, rozruszany na forum.

A moja Lenka dziś się rozruszała, bo od wczoraj do dzisiejszego popłudnia, prawie zapomniałam, że jestem w ciąży.
Do Yerctah
Nie potrzebowalam tyle. ale od niedawna się zmieniło jak mnie bioderka i krzyż boli, no i tak sobie wykąbinowałam, jak zmieniam pzycje to mam trochę zabawy z poduszkami, heheh

Oj cos wąteczek ucieka, więc podbijam upp
ja siedze i poprawiam prace lic. a małż chrapie juz.... :)
hej mamuski jak tam po nocce...? ja spałam jak zabita do momentu kiedy A. nie wyszedł... poźniej nie mogłam zasnąc... :(

zaraz jade do urzędu skarbowego a poźniej nauka :/
hej!
ja jestem jakas nie wyspana :( niby spalam dobrze ale czuje zmeczenie i sennosc.
a ja w pracy siedze i z dnia na dzien coraz bardziej mi sie nie chce.
milego dnia!
hej dziewczyny, ja tez juz jestem zmeczona a dopiero co sie obudzilam, makabra. Jem sniadanko i ogladam londynczykow i mialam zamiar troche posprzatac ale nie wiem czy mi sie chce. Maz sprzata ale nie tak jak ja bym chciala:) ale lepsze to niz nic.
A ja wstałam dopiero o 11 i zamierzam się wziąść właśnie za sprzątanko.
Odkąd jestem na zwolnieniu strasznie długo spię, a póxniej nie moge zasnąć w nocy.
takim to dobrze :)
czesc :)

ja dopiero co wstalam..obudzialm sie o 7 pochodzilam po domku i dlaej hop do lozka :)))) dzis i jutro mam wolne-w koncu slodkie leniuchowanie :))
moj synus duzo ostatnio kopal a od wczoraj wieczora do dzis prawie nic...pewnei odpoczywa ;) zastaanwiamy sie z mezem nad zmiana imienia na Alexander....Jan mi sie baaardzo podoba a szczegolnie jak do malych chlopcow mowi sie Jas itp. ale tu w Norwegii rodzina meza i koledzy z w szkole, nauczyciele beda go nazywac Jan (a jak damy drugie imie to Jan Runar albo Jan Roald) a to juz mi sie mniej podoba bo oni to tak twardo wymawiaja...
uci9ekam zjesc sniadanko i troche sprzatnac...tez niby maz sprzata ale nie jak bym chciala ;)
milego dnia wszystkim :)
ja też mam problemy z zasypianiem, mąż wyjechał 0 5 a ja chyba do 7 leżałam, nawet zgłodłam, więc zjadłam banana i jakoś usnęłam.

U nas jeszcze przed poczęciem, uzgodnilismy imię dla córki Lena i nie zmieniamy.
do poczytania...

http://www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20070320&id=po01.txt

uważajcie na swoich ginekologów....
Beszka- my wlasnie jakbysmy mieli chlopca to nazywalby sie Alexander albo Maxymilian.
oj koleżanki, gdzie wy jesteście, u mnie w Bydgoszczy dziś na chodnikach taka szklanka, że jak wyszłam po chleb, bałam się gdziekolwiek dalej ruszać.
a ja już mam 4 wpisy w indeksie, jeszcze mi zostało 9... I prawie wszystko w przyszłym tygodniu. A dzisiaj znowu zasłabłam po tym Cordafenie, myślalam, że na SKM nie dojdę. Grrr...

Dobranoc Mamusiom :)
Cześć Mamuśkom:)
Yecath-powodzenia w sesji i uważaj na siebie- a ten Cordafen nie ma jakiś odpowiedników?może bardziej by Ci pasował inny podobny w działaniu lek.
hej mamuski!
ja dzisiaj znowu senna i bez zycia :( buu ja chce do domku! niech ten dzien szybko minie.
neneczka ja siedze w domu i tak sie czuje dzisiaj, a co dopiero Ty bidulko :(

to chyba ta pogoda tak dziala bo wczoraj sie tak dziwnie sennie czulam i dzisiaj znowu :( oj oj jutro musze sie wyspac no i moze jeszcze tylko 4 tyg i tez bede na zwolnieniu :)
oj ja nie wiem jak bym dala rade wstac teraz do pracy o 6... :( teraz to ja do pracy tylko na herbatke wpadam... :)
oj nie jest tak zle z tym wstawaniem - kwestia przyzwyczajenia ;)
jakos wytrzymam chociaz przyznam szczerze ze wylezc z lozka mi sie dzisiaj strasznie nie chcialo a do tego godz wczesniej musialm wstac bo do dentysty szlam.
a własnie, dobrze ze przypomniałas, musze do dentysty zadzwonic :))
:)))))
mnie też dentysta czeka w nastepnym tygodniu.
A wczesne wstawanie mnie osobiście, też bardzo bolało.
Yecath powodzenia z sesja!!!
wspolczuje wszystkim siedzacym w pracy :( ja dzis mam jeszcze wolne i ciesze sie ze wstawac nie musialam...widze ze mam coraz mniej energii..wczoraj troche posprzatalam w domku (z przserwami co pare min. bo tchu zlapac nei moglam) a potem tak mnie krzyz bolal ze szok a tu bedzie coraz ciezej ;)
mam pyt,odnosnie ruchow dzidzi...my jutro konczymy 26 tc.. maly ostatnio ruszal sie duzo ale od sr. wieczora cos mu sie zmienilo..i raz na jakis czas kopnie i nie z taka sila...bardziej czuje jakies przeciaganie sie (wydaje mi sie ze lezy pleckami na zewnatrz i moze kpie do srodka a ja tego nei czuje tak dobrze) - wiece od kiedy nalezy liczyc ruchy?? albo po jakim czasie pojechac spr. czy wszystko ok?? w PL jak dwa dni mi sie malo co ruszal to pow.ze dobrze ze przyjechalm spr. a w Norwegii ze to wczesna ciaza i po 28 tc nalezy sie martiwc jesli dzidzia sie mniej rusza...sama juz nie wiem

Betti mi sie Alexsander bardzo podoba (i mezowi rowniez) tylko ze Jan mial byc po moim dziadku ktorego nigdy nei poznalam...no coz mlody sie urodzi to mam nadz.ze jak go zobacze to bede wiedz. ktore imie wybrac :) mam pytanie-czy u Was w szpitalu (w Szwecji) mozna miec swoja pizame i ubrania dla dziecka czy nalezy korzystac ze szpitalnych? bo u nas tylko szpitalne (pow.ze jak wezme swoje to moge ich potem nieodzyskac) no i dow.sie ze nie bedzie szkoly rodzenia bo niby za malo rodzacych..przestraszylam sie...polozna chce sie spotkac ze mna i mezem kilka razy i udizelic paru rad a maz stiwerdzil ze poszuka czegos w innym miescie tylko neiw eim czy mozemy pojsc gdzie indziej..ehhh dow.sie ze podczas tych kursow i tak nic nei mowia na temat opieki nad noworodkiem :(

pozdrawiam i milego dnia
hmmm beszka moze sie jakos obruzil i dlatego słabiej czujesz kopniaki :))

mi to w zasadzie sie wydaje ze mojego maleństwa kopniaki są delikatne, nie wiem na ile silne powinny byc... i czasami martwie sie tym ze kopie z rana i wieczorem, a w dzien cisza...

mam nadzieje ze wszystko OK :))
ja się w ogóle nie martwię kopniakami. Przecież każdy dzidziuś ma inny temperament, charakterek i nie ma co panikować, jak kopie trochę rzadziej, mniej. Ważne, że jednak te ruchy są wyczuwalne :) Moja Mała też potrafi przez kilka godzin nie kopać i raczej mnie to nie niepokoi. Położna w szpitalu mówiła, że to normalne. A im późniejsza ciąża, tym maluch ma mniej miejsca i raczej będziesz odczuwać wiercenie niż kopy z całej pety ;P

Pozdrowienia znad naleśników :D

Skarlet, a jeśli chodzi o odpowiednik Cordafenu, to jest jakiś, ale ma podobne skutki uboczne. Myślę, że przeżyję- to jeszcze jakieś 2-3 tygodnie brania max. We wtorek idę skontrolować szyjkę, to zobaczymy.

Skarlet, a gdzie chcesz rodzić?

(może dodamy do listy szpital, w którym chcemy rodzić?)
moj dzieciaczek to czasem tak nawala ze ho ho ostatnio to spac nie moglam od 5 bo tak mnie kopalo te moje dzieciatko. ja zauwazylam ze ma takie swoje pory w ciagu dnia ze jest bardziej aktywna a czasami mniej. wczoraj np jak wracalam pociagiem z pracy to tak szalala ta nasza pociecha ze sama do sibie sie smialam :) pewnie glupio tak wygladalam no ale co ja na to poradze ze moje dziecko tak fajnie mnie kopie :)
mozna szpital dodac - ja wejherowo
Beszka - ja tak miałam ostatnio.

Nasze zazwyczaj bardzo ruchliwe i szalejące maleństwo przez cały dzień nie dało znaku życia, wieczorem lekko kopnęło i tyle....
Wystraszyłam się i następnego dnia pojechałam do szpitala na Zaspę - zrobili KTG, usg, zbadał mnie lekarz i wszystko ok.
Jak powiedziała położna - maluch musiał mieć "gorszy" dzień, mógł odwrócić się w kierunku kręgosłupa i tam sobie kopał....
Ale mówiła też, że jeśli nie czujesz ruchów w ciągu 12godz lub bardzo się one ograniczyły to warto jechać na ktg i zobaczyć czy wszystko ok (dla spokoju własnego).

Po tej wizycie mamy robić okresowo ktg i liczyć ruchy (jestem w 28tc).
Nie bardzo tylko wiem jak liczyć - czy cały dzień - ile razy kopnie, przemieści się czy tylko w określonych godzinach...
Cze Mamuśki! wróciłam, bo wreszcie mamy znowu stały dostęp do neta w domku!
Ja ostatnio wieczorem jak przez około 2-3h leżenia nie czułam ruchów tak się zdenerwowałam, że jak Jasiek kopnął to aż się popłakałam... wolę jak kopie jak szalony, że aż boli niż jak śpi jak aniołek
Hej Marta-fajnie że znowu tu jesteś:)
Yecath- co do porodówki to chyba Kliniczna.
ja w poniedz. i wtorek zrobiłam sobie dlugie spacery ( trochę za długie jak potem stwierdziłam) i w te dni Lenka rzeczywiście się prawie nie ruszała.

Doszłam do wniosku, że im więcej ja jestem aktywna, tym dziecko mniej się rusza. Oczywiście to tylko takie moje pierwsze spostrzeżenie, co do ruchów.

A najbardziej Lenka kopie po jedzeniu i wieczorami jak już leżę w łóżku.
Beszka, mi lekarz nie kazał liczyć ruchów, tylko pytał czy są i od kiedy. Na USG było widać że się rusza. Może to w późniejszych miesiącach trzeba liczyć?
A co do USG, to muszę się z Wami podzielić informacją (już pisałam na drugim wątku). Nasza dzidzia wczoraj na USG się zakryła dłonią i nic się nie dało zobaczyć :((( Ale to zabawnie wyglądało, jakby się specjalnie zakrywała przed ciekawskim okiem lekarza i rodziców.
a nasza wręcz przeciwnie, ekshibicjonistka, wystawiła, co ma i wszystko pokazała :P

im więcej się ruszamy, tym bardziej kołyszemy dzieci do snu :)
no nasza niby tez pokazala ze siusiaka to nie ma no ale lekarz powiedzial ze jeszcze na nastepnym badaniu potwierdzimy :)
Beszka ja to w sumie nie wiem czy mozna brac koszule, ale ja nie biore ewentualnie po porodzie sie napewno przebire w swoja, a dla malej jasne ze biore choc podobno jest duzo zeczy.
My bedziemy miec 6 spotkan przed porodem i 5 po porodzie odnosnie pielegnacji i porodu itp.
Nie martw sie moja mala tez tak mi raz zrobila ze wlasnie chyba pleckami byla odwrocona bo ledwo co czulam przez ok. tydzien ale potem sie przekrecila, wazne ze kopie:)
dziekuje Wszystkim za rady :) staram sie niedenerwowac...ten moj maly urwis ciagle mi jakies figle plata a ja...ja zauwazylam ze jak jestem w PL to jestem duzo duzo spokojniejsza niz tutaj... (psychicznie, czuje sie bezpieczniej) i moze dlatego on tak reaguje..wyczuwa to...wczesniej tak kopal ze jak tylko polozylam reke na brzuchu to zaraz kopal a teraz nic...hrabia ;) czasem (rzadko) czuje delikatne kopniaki a czesm twarda jakby 'gorke' czyli jak sadze wypycha sie :) nawet po jedzeniu i jak leze czy siedze dluzej nic nie czuje albo cos bardzo delikatnego
poczekam jeszcze pare dni i zobaczymy czy cos sie zmieni. moze to przez te bole w dole brzucha kotre mam od pon. (alke czyt. w necie ze takie bole jakby w miednicy moga wystapic)

a tak zmieniajac temat jestem ciekawa czy kwietniowe mamy juz macie pokoje gotowe albo jakies meble zakupione czy wozek, ubranka? my mamy lozeczko i wozek oraz fotelik do auta ale jeszcze w PL, jakies ubranka obie babcie kupily a my na wieksze zakupy wybieramy sie na koniec lutego poczatek marca i wtedy tez bierzemy sie za malowanie pokoju :)
ja na początku ciąży tez cała w stresie, taka praca. Teraz już w domku i spokój, nerwy mi sie też uspokoiły.

I zmieniła mi się apetyt, nigdy wcześniej nie przepadałam za słodyczami i rzadko je jadłam a teraz jak po obiedzie nie zjem jakiejś słodkosci to mnie nosi ;-)
Cze Mamuśki! witam się w ten piękny sobotni poranek;) Zastanawiam się co mam robić jeżeli nie mogę się przemęczać i mam w sumie tylko leżeć.... może tak poodkurzam na leżąco? :)
hehe oj Marta wymyslasz... domyslam sie ze sie nudzisz..... :)) moze jakas książka?? :)
Nawet mam dwie nowe-nie czytane książki, ale jakoś nie mogę się do nich zabrać... ale OK sprzątać nie będzie, bo żarty żartami, a nuż Jasiek faktycznie zechce szybciej na świat wyjść.... chyba ozdobię mu literki z jego imieniem, które wczoraj przyszły w paczce razem z pościelą :)
no widzisz zawsze jest jakies przyjemne zajęcie :) a jakie literki kupiłas??
takie:
http://www.allegro.pl/item514369433_my_sweet_baby_literki_imie_dziecka_na_sciane.html
up up bo spadamy :) :) ;) co porabiacie mamuśki?
no ja własnie skończyłam sprzatanie, podłogi, kurze, męża zagoniłam do łazienki :-)

Ale mi wczoraj Lenka wariowała, tak się przekręca mocno i jakby w brzuchu mi wszystkie wnętrzności skręcała, no i w końcu kopnęła tatusia, ale sie cieszył :-))))))
Coś nic się nie dzieje, tak jak na forum tak i umnie. Mąż dziś w pracy, wiec nie chce mi sie nic robić samej. Czekam na niego to pojedziemy sobie na spacerek. A tak to mam takiego lenia że do 13 nic nie robie, a później dopiero się zbieram, żeby chociaż troszkę dom ogarnąć i jakis obiad przygotować. Mam nadzieję, że zachce mi sie wiecej czytać, bo narazie ise do niczego nie zabrala. Wiecej czytalam jak chodziłam do pracy. Miałam dziś iść na ćwiczenia do szkoły rodzenia, ale koleżnka z która chodzę (tez ciężarówka)- nie wstała, siostra sie uczy, mąż w pracy, więc sobie odpuściłam, może sama zaraz się wezmę za ćwiczenia :-)
A co tam u was??
Ja troszeczkę pomalutku, bez schylania ogarnęłam mieszkanie (choć powinnam tylko leżeć), siedzę sama w domu bo mąż do 22 w pracy i się nudzę. Zaraz chyba coś zjem i zacznę prasować pościel dla Jaśka.
znowu up up bo jesteśmy z naszym wątkiem bardzo daleko :)
noo jak tatus poczuje kopniaki to jest super.
ja dzisiaj wieczorem przed tv spędzam.
:))
Marta to chce chyba od nas oberwac, ma lezec a ona sprzata, nu nu!!!
Jak tam sie wam niedziela zapowiada? My jedziemy do stockholmu po tesciowa bo do nas przyjezdza juz do porodu i po pomoc, fajnie bo ja lubie:)
U nas szykuje się malowanie sufitu w łazience, a tak poza tym pewnie jakiś spcerek. Młode właśnie się wierci, bo jem śniadanie :)
a my wózek wczoraj kupiliśmy :) Nestor Sport. Fajny jest :) Już się nie mogę doczekać, aż Małą tam wsadzimy :D
witam!
oj oj marta ty masz lezec wiec nie kombinuj bo jeszcze na prawde twoj synus szybciej przyjdzie na swiat
moj dzieciaczek sie rusza, kopie i przekreca i tez wczoraj tatus poczul pozadne kopniecie i cieszyl sie strasznie bo chyba pierwszy raz tak mocno przy nim kopalo :)
Aktualizuję listę :) - Może dodajmy szpitale?

MARZEC:
yecath 07.03/ dziewczynka ANTONINA/ Wejherowo
Myszka1 24.03

KWIECIEN:
Agnieszka83. 07.04
irmus 07.04
zaskoczona 09.04
kraska 14.04 / chłopiec?
*an.ma* 23.04
muxa! 26.04
madziahome 27.04

MAJ:
na.cia 5-11.05
geoida 07.05
gosia_dim_ 23.05
Kajagsm 23.05
aanka122 (musia26) 25.05
ssylwia 26.05
neneczka 28.05
prosze bardzo :)

MARZEC:
Myszka1 24.03

KWIECIEN:
Agnieszka83. 07.04
irmus 07.04
zaskoczona 09.04
kraska 14.04 / chłopiec?
*an.ma* 23.04
muxa! 26.04
madziahome 27.04

MAJ:
na.cia 5-11.05
geoida 07.05
gosia_dim_ 23.05
Kajagsm 23.05
aanka122 (musia26) 25.05
ssylwia 26.05
neneczka 28.05 dziewczynka??? / wejherowo
MARZEC:
Myszka1 24.03
Mini Mini 26.03 /chłopiec JAŚ / swissmed

KWIECIEN:
Agnieszka83. 07.04
irmus 07.04
zaskoczona 09.04
kraska 14.04 / chłopiec?
*an.ma* 23.04
muxa! 26.04
madziahome 27.04

MAJ:
na.cia 5-11.05
geoida 07.05
gosia_dim_ 23.05
Kajagsm 23.05
aanka122 (musia26) 25.05
ssylwia 26.05

czesc dziewczynki widze ze zmieniacie liste
mi sie zmienił termin porodu no i imie dla mojego Malucha,a wiec przepisałam sie:)

pozdrowionka
podbijam wątek upp
hej mamuski! a co tu taka cisza?
cześć :)

Ja lecę teraz na dwa egzaminy. 1,5 godziny drogi na uniwerek to czegoś się jeszcze po drodze nauczę :D

Trzymajcie kciuki :)
trzymam kciuki i sama zmykam do nauki :(

w sumie to moze tez bym tak niesmialo tą moją dziewczynke dopisala... ciekawe co bedzie, urwis jeden :))
na.cia wpisuj, wpisuj :) jakby co to zawsze mozesz pozniej zmienic ;)

powodzenia studentki!
MARZEC:
Myszka1 24.03
Mini Mini 26.03 /chłopiec JAŚ / swissmed

KWIECIEN:
Agnieszka83. 07.04
irmus 07.04
zaskoczona 09.04
kraska 14.04 / chłopiec?
*an.ma* 23.04
muxa! 26.04
madziahome 27.04

MAJ:
na.cia 4.05 - ponoc dziewczynka :)
geoida 07.05
gosia_dim_ 23.05
Kajagsm 23.05
aanka122 (musia26) 25.05
ssylwia 26.05
:) no ponoc. ponoc u mnie tez dziewczynka no i niech tak zostanie ;)
hehe no dokładnie, niech tak zostanie :))

nie moge sie skupic na nauce... troche sie ucze, troche czytam ciezarówke, trochę język niemowląt...ehh..a w weekend bede plakac :)
A ja dołączam do grona odpoczywających/leżących. Okazało się na badaniu, że główka jest bardzo nisko i skróciła się szyjka, więc mam brać Fenoterol i odpoczywać :( A wszystko było tak pięknie, ale trudno, najważniejsze, żeby małą donosić.

Termin też raczej będzie nieaktualny, wygląda raczej na połowę kwietnia.

Pozdrawiam
oj to odpoczywaj liski. musi mała poczekac jeszcze troszke :))
liski to odpoczywaj!
na.cia no tak to jest z nauka :) zawsze znajda sie ciekawsze rzeczy do zrobienia ;)
Liski głowa do góry na pewno wszystko będzie dobrze...na pocieszenie dodam ,że biorę fenoterol od 27 tyg-i czuję się dobrze, no i z Madzią też wszystko ok:)
Na.cia ja zawsze miałam tak samo jak Ty-jak miałam siąść do nauki to nagle miałam milion innych rzeczy do zrobienia:)
ja też dużo odpoczywam, miałam zamiar ćwiczyć w domku z kasetą "aktywne 9 mc" ale nie za bardzo się po tych ćw. czuję. Bolą mnie pachwiny i więzadła od macicy ciągną.

Co dzień robię małe porządki w szafkach, szykuję dla Lenki miejsce bo ciuszków, pościeli już trochę mam.

Lenka będzie w pokoju, w którym mąż miał pokój koputerowy, więc po mału go wyprowadzam z tego pokoju :-))))))))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

do góry