Widok

WIOSENNE MAMUSIE 54 :))))))))))))

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zakładam nowy wątek, może mi pomoże :)

LISTA

2w1
MARZEC:
betti 174 01.03 /dziewczynka MAJA
Gugiś 09.03 /dziewczynka NIKOLA/ Puck
a-cha 10.03 /dziewczynka ANIELA
Karolina0010 15.03 /chłopiec / DOMINIK
parma 20.03 / dziewczynka NINA-KRISTIN
kropka3103 20.03 / chłopiec SZYMON
zabka1 20.03 /dziewczynka
mała757 23.03 /dziewczynka
Myszka1 24.03
aleksandraa20 25.03 / dziewczynka KINGA
ICHILEC 26.03 /chłopiec DANIEL
Mini Mini 26.03 /chłopiec JAŚ / swissmed
helenka 27.03 / dziewczynka

KWIECIEN:
liski 05.04 / dziewczynka
Agnieszka83. 07.04
irmus 07.04 / dziewczynka
zaskoczona 09.04
kraska 14.04 / chłopiec?
anulka28 15.04 / chłopiec
różyczka 17.04 / chłopiec ERYK
ślimac 11-20.04 / chłopiec
*an.ma* 23.04
beszka 25.04 / chłopiec JAŚ
muxa! 26.04
madziahome 27.04

MAJ:
Ela 03-04.05 - chłopiec :)
na.cia 4.05 - ponoc dziewczynka :)
geoida 07.05
wesolka 20.05 dziewczynka/ WIKTORIA
gosia_dim_ 23.05 dziewczynka / HANNA
Kajagsm 23.05
aanka122 (musia26) 25.05 dziewczynka/ ZUZIA
ssylwia 26.05
neneczka 28.05 dziewczynka JULIA / Wejherowo
bemaz 31.05 dziewczynka/ LENA

Rozpakowane:
skarlet 16.02 (7.03) córeczka MAGDALENA 2.730 kg i 50 cm
yecath 17.02 (7.03) córeczka ANTONINA 3.200kg i 54cm
marta82 26.02 (17.03) chłopiec JAŚ 3.200kg i 53cm
daguś 2.03 (5. 03) chłopiec MAKSYMILIAN 3.810 kg i 57cm
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No to witam sie jeszcze zapakowana:) moze cos sie zmieni niedlugo hehe
Beszka milego filmu.
Mamusia tez zycze milego weekendu
Gugis, tak to bedzie nasz watek !!!!
I urodzimy niedzielne leniuszki:)
no tak mi sie zdaje, ze on wielki bedzie albo zle mi termin wyliczyli (ja bym nie narzekala gdyby sie wyklul wczesniej).
cspokojniejsza jestem, ze juz praktycznie wszystko dla malego mamy, tylko czasem sobie wkrecam, ze te uprane uprasowane ciuszki mi sie zakurza ;) mama sie ze mnie smieje, ze juz panikuje

Dziewczyny mam nadz., ze to bedzie 'Wasz' watek i oby sie dziedzi zdecydowaly na ten weekend :)

wyslam meza po coca cole (nigdy jej nie lubilam, a w ciazy szaleje za nia...od czasu do czasu pozwalam sobie..a teraz to ostatnie mies. kiedy mozna sie najesc :)) uciekam przygotowac popcorn i zabieramy sie za ogladanie filmu :)))

milego wieczorku
nie znasz dnia ani godziny, bój się Młoda Matko!

Do mojej koleżanki przyszła położna, ale zapowiedziana. Bożena niedawno zdjęła pranie z suszarki i położyła na fotelu, z zamiarem złożenia tego później. A położna zapisała w swoim kajeciku, że młoda mama nie radzi sobie z obowiązkami domowymi... :/ Ale to było kilka lat temu- teraz położne to fajne babki zazwyczaj :)
Różyczka, tamten wątek był pechowy, ten jest specjalny dla mnie i dla Betti. Bo będziemy miały weekendowe dziecieczki, nie Betti...
U nas po położną nie trzeba dzwonić- szpital powiadamia i ona przychodzi niezapowiedzianie, kiedy jej pasuje-taka kontrola :)
gugiś ale moze to tak nie dziala...z tym zakladaniem watkow...musi sie najpierw stary skonczyc :P

beszka to z 4 kg bedzie Twoj synus mial...
ale po położną już zadzwoniłaś tak? Ja po porodzie zadzwoniłam do przychodni i zgłosiłam urodzenie dziecka, podałam swój nr telefonu. I tego samego dnia zadzwonili, czy może jutro przyjść położna o godzinie 8:30. Była punktualnie.
No właśnie nie wiedziałam jak to jest, bo jeszcze położna u mnie nie była. Myślałam, że to ona jak przyjdzie to wyznaczy mi termin wizyty.
Tosia też tak miała- spała i spała i spała. Mi się wydaje, że nie masz się co niepokoić- gdyby był głodny, to by dłużej ssał i częściej się budził- widocznie zdąży się najeść ;) Marta, kiedy masz patronaż u pediatry? Umów się już, bo czasami ciężko z terminami...
skarlet twoja Madzia mało, a mój Jasiek wczoraj i dziasiaj ał dzień, że najchętniej wcale by się na jedzenie nie budził. Pociągnie cyca 10 minut i znowu śpi i też się martwię-czemu teraz tak mało je, tzn tak krótko ssa?
Ja na początku sypiałam w staniku-teraz bez-fakt że czasem budzę się z mokrą klatą-ale jakoś mi wygodniej gdy cycuszki są na wolności-a piżamkę zawsze można wyprać:)))
Spadam do Madzi-jakaś niespokojna jest-mało dziś śpi-oczywiście ja schizuję że pewnie za mało mam pokarmu, albo zjadłam coś co jej nie pasuje.
ja śpię w takim cieniutkim sportowym staniku z wkładkami laktacyjnymi- też mnie wkurza to przeciekanie.

Betti, ale możesz się tym cieszyć- odpada Ci zamartwianie się problemem "nie mam pokarmu, moje dziecko jest głooodne"- ja się bardzo na początku martwiłam- bo po porodzie przez dwie-trzy doby miałam dosłownie kilka kropelek co jakiś czas...
Irmus to fajnie ze sie zakupy udaly.
Skarlet Ty masz tak fajjnie masz juz swoja ,Madzie sliczna a my:(
Powiedzcie mamy jak to jest po porodzie spicie w stanikach czy jak? bo ja juz teraz codziennie albo co dwa dni musze prac pizamke bo jest cala w plamach, tak mi leci z piersi, a jeszcze nie urodzilam hehe
Beaszka moja córcia w 34 tygodniu ważyła ok 2300 gram.
Dzień drugi zakupów zakończony. Jutro czeka mnie dzień trzeci jedziemy zwiedzać sklepy w Gdyni i to czego jutro nie kupimy to się zostawi na Gdańsk czyli dzień czwarty. Na tą chwilę kupiliśmy komodę i prawie wszystkie kosmetyki, jutro po ubranka i dodatki i wózek. Czyli umeblowanie pokoiku już w całości.
Beszka-to wiekszośc zakupów za Tobą-dobrze na pewno jesteś spokojniejsza.
Jeśli dobrze pamiętam to Madzia w 32 tyg wazyła 1700 gram.
Betti i Gugiś- twardym trza być;)))) nie rozklejać mi się-dacie radę.
Batti fajny masz suwaczek :)
Battuś, bidulko... ja juz nie wiem co mam ze sobą zrobić, ale wiem że ty to masz jeszcze gorzej.
Ja mam zwolnienie do dzisiaj, więc lepiej żebym się w weekend rozpakowała. Jak nie to w poniedziałek chyba pójdę do pracy bo w domu oszaleje,heheh
Gugis mam nadzieje, ze watek nam przyniesie szczescie:-)
Beszka fajne sa te przygotowania dla baby.
Jezu ja zaraz oszaleje!!!!!!!!!!!!!! Ja chce urodzic juz

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry