Widok

WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE mamusie #19#

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
****WRZESIEŃ****
Agaaa (Gusia) 01.09 córeczka
stokrota15 05.09 Wejherowo córeczka
Cytrynka 05.09 Gdańsk Zaspa, synek
xyz124 06.09 Wejherowo synek
kicia_basia 06.09 synek
Myniaagusia 09.09
kasia0075 12.09 Gdańsk Wojewódzki, córeczka
jolka1985 18-25.09 Gdańsk Zaspa, synek
Asia84 19.09, synek
kamda 21.09 synek
Ententino 22.09 Redłowo ,synek
INA1978 30.09 Redłowo, córeczka

****PAŹDZIERNIK****
MadziaH 01/02.10 Wejherowo, synek
AgusiaGda 02.10
monika987 02.10 Puck córeczka
moka 12.10 Wejherowo, synek
lula 17.10
agitka 17.10 Gdańsk Wojewódzki, córeczka
Kolorowa Parasolka 22.10 synek
aleksandra27 24.10 Gdańsk Wojewódzki, synek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Agitka i jak tam po usg? Ile w końcu zapłaciłaś? Ja zapłaciłam 130 zł a nie 160zł jak mówili. Następne usg mam właśnie na podwalu i pytałam o cenę to podali 80 zł lub 130zł. Wybłagałam też zwolnienie więc chociaż 100zł zaoszczędzone na jednej wizycie.
-moka, piękny ten rożek znalazłaś, naprawdę super. Mnie podoba się ten I-szy
no właśnie podoba mi się jeden... a w sumie dwa

taki: http://www.allegro.pl/item649110162_cieply_rozek_ze_wstazka_nowe_wzory_babycode.html

i taki: http://www.allegro.pl/item646828605_rozek_becik_niem_usztywniany_super_wzorki.html

no i oczywiście zatanawiam się czy jest sens.

kasiu zycze dużo zdrówka
jutro jade tez jade kupic spiworek , rożki mam dwa- jeden nowy był w komplecie poscieli zamowionej z allegro i jeden dostałam uzywany , ale nic nie widać:)
ja widział rożek w selgrosie za 20 zł, ja kupiłam w smyku za 40, na allegro też są fajne ceny, ale podejrzewam, że koszty przesyłki jak zapłącisz to na to samo wyjdzie
aacha, może wiecie ile kosztują te rożki w sklepach??
hej dziewczyny
jednak zdeko przeziębiona odpoczywam.
zainspirowana Waszymi śpiworkowymi zakupami, wybrałam się do tesco i też zakupiłam śpiworek. taki beżowy z misiem. kosztował co prawda 53zł ale tak mi się spodobał, że nie mogłam się oprzeć. rozmiar 0-6miesięcy. aa jakoś tak mam, że póki co stawiam na misie. myślę też w przyszłości o tym misiowym malunku na ścianie.

muszę również przynać, że teraz wyraźnie odczuwam aktywność maluszka w środeczku.

a Wam zyczę zdrówka i spokojnego wieczoru.
-jolka1985 - byłas dziś na zajęciach w SR na zaspie ?

ja byłam przyszło tak dużo babeczek z facetami, że chyba było ze 100 osób na sali :)

ale mi się z****iście podobało, położna energiczna, fajnie tłumaczy

W ogóle byłam w szoku, że szkoła rodzenia w szpitalu na zaspie jest za free, dla mnie mega szok to był. Jeśli facet chce brać udział to za cały kurs musi dopłacić 50 zł, super !

Teraz nikt się nie wymiga, że nie stać go na to. Dziewczyny chodźcie na te zajęcia bo sporo można się nauczyć od kobiety która zna wszystko od strony praktycznej :)

image

kasiu pilnuj się i nic nie rób w domu i się nie denerwuj
to sie strachu najadłaś, sama bym zwariowała ...

image
O kurcze Kaska zmartwiłam się tym postem. Myslalam, ze juz najgorsze za Toba. Wspolczuje Ci tych nerwow, trzymaj sie dziewczyno!
czesc
wczoraj wylądowałam w szpitalu ze skórczami, co 4 min, naszczescie to był fałszywy alarm, mam nisko macice, brzuch mnie boli bo wiązadła są słabsze niz w -pierwszej ciązy,
3razy dziennie mam brac nospe, troche strachu sie najadłam
odpisali mi że ponieważ jest tyle osób oczekujacych nie sa w stanie określić kiedy dziedcko moze zostac przyjete

ja chce aby chodziła od wrzesnia 2010 mam nadzieję że się załapiemy
wow!!!! 259? czyli realnie kiedy jest szansa ze dzidzie przyjma?
właśnie zapisałam niunię do żłobka jesteśmy na 259 miejscu na liście oczekujących :)
Agitka tak zrobie. Pojde jutro do przychodni i poprosze niech chociaz badania beda za darmo tylko ciekawe czy zwolnienie mi wystawi... Ale warto sprobowac...
zadzwoniłam do Invicty i teraz mi powiedziano że usg kosztuje 160zł
a wczesniej mówili ze 80
no co za paranoja
Asia tak jest jesli chodzisz do prywatnego lekarza, to za wszystkie badania musisz płacic, bo oni nie dadza ci skierowania

ewentualnie mozna iść do internisty na NFZ i jesli jest wporządku to może da skierowanie zawsze jakas oszczedność
Kurcze to jak to jest z tymi badaniami na NFZ? Ja przez cala ciaze tylko raz bylam na NFZ bo Gniadek zrobil mi łaskę... a tak 2 razy w miesiacy tyle kasy wydaje, w dodatku ciagle cos nie tak i ciagle dodatkowe badania konsultacje! Skad na to brac kase? jutro mam isc do invikty tylko po zwolnienie i kolejne 100 zl zaplacic:( echh :(
No własnie a nie mam skierowania, to nie bede robic afery :)
XYZ - proszę bardzo :) ośrodek nazywa się MLECZARZ :) http://www.mleczarz-ocypel.pl/

ogólnie w Ocyplu jest kilka ośrodków koło siebie :) jeśli chciałabyś rezerwować termin - lepiej zrób to już teraz, bo to będzie środek sezonu ;)

Dziewczyny a jak to jest z takim śpiworkiem(tzn. kombinezonem bez nogawek) i fotelikiem? fotelik ma 5punktowe pasy? to jak między nóżkami je przełożyć jak jest taki śpiworek?

tak się jeszcze zastanawiałam - zimą to ma być i śpiworek i kombinezon na spacer?

raczej zdecyduję się na zakup Marity :) i do niej można dokupić śpiwór wełniany http://www.allegro.pl/item635834802_roan_marita_i_kortina_spiwor_100_welna_owcza.html

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry