Widok

WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE mamusie #19#

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
****WRZESIEŃ****
Agaaa (Gusia) 01.09 córeczka
stokrota15 05.09 Wejherowo córeczka
Cytrynka 05.09 Gdańsk Zaspa, synek
xyz124 06.09 Wejherowo synek
kicia_basia 06.09 synek
Myniaagusia 09.09
kasia0075 12.09 Gdańsk Wojewódzki, córeczka
jolka1985 18-25.09 Gdańsk Zaspa, synek
Asia84 19.09, synek
kamda 21.09 synek
Ententino 22.09 Redłowo ,synek
INA1978 30.09 Redłowo, córeczka

****PAŹDZIERNIK****
MadziaH 01/02.10 Wejherowo, synek
AgusiaGda 02.10
monika987 02.10 Puck córeczka
moka 12.10 Wejherowo, synek
lula 17.10
agitka 17.10 Gdańsk Wojewódzki, córeczka
Kolorowa Parasolka 22.10 synek
aleksandra27 24.10 Gdańsk Wojewódzki, synek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Potrzebujesz.
zaraz zadzwonie i zrobie rabarban :)

ale nawet jesli miałoby to byc usg z NFZ to czy przypadkiem nie potrzebuję skierowania?
Agitka, jak przyjdziesz dzisiaj to zapytaj w rejestracji o usg w 23 tyg na fundusz.Mam koleżankę, która tez teraz będzie miała połówkowe i właśnie na Podwalu babka dała do zrozumienia,że jeszcze nie wyczerpali limitów na ten sprzęt usg właśnie na Podwalu. Kumpela tez miała zapłacić a zapisali ją na NFZ. Jak nie po drążysz tematu to nikt sam nic nie powie i tylko kasę zbijają. Ja miałam teraz usg w 32 tyg też na fundusz.... Zadzwonili oczywiście do mnie,ze limity się skończyły i mam zapłacić....Ja jej na to, jak to się ma przecież kobiecie w ciąży przysługują 3 usg na fundusz w 13, 23 i 32 tyg ciąży.... Zadzwoniła do mnie następnego dnia i powiedziała," że ubłagała kierowniczkę, abym mogła mieć to usg na NFZ" s****a tata.....maja tyle pacjentek,że szok i ona miałaby akurat interes aby załatwiać moją sprawę..... Mi się wydaje, że oni myślą, iż pacjentka nie wie co jej przysługuje z funduszu, a co nie i ściągają kasę. A jak domagasz się swojego to miękną....Pozdrawiam.
Tak idę na połowkowe na Podwale
wiem ze nalezy się z NFZ ale do końca czerwca nie ma zadnych badan ani wizyt w ramach NFZ w Invikcie
dopiero od lipca a to na połowkowe juz troche póżno

nie wiem jak z tymi cenami, mówie to co usłyszałam
mam nadzieję że więcej nie zapłace bo tak to bym sobie poszła do innego lekarza na normalna wizytę
chyba zadzwonie i sie jeszcze dopytam :)
Agitka, oni coś kręcą z tym usg. Rozumiem,że Ty masz wizytę na Podwalu, koło dworca a nie w Medisonie? Rozmawiałam ze Stenclem dlaczego takie różne ceny są za usg, to powiedział,że zależy od sprzętu na jakim robią to badanie. Ja robiłam usg połówkowe właśnie na Podwalu. Ale zwykłe 2d na NFZ, a 3 dni później właśnie w Medisonie samo nagranie na płytkę 3d za 100zł. Tak się dogadałam z lekarzem. Jeśli dobrze wyczytałam wyżej to ty tez idziesz na połówkowe, a to badanie należy się z NFZ-tu.
kupiłam śpiworek rozm.62, bo wszystko było już wykupione.
56 też był, ale kupowac bez sensu bo na krótko starczy, a pózniej to były już tylko duże rozmiary pow.74, więc wzięłam ten 62.

Wózek kupiłam QUINNY Capri z gondolą i spacerówką, musze teraz dokupić tylko fotelik maxi cosi. Spacerówka z piankowym siedziskiem, mam ndzieję, że to co przyślą bedzie zgodne z opisem, bo to sporo kosztuje choć używane.
Gwarancja jeszcze na rok
Trotka ja ide ale do Invicty i tam mi powiedzieli ze 80zł, a w Medisonie że 200zł
Zapytałam dlaczego taka różnica a babeczki w rejestracji powiedziały ze w madisonie dostane płytę, heh płyty drozsze niz w empiku, także zrezygnowałam i idę na 19.30 do Invicty

tez mysle że moga być problemy ze zwolnieniem bo to nie wizyta tylko usg, ale do swojego lekarza ide za miesiąc
a juz siły nie mam pracować
praca sesja praca magisterska nie daje rady
moge isc na morfologie i glukoze po przejedzonej nocy tylko jak mam na 7 , to od 5 rano starac sie nie jesc, jak bede musiała to suchy chleb nic słodkiego.Hura!!!!!
Agitka!
Na którą godzinę masz dzisiaj wizytę u A. Stencla? Ja też wybieram się dzisiaj do niego na usg. Coś mi się o uszy obiło, że on wystawia zwolnienie na wizycie a nie na usg. Mam nadzieję,że to nieprawda.... Ile płacisz za usg? Mi powiedzieli,że 160zł w Medisonie w gabinecie nr4. Jak nie da mi dzisiaj L-4, to mam za 2 dni wizytę za kolejne 100zł....Ehhh jak dobrze,że to już końcówka ciąży, bo tyle kasy doją....

Ps. Ja mam usg na 15.30 dzisiaj. Pozdrawiam.
Agitka!
Na którą godzinę masz dzisiaj wizytę u A. Stencla? Ja też wybieram się dzisiaj do niego na usg. Coś mi się o uszy obiło, że on wystawia zwolnienie na wizycie a nie na usg. Mam nadzieję,że to nieprawda.... Ile płacisz za usg? Mi powiedzieli,że 160zł w Medisonie w gabinecie nr4. Jak nie da mi dzisiaj L-4, to mam za 2 dni wizytę za kolejne 100zł....Ehhh jak dobrze,że to już końcówka ciąży, bo tyle kasy doją....

Ps. Ja mam usg na 15.30 dzisiaj. Pozdrawiam.
moka ja kupiłam śpiworek rozmiar 68 on jest zamkniety od dołu tak jak worek :)
będa dzidzi swobodnie nozki wisiec i starczy na troche miesięcy
cytrynka a na jaki wózek się zdecydowałaś?
spróbuje sobie jutro ugotowac schabu z marchewka i groszkiem i ryżem i zupy jarzynowej- moze akurat .
Moja mama mi gada non stop,ze powinnam się z tego cieszyć bo wreszcie jem jak kobieta ciężarna, a wg mnie to jak małe słoniątko:)
chyba tez jak bede jutro w gdyni ( o ile dojade na badania) kupie ten spiworek.
dzwoniłam do szkoły rodzenia w wejherowie dzisiaj i na 100% jutro 17.00
aaa więc zaczynam kumać.
czyli rożek to ogólnie taka juz zwinęta kołderka i troszkę usztywniona?? a czy taki śpiworek można kupić od razu deczko większy żeby na dłuzej starczył czy lepiej nie, czy od razu ze dwa czy w sumie tylko na początek styka..... pytam bom zielona a raczej ciekawa, a może ciekawska hmmm
tak jak mówic Cytrynka w taki spiowrek wsadzasz dzieciatko i na spacerek do tego jeszcze oczywiście kocyk

w łózeczku tez moze spac w takim spiworku albo w rozku
pod kołdre sie nie wkłada bo może się z niej wygramolic albo nie daj boże nałozyć sobie na główke, może to byc niebiezpieczne a z takiego śpiworka nie wyjdzie
- moka ja kupiłam taki spiworek który przypomina kombinezon, ale na dole jest prosta linia jak w worku, nie ma nogawek. Kupiłam go bo to taki jakby mieciutki bardzo gruby polarek. To jest z kapturkiem. Mam termin na początek września więc będzie już chłodno i w samych śpioszkach nie włoże dzidzki do fotelika, zeby przewieźc dziecko do domu. Takie cudo zamiast np. ciepłego dresika.

Co do rożka to kupiłam w smyku taki niebieski z rzepem i zawiązywany na kokardkę :)

Kupiłam go, bo mała dzidzi przez ok.miesiąca żeby czuła się bezpiecznie to musi mieć jak w brzuszku czyli ciepło i ciasno :)
kładzie się dziecko na ten rożek zawija z dołu i po boczkach i wtedy dziecko jest dobrze i ciepło zapakowane.
Podobno dziecko też śpi w łózeczku w czymś takim na począku, a nie pod kołderką.
Poza tym było to takie słodkie i niedrogie - 40 zł. że kupiłam :)

No i wózeczek dziś kupiłam na allegro, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze z tym wózeczkiem.

Jeszcze łózeczko, komoda, posciel, a kolezanka też ma mi pożyczyć na początek kołyskę :)

image
No to troche sie uspokoilam bo juuz myslalam ze moj maly tak sie spieszy na ten swiat:)

No wlasnie dziewczynmy jak to jest z tymi spiworkami do czego to ma sluzyc?? Boze wstyd ale ja tez jestem zielona w tych sprawach ciuszki juz niby mam ale jak przychodzi do konkretow to gała ze mnie:)
oj to biedna jesteś dziewczyno... mnie na szczescie nie pali, choć w sobotę objadałam się karkówką z grilla.

powiem Ci, że jak mnie kiedyś te kwasy męczyły to tylko gotowane miesko i zupki, było ciężko, ale ze dwa dni spróbuj chociaż żebys sie nie meczyła
ale spróbóje ograniczyć ser i lody może akurat będzie cud:)
cytrynka ale tak to sobie pozwalam w niedziele , albo jak wyjde- to jem jakies fast foody( czyli maks z niedizela dwa dni w tygodniu) . zazwyczaj jak siedze w domu to jem kanapki z pasztecikiem , wedlinka , serkiem,owoce z puszki, mozarelle ostatnio z pomidorkiem i bazylia, na obiad moze troche ciezej kotleta z ziemniaczkami i surówką, koktajle truskawkowe,brzoskwinie, no czasami lody z raz dwa w tygodniu, sałatki np, z selera z ananasem, kukurydze z majonezem, porowa, danonki albo monte . także podjadam co chwila ,ale to nie sa jakies bardzo ciezkostrawne rzeczy.Smazone jem jakies mięso, ale to tez rzadko- zmuszam sie bo bardziej smakuja mi ziemniaki z obiadu. raczej w miare zdrowe jedzenie, a zgaga i tak pali na maksa.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

catering w przedszkolu (66 odpowiedzi)

Kochani , Proszę Was o opinię dotyczącą jakości cateringu w przedszkolach Waszych dzieci. Moja...

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

do góry