Widok

**** Wątek dla zapracowanych 464 ****

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
nowy

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Obecna! ;)
i ja też :))
3h :)
4,5h do końca ;)

o ja jeszcze w starym pisałam :)
I ja jestem!

no dobra, już wszystko wiem, zostawię auto tam gdzie kiedyś naprawiali mi tą klimę, mam to blisko domu, termin będę miała po 17.08, więc super, bo na najbliższy czas mamy sporo poplanowane i pan w serwisie również liczy się z koniecznością wymiany drzwi, więc wszystko będzie ok :)
jakby co, to mogę dostać auto zastępcze, ale na jakieś dłuższe wyjazdy wolałabym jeździć swoim jednak ;P
tak jak pisałam w starym wątku nawet nie myślałam o niczym innym niż naprawa w serwisie :)

a dlatego napisałam o blacharzach, bo wczoraj wieczorem jedyny serwis do jakiego się dodzwoniłam podał mi nr tel do autoryzowanego serwisu blacharskiego, ale tu w tym moim jest lepiej, bo biorą auto i jakby co już sami przewożą do blacharni, ja tylko odstawiam i odbieram z serwisu.
Ja-dwisia, czyli wszystko udało się pozytywnie załatwić :) Dobrze, że autko zastępcze oferują w razie czego :), ale wiadomo co swoje autko to swoje :))
Super Ja-dwisiu, czyli póki co problem z głowy. Teraz tylko, żeby szybko naprawili szkody.
no super, fajnie też, że załatwia się to bezgotówkowo, po podobno ciężko użerać się z Hestią, a stamtąd jest to OC...
Połowa :))
Hop hop, co tu taka cisza dzisiaj?
wszystkie dzisiaj chyba mocno zapracowane

3h do końca

Środek tygodnia i pracy sporo u mnie.
Caes. wiadomo co z kuzynką? Kiedy przyjeżdża?
Jeśli chodzi o dzisiejsze bieganie to ja w razie czego od 19 jestem ready :))
u mnie tragedia, szefa 2 dni nie było, to teraz nadrabia zaległości, a ja razem z nim... nie wiem w co ręce włożyć, ale przynajmniej czas szybko mi leci

kuzynka z ciotką przyjeżdżają jutro około południa, jadą do odwiedzić mamę, a po pracy mam do nich wpaść i ją zgarnąć... ot co udało mi się załatwić w tym temacie... jednym słowem DUPA. :(

19.00 jest ok, w razie gdybym miała półgodzinny poślizg to się zesemesujemy :)

pomyślałam sobie właśnie, że moje wypowiedzi w sprawie kuzynki i jej pracy brzmiały tak jakbym była najprawdziwszą zołzą - ta najgorszą z najgorszych, aż mi mi głupio :) ale to dlatego, że jest to sytuacja wyrwana z całego kontekstu, a dziewczyna wyczerpała moją cierpliwość już daaaaawnooooo temu...

Ja dziś zapracowana...
2,5h do końca

Caes. ok :))
Czyli jak kuzynka jutro przyjeżdża to nie będzie Ciebie na spotkanku?
2h :)
Kasia, wychodzi na to, że nie :( Nie chce ze mną jechać, samej jej w domu nie zostawię... I jestem uziemiona :( Nie ukrywam, że jest mi smutno, bo jeszcze tydzień temu dałabym sobie rękę uciąć, że będę... no i teraz byłabym bez ręki. No nic, na pewno będzie jeszcze niejedna okazja...

Cholipka no :((. Ale skoro przyjeżdża z ciotką to nie może z nią posiedzieć i poczekać. Co za wredota z niej, akurat jutro.

Mam nadzieję,że na jednym spotkanku się nie skończy :))
Ciotka ją tylko przywozi i czekają u mamy na mnie. Wątpię by chciały poczekać od południa do późnego wieczoru...

bałam się, że już dzisiaj będzie... myślałam, że na weekend po prostu przyjeżdża z tą swoją pracą, a tymczasem mama mi mówiła wczoraj, że przebąkiwała o powrocie najwcześniej w poniedziałek... może we wtorek... czad. będę miała trochę czasu na tę pracę no nie?... hyh

Caes. a może zrób tak jak pisała Kropusia, ustal stawkę za godzinę i wtedy na pewno będzie chciała jak najwcześniej wyjechać ;))

A tak na poważnie współczuję i trzymam kciuki za Ciebie, żebyś wytrwała :))
:))

zauważyłam, że jestem ostatnio strasznie nerwowa, łatwo i szybko można mnie rozzłościć byle czym... ciekawe czy to przez tą sytuację

Na bank przez tą sytuację. Trzeba chyba powrócić do wdechów i wydechów ;) albo zacząć ćwiczyć jogę ;))
Mam nadzieję,że dzisiejsze bieganie odstresuje trochę :)
Kasia, na pewno pomoże, wyładuję trochę negatywnej energii poprzez ruch :) I może wtedy będę dla kuzynki w miarę miła w czwartek hehe ;)))

Uśmiech od ucha do ucha ;))
No u mnie ostatnia godzinka :))
u mnie w najgorszym wypadku półtorej ;))

hura, mój dowód już wyprodukowany, MOŻE w przyszłym tygodniu dotrze do Pruszcza ;)

Caes. najważniejsze,że wydrukowany :))
oby tylko z prawidłowym nazwiskiem tym razem ;)) teraz jeszcze tylko czekać aż poczta dostarczy... myślę, że w kolejny miesiąc się wyrobię ;))

ale i tak jesteś szybsza ode mnie ;))
jak mi tak dalej będzie szło to mimo późniejszego złożenia wniosku będziesz miała dowód szybciej niż ja hihi ;))

Teraz ćwiczę podpis ;)) żeby ładnie w ramkę się zmieścił ;))
:))

Ja już się powolutku żegnam - papa :))
Caes. do zobaczenia :)
ja niestety siedzę do 16.00 :(

do później Kasia :)

czesc,

jestem nadal u tesciow, jutro juz jedziemy i niestety przezelam najkoszmarniejszy dzien w tej ciazy, zlapalam grype jelitowa i dopiero dzis zyje, do babci tomka nie zajechalam, dzis wreszcie cos zjadlam, ale najwazniejsze, ze jest lepiej.

nie wiem o co chodzi z samochodem ja-dwisi, ale jak wroce to poczytam w poprzednim, ceas nie jestes zolza, no moze troszeczke dla pracujacych.

a co ze spotkaniem jutro. ja mam numer komorki polski itp, ale glupio mi podawac tu na forum. gdyby ktoras napisala mi maila jutro z pracy gdzie i o ktorej to spotkanie z numerem telefony do siebie to mi by bardzo pasowalo.moj mail: izabelaglegola@poczta.onet.pl

z gory dziekuje

do netu zajrze dopiero jak do gdanska zajade...
Izulucha, biedna... Kuruj się Kochana!

Izulucha napisałam maila, mam nadzieję, że wyzdrowiejesz do jutra :)

z moim autem chyba wszystko się dobrze skończy, pan w serwisie tylko spojrzał i od razu stwierdził, że drzwi do wymiany, już to zgłosiłam w tamtej ubezpieczalni, teraz jeszcze tylko wizyta rzeczoznawcy od nich mnie czeka, plus nie wypełniłam wszystkich formularzy, m.in. muszę cholera narysować sytuację przed, w trakcie i po kolizji, mam nadzieję, że uda mi się oddać głębię sytuacji ;) i że nie będą sprawiać problemów z wypłatą...

Caes ja tam wciąż mam nadzieję, że Ci się uda, może trochę dłużej posiedzą kuzynka z ciocią u Twojej mamy i chociaż na godzinkę wpadniesz, co??? bo na razie to tak jak napisała Izulucha, zołzą jesteś głównie dla nas :)

a my właśnie wróciliśmy z "kina pod niebem" u Dominikanów, dziś był "Szef wszystkich szefów" von Triera - rewelacja!!! :)
Cześć :)
Witam w czwartek
Nie nadążam z czytaniem...
hej

Jadwisiu, dostać się z Pruszcza do Sopotu na godzinkę to niestety koszmarnie nieopłacalne :))) Zanim dojadę i wrócę minie kupa czasu :)

Kto by pomyślał, że załatwianie spraw z ubezpieczalnią tak bardzo wiąże się ze sztuką ;)) Jadwisia koniecznie podziel się z nami swoim dziełem ;))

Ja nie zamierzam przez Was wychodzić z prawy, nie dam się złamać, będę dla Was zołzą zawsze i wszędzie, o! ;))

aha, jeśli mogę coś podpowiedzieć - zróbcie sobie listę obecności na dzisiejsze spotkanie żeby było wiadomo ile Was będzie i na kogo czekać jak się pospóźniacie ;))

Cześć dziewczyny!
A mnie czekają ciężkie dni...dziś przyjeżdża brat mojego męża z rodziną. A nie są to "łatwi" ludzie ;-)). Dużo hałasu, bałaganu i przede wszystkim 6-letnia, rozpieszczona i głośna dziewczynka ;-)). Ale dam radę hehe. Dziwne jest to, że ja uwielbiam dzieci, a do bratanicy męża ciężko zapałać miłością. Mąż też nie jest zachwycony ;-). Natomiast ich 1,5 roczny synek, jest cudownym i grzecznym dzieckiem. I jego, to ja bym sobie chętnie zatrzymała na zawsze ;-).
Czy ktoś ma zamiar w ogóle pojawić się na spotkaniu, bo ja mam zamiar dłużej zostać w pracy żeby od razu na spotkanko się udać.
Kropusia ja będę :)
Lista obecności wstępnie chyba wygląda tak:
Kropusia, Ja-dwisia,Izulucha, Marchew, Zakochana,Kaś,nie wiem co z Niezapominajką, no i ja :))
Jeśli kogoś pominęłam to z góry przepraszam :)))
2h za nami

Cześć, jestem juz w robocie (niestety).
Ze spływu wróciliśmy we wtorek, ale wczoraj jeszcze mieliśmy wolne. Zrobiliśmy sobie dzień rodzinny i połaziliśmy troche po Gdyni.
Nadrobiłam zaległe wątki. Chciałam dużo napisac, ale oczywiscie zapomniałam juz.Jedyne co to Jadwisia - "szef wszystkich szefów" to najlepsza komedia jaką w zyciu widziałam. uwielbiam ten film.
witaj Kaś :) wypoczęta po małym urlopie? :)

czesc dziewczynki. Juz mamy neta, wiec moge wrocic :) niestety nie nadrobie wszystkich waszych wypowiedzi, ale mam nadzieje, ze teraz juz bede na biezaco... acha...strasznie zaluje, ze nie zalapie sie na spotkanie bo wyczytalam, ze planujecie.. :(
aktualnie meczymy sie z kartonami i pakowaniem rzeczy, zamawianiem kuriera itp...
a wlasnie, pamietacie, pytalam o koszt tego poddasza.znalazlam w necie kosztorys, bardzo szczegolowy, wedlug ktorego postawienie takiego poddasza o wymiarach "podlogi" 10mx10m, to 56tys.zl.. bez kosztow robocizny... nie wiem czy to prawda, bo cos malo wyszlo...
przyjedziemy do PL to bedziemy dzialac,a poki co planuje sobie szkoly do ktorych pojde pytac o wolne miejsca :)

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
cześć Oleńka :) powodzenia z szukaniem pracy, na pewno się uda :)

Dzień dobry!

Dzisiaj koszmarnie się czuję... :/
Poza tym prawdopodobnie przyjeżdza do nas w sobotę, moja mama, więc już się cieszę ;)) przynajmniej będe miała komu ponarzekać :P Zresztą, ona sama się rozerwie troszeczkę... :)
halo Kolezanki

witam. Jaka pogode macie na Pomorzu? Przygotowuje sie powoli do wyjazdu do Polski - chcemy jechac samochodem (pierwszy raz!!)
Powiedzcie - czy ktos z Was moze mi polecic naprawde dobrego fryzjera, ktory mnie przyjmie w przyszlym tygodniu? :-) Moja fryzjerka jest na urlopie, a w Makaronowie zrezygnowalam z fryzjerow - ostatnia wizyta skonczyla sie histeria :)
w miare jestem wypoczeta, ale jakos w tym roku mimo wszystko czuje niedosyt urlopowy.
Floraska - a gdzie? Gdynia, Gdańsk?

Kaś witaj po urlopie!

Oleńka - trzymaj się dzielnie! Myślę, że będziecie w rezultacie zadowoleni z powrotu do PL i pracę szybko znajdziecie! Tego wam życzę z całego serca!
Wolalabym Gdynie, ale Gdansk tez dobry :) Jade do Rodzicow na Kaszuby, wiec obojetne jest mi czy jade do Gdanska czy do Gdyni, choc wole Gdynie :-))
cześć Floraska, cześć Silje :)

pogoda u nas piękna - ciepło i słonecznie - jak nie u nas! ;))

Witam wszystkie dawno nieobecne koleżanki.
Ostatnio byłam u Krzysztofa Rogala i jestem zadowolona. Podobno P. Iza też jest dobra. Zakład mają vis a vis doworca SKM Gdynia. Tu możesz poczytać sobie opinię o nich:

http://www.trojmiasto.pl/s/Pracownia-Fryzjerska-Krzysztof-_-Krzysztof-Rogal-----/

Pracownia Fryzjerska Krzysztof
adres: 81-362 Gdynia, Dworcowa 11/2

tel: (0 58) 661-19-27, 603-924-510
e-mail: pracowniafryzjerska_krzysztof@onet.eu
www: www.pracownia-krzysztof.eu

Ja chodzę do Vivy (Gdańsk Chełm) jak dla mnie super salon, świetna obsługa i ceny przystępne...
3h minęły, 5h pozostało

Ja dziś odliczam z wami
no cześć :)

lista Kasi jest moim zdaniem prawidłowa, też nie wiem tylko, co z Niezapominajką, bo dawno jej u nas nie było, a na spotkanie się pisała wcześniej.

Oleńka nic nie nie martw, myślę, że to spotkanie nie będzie ostatnie, bo może zołza Caes coś zorganizuje (a potem powie, że nie może przyjść ;)))

aha, Oleńka, zaglądajcie na strony PUP tam jest sporo ogłoszeń dla nauczycieli i dla magazynierów też widziałam - w jednym jest wymagana obsługa sztaplarki, a chyba pisałaś, że Twój Tomek to potrafi?
Kaś komedia jest bombowa, musimy ją sobie kupić na DVD bo byliśmy zachwyceni :)
mój Wojtek w ogóle bardzo lubi i zna von Triera, choć to niby ja oglądam więcej tego typu kina, to von Trier jakoś mnie ominął, "Szef wszystkich szefów" był drugim jego filmem, jaki widziałam, poza "Dogville" - który swoją drogą po prostu wbił mnie w fotel.
a jeszcze się Wam poskarżę, że wczoraj w nocy zamiast tłumaczyć siedziałam w necie i czytałam o problemach z ubezpieczalniami, kurde no jakie oni wymyślają historie, żeby nie zapłacić, mam nadzieję, że u mnie uda się bez większych problemów. okazuje się, że dobrze jest jednak wezwać policję i mieć mandat na dowód winy sprawcy - ja dzwoniłam na policję, pan po opisaniu przeze mnie sytuacji powiedział, że wina leży po stronie tamtego i jeśli przyjadą, to dostanie mandat, ale do ubezpieczenia i tak liczy się to oświadczenie jego, więc jeśli mi podpisze, to mogę zrezygnować ze zgłaszania na policję - więc ja stwierdziłam, że mandat dla tego gościa nie jest mi do szczęścia potrzebny, i że nie będę zgłaszać, bo koleś bez problemu zgodził się podpisać. mam nadzieję, że nie obróci się to przeciwko mnie...
Ja-dwisia wszystko będzie ok :)) Oświadczenie podpisał więc problemów nie powinno być.

Dziewczyny, o której się dziś spotykamy? Kojarzę coś godz. 18 ale nie jestem pewna :)
Ja będę jechała z Pruszcza więc mam nadzieję,że się wyrobię ;) Jak coś będę smsować, do którejś z Was :))

3,5h :)
Kasia, własnie miałam zapytać o to samo. Rozumiem, ze miejsce umówione w sopocie na monciaku pod kosciołem?
Jadwisia, czy Ty musisz mnie za każdym razem rozgryzać?? ja już sobie ułożyłam taki plan - zapraszam Was do siebie, Wy przyjeżdżacie do Pruszcza, a ja Wam nie otwieram drzwi i udaję, że nikogo nie ma wołając: "tu kot! Monika miała pilną sprawę i musiała wyjść, sorry!" dobre co?

:D

Dzieki za namiary, Kolezanki! Zadzwonie do tego p. Krzysztofa :) -
jasne Caes, zarąbiste, tylko zapomniałaś o jednym - nikt by nie przyjechał do Ciebie, choćby zapraszała na piśmie!
;)))

jou, oświadczenie podpisał, ale kumajcie czytałam na forum, że jedna babka zmieniła oświadczenie, zeznała, że pod wpływem stresu podpisała, a teraz chce zmienić - wtedy trzeba iść do sądu! pewnie to się w końcu wygra, ale kosztuje to dużo nerwów i czasu i trzeba najpierw samemu wtedy za naprawę zapłacić i walczyć o zwrot.
wiem, że to czarny scenariusz, ale ja zawsze wolę sobie uświadomić wszystkie czarne scenariusze, żeby mnie nie zaskoczyły potem, hihih, choć liczę, że się nie nie spełnią oczywiście.
a jeszcze drugi czarny scenariusz jest taki, że próbują wmówić, że częściowo ponosisz winę za zdarzenie, bo np. nie było Cię widać dostatecznie, albo co.
no nic, mam nadzieję, że będzie ok...
*choćbyś
aha, no tak umawiałyśmy się o 18ej pod kościółkiem na monciaku
Jadwisia, Ty nie bądź taka mądra, bo Ty to akurat jesteś wykluczona z grona "wszystkich"!
:P

i tak tylko z uprzejmości napiszę... daj spokój z czarnymi scenariuszami, facet na pewno wiedział co robi skoro to była jego wina i wszystko skończy się dobrze i zostanie załatwione sprawnie i szybko :)

no no, dzięki Caes :)
18 + kwadrans akademicki ;) pod kościołem :))

Aha Kasiu, napisze do ciebie maila z innym nr tel. niz ci ostatnio podawałam, bo tamten mam chwilowo nieczynny, ok?
tak jest! :)

Kasia, masz dziś równe dwa miesiące od ślubu, wzniesiemy za to toast ;)
Ja-dwisia będzie dobrze. Zobaczysz. My też się baliśmy, jak nam gość wjechał w tył auta. Ale spoko. Oświadczenie podpisane, kasa przelana na nasze konto była. I nawet rzeczoznawca troszku zawyżył ;-). Naprawiliśmy auto w serwisie i zapłaciliśmy sami - dobrze na tym wyszliśmy, bo nawet trochę kasy zostało ;-).
Ale macie fajnie z tym spotkaniem...wypijcie za mnie ;-)! Ja w tym czasie będę witać gości ;/
Michałowa, nadrobisz, jak nas Caes do siebie zaprosi ;)))
a wypić wypijemy ;)

dzięki za słowa otuchy :) Kasi za te trochę powyżej też, bo jeszcze za tamte nie podziękowałam :)
faktycznie, 2 miesiące... ale czas leci :)
zdrówko za nieobecną też wypijcie hihi ;) i mnie za bardzo nie obgadujcie, bo czkawka mnie zabije! :P ;)))

pfffff, chyba bym się zakrztusiła, jakbym chciała za Ciebie wypić, pffff!

;))))

no dobra, ale mały łyczek.
o 18.... to czekają mnie długie nadgodziny
Kropusia idź sobie na jakiś obiadek w Sopocie i na spacer, pogoda jest na szczęście ładna, to nie powinnaś się za mocno umęczyć czekaniem :)
Kaś czekam na maila :)))

No tak, dzisiaj 2 miesiące minęły :)) Ja wniosę toast soczkiem ;) ale następnym razem nadrobię ;))
Jadwisia, Ty to za mnie nawet małego łyczka nie pij, bo mi na nie-zdrowie jeszcze wyjdzie!

Kasia, wysłałam :)
Caes w sumie to masz rację ;P
połowa

Jadwisia wiem, zawsze mam.

Caes, może i masz rację ;P
Kaś numer zapisałam :))
o kurcze co mi się nie odświeżyło próbowałam trzy razy i nie było mojej poprzedniej wypowiedzi, więc napisałam ją mniej więcej jeszcze raz ;)
forum wariuje.

w każdym razie z tym zawsze bym nie przesadzała ;)
Ja-dwisiu przydadzą mi się te nadgodziny bo potrzebuję jeden dzień wolnego w takim okresie dość intensywnej pracy. Część już odrobiłam a dziś odrobię resztę.
zakładajcie nowy watek dziewczynki :) tak się rozszalałyśmy, że już setka stuknęła ;)

No w końcu coś się dzieje ;-) Ostnio nie miałam co robić w pracy, bo wątek umierał ;-)
no ale nowego wątku nadal niet! ;))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry