Widok

Wątek młodych mężatek vol. III

Ciąg dalszy naszych codziennych zmagań, radości, smutki, wątpliwości.
W grupie raźniej.

Link do poprzedniego wątku :
http://forum.trojmiasto.pl/Mlode-mezatki-laczmy-sie-Na-kazdy-temat-vol-II-t263551,1,130.html

Meldować się! :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Bombelkowa masz fajnie,ze masz wolne..to ja w pracy:/ wlasnie zrobilysmy sobie z kolezanka capuccino jacobsa..pyszne:-)) a jaka cudna pianak..ehh..

nic mi sie dzisiaj nie chce...
zaczynam z siostra poszukiwania prezentu dla mamy na ur5odziny,ma co prawda dopiero w listopdzie,ale moja siostra niebawem rodzic bedzie to nie bedziemy mialy czasu..chcemy kupic jakis zestaw obiadowy bo mamie sie zawsze taki duzy zestaw marzyl..i chyba jej kupimy..tylko nie wiem skad i za ile:P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hejka dziewczyny.

No to fajnie ze masz wolne bombelkowa.... możesz sobie odpocząć.

Jedziemy dziś z mężem na zakupy. Musimy kupić naszej Amelce buciki i kombinezon. Mam nadzieje ze coś fajnego będzie.

A czy któraś z Was dziewczyny jest z Pruszcza?
Chciałam popytać o przedszkola?
Stokrotko, ja polecam allegro :) Widziałam kilka fajnych zestawów obiadowych. A jaki chcecie, kwadratowy czy okrągły?

Kasiula Stokrotka chyba jest z Pruszcza.
A gdzie kupujecie dla Małej ubranka?
Bombelkowa tez przegladalam na allegro..nam sie bardziej podobaja kwadratowe..wiec chyba na takie sie skusimy:P
oczywiscie 12 osobowy..choc ja to bym chciala taki na 15..ale takich chyba nie ma..no i sa dosc drogie,ale jak sie zrzucimy to nie bedzie az tak duzo..

a ja z Pruszcza nie jestem:P do Pruszcza mam ponad 30 km:P
A to przepraszam z tym Pruszczem, pomyliło mi się :)

My też mamy kwadratowy. 6-cio osobowy, w zestawie : talerz duży, mały, głęboki, filiżanki + podstawki.
Kwadratowe są śliczne :)
Na pewno coś znajdziecie.
ja jeszcze jeden dzien i wolne :D i maz niespodzianke mi zrobil, jedziemy do gda w czwartek do soboty, wiem ze to tylko dwa dni ale zawsze :):) bilety byly tanie ale to ten mniejszy problem, maz nigdy nie ma 3dni wolnego !! a pozamienial sie i pojde na porządną depilację :D raz na dwa/trzy miesiace musze u kosmetyczki :) i podetnę włoski bo mam nierówne...heh :) super, nei moge sie doczekac, tylko jeden dzien ;)
Emenems a jaka różnica kosztów w depilacji u Ciebie?
matko nei mam pojęcia :D nigdy nie bylam ;) pewnie drogo, zaraz sprawdze sama z ciekawosci - raz na pare miesicy (tygodni)zrobie w gda a tak w miedzy czasie walcze z depilatorem i woskiem :D

z ciekawostek, wczoraj robilam sobie nogi, zle wosk zerwałam i nei zuwazylam, posmarowalam juz oliwką(wiec palsterm juz tego nie zerwe) i musialam isc spac a spodnie od pizamy mi sie przyklejały do mog :D hahaha maz strasznie sie smia ze mnie, dzis juz zeszło wszystko :D coz...nikt nie jest doskonaly ;P
Madness is the gift, that has been given to me!!
http://www.wppb.no/behandlinger/kroppsvoksing

to link :) takie ceny znalazłam, na poł o mamy złotówki ;)
a jaaa.. to faktycznie sporo sobie liczą...
a ja nawet nei wiem, czy u mnie na wsi jest kosmetyczka ;) podobno jest, ale nie ufam obcym:)
ja chodzę do takiego gabinetu gdzie sa uczennice szkoly kosmetycznej, bo moja kolezanka tam uczy i one bardzo fajnie robią, ceny zabójcze, regulacja brwi i henna z rzesami, depilacja nog, pach i dłonie....50 zł...:) wiec dwa razy nie zastanawiam sie gdzie sie depilowac :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hej dziewczyny,

nie wiem co się ze mną dzieje ostatnio. Wczoraj wieczorem zasnąć nie mogłam, bo strasznie bolały mnie mięśnie brzucha. Nigdy tak nie miałam, zastanawiam się, czy to nie od okresu, raczej nie.

Teraz siedzę sobię w pracy, czekam aż kolega przyjedzie (był z autem u mechanika), to zrobimy sobie dobrą kawkę i zjemy ciasteczka :D W końcu trzeba sobie jakoś życie osłodzić, heheh.

Bombelkowa napisz jaki to wosk to może i jak się skuszę. Wczoraj wkurzyłam się niesamowicie. Myłam w pracy ręce i zachlapałam zamszowe buty mydłem w płynie. Próbowałąm je później wyczyścić w domu (mam specjalny szampon do zamszowych butów), ale się nie udało. Została duża plama. Wprawdzie buty kosztowały zaledwie 40zł (na przecenie), ale strasznie je lubię i szkoda mi ich teraz. Macie jakieś sprawdzone sposoby na czyszczenie zamszu?
Wiele kobiet marzy o rycerzu w lśniącej zbroi. Ale większość musi zadowolić się giermkiem
w dziurawych skarpetkach.
Nola, a jak Twoje zdrowie? Podleczyłaś sie wczoraj trochę?

Mąż kupił mi krem veet. Napisane na nim jest że nie przekraczać 10 minut trzymania, a ja trzymam 12 i jest git :) Widocznie moje włoski są nieco mocniejsze.
Spróbuj! może są jakieś małe opakowania i Ci podejdzie, Nola.

Zamszowych butów, nigdy nie miałam więc niestety nie pomogę.
.Nola ja podpytam moja mame co z tymi butami mozna zoribc - on pracuje w firmie obuwniczej to mzoe bedzie wiedziala..

ja kiedys mialam depilator,ale nie lubie sobie zadawac bolu a bolalo mnie okropnie..ryczalam z recznikiem w ustach i nie wytrzymalam..no a teraz uzywam masznek jednorazowych..i pianki do golenia dla Pan:P keidys uzywalam tez krem do depilacji,ale swedziala mnie skora..

jeszcze 3 godziny i koniec..wczoraj zaczealm robic rosol na dzisiaj to jzu jakis obiad mam..ehh..jestem taka leniwa wrr..
.Nola a moze ten brzuch Cie boli od roweru? nie wiem czy jest tu cos wspolnego,ale kto wie:P

ja wlasnie ide zrobic kolezance kawe a sobie herbatke i jakiesego batonika zjemy..kurcze..ciagle cos jem..maz mi powiedzial,ze torszke mi sie przybralo..musze sie wziac za siebie,ale nie wiem jak..:(((
Z moim zdrowiem dziś trochę leipej, biorę leki i nie narzekam za mocno. Dzięki za troskę :)

Veet kiedyś miałam i nie byłam zadowolona, ale spróbuję ponownie. Być może tym razem się uda :)
Wiele kobiet marzy o rycerzu w lśniącej zbroi. Ale większość musi zadowolić się giermkiem
Stokrotko odstaw węglowodany. (Chleb, słodycze, słodzone soki) w tym jest najwięcej. Jedz regularne posiłki z czego ostatni nie później niż 2h przed snem , wracając do domu (jeśli wracasz autobusem) wysiadaj jeden przystanek wcześniej i przejdź się.
To recepta na dobry początek :)
Nola, może za krótko trzymałaś?
Ja pierwszy raz też trzymałam zgodnie z instrukcją mniej niż 10 minut.
A u mnie poskutkowało nieco dłużej :)
Spróbuj!
sokow wlasciwie nie pije,tylko wode smakowa 9zwyklej nie znosze), lubie owoce zwlaszcza jablka soczyste,twarde..z pieczywa jem 1 bulke w ciagu calego dnia..a slodycze..to wlasnie jest moj bol..bez tego zyc nie moge..jadlabym non stop.wczoraj zjadlam pol milki przez pare minut jak czytalam ksiazke..pozniej zrobilo mi sie slodko..to odlozylam..ale mysle o niej intensywnie od rana..
po prostu slodycze to chyba moj nalog..ja ciagle mysle o czyms slodkim..najczesciej jakis batonik..albo czekoladke..

z pracy ide okolo 1 km do auta a potem juz autem do domu..wiec jakis krotki spacer tzn w miare szybkim tempem..

te slodycze to mnie zgubia kiedys..jak juz nie zgubily:(
Stokrotko nie przejmuj się, ja też uwielbiam słodycze. Ostatnio non stop mam ochotę na czekoladę. Zawsze jak jesteśmy na zakupach muszę kupić małego batonika z czekoladą. Zastanawiam się, czy to normalne. Mój tata też uwielbiał słodkie, więc na pewno mam to po nim :) Podobno babcia jak była z tatą w ciąży jadła dużo słodyczy i z niej przeszło na tatę, później na mnie :)

Bombelkowa masz rację ze spacerami, trzeba dużo chodzić. Ja niestety przyzwyczaiłam się do samochodu i teraz nie wyobrażam sobie życia bez niego.
ja ciagle wrecz obsesyjnie mysle o slodyczach..nie jestem glodna,ale msuze cos slodkiego zjesc..zaczelam nawet ukrywac jedzenie (slodkycze) przed mezem by nie widzial,,ze znowu cos jem slodkiego..

ruch jest wazny chyba najwazniejszy w utrzymaniu dobrej kondycji i figury..intensywnie mysle o silwoni,ale nie mam z kim pojsc..no i te dojazdy..mieszkamy na obrzezach mista wiec trzeba dojechac..jak sobie to kalkuluje to wychodzi okolo 250 zl na paliwo dodatkow..autobusem 80zl..ale nie chcialabym spocona,czerowna od wysilku isc i czekac na autobus (jezdzi tdo nas tylko jedna linia) jakies 25 minut..bo niefajnie bym tak wygladal, a po drugie boje sie,ze zlapie jakas chorobe..bo tam sie namecze a potem wyjde na zimne..wiec pozostalby samochod..no ale to znowu dodatkowy koszt..

dzisiaj zrobie porzadek w szafce ze slodyczami..i kupie tylko to co maz bierze do pracy, ewentualnie jakas paczke ciastek dla gosci...chce z tym walczyc,ale to silniejsze ode mnie:/ jestem slaba..ehhhh..:((

od slubu przybylo mnie 3kg wiecej...a to jeszcze nie nawet 3 m-ce od slubu..:(jak zmotywowac sie do niejedzenia slodyczy i robienia np. brzuszkow? keidy zaczynam robic brzuszki to po 20 robi mi sie niedobrze..a na drugi dzien jestem zniechecona do kolejnych cwiczen..chcialabym by ktos nade mna stal z batem i krzyczal:P

przepraszam,ze znowu marudze:(

Inne tematy z forum Kobieta

Nerwica (7 odpowiedzi)

Witam wszystkich, pisze na tym forum ponieważ nie mam już siły, a mam nadzieję że ktoś też ma to...

Domowe sposoby na trądzik różowaty (5 odpowiedzi)

Od jakiegoś czasu męcze się z czerwoną twarzą, czy są jakieś metody które mogą trochę zmniejszyc...

Ulubione perfumy (8 odpowiedzi)

Cześc. Jakie są Wasze ulubione zapachy na co dzień? Jesli chodzi o mnie to uwielbiam Dior pure...

do góry