Widok

Wątek młodych mężatek vol. III

Ciąg dalszy naszych codziennych zmagań, radości, smutki, wątpliwości.
W grupie raźniej.

Link do poprzedniego wątku :
http://forum.trojmiasto.pl/Mlode-mezatki-laczmy-sie-Na-kazdy-temat-vol-II-t263551,1,130.html

Meldować się! :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
rozejm

http://ostry132.wrzuta.pl/audio/5ieIPjT1Oim/jedzie_rolnik_na_ciagniku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na wspominki Was wzięło? :)
Ja też lubię okolice Sulęczyna. Spędziłam tam kilka razy miłe, rodzinne wakacje. Wszystkie za czasów jak byłam maluchem.

Co u Was?
Ja niedawno wróciłam z usg piersi, wszystko jest w porządku.
Dzwoniłam do serwisu w sprawie naszego rowerka i pani chciała się wycwanić i przesłać nam uszkodzone częsci. Na co ja : Chwila, ale mieszkamy niedaleko sklepu, czy nie może ktoś przyjechać na serwis do nas? nie znamy się na takiej naprawie.
Okazało się, że serwis jest na całą Polskę i siedziba jest w Olkuszu. Więc rowerek bedzie musiał być odebrany na ich koszt przez kuriera po czym zostanie odesłany, kiedy naprawią. Masakra :(
dobry dzionek:-))

znalazlam chwile i mozliwosc by sie tu dzisiaj odezwac:-)

policzylam sobie ile w pracy zjem kalorii w ciagu dnia i wyszlo mi prawie 800!! masakra..nie liczac juz zadnych slodyczy,a przeciez kazdego dnia cos jeszcze z kolezanka sobie zjemy czy to batonika,czy jakies ciastko..
niby duzo nie jem ale pije herbate z cukrem a taka jedna herbata ma juz 60 kalorii a pije 3 dziennie w pracy..
jestem w sozku..
musze oduczyc sie pic z cukrem:/

w pracy nuda..ale msuze cos robic ob szef jest..ehhhh....zeby tak jzu bylo po 15...

mam zamiar wieczorkiem podjechac na herbatke (postaram sie bez cukru) do meza cioci..
no i stwierdzilismy z mezem,ze wieczorkami bedziemy robic sobie pol godzinny spacer szybmki tempem..zawsze to cos na poczatek:-)
pewnie ze dobry, nawety bardzo, kazdy ruch, jak regularny to wskazany ;) spróbuj herbaty owocowe pic na poczatek jak chcesz bez cukru, powinny łatwiej wchdzic ;):)
Madness is the gift, that has been given to me!!
Stokrotko, tylko nie popadaj w skrajności.
Na większości opakowań jest napisane ile kalorii zawiera całe opakowanie.A nie np. jedno ciastko, czy jedna kostka czekolady.
Ja kiedyś też namiętnie bawiłam się w liczenie, ale to tak naprawdę niewiele daje.
o takk..np.owocowa sage lubie bez cukru..lubie nawet taki kwaskowty jej posmak..wiec chyba sie na nie przerzuce..

kilka razy gralam z mezem w ps3 z move'm i tak sie napocilam przy tej grze,ze mialam koszulke morka..a rece mnie bolaly przez kilka dni takie zakwasy..musze chyba z nim czesciej grac..teraz dostal gre boks na ps3 do grania na 2 osoby i bedziemy mogli sie boksowac a przy okazji tam sie wpisuje wage,wztost i oni daja okreslona liczbe minut i na koniec pokazuje sie tabela ile sie spalilo kalorii..ja przez poltorej minuty spalilam tylko 33kalorie,ale bylam zmeczona jakbym biegla na autobus:P
no na opakowaniu jest podane zawsze na 100 gr i na całe opakwoanie, trzeba zobaczyc ile jest sztuk w opakowaniu, podzielic i mamy :)
Madness is the gift, that has been given to me!!
wiem wiem,ze na kazdym opakowaniu jest napisana waga,kalorycznosc itd..i dziele sobie to na ilosc w paczce itd..no ale i tak duzo kalorii zjadam:P
ale koniec z tym..
od teraz nie pije herbaty z cukrem..i wiecej ruchu..ruchu i jeszcze raz ruchu..no i oczywiscie mniej jesc:P sie da..powolutku:-)

musze polubic wode niegazowana bezsmakowa..to tez duzo daje..

jeszcze 2 godziny..maz mi wlasnie napisal,ze jest juz w domku..popoludniu przychodza znajomi,a podwieczor jade do cioci..jutro msuze jechac zawiezc pendriva do wujka z fotkami z wesela bo zawoze go jzu drugi tydzien i jakos dojechac nie moge a przy okazji wjade do taty na cmentarz..no i po pracy jutro mam niemiecki:/
w pt chcialam pojsc do US zmienic dane bo mam m-c na to od otrzymania dowodu osobistego..
ciagle cos:P
Hej,

też kiedyś liczyłam kalorie, ale w pwenym momencie dałąm sobie z tym spokój. Mimo wszystko jakieś efekty (nieznaczne) były. Stokrotko ja po ślubie nie pilnowałam terminów zmiany dowodu i poinformowania US, poszłam kiedy mi było wygodnie.

Bombelkowa jako, że na co dzień zajmuję się reklamacjami coś Ci powiem. Przeczytaj warunki gwarancji i od razu kontaktuj się z serwisem producenta, a nie ze sprzedawcą. A to ze względu na to, że reklamacja u sprzedawcy może trwać dłużej niż w serwisie producenta.

Kurcze, znowu klient. Muszę kończyć, od dobrej godziny próbuję Wam odpisać i zawsze coś, teraz też :)
Wiele kobiet marzy o rycerzu w lśniącej zbroi. Ale większość musi zadowolić się giermkiem
w dziurawych skarpetkach.
Nola, gwarancja to aż jedna strona, na której dosłownie.. nic nie ma. Tylko dwie niepodbite ramki.
Najgorsze jest to, że nie mamy paragonu i jeśli się okaże, że nie będziemy mogli tego załatwić to nie wiem co zrobimy..
Kurcze, to niedobrze, możesz nic nie załatwić. Jeśli sprzedawca nie dał Ci dowodu zakupu KONIECZNIE go o to ścigaj - od zakupu sprzedawca ma 3 miesiące na wystawienie Ci paragonu lub faktury (tak mówią przepisy). Jeśli go dostałaś to szukaj, bo tylko na jego podstawie możesz żądać naprawy lub wymiany na nowy wolny od wad (u sprzedawcy).
Wiele kobiet marzy o rycerzu w lśniącej zbroi. Ale większość musi zadowolić się giermkiem
A w ogóle nawet jeśli nie znajdziesz możesz poprosić o puplikat paragonu lub faktury i sprzedawca bez żadnego "ale" ma obowiązek Ci go wydać. Więc jest jakieś wyjście.
Wiesz co, minął dopiero miesiąc od zakupu.
Nie pamiętam czy dostaliśmy ten paragon, czy nie :((
Skoro mam tą śmieszną gwarancję to nie wydaje mi się, że paragon wyrzuciłam. Napisałam do nich z prośbą 'odtworzenia', ale napisali, że nie jest to możliwe. Zatem zapytałam co w takim wypadku... i czekam.
Do Ja. I co myślisz, że jak wstawisz jakaś głupią piosenkę o rolniku to zrobi mi się przykro? Żałosne. Jacy ludzie potrafią byc wredni. A nie pomyślałaś, że dzięki rolnikom masz co żryc?
Nola, a czy potwierdzenie z dokonania przelewu, ma jakąś wartość w tej sytuacji?
Kupiliśmy przez allegro. Paragon jest dowodem zakupu, wpłata chyba także, co nie?
Jak to napisali, że nie jest to możliwe? Z tego co wiem sprzedawca ma obowiązek wydac puplikat dowodu zakupu. Jeśli chodzi o dowód wpłaty to niestety, reklamowac u sprzedawcy możesz wyłącznie na podstawie paragonu lub faktury. Osobiście ja bym tego nie uznała, ponieważ w tytule przelewu możesz wpisac cokolwiek, nie jest to dokument księgowy. Mnie szef zawsze uczył, że klient musi mi udowodnic, że dany towar kupił u mnie. Tylko widzisz, ja nie wiem jak to jest z Allegro. Spróbuję czegoś poszukac w ustawie konsumenckiej. Dam Ci znac jak coś znajdę.
Miało byc puplikat, ale chyba system automatycznie poprawia na "puplikat" :)
Tak myślałam, system poprawia automatycznie rzekome brzydkie wyrazy :D
Czytam i czytam i wyczytałam. Możesz reklamowac produkt bez paragonu, jeśli jesteś w stanie udowodnic sprzedawcy zakup u niego ... uwaga... np. przedstawiając wydruk z konta bankowego (jeśli płaciłaś kartą lub przelewem). Tylko tak właśnie z mężem rozmawiam, że wówczas to można sprzedawcy wszystko wcisnąc. Dobrze byłoby, gdybyś w tym potwierdzeniu przelewu miała napisane, za co jest zapłata (czyli rower). Wydaje mi się jednak, że nawet jeśli jest tylko nr aukcji i Twój nick z Allegro to też nie powinno byc problemu, bo to też (przy pomocy Allegro) da się sprawdzic i udowodnic.
Wiecie co, jestem w totalnym szoku jeśli chodzi o reklamacje. Jeżeli dobrze rozumiem, to wystarczy oświadczyc, ze w danym dniu kupiło się dany produkt. Czysty absurd. Poczytajcie:

http://www.wiadomosci24.pl/artykul/reklamacja_tylko_z_paragonem_niekoniecznie_107171-1--1-d.html

Inne tematy z forum Kobieta

Domowe sposoby na trądzik różowaty (5 odpowiedzi)

Od jakiegoś czasu męcze się z czerwoną twarzą, czy są jakieś metody które mogą trochę zmniejszyc...

Nerwica (7 odpowiedzi)

Witam wszystkich, pisze na tym forum ponieważ nie mam już siły, a mam nadzieję że ktoś też ma to...

Kto ma problem z sasiadami??? (295 odpowiedzi)

Dzień Dobry :) Zacznę od tego, że mieszkam w bloku 4 piętrowym i obok mnie mieszka stary dziad z...

do góry