Widok

Wątek młodych mężatek vol. III

Ciąg dalszy naszych codziennych zmagań, radości, smutki, wątpliwości.
W grupie raźniej.

Link do poprzedniego wątku :
http://forum.trojmiasto.pl/Mlode-mezatki-laczmy-sie-Na-kazdy-temat-vol-II-t263551,1,130.html

Meldować się! :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Żeby złożyc reklamacje, trzeba miec jakikolwiek dowód zakupu. Paragon, faktura. Pracuję w sklepie. Co prawda spożywczym, ale nie wymienię nawet wadliwego towaru, jeśli klient nie ma paragonu. Wyjątek robię jeśli klient jest znajomy i dobrze pamiętam, że kupował u mnie to i to wtedy i wtedy. Bo czasem coś przeoczę i sprzedam np jogurt dzień po terminie, to wtedy wymieniam, bo to mój błąd. Zdarza się też czasem, żę dostawca nie ma jakiegoś towaru, który widnieje na fakturze, albo ma towar z bardzo krótką datą ważności, to właśnie według faktury domagam się uzupełnienia braku lub wymiany towaru.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bombelkowa ,nie rozumiem ataku na Twoją osobę,w innym wątku.

Co kogo interesuje czyjś rozmiar ,do czorta.
My Xll jesteśmy the best.
Marynial ja na co dzień zajmuję się w firmie reklamacjami i zgadzam się z Tobą, że klient musi mi udowodnic zakup okazując paragon lub fakturę. Jednak okazuje się, że w świetle obowiązująchych przepisów nie musisz pokazywac sprzedawcy FV lub paragonu! W ustawie konsumenckiej (Ustawa o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego z dnia 27 lipca 2002 r. (Dz. U. 141 poz. 1176)) nie jest bowiem jasno określone, że dowodem zakupu ma byc paragon. Dlatego konsument może w bardzo prosty sposób obejśc przepisy i nadal działając legalnie, reklamowac towar. Jutro zamierzam o tym porozmawiac z szefem, bo nie chciałabym palnąc czegoś klientowi (a dobre imię firmy to podstawa :D), może również skuszę się na telefon do jakiejś federacji konsumentów, bo zżera mnie teraz ciekawośc, a najlepiej zapytac u źródła.
Wiele kobiet marzy o rycerzu w lśniącej zbroi. Ale większość musi zadowolić się giermkiem
w dziurawych skarpetkach.
Nola podziel się z nami jak czegoś się dowiesz ;)
Na pewno się pochwalę :)

Coś cicho tutaj, śpicie już? Ja uciekam, wezmę prysznic i położę się z książką.

Dobrej nocki dziewczyny :)
Wiele kobiet marzy o rycerzu w lśniącej zbroi. Ale większość musi zadowolić się giermkiem
ja jeszcze jestem..ale ide sie umyc i ogladac chce top model..ksiazke czytam ale jest fajna wiec oszczednie czytam by miec co czytac z rana:P

dobrej nocki:*
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja jeszcze też tu jestem, bo maż szedł na fuszkę do sąsiadów i się nudzę, a będzie pewnie aż do północy...więc szybko z tąd nie uciekne...
Ostatnio słucham namietnie, cudo :)

http://www.youtube.com/watch?v=Xn0AoF9zmGc
Ja tez oglądam top model.
Nola- dziekuje Ci bardzo za poświęcony czas w związku z moim nieszczęsnym paragonem.
Poczekamy do jutra, czy szanowni Państwo ze sklepu sie odezwą, jak nie, to mąż zadzwoni i zrobi awanturę.

Byłam na usg dowcipnym i jestem przeszczęśliwa!
Kiedys miałam podejrzenie PCO. Dzis wiem, że nie ma. Mam piękne dorodne jajniczki i mój pęcherzyk rosnie - ma 8 mm :))
Zatem już niedługo i będziemy się starać :))
Do jutra dziewczyny!
hey hey:-))
Bombelkowa to sie bardzo ciesze twoja radoscia:-)
najwazniejsze,ze nie masz PCO..ja mam 7 listopada usg dowcipne, u lekarza - faceta (chodze do gin do kobiety-jakos do faceta sie bardziej krepuje-probowalam chodzic do faceta) no i teraz mam usg u faceta,ale okazalo sie,ze on jest najlepszym gin w moim miescie od usg..wiec ide spokojniejsza..bo wiem,ze bedzie dokladny itd...no i jak pojde tego 7 listopada to bede miala 25dc..a przy nieregularnych cyklach to pewnie bede przed owu..ale moze jzu w dniach plodnych i chcialabym by cos wiecej mi powiedzial..ze moze mamy sie starac itd:P chociaz..nie chce zyc pod dyktando badan,dni plodnych..co ma byc to bedzie..:-)

milego dzionka..

dzisiaj mamy gosci z niemie w pracy..beda za kwadrans:/
a tak na dobry dzień ...
ja byłam uśmiana :)

http://kwejk.pl/obrazek/583679/mistrzowie,teleturniejów.html
Hej dziewczyny.

Bombelkowa cieszę się razem z Tobą :) Trzymam kciuki za udaną reklamację. Rozmawiałąm z szefem. Powiedział, że w razie braku paragonu (który sprzedawca ma obowiązek wydać) lub faktury jest wówczas słowo przeciwko słowu i może być ciężko. Jednak jak kupiłaś na Allegro masz dowód w spostaci wykonanego przelewu z nr aukcji więc nie powinni stwarzać problemów (moim zdaniem).

U mnie dziś spokojniej w pracy. Jako, że jest w miarę ciepło pójdę za chwilę sprzątnąć trochę przed budynkiem liście.

Miłego dnia!
A ja mam dziś sprzątanie, bo o 17 przyjdzie do mnie koleżanka z pracy i muszę miec czysto ;) Najgorzej kuchnia :/ Jakieś 2 godziny mnie to zbawi... ale w sobotę już będę miała mniej roboty :)
A ja trochę papierkowej roboty miałam, więc pół dnia już za mną.
Szukam ciągle tych ofert Wigilijnych i nic nie moge znależć :(
Pewnie podobnie jak z Sylwestrem spędzimy go w domu..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
ja tez zaczynam przegladac imprezy sylwestrowe..chcemy sie wybrac gdzies,ale poki co to znalazlam 2 oferty w moim miescie z czeog jedna juz odrzucilismy na wstepie..

szef ma cos zly humor dzisiaj az strach sie odezwac:/

malo to zagladam dzisiaj przez te jego mine:(
Hej,

niedawno wróciłam do domu, wyszłam z pracy chwilę przed 17. Teraz czekam na obiad (znowu pieczone mielone, mąż lubi).

Przyszła dziś do mnie przesyłka - wosk + podgrzewacz, więc wieczorem czeka mnie depilacja :)

Niby nic takiego dziś nie robiłam, a zmęczona jestem strasznie.
Witam Wszystkie Mężatki ,
Ja do tego grona dołączyłam 05-03-2011 ;]
Bardzo sie ciesze ze będę mogła sobie z wami powymieniać sie pogladami na różne tematy ;]
Mam też na dzieje ze dam radę nadążać za wami w miarę na bierząco ;]
Pozdrawiam was serdecznie ;]
Gdziekolwiek się znajdujesz, twój świat tworzą twoi przyjaciele.
Szymszunia serdecznie witamy :)

Nola, mam nadzieję, że nie będę słyszeć Twojego krzyku przy depilacji :P

My jemy kolacyjkę, potem będziemy oglądać LOST.
Bolą mnie dziś strasznie plecy w łopatkach :(
Jutro już piątek i potem tydzien wolnego :))

Miłego wieczorku, do jutra.
Witaj Szymszuniu :)

Hahaha Bombelkowa, dobry żart :P

A tak serio to nic z tego nie wyszło, mam za krótkie włoski (sądziłam, że taka długoś będzie ok), poza tym są dośc, yyy brakuje mi słowa, grube/mocne, i przez to wosk ich nie łapie. Muszę się po prostu zapuścic, hehe, głupio to brzmi, ale muszę miec długie włochy na nogach, tak ok. 0,5-1cm, wówczas powinno byc dobrze. Miałam nadzieję, że moje nogi będą dziś gładkie, a tu jedynie doczekałam się śmiechu męża i słów "a nie mówiłem". Ale ja mu jeszcze pokażę :D
Hehehe :)
Nola, to czeka Cię zapuszczanie..
Ja jutro wypróbuje mojego veet'a na nogach.
Ach, znów cały czas myślę o jednym...

Inne tematy z forum Kobieta

Nerwica (7 odpowiedzi)

Witam wszystkich, pisze na tym forum ponieważ nie mam już siły, a mam nadzieję że ktoś też ma to...

Kto ma problem z sasiadami??? (295 odpowiedzi)

Dzień Dobry :) Zacznę od tego, że mieszkam w bloku 4 piętrowym i obok mnie mieszka stary dziad z...

Domowe sposoby na trądzik różowaty (5 odpowiedzi)

Od jakiegoś czasu męcze się z czerwoną twarzą, czy są jakieś metody które mogą trochę zmniejszyc...

do góry