Widok

Wielki rachunek za wodę

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam! Dostaliśmy rachunek za wodę i myśleliśmy, że zawału dostaniemy...do zapłaty 1065 zł (za 5 miesięcy )!!!!! Kurcze Dziewczyny co robić? Mieszkamy w starym budownictwie gdzie nie ma c.o., ciepłej wody. Ja całymi dniami jestem sama z dzieckiem bo mąż wiecznie w pracy, a tu taka kwota jakby cała klatka kąpała się u nas, albo cała drużyna piłkarska. Byliśmy w BOM-ie i sprawdzenie jednego licznika (mamy dwa) to koszt rzędu min 250 zł. Przecież to jest niemożliwością żeby tyle wody zużyć!!! Co robić, jak im udowodnić, że nie zużyliśmy tyle.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Cześć :) Nie wiem czy ktokolwiek to odczyta, ale mam teraz podobną sytuację i szukam pomocy. Udało się wyjaśnić te wysokie rachunki?

Z góry dzięki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja rok temu /wpis wyżej/ pisałam, że zwalił mnie z nóg wysoki rachunek za wodę. Okazało się, że jest wyciek z rury, już na licznikiem, więc tysiące litrów poszło w ziemię na mój koszt. Zgłosiłam awarię, firma była, sprawdziła że wyciek jest, wystawiła papier. Z tym papierem poszłam do firmy, zgłosiłam reklamację na fakturę, że owszem strasznie dużo wody zużyłam, za co muszę zapłacić, ale za te tysiące litrów nie było przecież oczyszczania ścieków, bo poszło w ziemię. Firma uznała odwołanie i dostałam zwrot połowy rachunku. Zawsze to parę stówek do przodu. Gdyby ktoś miał taką sytuację to można kasę odzyskać. Mi udało się, nie robili problemu.

Super, dzięki. A kto sprawdził że jest wyciek z rury? Zamówiłaś sama hydraulika czy spółdzielnia...?

Wyciek z rury sama znalazłam. Niestety był za licznikiem, czyli koszt naprawy po mojej stronie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry