Widok

Wypłaty 500+ część 3.

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Proponuje kolejny wątek, ponieważ część 2 bardzo rozwinięta.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
jak długo czeka się na podpis osoby decyzyjnej?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pani w piątek poinformowała mnie że mają 3miesiące razem z wypłcaniemiem gotówki. Nawet w kodeksie którym wklelaja na e-maila dokładnie jest opisane są warunki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
3 miesiace licza sie od zlozenia kompletnego wniosku! Wraz z.niezbednymi dokumemtami!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Autopoprawka: oczywiście miało byc 19 sierpnia
XxxX wypłaty są po 25 każdego miesiąca więc zapewne tak właśnie dostaniesz włącznie z wyrównaniem, moja koleżanka dostała decyzje 5 lipca, 26 lipca otrzymała przelew - wyrównanie od kwietnia + bieżące
Oni robią to jak chcą bez zasad kobiety z czerwca już dostają ,a Panie z kwietnia nic nie dostały .Powinna Pani xxxx zadzwonić do mops do pani kierownik 583265011i zapytać co jest z przelewem bo od decyzji 4dni i kasa na kącie może mają problem z kątem
XxxX liczy się data złożenia wniosku, nawet jeśli donosiłaś dokumenty to Twój wniosek cały czas jest otwarty :)
A to ciekawe :) ja składałąm na pierwsze dziecko , 29.04 donosiłam dokumenty 29.07 decyzja wyszła 1.08 i do tej pory cisza . To sie liczy data złożenia czy doniesienia dokumentow :)
Wniosek na 1 dziecko złożony 26 kwietnia,dokumety uzupełnione 5 sierpnia na miejscu, przelew za kwiecień-lipiec br. 29 siernpnia, uff ;)
w Gdańsku
W gdyni czy w gdansku ?
ja składałam wniosek 14 kwietnia, na drugie dziecko, problem w tym, że mój mąż pracuje za granicą i tam odprowadza składki, wniosek powędrował do Urzędu Marszałkowskiego i stamtąd dostałam informację o dostarczeniu dokumentów, wysłałam je miesiąc temu i cisza, czekam cierpliwie :D
Na pierwsze.
Witam
Mam pytanie Czy na pierwsze dziecko składałaś wniosek?Czy na drugie to ma duże znaczenie bo na drugie szybciej rozpatrują wnioski twierdzą że niema tyle wpisywnia w system
Wczoraj napisałam odwołanie.
Podobno mają 7 dni na jego rozpatrzenie.
wniosek złozony 20.06 przelew z wyrównaniem za 04-07 wpłynął 08.08, zaskoczyli mnie , ze tak szybko, decyzji nie mam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam
Ja pisałam już kilka razy do mops za każdym razem dostałam odpowiedź tą samą zrobioną kopiuj wklej.W końcu dziś nie wytrzymałam i napisałam litanie że klientów traktują jak powietrze nawet nie czytają co piszemy no i dostałam odpowiedz z numerem telefonu i imieniem i nazwiskiem kto zajmuje się moim wnioskiem .Najlepsze jest to że Pan jest na urlopie porażka totalna.W innych miastach i gmniach Gdańska czekają tylko po dwa miesiące i mają kase bez problemu.
Jeżeli nie zawrzecie związku małżeńskiego to chyba nie . Ale jeśli do łśubu dojdzie i talk trzeba to zgłosić dzisiaj dostałam decyzje i własnie w pouczeniu było że moim obowiązkiem jest zgłoszenie zmiany w ilości członków rodziny
Jeśli nie jest to ojciec dziecka to chyba nic się nie zmienia
A co w sytuacji gdy, decyzja jest do końca 2017, ja jako samotna matka ale wiadomo w ciągu 1.5 roku dużo może się zmienić co w sytuacji gdy znajdę partnera ?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry