Widok
Do mam które pobierają 500 plus i zasiłek rodzinny, może ktoś mi pomoże. W tym roku będę ubiegać się pierwszy raz o zasiłek rodzinny na dwoje dzieci, za jaki rok muszę przedłożyc Pit ? Zarówno w roku 2014 i 2015 przekraczaliśmy dochody i nigdy nie starałam się o żadne świadczenia, od stycznia 2016 zarobki męża zmarniały ( nowa praca ) i załapaliśmy się teraz nawet na 500 plus ( musiałam podać oświadczenie o zarobkach z drugiego miesiaca pracy ), liczyli to jako dochód utracony. Czy w przypadku przyznania zasiłku rodzinnego odejmują tą kwotę od świadczenia 500 Plus ? Czy dostaję 2 pełnopłatne świadczenia.
Ja zdołałam się dziś dodzwonić (!)
Wiem tyle, że 20 lipca wysłali pismo z prośbą o uzupełnienia dokumentów (jeszcze nie dotarło;/) i bedzie zabawa z uzyskanym dochodem z działalności gosp. w 2015 r. Czy ktoś przerabiał temat donoszenia dokumentów za 2 miesiąc po uzyskaniu dochodu (u mnie czerwiec 2015 r.)? Czy dochód z tego miesiąca doliczany jest do dochodu za 2014 r., czy też już tylko ten miesiąc stanowi bazę do oceny spełnienia kryterium dochodowego? Z góry dziękuję
Wiem tyle, że 20 lipca wysłali pismo z prośbą o uzupełnienia dokumentów (jeszcze nie dotarło;/) i bedzie zabawa z uzyskanym dochodem z działalności gosp. w 2015 r. Czy ktoś przerabiał temat donoszenia dokumentów za 2 miesiąc po uzyskaniu dochodu (u mnie czerwiec 2015 r.)? Czy dochód z tego miesiąca doliczany jest do dochodu za 2014 r., czy też już tylko ten miesiąc stanowi bazę do oceny spełnienia kryterium dochodowego? Z góry dziękuję