Widok

Wypłaty 500+ część 3.

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Proponuje kolejny wątek, ponieważ część 2 bardzo rozwinięta.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Do mam które pobierają 500 plus i zasiłek rodzinny, może ktoś mi pomoże. W tym roku będę ubiegać się pierwszy raz o zasiłek rodzinny na dwoje dzieci, za jaki rok muszę przedłożyc Pit ? Zarówno w roku 2014 i 2015 przekraczaliśmy dochody i nigdy nie starałam się o żadne świadczenia, od stycznia 2016 zarobki męża zmarniały ( nowa praca ) i załapaliśmy się teraz nawet na 500 plus ( musiałam podać oświadczenie o zarobkach z drugiego miesiaca pracy ), liczyli to jako dochód utracony. Czy w przypadku przyznania zasiłku rodzinnego odejmują tą kwotę od świadczenia 500 Plus ? Czy dostaję 2 pełnopłatne świadczenia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jestem i informuję że wczoraj dostałam kasę z wyrwónaniem. Wcześniej napisałam maila i prawie od razu dostałam zwrotnego ze w systemie mój przelew poszedł i powinien być u mnie najpóźniej dziś (był na koncie jeszcze wieczorem). Także dziewczyny teraz trzymam kciuki za Was ;)
Aska - tak, mozesz złożyć wniosek. Ja dostałam decyzję i pieniądze na drugie dziecko a potem złożyłam wniosek też na 1 dziecko - musiałam donieść zgodę pracodawcy na urlop wychowawczy
Czy ktoś wie kiedy teraz będą wypłacać Gdańsk?
dziewczyny czy któraś z was się oreintuje, czy jeśli już dostaje pieniądze na drugie dziecko, to czy mogę teraz złożyć wniosek na 1?
Ja byłam w urzędzie i powiedzieli mi ze jestem jedną z 40 tysięcy osób które czekają na pieniadze
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Anna04, weź proszę Cię nie strasz.
Chyba bym nie wytrzymała spokojnie czekając i z kilka razy odwiedzilabym urzędników z zapytaniem kiedy przelew.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja skladalam wniosek 14 kwietnia i dalej czekam na pieniadze bo jeszcze nie dostałam ani razu. A decyzja jest z 28go czerwaca do konca lipca powinnam mieć pieniądze na kacie.
mimi, wybierz się do MOPRu i zapytaj co z Twoim wnioskiem
ja też czekam bez skutku, wczoraj minęły 3mce i póki co cisza...
no, ciekawe ile poczekam na podpis na decyzji ;)
a później na przelew ;)
Dziś dostałam pocztą decyzję o przyznaniu 500+, chociaż dostałam od nich już kasę za 4 miesiące w trzech przelewach ;)
Ja miałam utrate dochodu w 2014 musiałam donosić za drugi miesiąc przepracowany u nowego pracodawcy w 2015
i własnie ten dochód brali pod uwage . Bo to co zarabialam 2014 jest juz utracone o to ich nie intersuje
Kata , super wkoncu sie doczekasz. Od decyzji do przelewu to juz kilka chwil..
Bo te Panie nie chcą pracować. One chcą brać. Nie ważne od kogo, ważne że dają.
A pod jaki nr najlepiej dzwonić żeby uzyskać jakieś info?
Nie dolicza się go do dochodu za 2014. Jest to baza do kryterium dochodowego :)
Ja zdołałam się dziś dodzwonić (!)
Wiem tyle, że 20 lipca wysłali pismo z prośbą o uzupełnienia dokumentów (jeszcze nie dotarło;/) i bedzie zabawa z uzyskanym dochodem z działalności gosp. w 2015 r. Czy ktoś przerabiał temat donoszenia dokumentów za 2 miesiąc po uzyskaniu dochodu (u mnie czerwiec 2015 r.)? Czy dochód z tego miesiąca doliczany jest do dochodu za 2014 r., czy też już tylko ten miesiąc stanowi bazę do oceny spełnienia kryterium dochodowego? Z góry dziękuję
Byłam jednak dziś.
Decyzja czeka na podpisanie, dopiero wtedy będzie mógł pójść przelew.
No to czekam dalej :)
W środę się tam pofatyguję i zobaczę co mi powiedzą :/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry