Widok
Gdańsk, złożyłam wniosek na początku czerwca. Dodzwoniłam się za pierwszym razem na nowy nr. kontaktowy +48 58 3267989- , Bardzo Miła pani poinformowała mnie że wniosek z czerwca na pewno jeszcze czeka na weryfikację i mam dzwonić w drugiej połowie lipca a nawet w sierpniu. Dowiedziałam się również od bliskiej osoby iż pracownicy weryfikujący wnioski wcale a wcale się nie obijają. Mają masę roboty, przekładają urlopy i są nawet nocne zmiany.
A powiedzcie mi proszę jak to wygląda z utrata dochodu .
-Ja straciłam dochód w 2015 31. marca a zaczęłam prace 1 czerwca 2015 . Kobieta z Mopsu mówi że powinnam donieść zaświadczenie o zarobkach z drugiego przepracowanego miesiąca .
-Mąż stracił dochód w marcu tego roku a w kwietniu podjął już następna , również musi donieść kwity z drugiego miesiąca
W 2014 roku nie przekraczaliśmy kryterium 800 zł ( pierwsze dziecko ), jeżeli się zasugerują tymi dwoma miesiącami zarobku a ( tak sie trafiło że był wyższy , bo wiecej godzin ) , to wyjdzie nam prawie po 900 na głowę .
Czy mogą mi w takim razie nie przyznać ?
-Ja straciłam dochód w 2015 31. marca a zaczęłam prace 1 czerwca 2015 . Kobieta z Mopsu mówi że powinnam donieść zaświadczenie o zarobkach z drugiego przepracowanego miesiąca .
-Mąż stracił dochód w marcu tego roku a w kwietniu podjął już następna , również musi donieść kwity z drugiego miesiąca
W 2014 roku nie przekraczaliśmy kryterium 800 zł ( pierwsze dziecko ), jeżeli się zasugerują tymi dwoma miesiącami zarobku a ( tak sie trafiło że był wyższy , bo wiecej godzin ) , to wyjdzie nam prawie po 900 na głowę .
Czy mogą mi w takim razie nie przyznać ?
Mi wczoraj odpisali tak:
Pani wniosek, z datą wpływu 21 kwietnia, znajduje się w weryfikacji .
Gdyby zaszła potrzeba złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia danych,
skontaktujemy się z Panią telefonicznie, mailowo lub za pośr. Poczty
Polskiej. Po zatwierdzeniu decyzja zostanie wysłana na adres przez Panią
wskazany we wniosku za pośr. Poczty Polskiej. Do tego czasu bardzo
proszę o cierpliwość.
Pani wniosek, z datą wpływu 21 kwietnia, znajduje się w weryfikacji .
Gdyby zaszła potrzeba złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia danych,
skontaktujemy się z Panią telefonicznie, mailowo lub za pośr. Poczty
Polskiej. Po zatwierdzeniu decyzja zostanie wysłana na adres przez Panią
wskazany we wniosku za pośr. Poczty Polskiej. Do tego czasu bardzo
proszę o cierpliwość.
Mi kasę już przelali 2 razy (łącznie 1500 na drugie dziecko) ale żadnej decyzji nadal nie otrzymałam... Z drugiej strony lepiej najpierw kasa a potem papier hihi. Ale faktycznie długo to im zajmuje. Widzę po Was dziewczyny, że na prawdę urzędy sie wleką jak tylko mogą (ja czekałam na pierwszą kasę półtora miecha od złożenia wniosku przez ING).