Widok

ZASIŁEK RODZINNY Z MOPS, jak długo czeka się na decyzję

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy ktos w ostatnim czasie składał wniosek o zasiłek rodzinny na dziecko/dzieci do MOPS? Jak długo czekaliście na dezyzję?
Ja złożyłam wniosek 4 kwietnia a ostatni dokument (donosiłam) 10kwietnia..i czekam na dezyzję..Oczywiście w MOPS mówią, że do miesiąca, ale wiadomo,tak jest w okresie składania wniosków ogólnie (czyli we wrześniu) gdzie tych wniosków są tysięce...ale teraz takich wniosków jest niewiele..i zastanawiam się jak szybko mogę sie spodziewać dezyzji od nich
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
Jadżka - celowo nie wprowadzam. Nie wiem o co chodzi z tymi okresami, napisałam na podstawie tego, że sama teraz składałam i Pani w mops'ie powiedziała, że jeśli bym złożyła nawet 30/11 to w grudniu dostanę za listopad i grudzień - więc ewentualnie błędnie się zasugerowałam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też składałam w Gdyni 17 października i czekam na decyzję... trochę mnie pocieszyłyście, bo już się bałam, że tylko ja czekam tak długo...
wiadomosc z dzisiejsszego dnia z gdanskiego mops skladalam pod koniec pazdz, pan ktory odebral tel powiedzial ze weryfikuja wnioski z wrzesnia i ze oni maja decyzje od 30 do 60dni ustawowo..... iwec mam czekac
ja skladalam 2 listopada i do tej pory nie mam decyzji.. czyli oni maja nawet 60 dni??? a myslalam ze 30..;-/ czyli jeszcze moge poczekac;-/ nie ma o jak Polska
ja składałam po 15.09 i też czekam,ccisza ani decyzji ani pieniażków:(
Grudniowe zasiłki i listopadowe nie będą wypłacone przed świętami to wiem od pani z mops bo wczoraj byłam zapytać kiedy będzie decyzja
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
składałam w polowie pazdziernika, weryfikowali na pewno bo kazali mi umowy dla uzupelnienia przywiezc(dostalam 2 tyg temu polecony) (a mialam zasw z US)
zeby pomoc za rok 2011 byla przyznawana prawie w 2013roku... a nie latwiej by bylo robic tak jak z dodatkiem mieszkaniowym? bylo by wszystko przejrzyste i pomoc aktualna a nie tak opóźniona...
Ktoś z was składał dokumenty w pazdzierniku i ma decyzję.bo wypłaty ma nie być przede swetami
~zdegustowana A jakie umowy kazali Ci donieść bo ja dostałam też dziś wezwanie żebym dostarczyła umowy zlecenia męża obejmujące okres 2011. I co ja mam dostarczyć umowe o prace mojego męża?
jak był na zlecenie to rozliczenie za dany miesiąc według mnie z esztajak nie wiesz to zadzwon do mopsu
Ja tez dowozilam umowy.Nawet o dzielo chcieli.Wez skseruj wszystkie umowy jakie masz z zeszlego roku i oryginaly wez do wgladu,nie bedziesz musiala jezdzic dwa razy.Ja jeszcze musioalam swoje zarobki netto ze stycznia i lutego 2012 dowiezc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja byłam wczoraj i dowoziłam PIT-11 męża bo w 2011 miał 2 umowy o dzieło a ponoć przepisy się zmieniły.a pieniążki ponoć mają być przed świętami taką odpowiedz usłyszałam...
Dziewczyny macie już decyzję jak zlozylam dokumenty w pazdz, decyzji brak,czy wypłacą przed świętami,piszcie prosze jak macie jakieś info
ja tez składałam w paźdz.teraz zaczęli rozpatrywac te decyzje z paźdz. ja dostalam wezwanie do uzupelnienia dokumentow i tam pracownik powiedzial ze jezeli wystarczy srodkow to beda przed swietami
Nie rozumiem jak to czy wystarczy środków,dla niektórych mam tp jedyne źródło utrzymania dziecka o siebie więc nie rozumiem takiego podejścia.czyli jak decyzję o przyznaniu to mogę nie dostać nic?? Na decyzję czekam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
raczej nie, jeśli dostaniesz decyzję, że Ci przyznali, to muszą Ci dać z wyrównaniem, ale to nie znaczy, że dostaniesz w tym miesiącu ...
imageimage
image
dokumenty złozyłam końcem października w sprawie zasiłku roodzinnego i dodatku... w polowie listopada donosiłam poprawiony dokument o wymiarze urlopu wychowawczego... dzisiaj mamy 20 grudzień a ja nie mam ani odpowiedzi o przyznaniu a tym bardziej jakichkolwiek pieniedzy... ja sie pytam ile jeszcze a święta za 4 dni :]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja ci napisze tak ja miałam kompletne dok i ani decyzji ani kasy
Ja skladalam 9 listopada, nie dostalam jeszcze decyzji ale pienadze wczoraj wplynely na konto ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

mąż uzależniony od pokera internetowego. (15 odpowiedzi)

Mam problem i nie potrafię sobie z nim poradzić. Mój mąż jest uzależniony od pokera...

do góry