Widok

Zakupy w Biedronce?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy robicie?
Czy myslicie że prawdą jest że są to rzeczy "drugiego gatunku" dlatego są tansze?
Kurcze dziś zaszłam i patrze, że są obiadki z gerbera za 3,98 zl to o złotówke taniej niz w moim osiedlowym sklepie :)
Robie czesto tam zakupy ale dla siebie nie dla małego. Ale różnice w cenie sa ogromne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja kupuje w biedrone co jakis czas i nie narzekam cenowo jest ok czasem trzebac patrzec na przydatnosc towaru bo krotki termin albo cos ale ok pieluszek nie kupuje dada biedronkowych bo sie przejechalam ale ogonie dobry sklep tyle ze daleko mam
o wlasnie.
papier melodia tez kupuję juz od daaaaaaawna:P

rowniez reczniki papierowe (te wbiedronki) i kocham ptasie mleczko z biedronki:D
smakuje mi o niebo bardziej niż wedlowskie:D
Sąrzeczy ktore kupuje w biedronce, a są takie które kupuje w lidlu. jak dla mnie jakość podobna. Nie kupuję mięsa. Chociaż słyszałam, że w LIDLu mają swoją kontrolnę mięsa i wędlin i podobną sa dobrej jakości. Ale mieso ostatnio kupuje na rynku od rzeźnika, chłop kroi świnię przy tobie.
mi sie wydaje, ze jezeli na produkcie NIE jest napisane ze "wyprodukowano dla biedronki" to jest to ten sam produkt co w normalnym sklepie!! no mam na mysli np jedzonko w sloiczkach. a roznica w sklepach osiedlowych to moze byc nawet 2 zeta, a w markecie w promocji za grosze.
jogurty w biedronce sa robione np przez Bakomę, tyle, że w zwykłym sklepie taki jogurt ma żywe kultury bakterii, a biedronkowe mają w to miejsce zagęszczacze.
Jesli ktoś kupuje tylko dla walorów smakowych to spoko, bo w biedronce są one smaczne, ale dla odpowiednich własciwości to już gorzej
czasami jak mam ambitny plan żeby oszczedzac to też coś tam kupię czasami, ale mam jakąś wielką niechęć do tej sieci między innymi przez te procesy z pracownikami którzy nie otrzymali za kilkaset nadgodzin wynagrodzenia
szczerze wspolczulam w tamtym czasie pracownikom kilku biedronek,ze tak zostali potraktowani,ale zeby to mialo wplynac na moje zakupy bądź nie-zakupy w tej sieci,to zdecydowanie nie:)
Lubię Biedrone.
Mają sporo dobrych produktów.

kupuje też w Beidronce bo mam ją na osiedlu - nie narzekam choć nie wszytko od nich lubię częśc kupuję w Lidlu
dlaczego rzeczy drugiego gatunku? bo są tansze i nie poukładane na pięknych półkach? Ja b.lubie biedrone i nigdy nie nacięłam sie na rzecz ktora bylaby gorsza niz w innym sklepie a ze jest taniej to chyba dobrze nie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
pamiętam, że raz chciałam kupić sobie na kolację masło i serek jakiś do chleba i zajechałam do Biedronki - nie znalazłam ani jednego, ani drugiego ;)
osobiście nie mam zaufania, ani do Lidla, ani do Biedronki, w sensie do "ichnich" produktów.
chociaż moja Mama "odkryła" w Lidlu fajne serki pleśniowe i naprawdę są smaczne. poza tym mają parę fajnych słodyczy. dla mnie to wszystko, co można tam kupić...

oczywiście rzeczy w słoiczkach itp., markowe, to co innego. mój Mąż w Biedronce czasem kupuje piwo, bo niektóre marki bywają tam faktycznie dużo tańsze.

a ja to też nie kupuję tam ze względu na ich politykę i traktowanie pracowników...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
w biedronce nie bylo masła i sera(serka)?
to jakas dziwnie pusta biedronka;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja traktuje biedronke jak osiedlowy supersam :) bo mam ją pod domem.
kupuje jajka, make, sol, mleko, wode, sok pomidorowy, chusteczki, troche z nabialu i takie tam :)
Procz tego tansza mozzarella, zurawina w sloiku, serki plesniowe, salata lodowa, ryz brazowy, makaron razowy dzis nabylam :)

Nie tykam mies, wedlin, gotowych produktow

Mam pod domem wiec robie zakupy po pracy :)
no masła nie było żadnego prawdziwego, tylko same mixy jakieś. serka też nie znalazłam. to była Biedronka na Karwinach, ale parę lat temu. wtedy mnie skutecznie zniechęciło. od tamtej pory byłam parę razy w Biedronce i niespecjalnie to się zmieniło, choć serków może teraz jest większy wybór.

ale przypomniało mi się, że kupuję tam od czasu do czasu jedną rzecz, o której dostałam cynk od znajomych - takie małe sucharki, z których można robić fajne mini-kanapeczki na imprezy.
raz przy okazji tych kanapeczek kupiłam też jogurt, ale nie był zbyt dobry...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A zapomnialam o boskich nachosach czy jak to sie pisze :)))

To przez ta przeklętą diete :D

Jak mogłam!! :)))

tak sucharki są.swego czasu moje dziecko sie nimi zajadało:)
aa z przekąsek faktycznie może akurat nie nachosy, bo te biedronkowe jadłam i mi nie smakowały, ale w mojej rodzinie jest sporo smakoszy nerkowców i jedzą właśnie te biedronkowe, bo są podobno bardzo smaczne, a przy okazji sporo tańsze.
Biedronka to nasz sklep nr 1 :)
my kukujemy chusteczki dada tylko te używamy,kupujemy kaszki dla małej ,mleko bebilon,płyn do mycia naczyń,papier toaletowy ale często tez warzywa marchewka super pakowana ,ale z owocami to jak sie trafi czasami sa ładne a czasami do bani,ale dzisiaj kupiłam kosz na zabawki i kupowałam tam rajstopy dla małej dla mnie ok.pewnie że to nie next ale cena przystępna i tego sie trzymam.pozatym kupuje mleko,wodę no i bułeczki maja dobre.
ja bym bardziej określiła to "podróbkami" niż rzeczami II gatunku:)
hmmm... np. chsteczki higieniczne te bierdonkowe niczym nie odbiegaja markowym, tak samo przecier pomidorowy itp jest kilka rzeczy których nie lubie np. ketchupu z biedronki:)
ale kupując coś markowego te.ż musimy wziąśc pod uwage to, że płacimy troszke za tę nazwe firmy:)
ja najbardziej lubie w biedronce kupowac mrozonki :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry